Widok

MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 CZ.3 (42)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 (termin 17.07) - atta9 - Staś - szpital na Zaspie
23.06 (termin 27.07) - dedes-:Jaś (2145g, 45 cm) i Adaś (1920, 46 cm), CC, Zaspa
30.06 (termin 15.07) - yecath - synek Wojtuś, 3580 g, 56 cm, szpital w Wejherowie
02.07 (termin 02.07) - Papciunio - Majeczka 3010g 52cm Wojewódzki
06.07 (termin 21.07) - Agatka - córeczka, Szpital Wojewódzki,cc, 2880 g, 55 cm
08.07 (termin 07.07) - gwiazduś- synek Mateusz 3900g,58 cm, szpital na Zaspie
08.07 (ternin 10.08) - Gabi - synek Mikołaj, 2980g, 55 cm, Wrocław
12.07 (termin 04.07) - fita1 – Gaja, 3800g, 58 cm, Szpital Wojewódzki
12.07 (termin 29.07) - gosiaczek84 - synek Hubert, Redłowo
15.07 (termin 15.07) - malaniunia- synek Kubuś, 3090 g, 54 cm, szpital na Klinicznej
15.07 (termin 17.07) - Madziuska2 - synek Dawid, 4260, 58cm, Zaspa
16.07 (termin 11.07) – kk – synek, szpital na Klinicznej
18.07 (termin 15.07) - stopkrotka - synek Wiktor,3660 g, 57 cm, Swissmed
19.07 (termin 11.07) - mjakmama - córeczka Emilka, 3300 g, 55 cm, Szpital na Zaspie
21.07 (termin 20.07) - gosiaro - córeczka Maja, 3740g, 56 cm, szpital na Zaspie
21.07 (termin 30.07) - karollla-synek Konrad, 3090 g, 55 cm, cc, Swissmed Gdańsk
23.07 (termin 23.07) - ajcia - córeczka Matylda, 3190, 54 cm, CC szpital Kliniczna
28.07 (termin 3.08) - aśku_85 - synek Marcelek, 3880 g i 58 cm, cc, szpital w Wejherowie
28.07 (termin 15.07) - nyzosia - córeczka Helenka, 4100g i 56 cm, szpital Redłowo
28.07 (termin 23.07) - ssabinka - synek Filipek, 3590g i 57cm, Szpital w Redłowie
28.07 (termin 18.07) - aszka79 - córeczka Zuzia, 3500g i 54cm,
29.07 (termin 2.08) - Kiciuchna - synek Nikoś, 4050g i 60 cm, szpital na Zaspie
31.07 (termin 20.08) - majki500 - córeczka Lilianna, 2450 g i 48 cm, Szpital Gdynia Redłowo
02.08 ( termin 27.07 ) - Modern_Lady- córeczka Wiktoria 3615 i 57 cm szpital Kliniczna
03.08 (termin 21.07) - sylwiir - córeczka, 3820 i 56 cm, Szpital Wejherowo
03.08 (termin 2.08) - basiula - córeczka Zuzia, Zaspa
06.08 (termin 1.08) Kasiaka - córeczka Dorotka 3000 i 53 cm
07.08 (termin 05.08) - Asiek1 - synek Mateusz, 3630, 57 cm
09.08 (termin 30.07) - weronika-co-ma-bzika - córeczka Iga 4200 57cm, szpital Kartuzy
17.08 (termin 9.08) - przyszłamama -córeczka Liwia, 3105 g i 51 cm, szpital Kliniczna
17.08 (termin 16.08) - Weronikka - synek Patryk, 3450g i 57 cm, szpital w Kartuzach
18.08 (termin 7.08) - Alycja - córeczka Kaja, 3550g, 54cm, szpital w Redłowie
21.08 (termin 18.08) - Morela - synek Mateuszek, 3540g, 57cm, Szpital na Klinicznej
25.08 (termin 22.08) –caril córka Antonina, 3500g, 54 cm
25.08 (termin 13.08) - Panna z mokrą głową - synek, 3700g, 56cm, szpital w Redłowie
26.08 (termin 12.08) - Manka - córeczka Maja, 3800g, 55cm, szpital na Zaspie
01.09 (termin 27.08) - Yasmine87, synek Oliwierek, 3940g, 59 cm, Wejherowo
01.09 (termin 03.09) - Monika81 - córeczka Martynka, 3710 g i 57 cm, Szpital Zaspa
04.09 (termin 28.08) karolkaw- synek Jerzy, 3550 g i 55 cm, Szpital w Redłowie
06.09 (termin 09.09) Ostola - corka Tara, 3900g, Cork University maternity Hospital
08.09 (termin 06.09) Madziulka - córeczka Patrycja, 3540g, 57cm, szpital na Zaspie
17.09 (termin 10.09) Aniaa - córeczka, 4040g, 57cm, cc, szpital na Zaspie
17.09 (termin 20.09) AlexGDY - córeczka Marysia, 3650g, 58 cm, szpital w Wejherowie
19.09 (termin 12.09) Nilkaa - córeczka Eliza, 3350g, 55 cm, Redłowo
24.09 (termin 23.09) Zuzko - córa Antosia, 3090g, 53 cm, Szpital na Klinicznej
25.09 (termin 16.09) Sylwia781122 - chłopczyk Szymon, 3050g, 54 cm, Wejherowo
7.10 (termin 29.09) piggy - synek Jaś, 3550g
7.10 (termin 27.09 ) Anettkaboss - córcia Amelka, 3680g, 56 cm, szpital na Zaspie

link do poprzedniego:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-I-DZIECIACZKI-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-CZ-3-41-t190682,1,16.html
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mnie na spotkaniu raczej nie będzie. Maluch dziś był na pierwszym szczepieniu i jutro może nie byc w formie. Poza tym weekend gościowy był i musi troszkę odsapnąć po wrażeniach, tym bardziej że w weekend wybieramy się na Mazury.

No i małej krew pobierali igłą dla dorosłych, a że nie chciała lecieć, więc potem wyciskali z łapki do pojemniczka :-(( Ależ ona płakała :-(( Pojawiły sie pierwsze łzy w życiu. Tak okropnie mi jej szkoda było. Ale była baaaardzo dzielna!

Anetkaboss - ja swojego elastyka wiążę na plecach, czyli nie owijam do przodu jak Panna, bo jest za krótki. Nosi się spoczko (zresztą taki sposób wiązania też widziałam). W chuście dziś moja malutka dochodziła do siebie po pobieraniu krwi i szczepieniach.
[image
Nyzosiu - stronka fajna :-)

Przy rejesracji podaje się nazwę użytkownika (login) i imię i nazwisko. Do logowania wydaje mi się, że powinno sie wpisywać nazwę użytkownika (login) a nie imię i nazwisko i pod loginem - anonimowo - występować na stonce. No, chyba, że idea była inna :-)
[image
Dziewczyny czy wasze maluchy też są dzisiaj takie marudne i płaczliwe? Moja chyba reaguje na pogodę bo dziś jest jakaś masakra ;(
Dziewczyny mam pytanie, do jakiej max minusowej temperatury można wychodzić na spacer z niemowlakiem? Bo dzisiaj u nas było minus 7 i byłam z małą godzinkę na spacerze, a moja mama panikuje, że nie powinnam wychodzić jak jest tak zimno. Przecież tutaj już raczej cieplej nie będzie i w takim wypadku musiałabym cały czas siedzieć w domu:(
image
Modern Lady u nas Filipek tez tak robi z paluszkami i tez tak sie wygina. My mamy w raczkach i nozkach za mocne a reszta chyba oslabione yyyy Co do cwiczen to za kazdym razem w srode pokazuje i dodaje cos nowego rehabilitantka i wydaje mi sie ze do kazdego dziecka moze indywidualnie. My idziemy do neurologa chyba za tydzien a poki co cwiczymy duzo na brzuszku trzymaj malemu barki bo unosi je do gory. Uczymy sie przewrotow i jakas metoda nie pamietam nazwiska nagolaska naciskajac na punkty dziecka po ktorych maly macha nozkami i rozluznia miesnie. Podnosimy Filipka w inny wskazany sposob i zmieniamy strony lezenia malego raz z jednej strony lozeczka raz z drugiej. nosimy jego pleckami do naszego brzuszka i straramy sie zeby sie nie odginal a wszystko interesujace bylo na wysokosci jego pepka.
image
image
Mi tez wypadaja wlosy garsciami,az strach sie bac co bedzie dlaej.Kupilam sobie Capivit piekne włosy ,zobacze moze mi pomoze jak kiedys,chociaz nie wiem czy tabletki dadza rade z hormonami;)

Moj od 4dni wcina marchewke,z dnia na dzien zwiekszam dawke,jest wtedy taki szczesliwi i zadowolony,chyba dlatego ze w koncu cos innego niz mleko:D

Moj mimo ze karmie Go mm to budzi sie co 2 -3h w nocy;/ W dzien pije mleko teraz co 4-5h w nocy daje mu raz mleko a raz lub dwa herbatke,troche Go oszukuje bo zauwazylam ze jak troche wypije to spi dalej a tak jakbym z Nim 'walczyla' bez picia czy jedzonka to by wył i wył...

Moj pije mleko i herbatki z obojetnie jakich butelek,mam Disneya,lovi,tommie i aventa i dla Niego bez roznicy byleby jedzonko było:D
Teraz musze kupic juz wieksze bo te małe 'juz' sie robia za małe niestety:)

U mnie jest tak ,ze im wiecej ludzi i im glosniej tym bardziej Maly jest dszczesliwy i grzeczny hehe
image.
[url=http://www.suwaczek.pl/][img]
image
nie było aż tyle do nadrabiania

anetkaboss u nas też MASAKRA dziś!!! jeny przez tą koszmarną pogodę nie wyszlysmy na spacer przez co malutka nie spała i ryk na calego taka zmeczona. Noc koszmarna :((( ja juz nie wiem co robic. O 3 jak zwykle pobudka na amciu a potem do 5.30 sie z nia bujalam bo zasnac nie mogla!!! tylko sie chichrala i chetna do zabawy. Ja zmieniam jej pieluche no ale moze przestane, to jej az tak nie wybudze???Padam na cyce ;/ na dodatek nawiedzila mnie dzis @, brzuch mnie boli, młoda ma fochy i wieczny ryk a ja doslownie grrrrrryze ;)

U nas po szczepieniu tez Patrycja duzo spała.

Nyzosia i co bylas u lekarza z tym napieciem???bo to dzis mialo byc tak?czy zle doczytalam?

Ja tez się o to napiecie boje dlatego tez idziemy do pediatry, Pati co prawda nie ma ciagle zacisnietych piatek, odwraca glowe w jedna i w druga strone, wodzi za zabawkami, ale z tymi paluszkami u stóp, to mowicie o odginaniu do dolu czy do gory?????bo nasza od urodzenia odgina do gory paluchy

Dzis moja maruda skonczyła 2 miesiace :))) wiec zmiejszam jej kropelki, tym razem nie tak drastycznie wiec narazie bedzie 12 kropel, jak nie bedzie sie nic dzialo to bedziemy dalej zmniejszac.
image
image
Ja jutro bede :) Moja Mala w taka pogode zwykle duzo spi, dzisiaj tez. W srode mamy pierwsze szczepienia, zdecydowalam sie wkoncu na 5w1. Na pneumo zaszczepie ja pozniej.
Mi wlosy narazie nie wypadaja ale w pt bylam pierwszy raz odkad zaszlam w ciaze na basenie(uwielbiam plywac) i dostalam uczulenia na chlor!!! Nigdy czegos takiego nie mialam, chodzilam na basen 2 razy w tyg ale ponoc po ciazy to mozliwe. Masakra jakas, cale policzki mialam czerwone i piekly, teraz juz jest lepiej ale dalej mam taka suche skore:/ grrr
ssabinka - tak tak ja wiem, ze u kazdego dzieciaczka inaczej tylko bylam ciekawa czy to jakies straszne te cwiczenia sa, bo samo slowo rehabilitacja brzmi dla mnie nieciekawie

Wiktoria podkurcza paluszki pod spód i tez nie ciągle i od jakiegos czasu dopiero, a raczki raczej ma rozluznione- no nie wiem zobaczymy- lepiej chuchac na zimne, a nie potem zalowac, ze sie nie poszlo na konsultacje

Nyzosia a Helka też ma podejrzenie napiecia?? Co robi?? bo chyba nie doczytałam :(
image image
Te cwiczenia to nic strasznego:) nazwa do nich nie pasuje:P
image
image
Moja dzisiaj marudna na maksa!!! właśnie - spaceru nie było więc ona nie wiedziała co ma ze sobą zrobić. Chyba będę jeździła do centrów handlowych żeby gdzieś z nią jeździć w wózku.

Zuzko - Twoja uwaga została uwzględniona i pracujemy nad zmianą logowania:) Dzięki za uwagę:)

Modern_Lady Helka jeszcze nie ma podejrzenia napięcia ale nie podoba mi się sposób w jaki trzyma głowę - częściej na lewą stronę i nie za bardzo chce trzymać na prawą. do lekarza idę dopiero 17.11.

Ja już kupiłam młodej 2 nowe duże butelki z jej ulubionym smoczkiem:)) My używamy tylko dr Browna.
imageimage
Ja też oczywiście jutro będę. Fajnie, że znowu nas się zbiera gromadka :))

Co do napięcia - myślę, że dużo z nas sobie wkręca objawy - ja też myślałam, że Kostek ma napięcie (bo robi "mostki") ale innych objawów nie ma, więc chyba wyluzuję ;)

I dziś Młody wcale nie był marudny - na zmianę pogody reaguje snem ;) Przespał prawie cały dzień - olałam spacer, bo to skandal wychodzić w taką pogodę ;) A co! - leniwiec mnie ogarnął i spaliśmy razem :)
image image
Widać dzieci na taka pogodę reagują albo snem albo marudzeniem:) moja akurat marudzi:(((

Zuzko dzięki Twojej uwadze logowanie zostało udoskonalone:))))
imageimage
I to jak szybko :)
image image
Ja tez ostatnio sie martwilam tym "złym napięciem".Na poczatku bo Maja nie chciala na brzuchu lezec i glowki podnosic(teraz z kolei tak fika na brzuch i nie chce lezec na plecach ze jest z nia walka przy przewijaniu),potem byl problem bo trzymala raczki zle przy podnoszeniu główki (teraz trzyma dobrze).A teraz jak mi napisalyscie o tych paluszkach to juz oczami wyobrazni widzialam takie cos u Mai.Chyba jestem przewrazliwiona;-)
Jednak na pewno warto dla spokoju sumienia zwrocic uwage na to na wizycie u pediatry,a jak jest ok to na siłe nie ma co szukac ;-)

Dzisiaj tez nie bylysmy na spacerku, ale jakos Maja nie protestowla z tego powodu.
image
Gwiazdus odpisalam na prv :)

Modern_Lady pewnie, że normalne :) Ciekawe czy jest jeszcze jakies miejsce, ktorego nie buziaczkowalysmy ;)

Pogoda rzeczywiscie brzydka, ale my wreszcie sie doczekalismy az zaczelo mniej padac i po 16 poszlismy na spacer :) Ciemno juz bylo i tak dziwnie troche, ale spacer zaliczony :)
image
Morela - szacun za konsekwencję :)
image image
Moze ktos bedzie sie raz chcial wybrac do kina z dzieciaczkiem?? w gazecie Dziecko jest darmowy bilet
image
image
Nyzosiu czemu nie dostałam jeszcze ze strony klub mam linku aktywacyjnego :( czekam już 2 czy 3 dzień i nic :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

ogrzewanie gazowe - jakie koszty (24 odpowiedzi)

Jesli ktoś ma ogrzewanie gazowe w domu, chciałam podpytać o koszty w sezonie zimowym - tak w...

rośliny na balkon - jakie? (18 odpowiedzi)

Może pomożecie... Chcę coś posadzić na balkonie, tylko w lato tak strasznie tam praży słońce...

do góry