Widok

MAMUSIE I MALUSZKI LISTOPADOWE I GRUDNIOWE cz.52 (10)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
NASZA LISTA MAMUŚ I DZIECIACZKÓW :-)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też kupuje już małej ciuszki na 74, ostatnio kupiłam fajne rampersy w C&A oraz w Pepco, strasznie podobają mi się maluchy w rampersach,

poszłabym z Emi na basen ale mam za daleko, myślę że mogłoby jej się spodobać bo jak w wannie kładę ją na brzuszku, to tak macha rączkami i nóżkami jakby pływała żabką, a dzisiaj usiłowała złapać łapką żółwika którego ma na wanience i miała śmieszną minę jak łapka jej się ślizgała i nie mogła go chwycić :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Kasia - kurcze jakie dzinsowe? nic takiego nie widziałam :-(( kupiłam białe i jasno różowe te po 10 zł
i u mnie to samo z tymi zakupami - ale juz sobie powkładalam do głowy ze jak chce juz cos bardzo kupić to większy rozmiar :-)
Kasia a widziałaś takie body z długim białe w Cubusie z takim srebrnym napisem - Like an angel :-) słodkie ale strasznie drogie jak dla mnie
na razie nie kupiłam ale myślę i myślę.... a mąż się smieje ze pewnie za kilka dni i tak pojadę :-) a niedługo zaczynam wychowawczy wiec zapas musze zrobić...

aha dziewczyny jak używacie to mam na sprzedaż niemieckie Tampony OB Normal - 56 szt po 19 zł za opakowanie
Ja też już na 74 kupuję, bo na 68 mamy dość :) Poszłabym jutro do QQ ale nie wiem czy czynne mają, bo i tak jedziemy na szkolenie z ratownictwa na 13.
A tutaj Jasiek z ulubionym gryzaczkiem :)
image
Sara, między ciuszkami, trzeba pogrzebać mają po 30zł leginsy ale jeans z kieszeniami z tyłu, no po prostu boskie ;) Ja kupiłam małej rozmiar 74 co by na później mieć, jak będzie trzeba pasa zacisnąć bo skończy się macierzyński ;)

Bodziaków nie widziałam, ale weszłam tam dosłownie na sekundę, bo sporo kasy zostawiłam w C&A i obawiałam się, że znowu coś wypatrzę i kupię ;)
Skusiłam się też na tego rampersa z H&M z serii hello kitty
Teraz muszę właśnie troszkę zapasów porobić na lato, bo szczerze to mamy mało ciuszków właśnie na ciepłe dni. Zastanawiam się co się w lato sprawdzi najlepiej, czy sukienki, czy coś innego :)
Co do gondoli, to myślę że gdzieś w czerwcu jak się cieplej zrobi się przesiądziemy na spacerówkę. Teraz na spacerach Jasiek póki co śpi, ale jak w domu go czasami w wózku mam, szczególnie u moich rodziców, tam mamy drugi wózek, to tam oparcie jest stawiane jak w spacerówce, więc może spokojnie sobie siedzieć i tak mu jest najlepiej wtedy.

Ja na basen też chętnie bym się wybrała, ale w Aquaparku kiedy załapałam opryszczkę na twarzy (ewidentnie zaraz po basenie) i od tamtej pory jakoś nie mam zaufania :(

Dziewczyny, ja też jak patrzę na te wszystkie cudne ubranka dla dziewczynek, to aż się po prostu córeczki zachciewa :)))
I też strasznie dużo wydaję na ubranka i zabawki dla Jaśka, muszę trochę przystopować. A dzisiaj kupiłam kulę pełzaka FP jest cudna, po prostu tak skacze i się turla że ja się napatrzeć na nią nie mogłam i mąż się śmiał, że zabawkę sobie kupiłam :))) no i kupiłam też łuk TL na wózek, też fajny, ale jeszcze nie testowaliśmy :)
Jejka Jasiek jak fajnie trzyma już gryzaczka. Moja jeszcze jest na etapie łapania delikatnie zabawek z maty, a do buzi to się rączki wkłada ;) Gryzaczka też takiego mamy :) kupionego właśnie w QQ Kids, mam nadzieję, że nam się też sprawdzi.

Bogosiaa, od kiedy Jasiek tak trzyma zabawki w ręku ?
Ola, wiem że byłaś bo właścicielka mi mówiła (od słowa do słowa) że rano była Ola z Marcelinką (z forum listopadowego) i że zdenerwowana była chcrztem niedzielnym.. heheh
ja byłam od 12:50 do 13:20 bo fajnie mi się gadało z ta babeczką.. i tez kupiłam dwa bodziaki na lato, kawkę Bocianek na laktację (ale jakoś mi nie podeszła) i smoka MAM na ząbkowanie (ale za duży jest, a ten pan mnie przekonywał że będzie ok.. więc musimy z nim poczekać kilka mieśięcy :/ ) też wydałam równe 50zł :)) ale oni w przyszłym tyg zwijają się z interesem...

Moniall, dzieki, ale trafiłam i zupełnie od innej strony zajechałam, bo od Przymorza.. to skręciłam w Burzyńskiego i między blokami tam dotarłam... :))

Kamila, do snu to albo tylko pełny pajacyk, albo kaftanik i śpioszki... a spi poprostu pod kołderką bo w nocy się na szczescie nie rozkopuje
a w ciągu dnia to normalnie jak dorosły (no powiedzmy, hehe), czyli body z kr.ręk., koszulka z długim i normalne spodnie, typu sztruksy, jeansy albo welurowy dresik... nie lubię Maksia ubierać w takie dziecięce stroje, tylko w takie "męskie" :))

Bogosia, 2 metry??? wow!!!! no niezłego masz pełzaczka :))

Sara, Cocodrillo w QQ mają jeszcze, ale mało było tych wierzchnich (nie bodziaków).. ale coś mówiła kobitka że w pobiedziałek jeszcze jakąś dostawę mają różnych rzeczy... a od następnego tyg przenoszą się do biura i głownie tylko sprzedaż internetową będą mieli..

super Jasiu sobie siedzi... a nie przechyla Wam się na boki? bo jak ja tak sadzam Młodego to za chwilę ląduje na boku, więc muszę go obłożyć poduszkami po bokach :)

no własnie też sie zastanawiam jak te nasze "zimowe" maluchy będą w lecie znosiły upały... jak je ubierać żeby nie przegrzać.. kurcze, gorzej niż ubieranie w zimie... bo tak to na cebulkę się ubierało i już.. a rozebrać więcej niż do pampersa się nie da :)
ale shopoholiczki z was hihi

Bogoosiu, ten gryzak to jest taki jakby kolko i z kazdej strony ma czesc gruzaca, czy tylko taki gryzaczek do buzi...no ja robie zakupy juz na 80-86, ale moja dlugasna hihi
Kasia, z tym trzymaniem zabawek to już jakiś czas, miesiąc, dwa, dokładnie nie wiem i jestem zła na siebie, bo na początku założyłam mu "pamiętnik" :) czyli w zeszycie pisałam różne rzeczy z dnia codziennego :) ale niestety któregoś dnia chyba w lutym przestałam i od tamtej pory mi się nie chce, a wtedy wszystko bym wiedziała :/
Na pewno pod koniec lutego już chwytał, bo byliśmy wtedy u moich Rodziców i pamiętam, tylko że na początku to jak mu dałam do rączki, a teraz to już sam sobie bierze, nawet się obróci do zabawki jak jest gdzieś dalej, albo przypełznie do niej :) Dzisiaj do Klemensa pełzał (to lew z maty;) ) i do pilota od TV. Bardziej oczywiście pilot go zainteresował i jak przypełznął i chwycił to od razu bęc do buzi :)
Kasia, ani się obejrzysz a Amelka będzie łapała :)Fajne jest to, że rączki wyciąga jak coś chce i nie jest to takie chaotyczne, tylko widać że już troszkę kontroluje to co robi :) Tylko niestety fochy też swoje ma i nie wiem co robić, bo póki co, to jest raz na jakiś czas, ale potrafi się wydzierać z taką widoczną złością na twarzy "bo tak". A ja nie wiem jak to zwalczać :/

A gryzak jest super. Mamy go od wczoraj. Jest bardzo poręczny, za pierwszym razem Jasiek odwrotnie go wkładał, ale skumał i teraz szczękę bokserską sobie wkłada normalnie. I ma fajne wypustki i można tam np.dentinoxem posmarować :)
Iza - to jest taki gryzak:image
Te "białe" to część gryząca, ale pozostała część jest też nie taka mocno twarda, więc też można ją podgryzać, tyle że tylko te białe ma wypustki i pasuje do dziąsełek.
Natalia - 2 metry minus jego długość, czyli około 1.3m :) Mam kanapę rozkładaną do przodu i ona jest taka pół twarda, więc do pełzania mu pasuje. A jak go sadzam to nie siedzi bez opieki, tylko patrzę na niego bo czasami się gibnie. No i nie sadzam go na długo :)
to taki własnie gryzaczek, widziałam go dziś w QQ i pani mi wyjasniła że on ma tez tą zaletę, że mozna w niego (w ta część co do buźki idzie, taka chropowata) "wlać" żel czy maść chłodzącą na dziąsełka i wtedy bardzo dobrze koi ból dziąseł, bo ta maść/żel się lepiej rozprowadza niż na palcu rodzica
Dokładnie Natalia :)))
mój tez pilota i komórkę bardzo polubił, szczególnie jak gadam na głośnomówiącym to bierze telefon do buźki :))
i jak trzymam go na kolanach lub na rękach i akurat cos piję to wyciaga rączki po mój kubek, heheh :) śmieszne, jakby chciał się napić :)))

fajne te nasze brzdące.. a juz nie moge się doczekac aż mój synek sie do mnie zacznie przytulać.. tak bym chciała żeby to juz było!!!
Natalia, z komórką mam to samo :) Wysiadł mi głośnik i słyszę tylko jak mam włączony głośnomówiący i zawsze Jasiek chce zjeść i naciskać, a raczej łapać tel. No i z kubkami to samo, bardzo go właśnie kubki zaciekawiaja, może dlatego że trzymamy je często, nie wiem, ale obojętnie jaki kubek a on się w niego wpatruje i rączki wyciąga.
A co do przytulania, to na święta po raz pierwszy Jasiek przytulił się do mnie jak leżał na boku i ja też i zasnął :) Wyciągnął rączki, objął mnie za szyję i główkę przytulił do mojej i bez noszenia, bez niczego, po prostu przytulił się i zasnął. Cudne to było :) Chciałam praktykować to częściej, ale póki co tylko parę razy się udało :)
to ja mam identyczny tylko, ze rozowy hih, ale moja jak jej daje, to musialam trzymac sama, a teraz tak chwyta, ze boki , a nie ta cz.gyzaca wklada, do tego, czasami tylko paluchem dojdzie tam gdzie chce , a ja juz nie moge patrzec jak mi paluchy wklada itp...

aha ja w domu chodze w body z dl.rekawem, i spodenki, albo spodniczka i rajstopki, a spi w pajacu tylko,m i spiworek, po 2mz kilderka out i tylko spiworek, bo tak kopie...
Gosiu ja nie straszę - ja się żalę ;-) dla mnie to naprawdę najtrudniejszy moment od narodzin, ale podobno nie wszystkie dzieciaczki tak przechodza ząbkowanie - moja Mi nie chciał dzisiaj jeść ani z cyca ani z butelki, ani ciepłego, ani zimnego :-( w desperacji spróbowałam strzykawką i też nic :-( zjadła 2 razy w ciągu dnia i dopiero po kąpieli sie przyssała - żal mi jej niesłychanie ;-(

Jasiek ma boską fryzurkę - moja nadal jest łysolkiem - żeby jej tak tylko nie zostało! A no i mamy taka sama pościel, ale z flanelki :-)

Gryzak rewelacja - my mamy taki z TT - troszkę uboższy, ale też się sprawdza - kosztował około 15zł.
http://www.tommeetippee.pl/viewproduct/parentcat/3/subcat/10/pageid/2/

a jeśli chodzi o wyciąganie łapek i chwytanie rzeczy, to jest rewelacja! Dzisiaj jadłam obiad z Milą w chuście, bo mi mardziła i mogłam jeść wszystko, ale kiedy podnosiłam do ust widelec z surówką z buraczków, to od razu łapała! To samo kubek!

Jeśli chodzi o ubiór, to śpimy w pajacyku pod kołderką - śpiworka zdecydowanie nie polubiłyśmy. A w ciągu dnia chodzimy w rajtkach albo getrach i bodziaku. Na wyjścia zakładamy sukieneczki albo portki.

A no i witam nową mamę i Maleństwo :-)
witam :)'
Dzisiaj wstałam o 6 rano bo jakoś sen ostatnio mi nie idzie :( mam nadzieję, że po chrzcie się wyśpię :)

Natalia, ja jak idę do QQ kids to tak się zagadam, że hej:)Moja mama śmieje się, że jestem gaduła i znalazłam sobie kogoś kto ze mną pogada (Justynę z QQ)
Jaki masz ten smoczek, że nie pasuje aha i jaki to jest na ząbkowanie??bo ja mam taki zwykły z MAM.

My też mamy takiego gryzaka z tym, że Marcelinka dalej z uporem maniaka gryzie namiętnie tą twardą część i strasznie się przy tym ślini :)

U nas mała w ciągu dnia chodzi w bodziakach+skarpetki+spodenki, jak nie spodenki to nakładam jej półśpiochy ;) czasami jak ktoś do nas ma przyjść to nakładam jej kieckę ;)
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Ania, taki sam smoczek z TT chciałam kiedys kupić w Smyku i żałuję że wczoraj dałam się namóić na ten z MAM, bo to zupełnie co innego, ale trudno, na szczescie ni była taki drogi (15zł) to kupię mu jeszcze jeden, właśnie taki jak pokazałaś w linku..
Ola, ja kupiłąm wczoraj taki na 6+ a mój Maksiu ma tak małą buźke, jakby miał dopiero około 2-3 mies. dlatego ten smok na pół buźki mu nachodzi, hheh :) no cóż.. albo poczeka, albo bedzie nosił za dużego smoka.. a on ma boki takie do obgryzania, jak gryzaczek.. Mam Soft 6+
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=995606333 (ja kupiłam niebieski z kropkami)

dziś Maks przebudził sie o 4 rano (a o 3 go karmiłam), zaczął płakać i nie dało się go uspokoić, dopiero jak sie obudził z szeroko otwartymi oczyma to zaczął sie usmiechać, gadać.. przewinęłam go, ale nie chciał spać.. gapił się w elektroniczny zegar, chyba świecące cyfry mu się podobały :)) dopiero po godzinie leżenia z rodzicami w łóżku, i przy mojej piersi (be jedzenia, tylko przytulony) zasnął... do 6.40 raptem :)) i do tej pory spał tylko dwa razy po 20 minut :) czort jeden!!
Mamusia i synus :)
image
biedronko, ale pieknie hihi i w tle piekna angielska ulica...

no to pochwale sie, ze dzis zdalam egzamin z obywatelstwa, bo zaczelam wreszcie ubiegac sie o nie, bo wszyscy maja tylko nie mamusia...i pytanie jak sadzicie, czy z babcia moja baby bedzie moglo podrozowac tzn. babcia paszport polski, baby brytyjski i czy swobodnie moga jechac beze mnie itp, czy powinnam jakis akt notarialny zalatwic, chodzi mi o podroz w Europie, glownie do PL

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry