Widok

MAMUSIE I DZIECIACZKI GRUDNIOWE 2012 (3)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamusie z dzieciaczkami:
Miliani - 14.11.12/chłopiec - Antoni Jan/szpital Redłowo
KarolaMK - 30.11.12/dziewczynka - Laura/szpital Zaspa
Ewabaranek81 - 30.11.12/dziewczynka - Zuzia/szpital Kliniczna
Natoo - 05.12.12/dziewczynka - Aleksandra/szpital Zaspa
Ewa24 - 11.12.12/chłopiec - Wojtuś/szpital Wejherowo
Teresek - 12.12.12/dziewczynka- Marysia/ szpital Kliniczna
Muszyca - 13.12.12/dziewczynka/ szpital Redłowo
Czukcza - 14.12.2012 / chłopiec- Jan/ szpital Zaspa
Izkha - 15.12.12/dziewczynka- Nina Stanisława/ szpital Kliniczna
Justyna - 15.12.12/chłopiec - Nikodem/ szpital Wejherowo
Zabulka - 27.12.12/chłopiec Tomek/ szpital.....

Mamusie jeszcze oczekujące:)
Modern_Lady - 18.12.12/chłopiec/Maciuś/ szpital Kliniczna
Anna - 21.12.12/ dziewczynka/ szpital Kliniczna
Asia - 24.12.2012/chłopiec
Asior - 24.12.2012/chłopiec
Madzia_86 - 25.12.12/chłopiec/Antos /Redłowo bądź Wojewodzki
Zabulka - 27.12.12/chłopiec Tomek
Zocha_ma - 28.12.12/chłopiec
Kostkap - 30.12.12/dziewczynka Weronika
Carolajna - 01.01.2013/chłopczyk Adrian

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=428024
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my teraz mamy problem "kupkowy" tzn Malutka od 6 dni nie zrobiła kupki, zaczęłam jej herbatkę na trawienie podawać, ale jak do jutra nie ruszy "produkcja" to chyba do lekarza pójdziemy, bo mnie to niepokoi mocno i nie wiem, co robić. Położna powiedziała mi że do 5 dni może dziecko nie robić kupki, ale u nas to już 6 dzień i nic
o to ja mam grubaska małego...we wtorek miała 6kg...i już nie mieszczą się pampersy 2, używamy już od tygodnia numer 3...wielorazówki tez już rozpięłam na większy rozmiar
Witajcie :) Rzeczywiście coraz mniej czasu na klikanie na forum.
Marysia w ciągu dnia nie śpi za wiele, wieczorem natomiast nadrabia, w nocy ma jedną przerwę dłuższą, a potem co godzinę lub dwie pobudka na jedzonko. Do tego po pierwszym miesiącu jakieś problemy z brzuszkiem się pojawiły, wzdęcia takie dość bolesne i niestety wysypki jakieś, więc muszę uważać z jedzeniem. Wczoraj była ważona i ma 5200, więc grubaskiem nie jest i fałdek za wiele nie ma, od małego dba o linię ;)
My z chrzcinami też czekamy na cieplejsze dni.
Dotik - witamy!
Ewa24 - wiem, że pewnie niewiele to pomoże, ale USZY DO GÓRY! :D Ważne, że masz wsparcie mamy i że próbujesz działać (idziesz w końcu do lekarza...). Ja po drugim poronieniu zapisałam się do psychologa, myślałam tylko o "przegadaniu" z nim właśnie owej straty, a chodzę do niego do dzisiaj. Jestem na terapii, bo pierwszymi wizytami "rozgrzebałam" w podświadomości wiele spraw i czułam, że nie mogę tego tak zostawić - fakt, to kosztuje i to nie mało, ale korzyści z tego płynące są niepomiernie większe... tak myślę...
My wczoraj wieczorkiem byliśmy na szczepieniu (mieliśmy być rano, ale pielęgniarka nie dotarła do pracy)... Zaopatrzyłam się w pedicetamol i altacet, ale jak na razie nie było konieczności podania... Mała noc przespała całkiem dobrze, spała z nami na wszelki wypadek... Około drugiej obudziło mnie jej postękiwanie, ale robiła to przez sen, więc zmierzyłam jej tylko temperaturę (mam termometr elektroniczny, ale taki z tradycyjną końcówką i mierzyłam temperaturę pod pachą - czy któraś z Was tak robi czy raczej używacie takich termometrów do czoła/ucha?) i było około 37,5, więc nic jej nie podawałam... Lekko podwyższona temperatura się utrzymuje, więc dziś darujemy sobie spacer... Mam nadzieję, że dalej wszystko będzie ok. Ninka waży około 4600g i wczoraj skończyła dwa miesiące i od wczoraj używamy pieluszek pampers z numerkiem 2 ;P
a u mnie nie za ciekawie :( od 7 lat walczę z nerwicą lękową, bezskutecznie niestety. w ciąży był spokój, nerwica trochę ustąpiła, ale dwa dni po porodzie wszystko wróciło z potrójną siłą, już nie wyrabiam. ta choroba wyniszcza mnie. mam dopiero 32 lata a czuję się jakbym miała 100 :(
Na całe szczęście dziecko jest cudowne, rośnie, rozwija się, waży już prawie 7 kg. Ale ja szkoda gadać :( tak źle nigdy się nie czułam. W tygodniu mieszkam u mojej mamy bo mam takie lęki, że nie jestem w stanie sama zostać sama w domu. na weekendy wracamy z mężem do "siebie", ale na dłuższą metę tak się nie da. byłam już u dwóch lekarzy, teraz czeka mnie wizyta u trzeciego, wszystko oczywiście płatne. będe musiała pewnie przejść na leki, ale czy one będa działać, nie wiem. Do szpitala na oddział nerwic za wcześnie bo dziecko za małe. naprawdę jestem załamana, co wieczór płaczę z bezsilności. myślałam, że będzie inaczej, bo przecież w ciąży było wszystko super. bardzo schudłam, ważę mniej niż przed ciążą, nie mam apetytu i już najgorsze myśli mnie dopadają. mąż mnie wspiera, mama też stara się jak może...A ja jestem już zmęczona...:(:(:(
Dotik sprawdź pls czy wszystko się zgadza i dopisz nazwę szpitala :)
Mamusie z dzieciaczkami:
Miliani - 14.11.12/chłopiec - Antoni Jan/szpital Redłowo
KarolaMK - 30.11.12/dziewczynka - Laura/szpital Zaspa
Ewabaranek81 - 30.11.12/dziewczynka - Zuzia/szpital Kliniczna
Dotik - 04.12.12/chłopiec - Adaś
Natoo - 05.12.12/dziewczynka - Aleksandra/szpital Zaspa
Ewa24 - 11.12.12/chłopiec - Wojtuś/szpital Wejherowo
Teresek - 12.12.12/dziewczynka - Marysia/szpital Kliniczna
Muszyca - 13.12.12/dziewczynka - Zosia/szpital Redłowo
Czukcza - 14.12.2012 /chłopiec - Jan/ szpital Zaspa
Izkha - 15.12.12/dziewczynka - Nina Stanisława/szpital Kliniczna
Justyna - 15.12.12/chłopiec - Nikodem/ szpital Wejherowo
Zabulka - 18.12.12/chłopiec - Tomek/szpital Wojewódzki
Madzia_86 - 21.12.12/chłopiec - Antos /szpital Zaspa
Kamada - 25.12 2012/chłopiec - Dawidek/szpital Zaspa
Zocha_ma - 27.12.12/chłopiec - Borys/szpital Wojewódzki
Modern_Lady 27.12.12/chłopiec - Maciuś/szpital Kliniczna
Carolajna - 27.12.2012/chłopczyk - Adrian/szpital Swissmed
Anna - 29.12.12/ dziewczynka - Michalinka/szpital Kliniczna
witamy nową mamusię

Carolajna- nasza Wiki przesypia całe noce (20-7) odkąd skończyła 6 tygodni, ale Maciek póki co ani myśli :) zasypia ok 22 i ta drzemka zazwyczaj trwa najdłużej, bo jakies 4h, a potem to już różnie co 3, 2 lub 1h się budzi, więc bez szału... no ale pocieszam się, że kiedyś będzie lepiej- oby szybciej niż później :)

my chrzciny w kwietniu robimy, liczymy na lepsza pogodę
Witam, ja mam synka z 4 grudnia. Ma na imię Adaś, poproszę o dopisanie do listy:). Drogie mamusie jak tam u waszych dzieci ze spaniem w nocy? Mój zasypia około północy i budzi się na karmienie ok.2... Potem już do rana spokojnie śpi.

Pozdrawiam, Dotik-niezalogowana
Modern jak przesypiaja noce? Mój starszy dziec budził się co dwie, trzy godziny na cycka ponad osiem miesięcy, dlatego tez przeszłam na mleko mm bo już nie wyrabiam. A potem to tez szału nie było i nawet jak już nie pił w nocy mleka to i tak się budził. Także ja nawet w najbliższych miesiącach nie marze, ze będę przesypiac noce ;) Choć Mały budzi się dwa, trzy razy w nocy póki co.
Mój jeszcze nie przesypia całej nocki, choć śpi coraz dłużej

My też dzisiaj do pediatry i na szczepienie, poprzednio też synek był podziębiony, ale teraz jakby mu troszkę przeszło, zobaczymy czy dzisiaj go zaszczepimy czy nie.
A w przyszłą niedzielę chrzciny robimy:)
ja aż z ciekawości porównałam sobie jak przybierała moja córcia- ona urodziła się 300g lżejsza, a 6100g ważyła jak miała 3 m-ce :)
a wieku 7 tygodni ważyła 5100g, więc niezła różnica :)

prawdziwy chłop mi rośnie- cycuszka od najmłodszych lat preferuje :)

katarek mu przeszedł- idziemy dziś na kontrolę do pediatry, ale pewnie i tak nie zdecydujemy się dziś go zaszczepić- zresztą zobaczymy co powie lekarka?

czy Wasze dzieciaczki przesypiają już całę noce?
ooo Modern_lady to naszym maluchom sluzy cycus,moj ma druga brodke juz:)i nadal wcina jak szalony
zabulka- to fajnie, ze nie musicie drugi raz isc- nas niestety to czeka :/

my wczoraj bylismy u pediatry- malego nie zaszczepilismy, bo lekarka kazala poczekać i zobaczyć, czy z tego katarku coś się rozwinie dalej? oby nie :( maly już dziś spał spokojniej, ale jest taki nieswój :( szkoda mi bidulka :(

ale mała kluseczka waży już 6100g, czyli od urodzenia, a nie ma jeszcze 7 tygodni przytył prawie 2200g- klopsik, heheh :)
my juz po usg,wszystko jest ok,dobrze ze tak pozno przyszlismy (dopiero w 8tyg) bo ma juz wszystko co trzeba dobrze rozwiniete i nie musimy przychodzic drugi razz
my na pierwszych bioderkach juz bylismy- niby wszystko ok (tzn wlasciwe do wieku) jednak lekarz kazal nam szeroko pieluchowac i przyjsc na kontrole jak maly bedzie mial 16 tygodni... hmmm dziwne to troszke dla mnie, no ale mus to mus :)

dziś mieliśmy chyba najgorszą noc odkąd Maciuś się urodził- chyba łapie go jakieś przeziębienie, bo ma katar i przez ten zatkany nosek budził się co 15-30 minut :( a ok 2 w nocy jeszcze mial goraczke, dalam mu efferalgan i jest ok
teraz odsypia, a ja chodze jak zombie, bo przeciez wiktoria już od 7 na nogach... nie ma lekko :)
mamy dziś umówioną wizytę u pediatry, bo chcieliśmy malca zaszczepić, ale wygląda na to, że ze szczepienia nici, ale chociaż lekarka obejrzy go i powie co i jak...

a tak poza tym to taki fajny on jest :)) zwłaszcza jak się śmieje w głos :)) słodziak heheh
My idziemy jutro na usg bioderek(pierwszy raz),Majka byla chora no i niestety nie dalo sie wczesniej:/

U nas Maly tez mniej spi,juz nie chce w lozeczku lezec tylko spacerowac i ogladac wszytsko dookola,niestety na noszenie na raczkach czasu nie mam,czas kupic mate i jakis lezaczek:)a chichra sie ze hej,pelna "geba":D

Poza tym Majka nadal ma napady ze nic jej sie niepodoba,nic nie zrobi,nie umyje sie,tak wiec na wszystko mam malo czasu:/
Od pierwszego usg jeszcze nie... Na razie Małą szeroko pieluchuję, a kiedy zdejmę jej te dodatkowe pieluchony to jak biorę ją na ręce - nie mogę wyjść z podziwu jaką małą i mięciutką pupcię ma :P 26 lutego idziemy na kontrolę... Mam nadzieję, że będzie już dobrze... Co do mleka to my cały czas na Nanie i jest ok...
Fakt, forum zamiera...dzieciaki coraz mniej śpią i mniej czasu na klikanie:-) Moja jakaś głodna ostatnio jest, je tyle że mojego mleka starcza może w 30%...spróbowałam zmienić mleko na nan pro i nie wiem co myśleć- jest tak samo, choć samo mleko nie śmierdzi tak jak enfamil. Bączki jak miała tak ma nadal...

A byłyście już na usg bioderek??
Hej Mamuśki! Ale nasze dzieciaczki zajmujące :) Mam nadzieję, że mimo to nasze forum nie ucichnie forever :P Ja z Ninką dogadujemy się - mam wrażenie - nie najgorzej. Czasem chyba brzuszek ją jeszcze trochę męczy, ale to już sporadycznie, więc jak marudzi (choć też nie często) to nie zawsze wiem o co kaman, ale jakoś dajemy radę. Jemy, sprzątamy, pierzemy, gotujemy, spacerujemy, gotujemy etc. Idziemy się dziś zważyć i mniemam, że 4,5 kg będzie... :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry