Widok

MAMUSIE I DZIECIACZKI GRUDNIOWE 2012 (3)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamusie z dzieciaczkami:
Miliani - 14.11.12/chłopiec - Antoni Jan/szpital Redłowo
KarolaMK - 30.11.12/dziewczynka - Laura/szpital Zaspa
Ewabaranek81 - 30.11.12/dziewczynka - Zuzia/szpital Kliniczna
Natoo - 05.12.12/dziewczynka - Aleksandra/szpital Zaspa
Ewa24 - 11.12.12/chłopiec - Wojtuś/szpital Wejherowo
Teresek - 12.12.12/dziewczynka- Marysia/ szpital Kliniczna
Muszyca - 13.12.12/dziewczynka/ szpital Redłowo
Czukcza - 14.12.2012 / chłopiec- Jan/ szpital Zaspa
Izkha - 15.12.12/dziewczynka- Nina Stanisława/ szpital Kliniczna
Justyna - 15.12.12/chłopiec - Nikodem/ szpital Wejherowo
Zabulka - 27.12.12/chłopiec Tomek/ szpital.....

Mamusie jeszcze oczekujące:)
Modern_Lady - 18.12.12/chłopiec/Maciuś/ szpital Kliniczna
Anna - 21.12.12/ dziewczynka/ szpital Kliniczna
Asia - 24.12.2012/chłopiec
Asior - 24.12.2012/chłopiec
Madzia_86 - 25.12.12/chłopiec/Antos /Redłowo bądź Wojewodzki
Zabulka - 27.12.12/chłopiec Tomek
Zocha_ma - 28.12.12/chłopiec
Kostkap - 30.12.12/dziewczynka Weronika
Carolajna - 01.01.2013/chłopczyk Adrian

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=428024
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zabulka gratulacje :)

Izkha super wiadomość, Ninka to zuch dziewczyna :)

Modern_Lady i Anna nie odbierajcie telefonów po prostu i nagrajcie na sekretarce wiadomość że jesteście jeszcze w dwupaku i z głowy :))) a tak poważnie to trzymam kciuki żeby się bobaski zmobilizowały i w końcu ruszyły małe d*pki na ten świat :)

ja po wizycie u ginekologa, mały waży ok 3200 czyli tyle ile moja Ulcia ważyła jak się urodziła :) poza tym wszystko pozamykane szczelnie więc przetrwam spokojnie Święta i prawdopodobnie też sylwestra i może się okazać że mój mały będzie styczniowym bobasem czego bym sobie życzyła :))) chyba jestem już jedyną mamą tu na forum, która się cieszy że jeszcze pochodzi z brzuchem trochę :)
Witajcie!
W sumie pierwszy raz udzielam się na forum. Ale aktywnie obserwowałam wszystkie Wasze wątki oraz wątki mam styczniowo-lutowych. I zdecydowałam się do Was napisać - bo fajnie byłoby przynależeć do jakiejś grupy, czasem podzielić się swoimi doświadczeniami- a długo nie mogłam się zdecydować do której grupy się dopisać. Termin porodu mam wprawdzie na 02.01.2013, ale widzę że u Was też są osoby ze stycznia. A mamusie styczniowo-lutowe mają troszkę wcześniejsze tygodnie ciąży i doświadczeniem czuję się bliżej Was :) Będę miała synka. Tak się zastanawiam, bo piszecie, że nie możecie się doczekać już porodu. Ja przeciwnie- chętnie poczekam do stycznia. Bardzo chciałabym by mój synek był styczniowy Noworoczny. Śmieję się do niego, że jak usłyszy fajerwerki- to może "działać". Ale czując mój organizm- obawiam się, że się nie doczekam Nowego Roku w dwupaku. Zobaczymy. Najważniejsze, by synek urodził się caly i zdrowy. Pozdrawiam Was serdecznie :)
Mamusie z dzieciaczkami:
Zabulka - 27.12.12/chłopiec Tomek/ szpital Wojewódzki

Madzia_86 - 25.12.12/chłopiec/Antos /Redłowo bądź Wojewodzki
Kamada - 02.01 2013/chłopiec
My od około 19:00 już w domku... Było super przywitanie przygotowane przez mojego męża i moją mamę :) I mój ulubiony tort bezowy z Sowy, którego nie mogłam zjeść, bo jest z orzechami, które podobno uczulają :/ Przyznam szczerze, że choć kiedy weszłam do domu poczułam ulgę to potem, kiedy trzeba było wszystko rozpakować, przygotować i się zaaklimatyzować było ciężoko - jakoś tak się wszyscy trochę spięli, choć każdy chciał dobrze...
A córcia non stop spała. W sumie tylko rano była aktywniejsza, co mnie bardzo ucieszyło, ale potem znów resztę dnia właściwie przespała... Wiem, że napiszecie, że powinnam się cieszyć, ale we mnie to rodzi niepokój o powrót tej nieszczęsnej żółtaczki, tym bardziej, że Mała nie wybudza się sama do jedzenia, mało je :/ Wychodziła dziś ze szpitala z wagą 3300g - nic nie przybrała :/ Jedzenie "dziobie" jak ptaszek, zamiast porządnie się najeść :/
A w dodatku dziś akurat musiała się zdarzyć awaria ogrzewania i ciepłej wody :/ Mieszkanie wyziębione, brrr... Dopiero przed chwilą w końcu uruchomili to ogrzewanie... Czekam więc jutra, ale cieszę się ogromnie, że już jesteśmy w komplecie...
Jak wychodziłam z Klinicznej to na "moją" salę przywieźli babeczkę i słyszałam od położnej, że jeszcze na porodówce 3 babeczki są, więc miejsca się zapełniają...
Hej urodzilam dzisiaj o 19:20 na zaspie maly wazyl 2990 i ma 55 cm i 10 punktow :p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gratulacje Madzia_86!!!
A w dacie u Zabulki nie ma błędu? Nio chyba, że byłam na tej Klinicznej dłużej niż mi się zdawało :-P
Dziewczęta mam pytanie wczoraj o 15-17 zjadłam zupe grzybowa,
jak dlugo nie powinnam dawac dziecku swojego mleka?
Z wieczora i nocy wylalam, mam czekac cala dobe czy tyle wystarczy?
Ja z kolei miałabym zapytanie czego nie powinno się jeść jak się karmi piersią? Ulubionego tortu nie, bo z orzechami, makowca nie - bo z makiem etc. - jeszcze trochę i mnie tu zagłodzą :/
Ja wiem, że nie mogę jeść jabłek :( chyba to polega na tym, że obserwujesz jak Maluszek reaguje. Mojemu np. kiszona kapucha wcale nie przeszkadza, a podobno nie można..
Dziewczyny poszukajcie w necie, zawsze to jakaś podpowiedź ;)) Ja to po przebojach z pierwszym synem i kolką to zamierzam na początek żyć o chlebie i wodzie hihi ;)))
Witam .
Gratulacje dla wszytskich mam i ich największych skarbów!!!.
Ja nadal w dwupaku i mam dość,plecy odmawiają posłuszeństwa,nogi (łydki spuchnięte jak bania-normalnie serdelki-srednica taka sama jak uda-normalnie chodzący sex heheheh).I co jest bardzo dziwne brzuch zamiast na dół wędruje mi do góry!!,mąż i syn śmieją się ze mnie:)) ja zreszta tez a co mi zostało:).Z jenej strony chce już przytulić moją Michalinkę-tylko cicho :D u nas w domu awantura-mąż chce Ewę,synek Basię-sympatia z przedszkola ach szybko zaczoł hehhe a ja chcę Michalinkę i co tu wybrać:)).Ale jak posiedzi jeszcze do stycznia -przenoszenie na maxa bedzie starsza o rok:))),a tak będzie rocznik 2012 i niestety bedze musiała szybko nadrabiać.Piszecie że kliniczna oblegana?mam nadzieje że mi się uda i mnie przyjmą jak sie zacznie,napiszcie prosze czy istnieje cień szansy na znieczulenie zewnatrzoponowe? nieukrywam bardzo na nie licze.Pozdrawiam
Mamusie z dzieciaczkami:
Zabulka - 18.12.12/chłopiec Tomek/ szpital Wojewódzki
Madzia_86 - 22.12.12/chłopiec - Antos /szpital Zaspa

Kamada - 02.01 2013/chłopiec

ja trwam na posterunku dalej i coraz bardziej namawiam syna, żeby teraz już wytrzymał do nowego roku :) skoro do tej pory nie spieszylo mu sie na swiat to te kilka dni jeszcze mógłby poczekać i zawsze byłby rok do przodu :) ale czy mu się to uda? szczerze wątpię :)

w kwestii jedzenia i karmienia to teorie są różne...
ja przyznaję, że z wiki na początku bardzo mocno się ograniczałam i powoli wprowadzałam wszelkie nowości w menu, dzięki temu mogłam od razu wychwycić co jej szkodzi...
teraz też zamierzam się tego trzymać
mam taką listę z podpowiedziami odnośnie doety karmiącej mamy- poszukam jej gdzieś na kompie i najwyżej Wam podeślę jakbyście chciały
witajcie dziewczyny, jak tylko w końcu znajdę chwilkę dłuższą to napiszę co i jak z naszym porodem było a tymczasem już po wizytach u lekarza i pierwszych badaniach jesteśmy bo Mania na wadze straciła i nie przybiera nadal więc też walczymy, żeby maluszek zaczął przybierać. Martwi mnie to bardzo ale moze w końcu mała zaskoczy i zacznie jeść lepiej o ile to tylko kwestia jej słabego jedzenia. Gratulacje dla WSZYSTKICH NOWYCH MAMUŚ I ICH DZIECIACZKÓW:)
Witam
cicho wszędzie głucho wszędzie:)))) mam nadzieję żę te nasze skarbeńka się mobilizują i nabieraja ochotę na przyjście na ten pikny świat.Dodam ze dzis przez 1/2 nocki miałam skurcze nawet dość bolesne ale o 4 przeszło całkowicie wiec młoda znowu psikusa mamusi zrobiła a już zaczynałam sie cieszyć:)))Wesolutkich Świąt dla Was i waszych rodzin.Pozdrawiam
Wesołych dziewczyny :D ja ruszam do kuchni czarować cudenka na wigilijny stół. Pozdrowienia
Niechaj Betlejemskiej stajenki gwiazdka rozjaśni pokoje Waszego gniazdka
i szczęściem rozjaśni cały mrok, a z dróg życia usunie wszelki smutek i zło.

Wesołych Świąt życzy Justyna, Michał, Wiktoria i Maciuś (choć on nadal jeszcze w brzuszku)

image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wesołych Świąt wszystkim Mamusiom i ich najbliższym :)
Wszystkiego najlepszego, dużo radości, miłości, a dla mamuś oczekujących- cierpliwości i łatwego porodu :)
Hej dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki jutro rano ;) Jadę na cięcie swoje i będę już mieć maluszka przy sobie ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry