Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERNIOWE 2013 cz.25

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ROZPAKOWANE
*CZERWIEC*
06.06 (07.07) - kararinah- / CÓRECZKA Martyna - 2820g, 52cm / Kliniczna/SN
25.06 (04.07) - asski / SYNEK Szymon - 3500g, 56cm/ Szpital Redłowo/ SN
25.06 (01.07) - bezglutek / SYNEK Mateusz - 3540g, 52cm / Zaspa/ CC
27.06 (10.07) - wiola1 / SYNEK Bartosz - 3330g, 55cm/ Zaspa/ CC
29.06 (11.07) - izabell/ SYNEK/ Wejherowo

*LIPIEC*
03.07 (07.07) - mTusia / CÓRECZKA Milenka - 3960g, 57cm/ Kliniczna/ SN
03.07 (23.07) - Kamyczek1234 / CÓRECZKA Lilianna - 2750g, 52cm / Wejherowo / SN
07.07 (17.07) - dumelek/ SYNEK Tymuś - 3910g, 58 cm/ Kliniczna/ CC
09.07 (10.07) - agusia-gdansk / SYNEK Milan - 3210g, 53cm / Zaspa SN
09.07 (14.07) - mentorka / SYNEK Julek - 4140g, 59cm / Bydgoszcz / CC
09.07 (10.07) - Antoza / CÓRECZKA :) Hania - 3070g, 53 cm / Wejherowo / CC
11.07 (12.07) - anuusia / CÓRECZKA Kaja - 3700g, 54 cm / Redłowo
15.07 (24.07) - Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria - 3225 g, 52 cm / Coombe Women's Hospital Dublin / SN
15.07. (08.07) - pillotka / SYNEK Julian - 3270g, 53cm / Redłowo SN
16.07 (21.07) - asienkaj / CÓRECZKA - 3610g, 53cm / Zaspa
19.07 (20.07) - Ananao / Kubus - 3990 g, 59 cm/ swissmed/ sn
wciąż 2w1:

*LIPIEC*
01.07. Agata
10.07. emimar
13.07. Karolka / SYNEK Markus-Kliniczna
16.07. eni_a / CÓRECZKA
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
20.07. panna z mokrą głową / SYNEK
23.07. Yevele / CÓRECZKA
23.07. Aknah / SYNEK Kacper - Wejherowo

*SIERPIEŃ*
02.08. marianna / SYNEK
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
05.08. Paulina / CÓRKA Liliana
07.08 Betti_174
07.08 Harietta / CÓRCIA Emilka
11.08. Madzik / SYNEK
14.08. MadziaGda3 / CÓRECZKA Wiktoria / Wojewódzki
17.08 Sensimilia/ SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK Piotruś
20.08. Francess / SYNEK
23.08 KasiOB / SYNEK Kazik
24.08. Kasiula1986 / CÓRECZKA Kinga - Szpital Zaspa
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
28.08 lucy/Synek Franek-Kliniczna
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

poprzednia część:

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-cz-24-t481687,1,160.html

Krotka relacja :-)
Na ostatnim usg lekarza zaniepokoila waga dzieciatka ze niby wyszlo mu niecale 3000g.. no ale jak widac czlowiek sie myli mimo supwr sprzetu i Kubus wazy 3990 :-)

Skurcze zaczyly sie o 3 nas ranem oczywiscie stajac sie coraz bardziej nasilajacymi sie. o 9 przyjechalismy do swissmedu. badanie na IP oraz ktg no i decyzja ze nas przyjmuja. No i zaczela sie jazda.. Ale wszystko jako tako postepowalo wzielam kapiel - mnie bardzo pomogla ale po wyjsciu z niej nie wytrzymalam i poprosilam o zzo. dwie godzinki mega sppkoju moglam bez problemu sie zdrzemnac.. ale juz jak zzo zaczelo odpuszczac no to ekhm.. :-P pozniej przyszla Pani Asia - polozna mowila ze jak chce zwby pooozyc sie na lewym boku by glowka latwoej schodzila i jak bede chciala moge sobie przec.. i tak robilam gdyz te skurcze wtedy mniej bolesne :-) no i chwila beret w sumie od yego momentu godzina i Kuvus jest z nami :-):-) tylko raz powiedzialam ze nie chce zyc :-P w czasie skyrczow nie mialam sily trzymac meza ale on za to caly czas mnie wachlowal no bo slabo mi sie robilo :-) po porodzie dostalam kolacje ktora na mnie czekala juz :-)

Jesli chodzi o opieke to po prostu cud miod.. nic bym nie zmienila czulam sie na prawde komfortowo. nikt sie na mnie nie darl. kazdy spokojnie mowil co chwile przychodzili pytac sie jak sie czuje kontrolowali bicie maluszka serducha :-) przed porodem mialam obawy wydalam czy oby te 6 kola to nie za duzo jak na kilka dni.. teraz wiem ze nie zaluje zadnej zlotowki jaka tu wydalam!! Bol moze i ten sam - choc pewnie w normalbyn szpitalu by mnie nacinali z zalozenia to komfort psychiczny jaki tu wystepuje jest bezcenny. 
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Spokojnie, moje też jest przeterminowane :) na razie jeden dzień, ale wiem, że na tym się nie skończy..

Z pierwszym synkiem zeszły mi prawie trzy buteleczki i wyglądało na to, że działa.
Hej dziewczyny!
Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych i trzymam kciuki za następne szczęśliwe porody... w tym za siebie też :)

A ja mam do Was pytanie odnośnie żelu położniczego Natalis. Mamusie które już urodziły - czy korzystałyście i uważacie że warto kupić? Mamusie przed porodem - czy myślałyście na nim i zaopatrujecie się w ten żel?
Basieniak nieee ospała nie jest i sama budzi się na jedzonko i w ogóle po niej nie widać tego, że urodziła się wcześniej. W zasadzie jedyny problem to z tym stękaniem, płaczem z powodu brzuszka. Nie wiem czy to kolka, czy wzdęcia...

i dziękuję Wam dziewczyny za słowa otuchy :) miło, że jest to forum, że jesteście Wy i zawsze na moje smutki i żale coś potem przeczytam co dodaje mi otuchy i wiary, że będzie lepiej :)

chyba na razie przeraża mnie to że ona jest taka maleńka...nie może mi powiedzieć co się dzieje a ja jestem mało cierpliwa gdy mała płacze.....czasem jak jestem już taka zmęczona, że marzę o pójściu do pracy....a potem rycze, że jak w ogóle mogłam tak pomyśleć, że jestem złą matką..... jezu mam nadzieję, że te dołki miną bo nie jest mi z tym wszystkim lekko. Ciesze się, że mąż to akceptuje. Wczoraj powiedział że jak tylko mam ochotę się wypłakać to mam się przytulić i się wyryczeć :)

image
tak jakoś mi lżej jak wiem że nie jestem sama z bólem brzuszka małej. U nas wygląda to tak, mała cały dzień jest niestety marudna, widać że brzuszek ja boli, na ogół się kręci i stęka i pomaga jej leżenie na brzuszku, ale u mamy, nie w łóżeczku, a pod wieczór dochodzi jeszcze płacz. Kropelki Bobotic troszkę pomogły, mniej się pręży, ale wieczory nadal kiepskie. Więc sprzątanie i inne takie rzeczy to jedynie rano koło 7 karmię małą i mam 2 godziny na zrobienie wszystkiego, potem karmienie i spacer, jak wracamy to już tylko na rękach mam małą i tak do wieczora do powrotu męża, w między czasie jeszcze jeden spacer. Jak mąż wróci, to z godzinę on się z nią męczy ja mam chwilę dla siebie, później już usypianie i jest 22, padam z małą i tak już się ciągnie 2 tygodnie, więc nie musze pisać jak się czuję :(
kupiłam kropelki SS ale na allegro, oby pomogły, u małej to wygląda na wzdęcia, tak też mówią położna i pediatra
Kararinah mój dzień wygląda podobnie ehhh :/ a ten tydzień mąż ma na popołudnie więc będzie wychodził o 12 i wracał po 22 więc mój baby blues chyba sięgnie zenitu :( w przyszłym tyg idziemy prywatnie do pediatry bo nie mam siły na te przychodnie i stwierdzenie, że dzieci tak mają i trzeba czekać....

image
Cześć Dziewczyny...ja spędziłam weekend u Mamy, było mi super, fajnie odpoczęłam, Córa z Tatą na działce, wracają jutro, a ja z Synkiem odpoczywam ;) tak to jest jak się ma DWOJE dzieci, mieć jedno pod opieką staje się relaksem ;)

U nas z brzuszkiem nie ma większych problemów, czasem zastęka, ale kładę czesto na brzuszek, co i Wam polecam....
Ulewanie też już mniejsze, sprawdziło się dłuższe trzymanie w pionie po jedzeniu :)

My we wtorek mamy usg bioderek...mam nadzieję że wszystko będzie OK...
kararinah jeżeli mała tak dobrze się czuje u Ciebie na rękach i jest spokojniejsza to może spróbuj to chustonoszenie? Przynajmniej będziesz miała wolne ręce dzięki czemu można zawsze coś zrobić :))
Kararinah , Kamyczku - to u mnie na szczęście jeszze nie jest aż tak źle, my mamy prężenia tak naprawdę głównie rano, w ciągu dnia jest w miarę spokój, a u was od początku tak było czy raczej narastało ?

Mąż zabornił kupować mi leków z Allegro :( Mam jutro iść do pediatry i zobaczymy, może bobotic na no u nas by wystarczył, zobazymy co powie, jakby co to chociaż ją zważę.

Kamyczku - a do kogo idziesz prywatnie ? Macie jakiegoś dobrego pediatrę prywatnego do polecenia ?

USG bioderek mamy za tydzień we wtorek, zobaczymy co nam doktor powie, mam nadzieję, że będzie ok :) Asski trzymam kciuki :)

Asski - kładziesz na brzuszek do spania czy by poleżał ? bo moja uwielbia leżeć ale na mężu :(

jutro pierwszy dzień same, pewnie będzie kiepsko :( i mnie pewnie dopadnie baby blues :(
Dziewczyny, mam eszcze kilka pytań, chcę iść na wesele za 3 tygodnie, musze zostawić małą pod opieką, musze zostawić jej z 2-3 porcje mleka, jak myślicie ile powinnam ściągnąć, kiedy najlepiej ściągać, by jej nie zabrać mleka i ile dni wcześniej by było dobre ? :(

No i jeszcze jedno, stosujecie lub chcecie stosować i kiedy można zacząć pas poporodowy? bo u mnie kg na minusie i to z 4 kg, ale brzuszek troszkę wisi jeszcze :(
eni_a, na pewno to denerwujące, ale w końcu termin to - i + 2 tyg, także trzymaj się dzielnie!! :)
hej Dziewczyny,
witam w słoneczny poranek. Mam pytanie do tych, które już są mamami - jakie są wasze doświadczenia z laktatorami? Zamierzałam kupić medela mini electric, ale czytałam opinie, że jest głośny. Czy któraś może to potwierdzić? Może mogłybyście polecić coś innego? A może lepszy ręczny?

Wczoraj byliśmy z mężem obejrzeć porodówkę na Klinicznej - warunki na sali porodowej mnie zaskoczyły, bardzo nowocześnie i czysto. Mam nadzieję, że jak przyjdzie mi już rodzić, to będą miejsca.

Aha, kiedyś któraś pytała jakie kosmetyki dla dziecka brać na Kliniczną - położna powiedziała, że wystarczą chusteczki nawilżane i coś do pielęgnacji pupy (ja zapakowałam Linomag) .
Pozdrawiam i miłego dnia
Dziewczyny czy Wasze dzieci śpią w nocy dłużej niż w dzień? Milan budzi się co 2.5 albo 3godziny tak jak w ciągu dnia kombinuje czy się da żeby chociaż ta godzinę dłużej pospał chodzę jak zombie;)

mtusia-pokarm w lodówce przechowywać możesz do 6dni więc spokojnie możesz dzień wcześniej i w ten sam dzień ściągać. A ile to zależy co ile mała Ci je i najlepiej porcję ściągaj tak,żeby każda porcja była na jedno karmienie mój zjada 90ml średnio co trzy godziny bo ja ściągam i karmie z butelki więc wiem ile potrafi wciągnąć tego mleczka;)
No dobra. Ksiezna Kate wlasnie rodzi. Ja juz tez chce!!!
Eni_a my sie umawiamy z panna na porod jutro. Moze chcesz dolaczyc?
Moj maz dzis przeczytal ze przyspieszyc porod mozna tancem;-) chyba musze sprobowac;-)
hej dziewczyny :) My dziś z Mężem na Mecz Lechii z Podbeskidziem Bielsko-Biała idziemy ( zobaczymy czy to mój ostatni mecz czy jeszcze na jakiś się załapię ) hi hi

w nocy się obudziłam i o 2:00 poszłam do kibelka siusiu, wracając do łóżka taki ból w dole macicy mnie złapał, że nie mogłam usiąść i się położyć przez chwilkę, ale jak się już położyłam było już ok, em jak sie przekręcałam z boku na bok to znowu mnie rwało na chwilkę ... Czy to są bóle przepowiadające ???

A i jeszcze jedno nie wiem co to, ale coś mnie tak puka i puka w dole podbrzusza czy maleństwo może to robić ??? od kilku dni tak mam ...
Wisienka- ja mam elektryczny tomme tippee i polecam! Karmie tylko ściągniętym mlekiem nie z piersi bo za dużo przeżyły i mijają jutro dwa tygodnie pokarm pięknie leci,szybko ściąga i rozbujalam nim laktacje już w szpitalu;) także polecam.

Dziewczyny gdzie idziecie na bioderka? Prywatnie czy na nfz?
wisienka 84, wszystko zależy ile będziesz potrzebowała, używała, ja głównie karmię piersią, czasami tylko ściągam i mam ręczny medeli i mi wystarcza, jakby co to do niego później można dokupić część elektryczną.
mTusia mój mąż też nie pozwolił kupić leków z allegro, jak się dowiedział zrobił mi straszny wykład i w sumie ma rację i znalazłam punkty apteczne, które wysyłają. Co do bóli brzuszka u małej to się zaczęły tak dwa tygodnie temu i powoli się nasilały.
A my mamy w przyszłym tygodniu pierwsze szczepienie, na bioderkach byliśmy i za 8 tyg do kontroli, nie wiem czy dlatego że wcześniak, nie znam powodu, bo niby wszystko ok.
Co do pediatrów to też już się wkurzam, zobaczymy jak będzie przy szczepieniu, no i jakie dzisiaj wyjdą wyniki kału, też chcieliśmy wybrać się prywatnie, mamy tel do lekarza który prowadził ją w szpitalu i ma prywatną praktykę, kazał dzwonić jak coś.
mała pierwszy raz od dwóch tygodni przespała całą noc w łóżeczku, kropelki działają :D
ja byłam na NFZ, bo prywatnie zawsze można jak coś to jeszcze podejść, z uwagi na to że czasami chcą jeszcze raz zobaczyć, a druga sprawa my już prywatnie chodzimy do okulisty, czekają nas w sumie 3 wizyty a każda 150 zł, więc wyszliśmy z założenia że jak powie że coś jest nie tak to wtedy pójdziemy skonsultować.
MTusia mam poleconą pediatrę z Wejherowa, ma cudowne opinie w necie więc jestem pełna nadziei, dziś zadzwonię i się umówie.

http://rankinglekarzy.pl/lekarz/beata-chuchala,10083/pediatra/wejherowo-goscicino/

image
Kasiula - ja takie skurcze miałam jakis miesiac temu - takie mega silne, ale krótkie. Powinny Ci przejść także się nie martw (chyba ze będą regularne ;-))
Co do "pukania" to pewnie Maleństwo ma czkawkę ;-) u mnie stuka kilka razy dziennie ;-)

Dziewczyny RATUNKU - potrzebuję porady tych co już po porodzie ;-) i znów wracam do tematu nieszczęsnego czopa śluzowego.. mi odchodzi po kawałku od chyba 2 tyg ale dziś było go sporo i był taki brązowawy - czy ja się powinnam tym kolorem martwić? W necie niby piszą, że ok, ale jakoś nie do końca ufam temu co piszą. Już nawet do ginki napisałam ale mi nie odpisała jeszcze i się martwię :(
Aknahh nic się nie martw mój taki właśnie był, a na koniec nawet z krwią i było ok, gin potwierdził :)

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

do góry