Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ.2

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-t426813,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie chcę Cię martwić, ale nawet na naszym forum jest sporo wątków o pomyłkach co do płci na usg, tu masz jeden z wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/POMYLKI-NA-USG-CHLOPAK-CZY-DZIEWCZYNKA-t149110,1,160.html
ja jestem ciekawa czy u nas na następnym usg 29.01 w 17 tygodniu nadal będzie synek :))))
Pillotka, przyjaciółka chce być na pewno:) Zresztą sama się jej zapytałam a ona mi odpowiedziała, że liczyła że ją o to poproszę.

Mój T była na początku na nie. Później zmienił zdanie...jak będzie to ciężko powiedzieć;)

Jak będzie mama, to raczej będzie musiała zostać z córcią, bo jak mama wejdzie to ona też będzie chciała. Myślałam o tym, i może gdybym rodziła w domu to by mi nie przeszkadzała, a tak to chyba nie chcę.

Agata:) Gratuluję wiedzy:):)

To są pakiety USG prywatnie:
http://www.babyscanning.co.uk/packages-fees#Package_G_3D_and_4D_Scan_cost_edinburgh

Pakiet który by mnie interesował to min 135 f;)

A mój fotelik:

http://www.ebay.co.uk/itm/Maxi-Cosi-Cabriofix-Group-0-Infant-Carrier-Car-Seat-Total-Black-7572-box-5-/400377939754?pt=UK_Baby_CarSeats_EH&hash=item5d3862872a

Także, wszytko zależy jak będziemy stać z pieniędzmi, bo mam jeszcze meble upatrzone i komplet to jest 400 funtów....
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
my rodzimy razem z mężem:)))
mam pytanko - jutro mam usg, obecnie 12 tc - czy będzie to już usg przez brzuszek? :)
Kamyczek ja pod koniec 12 tygodnia miałam usg przez brzuch:)
A ja w 12 tygoniu miałam przez brzuch przy mężu i dopochwowe potem jeszcze i na dopochowowym było lepiej jeszcze widać wszystko :)
ja wcześniej, pod koniec 11 tygodnia miałam usg dopochwowe u innego lekarza i rzeczywiście, jakoś o niebo lepsza niż przy usg przez brzuch :)
Kamyczek - ja w 13. tygodniu miałam usg przez brzuch przy Mężu. Gdyby Maleństwo współpracowało, to by takie starczyło, ale gin powiedziała, że jeszcze musi niektóre pomiary zrobić i będzie dokładniej i łatwiej dopochwowo, więc po badaniu przez brzuch Mąż wyszedł ;] rzeczywiście - nawet ja widziałam różnicę w obrazie :)

a dziś miałam założoną kartę ciąży - zaczął się 14. tydzień :D było bez usg, ale za to słuchałam serduszko i bije prawidłowo :)

-mTusia- do północy Ci odpowiem :D ..ale dziś miałam zabiegany dzień. Dobrze, że Szwagierka zaopiekowała się Synkiem :) zaraz idę obejrzeć kartę ciąży, bo nawet nie miałam czasu jej zobaczyć :D
ehhh już chcę jutro :):) a orientujecie się czy takie badanie na fotelu standardowe jest na każdej wizycie?
Mnie to się ze zmęczenia już wszystko pomerdało..
Zaczął mi się 15ty tydzień.
USG miałam w 13tyg+2 czyli w 14tym :D

a w karcie mam wpisane, że dno macicy 3/s - co to znaczy? że 3 palce powyżej spojenia??
ja już też przez brzuch, ale fakt dokładniejsze jest przez dopochwowo

ja mam coraz większy brzuch:) no i dziś jakby samopoczucie lepsze

widzę, że sami chłopcy się pojawiają i ja zapewne to zmienię, bo będzie dziewczynka hehe
Basieniak - trafiłam przypadkiem na foty urodzinowego tortu Nikusi.. rany julek, wrażenie niesamowite :D
Pillotka my również byliśmy w szoku, bo koleś powiedział, że tort na 10-15 osób nie jest za duży hahaha a ledwo się na stole nam zmieścił:D a jaki pyszny był i kosztował tylko 45e + chlebek gratis więc się opłacało:) bezrobotny polak cukiernik sobie dorabia i stworzył go dla nas:)
Basieniak u mnie brzuszek już jest całkiem spory, a na wigilii zanim oznajmiliśmy radosną nowinę to kuzynki chciały mnie się spytać czy w ciąży jestem ale im głupio było ;p więc dla wprawionego oka tez już dostrzegalne było :)nie wiem czemu u mnie tak szybko widać, lekarz mówił że jak się ma wąskie biodra to brzuszek szybciej do przodu idzie:)
ja w poprzedniej ciąży też byłam w szoku jak szybko rósł i się zastanawiałam jak będę wyglądać w 9 miesiącu, ale na szczęście w 7 mcu się zatrzymał i był fajny już do końca, na szczęście i oby teraz też tak było:)
Basieniak - to fajnie trafiliście :))

mentorka - ja jestem szeroka w biodrach, a brzuch mi wystaje :D w spodniach jeszcze się chowa :D do tego stopnia, że w zimowych ciuszkach nic nie widać :D no ale jak są niższe spodnie albo getry i jakiś bardziej obcisły sweterek czy top, no to nie da się ukryć :D w pierwszej ciąży też szybko dostałam brzuchol ;]
i już po USG :) trwało dłuuugo, było to też badanie genetycznie. Wszystko jest dobrze, tylko dzidzia się w ogóle nie ruszała co strasznie mnie zmartwiło, ale ginka mówi, że śpi i mam się nie martwić ;) mamy już 5,5 cm na następnej wizycie za 4 tyg dowiemy się któż to będzie jeśli dobrze się ułoży :):) USG było już przez brzuch, chociaż jakość faktycznie duuużo słabsza niż moje poprzednie przezpochwowe. Moje kłucia w brzuchu też okazały się naturalne ;)
Kamyczek dzidzia spała, bo pewnie ją ukołysałaś jak szłaś do lekarza:D:D:D
Kamyczku super, że wszystko ok :) u nas na ostatnim usg maluszek też miał 5,5 cm :) no i przez pierwszą połowę badania też się nie ruszał, aż się przestraszyłam ale widocznie spał:) A potem zaczął brykać :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry