Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERNIOWE 2013 cz.13

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam :)

No to teraz ja :)
ROZPAKOWANE
*CZERWIEC*
06.06 (07.07) -kararinah- / CÓRECZKA Martyna 2.820kg i 52cm / Kliniczna/SN
25.06 (04.07) - asski / SYNEK Szymon - 3500 g, 56 cm/ Szpital Redłowo/ SN
25.06 (01.07) - bezglutek / SYNEK Mateusz - 3540 g, 52 cm / Zaspa/ CC
27.06 (10.07) - wiola1 / SYNEK Bartosz - 3330 g, 55 cm/ Zaspa/ CC

*LIPIEC*
01.07. Agata
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA Milena - Kliniczna
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk / SYNEK Milan-Zaspa
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania -Wejherowo
10.07. emimar
11.07. izabell_ /SYNEK
12.07. anuusia
13.07. Karolka / SYNEK Markus-Kliniczna
14.07. mentorka / SYNEK Julek - Bydgoszcz
16.07. eni_a / CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK Tymoteusz
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
20.07 panna z mokrą głową / SYNEK
20.07. Ananao / SYNEK Kubuś/ Swissmed Gdańsk
21.07 asienkaj / CÓRECZKA - Zaspa
23.07. Yevele / CÓRECZKA
23.07. Aknah / SYNEK Kacper - Wejherowo
23.07. Kamyczek1234 / CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria - Coombe Women's Hospital Dublin

*SIERPIEŃ*
02.08. marianna / SYNEK
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
05.08. Paulina / CÓRKA Liliana
07.08 Betti_174
07.08 Harietta / CÓRCIA Emilka
11.08. Madzik / SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK Piotruś
20.08. Francess / SYNEK
23.08 KasiOB / SYNEK Kazik
24.08. Kasiula1986 / CÓRECZKA Kinga - Szpital Zaspa
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
28.08 lucy/Synek Franek-Kliniczna
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wy chociaż macie skurcze a ja to nic ;/
mTusia-trzymam kciuki za szybki i łatwy poród daj koniecznie znać!

Ja też śpię kiepsko,ciągle nie mogę znaleźć sobie pozycji,wszystko mnie gniecie,boli i codziennie mam skurcze które do niczego nie prowadzą;/
Jutro wizyta,ale i tak w cuda nie wierzę;)
Ja akurat szybko zasypiam ale tez sie szybko budze... Juz bym chciala aby kubus był z nami..

jutro ide do gina i zobaczymy ile maly bedzie wazyl, jak powyzej 4 kg to chyba tez zdecyduje sie na cc...
mTusia powodzenia, oby to było TO :)))

ja dzisiaj miałam bezsenną noc, zasnęłam o 5 jak już było całkiem jasno a obudziłam się o 8 :( też tak macie? idzie oszaleć ;/
Aniulek jeśli to jest ostry ból i nagły, to bym na ip od razu jechała. Twardnienie normalne, ale ja w pierwszej ciąży miałam taki nagły, ostry ból brzucha i okazało się, że to jakaś infekcja, którą leczyłam antybiotykiem. Ale nie wiem, jaki jest ten Twój ból, więc nie chcę straszyć.

Mtusia- trzymam kciuki za nnastępny wątek, żeby był Twój :) i żeby mała była mniejsza jednak. Czekamy na wieści!
Aniulek, niestety też nie pomogę, twardnienie brzucha to na tym etapie to już chyba standard, a co do prawej strony, to może maluszek tam siedzi?
Jakby nie było poprawy to może się umów wcześniej do gina
mTusia, powodzenia, trzymamy kciuki :)
mTusia powodzenia!!
Hej Dziewczyny :)
Chyba nici z mojego powtórnego USG, od 23 mam skurcze, najpierw co 15 min i próbowałam spać pomiędzy, potem co 10 a teraz co 7 chyba ide budzić męża, mała się rusza bardzo mało i delikatnie pomiędzy skurczami, ale chyba tak ma być, poza tym ona zawsze w nocy spała :)

do tego latam do toalety, biegunka to to nie jest, ale przy moich zaparciach to i tak jest dużo, do tego znowu mam krwawe upławy, tak może być po masażu, były, skończyły się, a teraz znowu są :/

Trzzymajcie kciuki :)

Aniulek - ja mogę się wypowiedzieć tylko co do przewracania, od jakiegoś czasu tak miałam, że przwrócenie się z boku na bok to był wyczyn na miarę wspinaczki na mount everest :) bolał mnie brzuch, żebra i kręgosłup, podobno normalne :(
Witam kobitki, gratuluję szczęśliwym mamusiom :)
Chciałabym Was zapytać, czy któraś z Was miała podobne bóle :( Od jakiegoś czasu pobolewa mnie okolica pępka, do tego brzuch jak kamień twardy, nie mogę przejść nawet 100 metrów bo robi się twardy, do tego wszystkiego boli mnie cała prawa strona brzucha, niekiedy jak mam się przewrócić na prawy bok mam wrażenie, że mi coś w środku pęknie :(
Czy to bywa normalne, bo jakiś ucisk, czy powinnam się martwić. Ogólnie moja lekarz wyznaczyła mi wizytę pod koniec lipca, gdzie termin mam na 31 lipca, myślałam, że teraz pod koniec będą częstsze wizyty, chodzę do lux medu, ale okazuje się, że nie i nie wiem co mam robić, czy isć do lekarza ogólnego, bo może to coś z jelitami, czy gnać do pierwszego lepszego gina, czy szpital ? :(
mTusia 4,5 kg to rzeczywiście sporo, nie dziwię się że się stresujesz... Ja też bym sprawdziła to u jeszcze jednego gina bo skoro jest aż tak duża to może rzeczywiście lepiej od razu cesarka? Wiem, że mój gin od razu dałby ci na cc skierowanie skoro dał mi a Julek waży "tylko" 4 kg dwa tygodnie przed terminem. Przybiera średnio 250-300 g na tydzień.
mTusia poczekaj do czwartku na usg na innym sprzęcie, dwa dni dużej różnicy już nie zrobią. A jak chcesz jechać do szpitala to ja bym Ci radziła na Zaspę, bo na Klinicznej na izbie przyjęć to usg (jeśli się nie zmieniło od roku) to jest prehistoryczne i jak kiedyś lekarz mi robił (byłam przed porodem bo słabo czułam ruchy) to sam mówił, że tam nic nie widać. A na Zaspie jest dobry sprzęt.

Ja dziś byłam na dłuuuugo wyczekiwanym usg i na szczęście mały ułożony główką w dół, no i jest duży a nie mały - waży teraz 2300, czyli wg obliczeń jest 3 tyg do przodu, pierwszy synek był podobnie, więc się cieszę :)
Asski - właśnie to była Justyna. Pozytywne wrażenie na mnie zrobiła. Dostałam też listę z wyprawką do Redłowa. Z rzeczy, o których zapomniałam to sztućce. Z tego, co mówiła to Redłowo to dobry wybór dla mnie, standardy przestrzegane, dziecko faktycznie ważone po 2 godzinach dopiero itp.
Tylko jednym mnie zmartwiła-podobno, kiedy pierwszy poród był wywoływany to statystycznie jest duża szansa, że drugi też będzie...

Mtusia- ja bym chyba poszła na rakie porządne usg, 4d. Jednak sprzęt jest mega ważny.. trzymam kciuki za dobry pomiar poniżej 4 kg :)
Witam.
Oj mTusia nie martw się. Wg mnie to błąd lekarza. Ja chodzę do dwóch na zakładkę i ostatnio są duże różnice.
Ale jak się martwisz to jedz na IP i wszystko sobie poukładasz.
Ja nie lubię czekać i się zastanawiać wole wiedzieć wszystko od razu.

Dzisiaj też się troszkę rozczarowałam ponieważ myślałam że już w tym tygodniu będę miała CC.
Idę 8 lipca do szpitala w Wejherowie na patologię a cięcie będę miała rano 9 lipca.
Mój synek pojechał pierwszy raz na obóz i wraca 12 lipca, tak jak ja będę wychodziła ze szpitala.
Smutno mi dzisiaj i mam humor zmienny jak pogoda.
Remont się skończył :) Dzisiaj rozmawiałam z położną z Klinicznej :)

A obwód główki 34 cm to dużo ? bo brzuchol ma 38 cm :/ ale podobno brzuch jest miękki i się przeciśnie :/

znalazłam jakiś kalkulator i jak wpisałam dane z USG to wyszło 4170 g to zawsze 300g mniej :/

IP chyba jednak sobie daruję skoro i tak nie wiadomo czy mi zrobią USG i czy ją "zważą", spróbuję jutro pogadać z P. Jolą a jutro pójdę na KTG i do gina i zobaczymy :/ Może jakoś pójdzie :/
Na Zaspie
jutysska - gdzie tak bylo? w jakim szpitalu?
jak mi na IP lekarz robił usg nic mi nie chciał powiedzieć musiałam go za język ciągnąć a badanie trwalo ok 3-4 minut , wiec czy będą robili pomiaru dotyczące wagi dziecka , i informowac o tym ... hmm nie wydaje mi sie
-mTusia- może faktycznie poczekaj do swojego lekarza .

A remont na klinicznej z tego co słyszałam nadal trwa
mTusia, dobrze ze zadzwonilas do p. Joli, ona na pewno Ci pomoże także nie stresuj sie. Mysle ze jutro sie okaze, ze to byla pomylka :)
Wiele zalezy od sprzetu i samego lekarza. Powiem ci ze mi wazyli malego w wojewodzkim i mial 3800, potem poltora tygodnia pozniej mierzyla go moja ginekolog w gabinecie i mowi ze jak nic wychodzi jej 3400. No chyba by nie stracil na wadze przez ten czas :) wiec glowa do gory, wszystko bedzie dobrze!
A co do tej cesarki to nie wiem czy tak sama panika by wystarczyla zeby chcieli ja zrobic, oni i tak wiedza swoje. Mi ciagle mowia ze mimo ze pepowina jest na szyi i ze jest to zagrozenie dla dziecko to nie jest to wskazaniem do cesarki do czasu az faktycznie zacznie sie cos dziac z tetnem
Bezglutek - w takim razie dziewczyny trzymajcie jutro kciuki by wyszło mu mniej :/ może miał zły dzień :/

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry