Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 39

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ROZPAKOWANE
*CZERWIEC*
06.06 (07.07) - kararinah- / CÓRECZKA Martyna - 2820g, 52cm / Kliniczna/SN
15.06 (07.06) - Jotenka/ córeczka Kornelia- 3625g, 59cm/ Wejherowo/sn
25.06 (04.07) - asski / SYNEK Szymon - 3500g, 56cm/ Szpital Redłowo/ SN
25.06 (01.07) - bezglutek / SYNEK Mateusz - 3540g, 52cm / Zaspa/ CC
27.06 (10.07) - wiola1 / SYNEK Bartosz - 3330g, 55cm/ Zaspa/ CC
29.06 (11.07) - izabell/ SYNEK/ Wejherowo

*LIPIEC*
03.07 (07.07) - mTusia / CÓRECZKA Milenka - 3960g, 57cm/ Kliniczna/ SN
03.07 (23.07) - Kamyczek1234 / CÓRECZKA Lilianna - 2750g, 52cm / Wejherowo / SN
07.07 (17.07) - dumelek/ SYNEK Tymuś - 3910g, 58 cm/ Kliniczna/ CC
09.07 (10.07) - agusia-gdansk / SYNEK Milan - 3210g, 53cm / Zaspa SN
09.07 (14.07) - mentorka / SYNEK Julek - 4140g, 59cm / Bydgoszcz / CC
09.07 (10.07) - Antoza / CÓRECZKA :) Hania - 3070g, 53 cm / Wejherowo / CC
11.07 (12.07) - anuusia / CÓRECZKA Kaja - 3700g, 54 cm / Redłowo
15.07 (24.07) - Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria - 3225 g, 52 cm / Coombe Women's Hospital Dublin / SN
15.07. (08.07) - pillotka / SYNEK Julian - 3270g, 53cm / Redłowo SN
16.07 (21.07) - asienkaj / CÓRECZKA - 3610g, 53cm / Zaspa
17.07 (13.07) - justysska / SYNEK Adas - 3750g 58 cm / Zaspa CC
19.07 (20.07) - Ananao / Kubus - 3990 g, 59 cm/ swissmed/ sn
22.07 (05.08) - Paulina / CÓRKA Liliana - 2945g, 56cm / Wejherowie
24.07 (23.07) - Aknah / SYNEK Kacper - 3320g, 54cm / Wejherowo/ sn
24.07 (23.07) - yevele/ CÓRECZKA Karina - 3200 g, 54 cm/ Kliniczna/ sn
26.07 (14.08)- MadziaGda3 / CÓRECZKA Wiktoria / Wojewódzki
29.07 (16.07) - eni_a/ CÓRECZKA 4110 g, 60 cm/ Zaspa/ cc
30.07 (20.07) Panna z mokrą głową/ Redłowo/ synek, 3420 g, 55 cm/ sn

*SIERPIEŃ*
05.08 (02.08) - marianna / Synek Maksymilian - 3570 g, 57 cm/ Zaspa/cc
09.08 (05.08) - Gosia/ Synek Paweł - 3900g, 56cm/ Kliniczna/ sn
14.08 (11.08) - Madzik / SYNEK Dominik - 4140g, 61cm / Zaspa / sn
09.08 (17.08) wisienka84, Kliniczna, synek Piotr, 3340 g, 53 cm, cc
16.08 (24.08) Kasiula1986/ Zaspa/ córeczka Kinga/ 2970 g i 52 cm /sn
18.08 (07.08) Harietta/ Zaspa/ córcia Emilka/ 3630 g, 56 cm/ sn
21.08 (23.08) KasiOB/ Wejherowo/ Synek Kazik/ 4120g, 59 cm/ sn
22.08 (17.08) Sensimilia/ Zaspa/ Synek Feliks/ 3420g, 56 cm/sn
23.08 (28.08) lucy/Kliniczna/Synek Franek/4270g, 60cm/sn

wciąż 2w1:

*LIPIEC*
01.07. Agata
10.07. emimar
13.07. Karolka / SYNEK Markus-Kliniczna
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess / SYNEK
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=489186&c=1&k=160

Dzięki dziewczyny za gratulacje :)

Poród krótko. Wieczorem skurcze o których zresztą pisałam, o północy pojechaliśmy na kliniczną, rozwarcie na 2,5 palca więc cieszyłam się, że szybko pójdzie, ale nie poszło. Męczyłam się do 7 rano, rozwarcie wolno postępowało, dostałam co prawda zzo, ale ono szybko minęło, na końcu już nie wiedziałam co się dzieje. O 7 zaczęły się parte i na szczęście po 15 minutach urodził się Franuś, ale musiałam wykrzesać z siebie jakieś ponadludzkie siły, że dałam radę tego klopsa wyprzeć.
W niedzielę wyszliśmy do domku. Niestety mam problemy z karmieniem, tak jak z pierwszym maluchem. Moje piersi po prostu się nie nadają. Nie umiem go przystawić, póki co ściągam, ale długo tak nie dam rady. Poza tym Franek nie najada się moim mleczkiem :( Wczoraj wciągnął 120 ml i był głodny, dałam mu 30 sztucznego i ładnie po nim zasnął i tak kilka razy. Jeśli tak dalej pójdzie to przejdę zupełnie na mm, trudno.
Na szczęście dziś mija mi nawał, bo wczoraj chodziłam cały dzień z termoforem i mrożoną kapustą na zmianę.
Tam na dole mam masakrę, szwy i wielkiego siniaka na pół pośladka :(
Niestety ciuszki na 56 są za małe :)
Nie wiem dziewczyny jak Wy znajdujecie czas żeby tu pisać mając już maluchy przy sobie :)

Pozdrawiamy wszystkich!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to lucy jeszcze raz gratulacje :) ale że dałaś radę sn takiego klopsa urodzić to podziwiam :) ja bym się może pokusiła o próbę naturalnego porodu ale do max. 3,5 kg :P

no u nas nie jest źle, na forum wchodzę jak uda mi się młodego położyć spać i ogarnę chałupkę :) tyle ile czasu mi zostanie to przeznaczam na kawkę i forum ;) a z chustą to już w ogóle super :)
Sensimila, Lucy - gratulacje! :)

Sensimila - Twój synek ważył dokładnie tyle samo, co mój, co do grama :)
Sensimila, Lucy, super że już macie maluszki przy sobie, gratulacje!

dziewczyny ja też nie wiem co za grzeczne dzieci macie że tyle piszecie.
moja dzisiaj od 4 do teraz spała uwaga, JEDNĄ godzinę! jestem w szoku że nie pada jak mucha, skąd ona ma tyle energii?
już jestem wykończona ona jest zbyt głodna żeby spać, a zbyt zmęczona żeby zjeść i tak w kółko
z cycka już najlepiej by nie jadła bo za dużo roboty, uf, co za księżna

nic uciekam do laktatora póki śpi przy suszarce..

chętnie bym poszła na warsztaty i na spacerek ale już niestety nie mieszkam w trójmieście, ale bawcie się dobrze i zdajcie relację
sensimilla, lucy - gratulacje :) teraz bedzie wesolo, Lucy - duzy ten twoj Franus, ale super ze sie naturalnie urodzil !

Ja zeby sie nie przechwalac :P to tez przytylam w ciazy 10kg i jak wrocilam ze szpitala to juz mialam tylko 3 na plusie, teraz waze tyle co przed ciaza i mieszcze sie w dzinsy, za to w zadne sukienki waskie nei!
niby cycki nie takie duze a nie chca wejsc, nie sprawdzalam jeszcze spodnic, a mam wszystkie mega waskie :P

Dziewczyny to cale mama cafe dla nas :) ( http://www.mamma-cafe.pl/)

Dzis i jutro promocja w superfarmie -na karte pieluchy pampers maxi pack za 29,90 ale tylko dwie paczki dla kazdego
Gratulacje dla kolejnych mam;-) za chwile czasy naszego watku mina;-)
Dumelku Ty mnie nie denerwuj z ta waga! Ja mega przytylam... I teraz jeszcze 8kg do zrzucenia i w nic sie nie mieszcze... Zalamka. Oby moc wrocic do sportu!!
My juz pampek nie uzywamy tylko te z rosmanna na razie. Zobaczymy co bedzie pozniej.
Yevele a Ty gdzie teraz mieszkasz? Ile wazy Karina? Bo nasze bobasy sie tego samego dnia urodzily i podobnie rozmiarem wiec ciekawa jestem;-)
sensimilla, lucy - gratulacje dziewczyny:) Chłopaki - witamy po tej stronie brzucha :-))
Sensimillia Lucy - gratulacje :)

Czy wasze maluchy tez bardziej marudna wczoraj i dzisiaj jak jest cieplej ? Moja nie chce spać w wózku jak jest tak ciepło a w ndz prawie cały dzień przespala :/ ciezko mi coś z nią robić w dzień w domu bo trzeba sie nią zajmować i nawet nie nosić na rękach ale zajmować sie mówić i zagadywac :) dobrze ze ktoś wynalazl leżaczki :) dzisiaj nawet była ze mną jak brałam prysznic :) ja do sportu wróciłam tylko szkoda ze sie wakacje kończą bo mi moje opiekunki pójdą do szkoły i będe musiała wymyślić coś innego :)
Sensimilla, lucy gratuluję, ale nie będę ukrywać, że Wasze porody mnie nie pocieszają. Siedzę dalej zapakowana. Na dodatek byłam wczoraj u ginki i mała waży już 3850g, co mnie przeraża. Jak tak dalej pójdzie, to urodzę największą dziewczynę na forum. Co prawda usg podaje, że waga może się różnić +/-550g, ale jakoś mam przeczucie, że myli się w tą mniej korzystną dla mnie stronę.

lucy wiedziałaś przed porodem, że mały będzie taki duży? Też mam zamiar rodzić na klinicznej i ginka powiedziała, że mam powiedzieć, że dziecko może być duże i możliwe, że wtedy zrobią mi cesarkę. Mam trochę znajomości w tym szpitalu i zastanawiam się, czy nie zaklepać sobie CC.

Jak nie urodzę do 2 września, to mam się zgłosić do szpitala, także tak czy siak nie uda mi się dotrzeć do mama cafe, ale może następnym razem. Oczywiście jestem chętna na warsztaty z chustonoszenia, mam nadzieję, że nie odbędą się zbyt szybko i się załapię.
Dziś wieczorem będę miała sab simplexa..................matko jaką mam nadzieję....

Dziewczyny jaką temperaturę mają Wasze dzieciaczki? Lila ostatnio ciągle delikatnie powyżej 37 np. 37,3. Nie wiem czy iść z tym do lekarza czy to normalne jest.....bo tak poza tym nie ma żadnych objawów chorobowych.

image
u mnie na termometrze w instrukcji jest napisane ze u niemowlaka do 38 to norma, a np jak bylam na szczepieniu to mowili ze jak bedzie mial 38 to podac paracetamol, inaczej nie, wiec chyba nie ma sie czym przejmowac Kamyczku :)
ja dawalam 15 kropli sab simplexa ale w sumie nie widzialam specjalnie roznicy, teraz odstawilismy wszystko i nie daje nic oprocz witamin i dicofloru
Pszczoola - ja wiedziałam tyle, że dwa tyg wcześniej ważył 3600 więc spodziewałam sie że te 4 to na pewno bedzie miał, ale myślałam że skoro pierwszego urodziłam naturalnie i miał 3800 to dam radę, zresztą ile by nie ważył to ja bardzo nie chciałam cesarki i miałam przeciwwskazania (małopłytkowosc). Powiedziałam na porodowce, że będzie duże dziecko ale ponieważ wiedzieli o pierwszym to nic by nie zrobili. Powiem Ci szczerze, że wątpię żeby wykonali Ci cesarke jak powiesz, że dziecko duże, więc jeśli chcesz mieć i masz możliwość ją sobie załatwić to tak zrób.
pszczoola mój lekarz szacował że młody w terminie mógłby mieć nawet 4300 g bo wg usg przybierał ok 250 g na tydzień. Powiedział, że przy takiej wadze daje swoim pacjentkom wybór. Ja akurat miałam też wskazania ortopedyczne i neurologiczne do CC ale gdybym nie miała to pewnie bym skorzystała. Ja raczej bólu się boję i bałabym się urodzić SN takiego klopsa :P dlatego podziwiam lucy :D
pszczoola zrobisz jak zechcesz, ale usg bardzo często się myli, ciekawe czy będziesz jeszcze sierpniówką, czego Ci życzę ;)

aknahh, w 4 tyg równo 4010 g, i już jej się druga broda zrobiła :D ja teraz mieszkam u teściów w małej mieścinie ok 50 km od GD, jak mała będzie większa i kupię auto to mam nadzieję że będę podjeżdżać :)

dumelek, i co? taka kombinacja pomaga?
Ja nie wiedziałam ze moj młody bedzie miał 4140, dzien przed porodem szacowano mi z usg 3600 do 3800.

Ja teraz mam pytanie do chusciastych, wy wszystkie macie chusta pentelka, elastyczne czy tkanke? Bo ja tez chce młodego nosić a mi kręgosłup już pada.

Jutro domi ma 2 tygodnie, a ja mam wrażenie że minął dopiero jeden dzien. Szkoda tego wystawiania w nocy. Ja mam z piersiach kłopot, musze je grzać, przystawiac potem ochladzac, sporo czynności człowiek od razu sie budzi ;)

Macierzyństwo łatwe nie jest, ale takie piękne te nasze dzieci.
Pszczoola - ja miałam tez mieć klopsa, na ostatnim usg wyszło 4460g, potem okazało sie ze miała duży brzuszek i chyba jeszcze opity ;) i dlatego tak wyszło , ważyła 3960g na IP przedstawiłam usg a robil je lekarz z klinicznej tylko z innego oddziału, wskazanie do cc jest od 4,5 kg, na klinicznej usg nie robią u mnie po prostu mieli przygotowana sale na cc i jakby mała nie zeszła to by cieli :(
pszczola - ja mialam cesarke i wiem co mowie - nie rob tego z wlasnej woli! jesli nie bedzie wyjscia ok, ale z wyboru bym tego nie chciala.
Przezylam to bardzo zle, jednak to jest rozciety brzuch.
Moje dziecko tez mialo byc duze i na kazdym usg ginka to mowila, a urodzil sie 3900. Do samego konca rosl i wyprzedzal termin o 2 tygodnie.

yevele - nie wiem czy Tymek sie przestraszyl lekarza czy co, ale od wizyty u pediatry jakos lepiej je, nie placze juz tak. Fakt ze zaczelam sciagac to pierwsze mleko w ciagu dnia, tak 15-20 ml. Ono zawiera najwiecej laktozy, I to jest jedyna zmiana jaka zrobilam, poza tym kropli brak tylko ten probiotyk i witamina. Jak tak bedzie do konca tygodnia to powiem ze dziala ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mi lekarz wyliczył wagę idealnie 12 dni przed terminem 4030 g a urodził się tydzień później 4140 g ;)

ja SN nie rodziłam więc porównania nie mam ale jakoś specjalnie źle nie wspominam CC. Wręcz przeciwnie. W sumie jak tylko mogłam wstać to już starałam się wstawać sama do niego. W piątek wyszłam, w sobotę pojechałam z mamą do marketu dokupić kilka rzeczy. 6 dni po cc jak ktoś się mnie pytał jak się czuję to ja mówiłam że już nie pamiętam że cięta byłam :P

a mi właśnie synek zafundował książkową kolkę, 3 godziny płaczu ;/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Yevele przepraszam ze tak o wage pytam, ale po tych wszystkich problemach z niedowagą Małego i laktacją to sprawdzam to na każdym kroku, a u Karinki mam najlepsze odniesienie ;-) Kacper po 4 tygodniach i 1 dniu wazył 3900, więc aż tak bardzo nie odstaje ;-)
pszczoola - Ty się zastanów czy na pewno chcesz miec cesarkę. Ja bardzo chciałam SN bo po SN się szybciej wraca do formy i jest mniej inwazyjne, więc skoro nie masz wskazań do CC to chyba lepiej się pomęczyć. Na dodatek po porodzie obok na sali leżała babka po CC i tam się okazało, ze były mega komplikacje i chyba był krwotok, najpierw ją reanimowali a potem na OiOMie wylądowała, więc tym bardziej mnie to przeraziło.

Dziewczyny czym się objawia uczulenie maluszków na "coś" w naszym mleku? Kacper ma od tygodnia taką jakby suchą skórkę na czole i ona sie układa jak plasterki miodu, ale nie schodzi. Słyszałam gdzies kiedyś, że to uczulenie na białko no i odstawiałam kilka dni temu ale nie wiem kiedy powinna być poprawa i czy to na pewno to.
Wrzucam Wam moją marudę :) mam nadzieję, że się uda......

image

Uploaded with ImageShack.us

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry