Widok

MAMUSIE I DZIECIACZKI GRUDNIOWE 2012 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamusie z dzieciaczkami:
Miliani - 14.11.12/chłopiec - Antoni Jan/szpital Redłowo
KarolaMK - 30.11.12/dziewczynka - Laura/szpital Zaspa
Ewabaranek81 - 30.11.12/dziewczynka - Zuzia/szpital Kliniczna
Dotik - 04.12.12/chłopiec - Adaś/szpital Redłowo
Natoo - 05.12.12/dziewczynka - Aleksandra/szpital Zaspa
Ewa24 - 11.12.12/chłopiec - Wojtuś/szpital Wejherowo
Teresek - 12.12.12/dziewczynka - Marysia/szpital Kliniczna
Muszyca - 13.12.12/dziewczynka - Zosia/szpital Redłowo
Czukcza - 14.12.2012 /chłopiec - Jan/ szpital Zaspa
Izkha - 15.12.12/dziewczynka - Nina Stanisława/szpital Kliniczna
Justyna - 15.12.12/chłopiec - Nikodem/ szpital Wejherowo
Zabulka - 18.12.12/chłopiec - Tomek/szpital Wojewódzki
Madzia_86 - 21.12.12/chłopiec - Antos /szpital Zaspa
Kamada - 25.12 2012/chłopiec - Dawidek/szpital Zaspa
Zocha_ma - 27.12.12/chłopiec - Borys/szpital Wojewódzki
Modern_Lady 27.12.12/chłopiec - Maciuś/szpital Kliniczna
Carolajna - 27.12.2012/chłopczyk - Adrian/szpital Swissmed
Anna - 29.12.12/ dziewczynka - Michalinka/szpital Kliniczna

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=434864
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas spanie na brzuchu najlepiej się sprawdzało (i nie było z tym problemów) kiedy mieliśmy brzuszkowe problemy, teraz sporadycznie się nam zdarzy położyć tak Ninkę do spania. Co do trzymania główki to noszona "na brzuszku" trzyma ją i na ogół nie protestuje (ale oczywiście nie może to trwać bardzo długo), a z kolei kiedy ją na łóżku położymy na brzuszku wtedy jest problem, marudzi i nie chce za bardzo jej podnosić...
musze sie pochwalic, ze dzis moj malec zaczal chwytac zabawki wiszace na palaku od maty :)))
To super - gratulacje dla niego! My jeszcze nie chwytamy :-/
hej dziewczyny :)

my leżenie na brzuchu trenujemy kilka razy dziennie, Borys rozgląda się wtedy po całej "okolicy" i jak widzi coś ciekawego to zadziera główkę wysoko i gaworzy albo się uśmiecha :) czasem Borys też śpi na brzuszku i chyba lubi takie spanie. i też już od kilku dni chwyta zabawki przywieszone do łóżeczka :)

Borys ma skazę białkową i mam dietę bez wszelkiego białka mleka krowiego i jajek. Czy któraś z was ma ten sam problem? muszę się czasem nagimnastykować żeby nie rzucić się na mleko albo czekoladę, już nie wspominając o tym że dużo rzeczy muszę przygotowywać sama bo kupne mają właśnie mleko albo jaja. już czekam z utęsknieniem na lato kiedy będą świeże warzywa i owoce, będzie wtedy o wiele łatwiej!
Hej :) My jestesmy na bebilon pepti niestety bo maly ma skaze bialkowa ... co do podnoszenia głowki to tez maly nie za brdzo podonosi głowke od jutra zaczynamy rehabilitacje bo maly ma asymetrie ułozeniowa a takze krecz szyji i mzliwe ze przez to ciezko mu podnosic głowe ...;)
Madzia a jak u Was ten pepti??to zdaje się też z białkiem hydrolizowanym jest...my od tygodnia mamy nan pro ha i strasznie śmierdzące zielone kupy robi, ale za to wszystkie zmiany skórne znikają
Madzia, a gdzie macie tą rehabilitację? :)
Udalo mi sie w Sopocie na 23 marca w tym sanatorium tam jest oddzial remumatologiczny i rehabilitacyjny dla dzieci :) :) mialam miec na maj ale udalo sie szybciej bo tez dzwonila osrodka wczesnej interwencji ale tam na koniec kwietnia :)
U nas po pepti oki tylko ostatnio dalam na sprobowanie mu saszetke zwyklego bebilonu 1 zeby zobaczyc reakcje i wszystko od nowa wrocilo niestety cciemieniucha plus sucha skora ...co do kupek to on robiu musztardowe ale to tak moze byc a na sucha skóre smaruje Linomagiem A+E pomoga mu na sucha skore...a wizyte u alergologa mamy dopiero na maj ;// bo jest duze ryzyka alergikiem bo jego ojciec mial ;//
My właśnie do OWI chodzimy, bo mały też ma asymetrię ułożeniową.
Mieliśmy mieć rehabilitację raz w tygodniu, ale teraz nas też dopiero na 10 kwietnia zapisali. Ale staram się Ćwiczyć z młodym w domu:)
mam pytanie do mam karmiących piersią: czy podajecie swoim dzieciaczkom jakieś witaminy oprócz zalecanej wit. D (wczesniej K+D)?
Teresek ja podaję wciąż K+D i nic poza tym, jak mały miał katarek to dostawał dodatkowo 3 kropelki witaminy C, poza tym nic. jutro mamy szczepienie to zapytam pani dr czy dalej podawać K+D czy już tylko D.
My tylko D juz teraz, za to w podwójnej dawce, bo młody miał miękką główkę:) K+D skończyliśmy podawać jakieś 2 tyg temu.
Paskudna pogoda dzisiaj:(
ja wit K podawałam może kilka dni- lekarz w szpitalu i pediatra nasza powiedzieli że przy dokarmianiu mm nie należy dawac już więcej wit.K, córeczka ma krzywa główkę i wit D w zwykłej dawce....w mm wit D też jest i to podobno juz starczy. Od tyg jest już na mm, choć rano pociągnęła odrobinę z cycusia ale juz po minucie było jak zawsze, zreszta już prawie pokarmu nie mam. My już miałyśmy szczepienia tydzień temu i to wszystkie naraz 5w1 rota i pneumokoki także 6 tyg spokoju, a Mała waży 7 kg i siatek centylowych na nią nie ma, ciuchy już 68 od dwóch tyg nosi...
A Wasze dzieci ile ważą??
Mój dwa tygodnie temu ważył 6,060kg, wchodzi mi tak na styk w ubranka rozmiaru 62, i też już często mu 68 zakładam
kurcze to koja Mania na chudzinę wychodzi wobec Twojej córci Muszyca, bo tylko 5750 ważyła tydzień temu przy szczepieniu a ubranka na 68 na ogół nosi bo 62 w większości maławe. Na dodatek ostatnio z jedzeniem zaczynają się "jazdy", bo wszystko dookoła ją interesuje, a "cycuś" najmniej i najlepiej by było jakby był elastyczny i wędrował wkoło razem z jej głową ;)
Hej
Cudna pogoda ;/// a my sie wybieramy wozkiem na ta rehabilitacje ciekawe czy dojedziemy dobrze ze wrazie jezdzi tam autobus 4 minut i juz jest na miejscu :)

Ja podaje witamine D :)

Co do ubranek to moj teraz to tylko nosi 68 cm i czasem na 74 a wazy ponad 5 kilo ale dokladnie nie wiem bo byl miesiac temu wazony ;p
My dopiero pierwsze szczepienie po wyjsciuze szpitala bd mieli 28 marca bo czekalismy na zgode od neurolog i mozemy tylko szczepic tymi acelurowanymi wiec bedzie mial bezplatnie:)
ja jeszcze daję K+D, bo mały nie ma jeszcze ukończonych 3 m-cy
W zeszłym tygodniu była ważony i waży już 6830g, a ubranka 62/68
co do szczepien to my już 1 komplet mamy za sobą, teraz za 3 tygodnie następne kłucia :/ bidulinki te dzieciczki
a pogoda maskara :/ ja się dzisiaj nawet na spacer nie ruszam z dziećmi :/ co z tą wiosną???
acha a jak był mały troszkę podziębiony to dawałam mu też wit C
do góry