Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE 2012 (1)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej,

to już tak oficjalnie - wątek grudniowych mam :)
oto nasza lista:

wiola1 01.12.12
ewabaranek81- 05.12.12/dziewczynka/Zuzka
Ewa24 - 07.12.12/chłopiec
Muszyca -10.12.12/dziewczynka
karolaMK- 12.12.12/dziewczynka Laura/Zaspa
Justyna -15.12.12/chłopiec
Modern_Lady - 18.12.12/chłopiec/Maciuś
miliani - 19.12.12/chłopiec
Izkha - 22.12.12/dziewczynka
asior -24.12.12/chłopiec
asia - 24.12.12/chłopiec
natalia21-24.12.12
Madzia_86 - 25.12.12/chłopiec/Antos /Redłowo bądź Wojewodzki
zabulka- 27.12.12/chłopiec Tomek
zocha_ma - 28.12.12/chłopiec
Kostkap - 30.12.12/dziewczynka Weronika

jeśli którejś z Was brakuje albo coś się zmieniło to przekeljajcie listę i uzupełnijcie proszę dane :)

link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/Grudzien-2012-sa-juz-jakies-mamusie-t328535,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Modern_Lady - prześliczne zdjęcia!!!!!!!! :)
tu są zdjęcia, które otrzymaliśmy wczoraj:
http://fotoinlove.blogspot.com/2012/10/brzuszkowo-justyna.html
troche obawialam sie efektow, bo sesja dosc odwazna, ale te zdjecia, ktore narazie widzialam bardzo mi sie podobaja, wiec mam nadzieje, ze reszta bedzie w podobnym klimacie :)
chciałam żeby sesja była inna niż ta, którą miałam będąc w ciąży z Wiktorią- wtedy mieliśmy sesję w plenerze w innym stylu niż obecna, wiec efekt chyba udalo sie osiągnąć :)
Modern_Lady pochwal się zdjęciami jestem ciekawa tej sesji :) sama myślę nad taką brzuszkową :)
jejku zazdroszczę już przygotowanych wyprawek, ja jakoś nie mogę zabrać się za prasowanie :/

a na dodatek coś mnie znowu rozkłada- chyba wczorajsza objazdówka po cmentarzach nas załatwoła, bo cała trójką jesteśmy pociągający...

za to wczoraj dostaliśmy próbkę zdjęć z sesji i jestem meeeega zadowolona, już nie mogę się doczekać kompletu zdjęć, ale to dopiero za ok miesiąc. Będziemy miec fajną pamiątkę :)

w kwestii pościeli i materaca nie pomogę, bo stacjonarnie w Gdańsku prawie nic nie kupowałam, większość raczej przez internet
Ja pościel kupowałam tu:
http://www.pynio.pl/pociel-dla-dzieci/poszewki-dla-dzieci.html
ładne można znaleźć już od 70 pln. Zamówiłam chyba 3/4 wyprawki z tego sklepu, szybka wysyłka.

Moje dziecię waży już 2300, pranie ostatnich zakupionych ubranek przede mną, ale już 80% mam gotowe i poukładane w szafie.
Ufff, w końcu finito na dzisiaj, zmęczonam okropnie i plecy mnie bolą i brzusio się troszku napinał dzisiaj... Leżę już sobie i mam nadzieję, że szybko zasnę... Zabulka - ja też się bardzo wiercę zanim się jako tako ułożę i zasnę... Poza tym ostatnio budzę się koło 4 nad ranem i z godzinę, dwie męczę się z ponownym zaśnięciem.
Z mega prania zrobiło się mega sprzątanie, a z prania to tylko dwie pralki wstawiłam i to nawet nie ze Stasiowymi rzeczami :/ Ale przynajmniej pokoik jej przygotowałam, jeszcze tylko mąż musi skręcić łóżeczko i zamontować lampkę :)
Natoo - ja też już od jakiegoś czasu biorę no-spę i dodatkowo magnez... Co do materaca to ja kupiłam w Akpolu...
hej dziewczyny, moja mała waży już 2,1 kg i wszystko z nią ok ;) ale.. za bardzo się obniżyła i mam się ograniczać z wysiłkiem + 3 razy dziennie no spa forte. ostatnie 2 dni bolał mnie brzuch chyba były to skurcze aczkolwiek delikatne raczej ból przypominał hmmm tak jakby ból przed miesiączką. teraz jest ok. dziś udało mi się zakupić kilka gadżetów dzidziusiowych (ręczniczki, przybory do pielegnacji itp itd). starsza siostra wybrała dla małej maciupkie skarpetki;) i jest z tego baaaaardzo dumna aczkolwiek widziałam, że niezbyt jej się podobało, że wydajemy kasę tylko na małą - na pociechę dostała rajstopki z myszką miki ;) w każdym razie jest baaaardzo pomocna i angażuje się we wszystko co jest związane z dzidzią;)

czy wiecie może dziewczyny gdzie najlepiej kupić materac do łóżeczka w gdańsku? Polecacie jakieś? muszę kupić materacyk wym. 140x70 bo po starszej córce wyrzuciliśmy - tak długo stał w piwnicy więc obawiałam się czy coś się w nim nie zalęgło.

pozdrawiam
Bylam dzis u gin i moj "maluch"wazy juz 1900g,az w szoku bylam ze tyle wazy:)

Wizyte nastepna mam juz za 2 tyg:/ i tak do konca juz.

Ja jeszcze nie zacezlam prania,moze w polowie miesiaca sie zabiore jak mniej wiecej ede wiedziala kiedy wprowadzamy sie do nowego mieszkanka.Na razie tylko chodze i kupuje,raz ciuszki,raz kafelki:)

A ja nie mam cienkiego szlafroka a wlasnie pamuetam,ze w wojewodzkim mega grzanie bylo i w ogole mi sie nie przydal.Tylko jak mnie przyjmowali to go zalozylam a pozniej ani razu,no ale wziac go wezme,najwyzej nie uzyje:)

Dziewczyny macie posciel dla maluchow?ja szukam takiej 902x120 i jedyne jaki mi sie w miare podobaja to w kosztuja mniej wiecej 130zl:/a chcialabym od razu dwie kupic zeby pozniej nie zawracac sobie tym glowy.

Czesci wozka to pewnie wypiore dopiero jak sie wyprowadzimy,bo i tak na poczatku nie bedzie mi potrzebny.Musze tylko kupic fotelik do samochodu,bo po Majce sprzedalismy.

Poza tym super,tylko wieczorem nie moge sie ulozyc bo Maly na maksa mnie kopie i jak poloze sie na lewy bok to mnie szturcha chyba raczka bo mu niewygodnie:)no i zasypiam chyba na wpol siedzaco,nigdy nie pamietam dokladnie bo dosc dlugo sie wierce:)
Właśnie zabieram się za MEGA pranie... Jak przeżyję to napiszę jak mi poszło ;p
dziewczyny jak zamierzacie brak oprócz koszuli jeszcze szlafrok to polecam jakiś cieniutki bo na oddziałach położniczych jest sauna! ze względu na dzieci kaloryfery grzeją na maksa, u mnie pamiętam było 25-26 stopni i wariowałam, ciągle wyjeżdżałyśmy z łóżeczkami na korytarz i wietrzyłyśmy żeby nie oszaleć ;)

ja do karmienia mam koszule z przed 2 lat, wtedy się sprawdziły więc nie kupuje nic nowego. a do szpitała biorę jedną koszulę do porodu i jedną na położniczy, jak będę chciała ją wymienić na świeżą to poproszę mojego k żeby mi dowiózł. tak samo z ciuchami i butami na wyjście, też zostawiam przygotowane w domu bo po co to ma leżeć w szpitalu w torbie, która i tak będzie pewnie napakowana.
myslę, że nawet w przypadku cc to jak wymęczą Cię bóle to koszula i tak będzie do wymiany :)
pamiętam, że przy pierwszym porodzie miałam specjalnie kupioną taką tanią koszulę specjalnie na poród przeznaczoną, ale u mnie tak się to wszystko szybko potoczyło, że nawet przez myśl mi nie przeszło się w nią przebierać :) a ta, którą miałam na sobie- faktycznie trochę krwią była pobrudzona, tak samo jak pierwsze ubranko małej
dzięki za podpowiedź, też wolę awaryjnie mieć dodatkową, choć w sumie jeszcze nie wiem jaki poród będzie, ale przy cesarce też ta koszula pewnie się ubrudzi, więc potrzebna będzie świeża.
ja biorę dwie- jak nie przetrzymają Was w szpitalu to powinny wystarczyć :)
generalnie 1 do porodu i druga na potem, bo ta z porodu często jest krwią umazana, awaryjnie mam w szafie jeszcze 1, ale już nie całkiem nową, tylko przygotowaną żeby w razie czego mąż mógł dowieźć, ale ja to po prostu jestem taki typ, żeby zawsze mieć zapas :)
W kwestii koszul, mam pytanie ile ich zabrać do szpitala? dwie wystarczą, czy może trzy? kompletnie nie mam orientacji w temacie bo to moje pierwsze dziecko
Nastrój to chyba od pogody... Ja też mam nie najlepszy, ale oprócz pogody to jeszcze przez nieprzespaną noc :/ W okresie grzewczym rura w łazience non stop szumi (mieszkam na ostatnim piętrze) - szału można dostać, bo mieszkanie mamy małe i nawet zamknięcie drzwi nie pomaga, a spółdzielnia ma to oczywiście w nosie, bo przecież to nie im szumi nad uchem 24h/dobę :( Jak to zgłoszę to się ktoś pofatyguje, ale spokój jest na 2 dni i potem znów od nowa... Miałam dziś ochotę wstać z łóżka i wyrwać tą rurę :'( I do tego zupełnie nie mogłam się wygodnie ułożyć, wierciłam się niesamowicie, ehhh - musiałam się wyżalić... w nocy myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok :/
Pocieszające jest to, że odkąd dodatkowo do witamin biorę magnez to przynajmniej ze skurczami w nogach i rękach mam większy spokój...
Co do koszul to oprócz tej, którą dostałam, myślałam o takiej na ramiączka właśnie :)
ja koszul też nie kupowałam typowych do karmienia- takie miałam przy Wiki ( z takimi pęknięciami po bokach) i okazały się mega niewypałem- piersi cały czas przez te dziury uciekały a i wygody z tym nie było- u mnie najlepije sprawdziły się koszule na cienkich ramiączkach- teraz właśnie kupiłam 1 taką i jedną zapinaną na guziki z przodu, ale myslę, że dam radę ;)

my szykujemy się powoli do dzisiejszej sesji- oby ładnie wyszła, bo nastrój mam jakiś nietęgi ... :/
Ja dla maluszka też już mam wszystko prawie poza solą fizjologiczną i wodą koperkową na ewentualne kolki. Dla siebie jeszcze tylko jakieś majtki i koszule do karmienia. Na sam koniec zostawiam wózek, fotelik.
Witam wszystkie mamy grudniowe:) poczytywałam wątek od czasu do czasu a teraz dopisuję się do listy
wiola1 01.12.12
ewabaranek81- 05.12.12/dziewczynka/Zuzka
czukcza - 06.12.2012 / chłopiec/ Jan - Zaspa
Ewa24 - 07.12.12/chłopiec
Muszyca -10.12.12/dziewczynka
karolaMK- 12.12.12/dziewczynka Laura/Zaspa
Justyna -15.12.12/chłopiec
natoo - 15.12.12/dziewczynka
Modern_Lady - 18.12.12/chłopiec/Maciuś
miliani - 19.12.12/chłopiec
asior -24.12.12/chłopiec
asia - 24.12.12/chłopiec
natalia21-24.12.12
Madzia_86 - 25.12.12/chłopiec/Antos /Redłowo bądź Wojewodzki
zabulka- 27.12.12/chłopiec Tomek
zocha_ma - 28.12.12/chłopiec
Kostkap - 30.12.12/dziewczynka Weronika
Izkha - 02.01.13/dziewczynka
Teresek - 17.12.12/dziewczynka
ja też w weekend zacznę pranie, dzisiaj kupiłam proszek i płyn do płukania, także czeka mnie pracowita sobota. tyle tylko, że wciąż trwa remont, pełno pyłu i syfu i zastanawiam sie jak te wyprane ubranka schować, żeby się nie kurzyły. tak ogólnie to chyba wyprawka gotowa, napiszę w skrócie co mam a jakby co to napiszcie czego mi jeszcze brakuje:

-wózek, śpiworek z wełny, łóżeczko, materac, pościel na razie jeden komplet, kołderka, dwa rożki w tym jeden usztywniony, przewijak plus dwa prześcierdełka do niego, wanienka, wkład do wanienki, gąbka do kąpieli, dwa śpiworki do spania.

- ciuszki, kilka sztuk body z długim rękawem, śpiochy też kilka sztuk, pajacyki chyba z 7 sztuk, welurowe wdzianka kilka sztuk, spodenki ciepłe 4 sztuki, bluzy kilka sztuk, jak na razie jeden kombinezon rozm. 62, planuję zakup jeszcze jednego na 68. półśpiochy 4 sztuki, do tego dwa sweterki, niedraoki, skarpetki, czapeczki bawełniane, ręczniki z kapturem 3 sztuki. dwa kocyki jedne cienki drugi grubszy
- z kosmetyków oilatum do kąpieli, krem oilatum, sudocrem, linomag, bepanthen, mustela bebe cold na dwór, mydełko bambino, gaziki do pępka, sól do nosa, obcinaczka do paznokci, waciki do mycia pupy
- pieluchy tetrowe i flanelowe, wałeczki do spania, podkłady do przewijania, poduszka do karmienia, 2 butelki tommy tippe, smoczek uspokajający, mokre chusteczki huggies, ale są beznadziejne muszę kupić inne, szczoteczka do włosów i grzebyk, termometr do kąpieli, myjka,

dla mnie:
- podkłady poporodowe 4 paczki, majtki wielorazowe 2 sztuki, bepanthen, maść ziaja, klapki, kapcie. muszę kupić jakieś koszule do karmienia, staniki też do karmienia, ale to przez allegro.

chyba brakuje mi pieluch, jakiś dobrych chusteczek nawilżających, bo kupiłam huggisa i są suche jak papier, coś do przemywania oczek, i ewentualnie octanisept do pępka bo te gaziki jakoś mi nie pasują

I to chyba wszystko co mam, piszę z pamięci, ale jak czegoś brakuje to piszcie
No wlasnie ja juz nie pamietalam czy mialam recznik,pamietam tylko ze ja umyli:)

Staniki kupilam w Mama i ja bo mozna przymierzyc,wiec o tyle lepiej niz na allegro a pizamy w Atlanticu w Fashion House,jedna na kilka guzikow rozpinana a druga nie ale jakos piers wyjme do karmienia:)Nie chcialam takich typowo dla matek karmiacych a te sa powiedzmy ok;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry