Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też chciałabym wiedzieć:) Nie lubię do brzucha zwracać się bezosobowo:) Póki co mówimy Bąbelek:) Z czego najczęściej tak mówi moja córcia całując i tuląc się do brzucha:) Słodkie to strasznie:)

Przy Oliwce wiedziałam bardzo wcześnie, a później na różnych innych sprzętach przez różnych lekarzy zostało to potwierdzone.

Teraz będę mieć dużo mniej USG więc nie wiem kiedy się dowiem, a jak się dowiem, to i tak będę ostrożna w kupowaniu ciuszków, żeby później chłopak nie musiał chodzić w różowych śpioszkach;)

Za to drugi dzień z rzędu śni mi się że rodzę córkę:)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Fajnie macie, niektóre z Was że już znacie płeć dziecka, ja natoiast nie mogą się doczekać aż zobaczę dobrze rozwinięte nóżki i rączki, bo póki co widziałam tylko dużą główkę i bijące serduszko.
Już nie mogę doczekać się kolejnej wizyty a mam 4 stycznia. Zastanawia mnie jeszcze jedno jak to jest z ustalaniem dokładnego tygodnia ciąży, byłam u lekarza 17 grudnia wg wymiarów fasolka miała 7 tydzień i 2 dzień a mierzyła 8 mm, na kolejnej wizycie byłam u innego lekarza po 5 dniach i fasolka miała już 1,22 cm i nadal pokazywało 7 tydzień i 2 dzień i zgłupiałam jak to jest, czy dokładniej określa się tygodnie, jak już dzieciątko jest większe ?

I jeszcze jedno pytanko, czym smarujecie piersi ? Mnie czasem strasznie pieką, szczególnie w nocy jak śpię na którymś boku :( brzuszka myślę, że nie muszę jeszcze smarować, bo póki co widzę tylko fałdki tłuszczyku po Świętach :D
ahhh dziewczyny, ja się staram nie nastawiać jeszcze na tego chłopca ale serducho mi podpowiada, że lekarze się nie mylili.. :) teraz następna wizyta w 17 tygodniu :) pożyjemy zobaczymy :):):)

Aniulek ja się smaruję mustellą - brzuch i piersi. Ale nie powiem żeby to było regularnie, raczej jak mi się przypomni ;p

Aniulek jeżeli masz w miarę regularne cykle to wiek ciąży najlepiej liczyć z terminu miesiączki bo wymiary z usg nie są jak dla mnie wiarygodne. w 11 tygodniu lekarz na podstawie wymiarów obliczył termin porodu na 06.07 a w 12 tygodniu inny lekarz na 12.07 :)
ok, czyli trzymam się swoich wyliczeń :) Jejku jak ten czas leci :D
Dzięki za polecenie kremu, muszę zacząć działać, póki nie jest za późno :P
a jak Wasze plany sylwestrowe, co dziś porabiacie? :) my na spokojnie....siedzimy sami w domku zresztą pewnie nie dotrwam do 24 ;)
Kamyczku my tak samo, sami w domku, zrobię nam pizzę do picia mamy piccolo i będzie fajnie:) jakieś filmy sobie puścimy :) ja jeszcze nie czuję się najlepiej po tej infekcji, mąż też chory więc nie ma co szaleć ;)
i my także w domku spędzamy dzisiejszy wieczór. Mąż dopiero po 20tej wróci z pracy.
Ciekawa jestem, jak Synuś będzie się miewał. Na razie śpi już 3,5h - chyba planuje dotrwać do północy :D w zeszłym roku, miał 8 miesięcy, położyliśmy Go normalnie wieczorem na spanie, a tymczasem nie zasnął i po godzinie Go wyciągnęliśmy z łózeczka. Obejrzał z nami jeszcze sztuczne ognie i dopiero przed pierwszą poszedł do łóżka spać. :D

o, właśnie się obudził :D
A my spokojnie ze znajomymi którzy tez są tylko w trochę bardziej zaawansowanej ciazy :) przy picolo :) najgorsze tylko jest to ze mam paskudny katar który zaczyna spływać mi do gardła :( gorączki na szczęście brak :) ratuje sie woda morska w sprayu do nosa ale pomaga na krótko :( dziewczyny poradzcie coś bo oszaleje :( Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku aby wszystkie nasze pociechy urodziły sie zdrowe i duuuuuuzo spaly :)
MTusia ja jestem chora dwa tygodnie juz próbowałam wszystkiego i kaszel jak był tak jest:(
Zdrowia życzę
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku :)

Dziewczyny zaczęłam się strasznie denerwować i nie wiem co to może oznaczać, strasznie bolały mnie piersi od samego początku, a od wczoraj nie odczuwam praktycznie żadnego bólu i zaczęłam się martwić, co to może oznaczać, na różnych forach można wyczytać różne straszne rzeczy, wizytę mam dopiero w piątek, czy któraś z Was miała podobnie ?
Jakie straszne rzeczy można wyczytać na temat tego, że piersi przestają boleć??

Same się nakręcacie. Niepotrzebnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiem wiem, że wkręcić sobie można różne filmy, a już w szczególności jak szuka się informacji u Doktora GOOGLA gdzie można wyczytać najczarniejsze scenariusze :/

Ale tak to jest, jak się intensywnie przygląda temu co dzieje się z własnym ciałem, do pewnych rzeczy już się przyzwyczajasz a tu nagle ustępują i zaczynasz zastanawiać się dlaczego tak się dzieje i co to może oznaczać. Zaniepokoiło mnie to strasznie, ale wiem, że nie powinnam się denerwować, bo to pewnie normalne w 10 tyg.
Aniulek nic się nie stresuj, mnie też raz bolą mniej raz bardziej piersi :)

a na kaszel jeżeli jest odrywający się to może syrop z cebuli?
Betti Robię owinięte zdrowia życzę :) na razie na szczęście nie tyle na kaszel co na straszny zatykajacy nos katar potrzebuje lekarstwa :(
mTusia a na katar próbowałaś sól fizjologiczną, bądź sól morską ? a na ogólne przeziębienia katar, kaszel, proponuję jak wszystkim inhalacje, ale bez żadnych olejków eterycznych bo nie można, najlepiej zwykłą solą fizjologiczną, a jeśli chodzi o gardło ja wyleczyłam swoją okrutną infekcję płukanką wody z wodą utlenioną- rewelacja!
ja pamiętam, że w pierwszej ciąży trochę spanikowałam w pierwszych tygodniach, że co teraz, jakie badania, gdzie do gina itp. A później to lajtowo, zdrowe odżywianie i bez paniki.
Teraz trochę się bardziej martwię, czy wszystko w porządku, wtedy po prostu w to wierzyłam. Ale poroniłam w międzyczasie i stąd ten strach. Na szczęscie tylko przyczajony i niewielki, pewnie nawet nie strach, a bardziej niepokój, choć wierzę, że dzieciaczek będzie zdrowiutki tak samo, jak pierworodne :D

a poza tym... jutro wieeeelki dzień!!! wreszcie usg :D hip hip hurra! doczekałam się!! :D
Aniulek dziękuje za radę :) sól morska niestety średnio mi pomaga :( a te instalacje to tylko z gorącej wody ? I jak często je robić ? Tak samo te płukanki ? Woda ciepła z woda utleniona ? Kurcze katar dzisiaj jakby mniejszy, na razie kaszlu brak ale za to jak juz odkaszlne to juz tak jakby mam czym :( chyba sie wybiore do lekarza by mi chociaz potwierdził ze nie ma nic na plucach czy oskrzelach :( a u was jak początek nowego roku ?
Ja w pierwszej ciąży nie panikowałam, bo nie miałam dostępu do internetu;) Wiecie jakie życie było łatwiejsze właśnie pod względem tego, że nie miało się szansy wyczytać o tym, że przestające boleć piersi zwiastują coś złego. Moim głównym źródłem wiedzy były mama i babcia. W końcu one też rodziły i objawy ciąży mimo upływu czasu się nie zmieniły.

Teraz w ogóle do wszystkiego podchodzę bardzo spokojnie. Bo wiem jak nerwy w ciąży działają na dziecko. Dlatego DONT PANIC:):)

Też poroniłam jedną wczesną ciążę. Ale ja wierzę w to, że jeśli myśli będą pozytywne to wszystko będzie dobrze. Ale to naprawdę musi być pozytywna afirmacja. Nie wolno myśleć "obym nie poroniła" , "by dziecko nie było chore".
Trzeba myśleć "donoszę piękne zdrowe dziecko":)
A dla chętnych polecam książkę lub film sekret - to jeśli ktoś nie potrafi przestać się martwić i przywołując złe myśli:)

Pillotka! Powodzenia na USG:)
Tinker Bell ta książka ma tytuł sekret ? Możesz podać mi autora ? Pozdrawiam :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry