Widok

MAMUSIE I MALUSZKI LISTOPADOWE I GRUDNIOWE cz.52 (10)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
NASZA LISTA MAMUŚ I DZIECIACZKÓW :-)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ola, wiem że byłaś bo właścicielka mi mówiła (od słowa do słowa) że rano była Ola z Marcelinką (z forum listopadowego) i że zdenerwowana była chcrztem niedzielnym.. heheh
ja byłam od 12:50 do 13:20 bo fajnie mi się gadało z ta babeczką.. i tez kupiłam dwa bodziaki na lato, kawkę Bocianek na laktację (ale jakoś mi nie podeszła) i smoka MAM na ząbkowanie (ale za duży jest, a ten pan mnie przekonywał że będzie ok.. więc musimy z nim poczekać kilka mieśięcy :/ ) też wydałam równe 50zł :)) ale oni w przyszłym tyg zwijają się z interesem...

Moniall, dzieki, ale trafiłam i zupełnie od innej strony zajechałam, bo od Przymorza.. to skręciłam w Burzyńskiego i między blokami tam dotarłam... :))

Kamila, do snu to albo tylko pełny pajacyk, albo kaftanik i śpioszki... a spi poprostu pod kołderką bo w nocy się na szczescie nie rozkopuje
a w ciągu dnia to normalnie jak dorosły (no powiedzmy, hehe), czyli body z kr.ręk., koszulka z długim i normalne spodnie, typu sztruksy, jeansy albo welurowy dresik... nie lubię Maksia ubierać w takie dziecięce stroje, tylko w takie "męskie" :))

Bogosia, 2 metry??? wow!!!! no niezłego masz pełzaczka :))

Sara, Cocodrillo w QQ mają jeszcze, ale mało było tych wierzchnich (nie bodziaków).. ale coś mówiła kobitka że w pobiedziałek jeszcze jakąś dostawę mają różnych rzeczy... a od następnego tyg przenoszą się do biura i głownie tylko sprzedaż internetową będą mieli..

super Jasiu sobie siedzi... a nie przechyla Wam się na boki? bo jak ja tak sadzam Młodego to za chwilę ląduje na boku, więc muszę go obłożyć poduszkami po bokach :)

no własnie też sie zastanawiam jak te nasze "zimowe" maluchy będą w lecie znosiły upały... jak je ubierać żeby nie przegrzać.. kurcze, gorzej niż ubieranie w zimie... bo tak to na cebulkę się ubierało i już.. a rozebrać więcej niż do pampersa się nie da :)
Jejka Jasiek jak fajnie trzyma już gryzaczka. Moja jeszcze jest na etapie łapania delikatnie zabawek z maty, a do buzi to się rączki wkłada ;) Gryzaczka też takiego mamy :) kupionego właśnie w QQ Kids, mam nadzieję, że nam się też sprawdzi.

Bogosiaa, od kiedy Jasiek tak trzyma zabawki w ręku ?
Co do gondoli, to myślę że gdzieś w czerwcu jak się cieplej zrobi się przesiądziemy na spacerówkę. Teraz na spacerach Jasiek póki co śpi, ale jak w domu go czasami w wózku mam, szczególnie u moich rodziców, tam mamy drugi wózek, to tam oparcie jest stawiane jak w spacerówce, więc może spokojnie sobie siedzieć i tak mu jest najlepiej wtedy.

Ja na basen też chętnie bym się wybrała, ale w Aquaparku kiedy załapałam opryszczkę na twarzy (ewidentnie zaraz po basenie) i od tamtej pory jakoś nie mam zaufania :(

Dziewczyny, ja też jak patrzę na te wszystkie cudne ubranka dla dziewczynek, to aż się po prostu córeczki zachciewa :)))
I też strasznie dużo wydaję na ubranka i zabawki dla Jaśka, muszę trochę przystopować. A dzisiaj kupiłam kulę pełzaka FP jest cudna, po prostu tak skacze i się turla że ja się napatrzeć na nią nie mogłam i mąż się śmiał, że zabawkę sobie kupiłam :))) no i kupiłam też łuk TL na wózek, też fajny, ale jeszcze nie testowaliśmy :)
Sara, między ciuszkami, trzeba pogrzebać mają po 30zł leginsy ale jeans z kieszeniami z tyłu, no po prostu boskie ;) Ja kupiłam małej rozmiar 74 co by na później mieć, jak będzie trzeba pasa zacisnąć bo skończy się macierzyński ;)

Bodziaków nie widziałam, ale weszłam tam dosłownie na sekundę, bo sporo kasy zostawiłam w C&A i obawiałam się, że znowu coś wypatrzę i kupię ;)
Skusiłam się też na tego rampersa z H&M z serii hello kitty
Teraz muszę właśnie troszkę zapasów porobić na lato, bo szczerze to mamy mało ciuszków właśnie na ciepłe dni. Zastanawiam się co się w lato sprawdzi najlepiej, czy sukienki, czy coś innego :)
Ja też już na 74 kupuję, bo na 68 mamy dość :) Poszłabym jutro do QQ ale nie wiem czy czynne mają, bo i tak jedziemy na szkolenie z ratownictwa na 13.
A tutaj Jasiek z ulubionym gryzaczkiem :)
image
aha dziewczyny jak używacie to mam na sprzedaż niemieckie Tampony OB Normal - 56 szt po 19 zł za opakowanie
Kasia - kurcze jakie dzinsowe? nic takiego nie widziałam :-(( kupiłam białe i jasno różowe te po 10 zł
i u mnie to samo z tymi zakupami - ale juz sobie powkładalam do głowy ze jak chce juz cos bardzo kupić to większy rozmiar :-)
Kasia a widziałaś takie body z długim białe w Cubusie z takim srebrnym napisem - Like an angel :-) słodkie ale strasznie drogie jak dla mnie
na razie nie kupiłam ale myślę i myślę.... a mąż się smieje ze pewnie za kilka dni i tak pojadę :-) a niedługo zaczynam wychowawczy wiec zapas musze zrobić...

ja też kupuje już małej ciuszki na 74, ostatnio kupiłam fajne rampersy w C&A oraz w Pepco, strasznie podobają mi się maluchy w rampersach,

poszłabym z Emi na basen ale mam za daleko, myślę że mogłoby jej się spodobać bo jak w wannie kładę ją na brzuszku, to tak macha rączkami i nóżkami jakby pływała żabką, a dzisiaj usiłowała złapać łapką żółwika którego ma na wanience i miała śmieszną minę jak łapka jej się ślizgała i nie mogła go chwycić :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Moja śpi w śpioszkach a pod spodem ma bodziaka na krótki rękaw. Teraz szukam śpioszków bez stópek, ale nigdzie znaleźć nie mogę, wszystkie mają stópki.

Sara które leginsy kupiłaś ? Widziałaś te jeansowe za 30zł ( Rewelacja ) :)
te chusteczki na główkę o których piszesz są faktycznie super, również ją mamy :)

W ogóle ja to do sklepów nie mogę już chodzić, bo wciąż coś stamtąd przyciągnę dla Amelii :) Te wszystkie ciuszki są takie cudne :)

ehh zawsze zanim sklece posta już są nowe przed moim wpisem :-)

tzn mała nosi 62/68 ale tych juz mam zapas :-) wiec teraz jak jest coś fajnego i w promocji to na 74 kupuje

Bogosia - super że mały tak sobie pełza pewnie dla niego to tez fajna zabawa i doświadczenie :-)

Kamila - mała spi w skarpetkach (luźnych) i body z długim i w śpiworku, a w dzien jest w body z krótkim i w pajacu welurowym jak nigdzie sie nie wybieramy dalej
Emily na co dzień ma pajacyk, albo bodziak i jeansową spódniczkę z majtasami albo pół śpiochy, na noc bodziak z długim lub krótkim w zależności od śpiworka, bo mamy dwa jeden z rękawkiem a jeden bez :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Dziewczyny, a czy QQkids jest jutro otwarte? Jeśli tak to w jakich godzinach? No i czy mają jeszcze sporo rzeczy poprzecenianych?

Ten gryzak MAM jest rewelacyjny! Po 2 minutach Jasiek już go poprawnie wsadzał do dzióbka i potrafi tak się nim dość długo zajmować :) i bardzo poręczny w chwytaniu, naprawdę polecam. Cena dość wysoka jak na gryzak (około 26zł) ale myślę że warto :)
Natalia - no a mi si w koncu dzis nie udało tam podjechac :-( byłam w GB i zleciało....
ale za to w Cubusie mają fajne chysty na głowe dla dziewczynek - i kolekcja jest 25% tansza niż cena na metce :-)
no i kupilam legginsy dla małej w HM Kasia chyba juz pisala o nich :-) wogole maja tam fajne ciuszki z hello kitty :-)

Betrsia - super ze małej tak ładnie i szybko poszło z tą butlą :-)

Ojjka - a coccodrillo jeszcze maja? a jak tak to tylko bielizne do spania czy takei "wierzchnie" ciuszki? i moze coś na lato? bo ja akurat body na 68 mam duuzo i kilka tez juz na 74... wogole teraz małej kupuje na 6-9 mcy

Megi witamy :)

Jaś śpi w bodziaku na krótki i pajacu, pod kocykiem. Mamy śpiworek, ale średnio mu się podoba :)
W dzień lata albo w bodziaku na długi/krótki + rajty, albo jakieś wygodne spodenki i bluza.

Jaś dzisiaj przepełznął na brzuszku 2 metry!!!! :-) Podnosi tyłek i się podciąga na rękach :)) szok :)
w domu ma body z dł rękawkiem i rajstopki, jak wychodzę na dwór to zakładam ogrodniczki, buciki na rzepy i bluzę, na to kurteczkę i czapusię
a do snu ma śpiochy i w śpiworku śpi (bo strasznie kopał kocyk, więc zainwestowałam w śpiworek;)
jak ubieracie wasze dzieciaczki do snu i jak sa ubrane w dommu?
Aaaaa chyba się spóźniłam z podpowiedzą bo pewnie już byłaś w tej Lotni ;-)
NataliaR tak lotnia jest przy etc. Etc jest po prawej a do lotni idzie się na lewo, mijając Beverly Hills(wypożyczalnie video) i chyba tam Biedronka jest też
eve, spokojnie da sie...ja mialam caly czas wozek ze soba, oddalam i zlozylam przed wejsciem do samolotu, w samolocie mloda byla na moich kolanach itp, przypieta pasem, obok nikt nie siedzial, wiec mialam plecak z mlekiem i woda plus herbatka...moja smoka nie ssie, ale w momencie schodzenia podawalm picie i bylo ok, sam start i ladowanie to przespala, czyli spala ok.40 min na moich rekach, a ponad 1h aktywna, ale ludzie mi ja zabawiali, usmiechali, ona byla zainteresowana siedzeniem itp..czas szybko minal...ale jak masz mozliwosc to lec z kims towarzyszacym, bo jedno skupia sie na dziecku, drugie na bagazu paszportach itp, podac ci mleko itp.przed odprawa musialam napoic dziecko mlekiem , herbata i woda, chodzi tylko o sprobowanie przez dziecko, to bylo w Londynie...wozek musialam zlozyc i zostal przeswietlony, wzielam ze soba f.samochodowy, ale osobno, oddalam przy bagazu...a tak w Londynie jest co robic na bezclowych, poszlam do apteki aby kupic mleko tak na wszelki wypadek, jakby lot byl do gdzie indziej itp, bo juz miz darzylo sie, ze ladowalismy gdzie indziej, wracalismy spowrotem niby do Londynu bo z samolotem cos bylo nie tak , a wyladowalismy w Paryzu, lot mial byc do Portugalii, wiec musialam pewne rozwiazania wziac pod uwage...oczywiscie przed lotem przebralam dzidzie porzadnie,
uwazam, ze dziecko takei male znosi podroz duzo lepiej niz np.dziecko 2-letnie...
eve, ja latałam z Kornelką jak była mała. rodziny z małymi dziećmi odprawiane są poza kolejnością. (mówię o wycieczkach w ciepłe kraje), zabierasz z sobą wózek na teren bezcłowy i oddajesz obsłudze samolotu przy wejściu do samolotu. jak wysiadasz, wózki już czekają na dzieci. w samolocie miałam dla małej picie, podawałam przy starcie, żeby z uszkami nie było problemu. miałam ją na kolanach zapiętą do swojego pasa. nie wiem jak jest teraz.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry