Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 39

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ROZPAKOWANE
*CZERWIEC*
06.06 (07.07) - kararinah- / CÓRECZKA Martyna - 2820g, 52cm / Kliniczna/SN
15.06 (07.06) - Jotenka/ córeczka Kornelia- 3625g, 59cm/ Wejherowo/sn
25.06 (04.07) - asski / SYNEK Szymon - 3500g, 56cm/ Szpital Redłowo/ SN
25.06 (01.07) - bezglutek / SYNEK Mateusz - 3540g, 52cm / Zaspa/ CC
27.06 (10.07) - wiola1 / SYNEK Bartosz - 3330g, 55cm/ Zaspa/ CC
29.06 (11.07) - izabell/ SYNEK/ Wejherowo

*LIPIEC*
03.07 (07.07) - mTusia / CÓRECZKA Milenka - 3960g, 57cm/ Kliniczna/ SN
03.07 (23.07) - Kamyczek1234 / CÓRECZKA Lilianna - 2750g, 52cm / Wejherowo / SN
07.07 (17.07) - dumelek/ SYNEK Tymuś - 3910g, 58 cm/ Kliniczna/ CC
09.07 (10.07) - agusia-gdansk / SYNEK Milan - 3210g, 53cm / Zaspa SN
09.07 (14.07) - mentorka / SYNEK Julek - 4140g, 59cm / Bydgoszcz / CC
09.07 (10.07) - Antoza / CÓRECZKA :) Hania - 3070g, 53 cm / Wejherowo / CC
11.07 (12.07) - anuusia / CÓRECZKA Kaja - 3700g, 54 cm / Redłowo
15.07 (24.07) - Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria - 3225 g, 52 cm / Coombe Women's Hospital Dublin / SN
15.07. (08.07) - pillotka / SYNEK Julian - 3270g, 53cm / Redłowo SN
16.07 (21.07) - asienkaj / CÓRECZKA - 3610g, 53cm / Zaspa
17.07 (13.07) - justysska / SYNEK Adas - 3750g 58 cm / Zaspa CC
19.07 (20.07) - Ananao / Kubus - 3990 g, 59 cm/ swissmed/ sn
22.07 (05.08) - Paulina / CÓRKA Liliana - 2945g, 56cm / Wejherowie
24.07 (23.07) - Aknah / SYNEK Kacper - 3320g, 54cm / Wejherowo/ sn
24.07 (23.07) - yevele/ CÓRECZKA Karina - 3200 g, 54 cm/ Kliniczna/ sn
26.07 (14.08)- MadziaGda3 / CÓRECZKA Wiktoria / Wojewódzki
29.07 (16.07) - eni_a/ CÓRECZKA 4110 g, 60 cm/ Zaspa/ cc
30.07 (20.07) Panna z mokrą głową/ Redłowo/ synek, 3420 g, 55 cm/ sn

*SIERPIEŃ*
05.08 (02.08) - marianna / Synek Maksymilian - 3570 g, 57 cm/ Zaspa/cc
09.08 (05.08) - Gosia/ Synek Paweł - 3900g, 56cm/ Kliniczna/ sn
14.08 (11.08) - Madzik / SYNEK Dominik - 4140g, 61cm / Zaspa / sn
09.08 (17.08) wisienka84, Kliniczna, synek Piotr, 3340 g, 53 cm, cc
16.08 (24.08) Kasiula1986/ Zaspa/ córeczka Kinga/ 2970 g i 52 cm /sn
18.08 (07.08) Harietta/ Zaspa/ córcia Emilka/ 3630 g, 56 cm/ sn
21.08 (23.08) KasiOB/ Wejherowo/ Synek Kazik/ 4120g, 59 cm/ sn
22.08 (17.08) Sensimilia/ Zaspa/ Synek Feliks/ 3420g, 56 cm/sn
23.08 (28.08) lucy/Kliniczna/Synek Franek/4270g, 60cm/sn

wciąż 2w1:

*LIPIEC*
01.07. Agata
10.07. emimar
13.07. Karolka / SYNEK Markus-Kliniczna
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess / SYNEK
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=489186&c=1&k=160

Dzięki dziewczyny za gratulacje :)

Poród krótko. Wieczorem skurcze o których zresztą pisałam, o północy pojechaliśmy na kliniczną, rozwarcie na 2,5 palca więc cieszyłam się, że szybko pójdzie, ale nie poszło. Męczyłam się do 7 rano, rozwarcie wolno postępowało, dostałam co prawda zzo, ale ono szybko minęło, na końcu już nie wiedziałam co się dzieje. O 7 zaczęły się parte i na szczęście po 15 minutach urodził się Franuś, ale musiałam wykrzesać z siebie jakieś ponadludzkie siły, że dałam radę tego klopsa wyprzeć.
W niedzielę wyszliśmy do domku. Niestety mam problemy z karmieniem, tak jak z pierwszym maluchem. Moje piersi po prostu się nie nadają. Nie umiem go przystawić, póki co ściągam, ale długo tak nie dam rady. Poza tym Franek nie najada się moim mleczkiem :( Wczoraj wciągnął 120 ml i był głodny, dałam mu 30 sztucznego i ładnie po nim zasnął i tak kilka razy. Jeśli tak dalej pójdzie to przejdę zupełnie na mm, trudno.
Na szczęście dziś mija mi nawał, bo wczoraj chodziłam cały dzień z termoforem i mrożoną kapustą na zmianę.
Tam na dole mam masakrę, szwy i wielkiego siniaka na pół pośladka :(
Niestety ciuszki na 56 są za małe :)
Nie wiem dziewczyny jak Wy znajdujecie czas żeby tu pisać mając już maluchy przy sobie :)

Pozdrawiamy wszystkich!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nowy wątek http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=489943&c=1&k=160
Ewa gratulacje :)
E_w_a właśnie usiadłam do komputera, żeby życzyć Ci powodzenia, a tu taka niespodzianka. Gratuluję i zazdroszczę :) Troszkę mnie pocieszyłaś z tą wagą, mam nadzieję, że u mnie też usg zawyża.
Mała nadal kręci się w brzuchu i nie ma zamiaru uciekać. Na dodatek w końcu jest miejsce w klinice w Warszawie dla mojej mamy i w poniedziałek musi się tam zjawić. Jak mała się nie urodzi do końca tygodnia, to moja mama zobaczy ją najwcześniej 12 września. Tak to czekaliśmy jak na szpilkach, żeby było to miejsce w Warszawie, a teraz to moja mama jest aż zła, że to wyszło teraz.
W krzyżu mnie tak boli, że nawet nie mam siły się ruszać, a co dopiero myć okna i chodzić po schodach. Dzisiaj będę piła herbatę z liści malin i postaram się coś porobić, może ją popędzę. Trzymajcie kciuki.
Ewa - gratulacje!!!!!

Zapisałam się na warsztaty w Gdańsku. W poniedziałek chyb nie dam rady spotkać się z Wami.
Ewa, to nas wzięłaś z zaskoczenia. Widzisz, wcale taka wielka nie była, grunt, to urodzić poniżej 4 kg. Ale za to jaka długa! Masz męża koszykarza? :) Zdrówka dla Natalii!

Pszczoola, czekamy :)
Jednak moja corcia nie wytrzymała do rana i postanowiła pojawić sie wcześniej na świecie :) Jak juz miałam skurcze co 3 min to postanowilam jednak jechac do szpitala. I tak 29.08.13 o 23.25 dołączyła do nas Natalka :) Jest zdrowa i piękna - waży 3790 i ma 60 cm :) i zgarnela oczywiście 10 punktów :)
Ja czuje sie ok bo trzyma mnie jeszcze znieczulenie i emocje. Zobaczymy jak będzie jutro :)
Jestem przeszczesliwa :)
Ze zdjęciami to był super pomysł! Piękne te Wasze dzieciaczki! Jak sie ogarnę to postaram sie wrzucić zdjęcie Natalki :)

Będę wdzięczna za złożenie za mnie wątku bo z telefonu to nie takie hop siup ;)
Dziewczyny macie jakies doswiadczenie jesli chodzi o poradnie laktacyjne? Mi masaże, okłady i kapusta nie pomogły a guzek mam już na prawie połowę piersi i zaczął coraz bardziej boleć :( położna i lekarz ogólny każdy gada co innego więc muszę do poradnii się wybrać. Na Zaspe podobno tylko po zapisie, a zapisy od 11-13 a jutro piątek więc musze gdzies indziej chyba pójśc bo do poniedziałku nie dam rady :(((

Na dodatek Kacper dziś mega niespokojny - jedynie na spacerze w chuście pospał (chusta super!!!). Mam dziś doła chyba już.
lucy nie doczytałam pytania o butelki. My mamy tomme tippee ale czy jestem zadowolona... hmm... na pewno nie z tych antykolkowych bo dla mnie to ściema, tylko mycia więcej... No i smoczki kupiliśmy te X o zmiennym przepływie dostosowujące się do siły ssania dziecka bo 1 były za słabe dla niego bo on był duży i silny i tylko się męczył z 1

asski współczuje mam nadzieję, że mały szybko wyzdrowieje. Szczęście w nieszczęściu, że przynajmniej nie czuje się chory skoro zachowuje się jak zawsze ;)
Jak nie kolki to....antybol....u nas nie ma z niczym problemów, to się choroba musiała rozkręcić...Młody kaszle - ma szmery na oskrzelach...nie ma szans na samoczynną poprawę więc zaczynamy dzis zinnat :(

Mały zachowuje sie jakby wcale chory nie był...śmieje się w głos, gaworzy, je ładnie, śpi jeszcze lepiej....tylko ten kaszel psuje nam sielankę :(

Ja mam butelę MAMbaby, też polecam, choc są droższe...ale fajne wzory i kolory, Mały ssie od początku bez problemów...mają odkręcane dno więc ładnie się wszystko da doszorować/wyparzyć... chcę kupić też smoczki na all bo są po prostu czaderskie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lucy - my też na mm, używamy butelek Lovi i póki co Piotrkowi pasują.
My również zapisaliśmy się na warsztaty w październiku :)
Ale fajne te Wasze maluchy :) Takie ładne pucie mają :)

Też już zapisałam się na warsztaty mama i ja. Godzina taka, że trzeba będzie zabrać maluchy ze sobą, będzie krzyk i gwar :)

pillotka niestety możliwe, że córeczka ma odkładanie czegoś na wrzesień po rodzicach :D
Dzięki dziewczyny, ktoras jeszcze? Też czuje że szybko wylądujemy na mm.

Śliczne te Wasze dzieciaczki i już takie duże :) ja poczekam z robieniem zdjęć jak zagoi sie pepek, bo strasznie jestem tym zestresowana. Dziś byliśmy u lekarza i dostaliśmy masc z antybiotykiem, ale jak sie nie poprawi to grozi nam nawet szpital. Ja nie wiem jak ja do tego dopuscilam :(
przeurocze te nasze dzieciaczki :D

aknahh zdjęcie "wspinaczkowe" bomba :D

Kamyczku ja mam taką karuzelę, jest fajna bo ma muzyczkę, odgłosy natury i bicie serca mamy a dodatkowo wyświetla fajne obrazki na baldachimie a jak dziecko starsze to się ściąga baldachim i wyświetla na suficie :D no i jest na pilota :D tylko ja za nią dałam dużo mniej bo jakoś chyba 149 zł to było http://www.mulan.pl/karuzela-z-biciem-serca-precious-planet-fisher-price-n8849-pilot-do-sterowania.html
Lucy ja karmię mm, mam avent natural również, jak wszystko mm ma wady i zalety, dla mnie wada to brzuszkowe problemy, największa zaleta: tata może wstawać w nocy ;)

image
Jakie śliczne buźki się na forum pojawiły ;-) i wcale nie zgadzam się z panną, że dzieciaczki wszystkie podobne - zobacz jakie różne ;-)))

justysska - ja się zapisałam na warsztaty ;-) kto jeszcze idzie? ;-) za czasów bycia mamą jeszcze nie byłyśmy ;-))

My dziś mamy orkiestrę z Kacperkiem! Płacze od 5 prawie non stop bo kupki nie może zrobić. Teraz rozumiem Wasze kolkowe problemy.

pillotka my też u Sieliwończyka byliśmy i mamy przyjść za miesiąc jeśli nie będzie poprawy w ułożeniu żabkowym - jesli będzie ok to nie musimy się pojawiać. Co do apteki to albo Gemini, albo Melissa

Kamyczku - my mamy karuzelkę z TinyLove chyba - fajne miśki w soczystych kolorach i z pozytywką nakręcaną ;-) ale nasz Kacperek jeszcze jej nie lubi ;]

lucy - ja dokarmiam MM i uzywam butelki Aventu (mam też butlę Medeli z laktatora ale tej Kacper nie lubi, Avent ma smoczek jak cycek i to mu bardzo pasuje, ale co dziecko to inne zachcianki ;-))

A to nasz wspinaczkowy brzdąc ;-)) (zdjęcie jak miał 3 tygodnie)
image
Dziewczyny czy wasze maluchy tez tak sie ślinia ??
Lucy ja tez śmigałam z laktatorem męczyło mnie nie ziemsko dałam rade tylko 3 tyg i przeszłam na mm używamy butelek Avent Natural bo jescze takie polecili mi w szpitalu ja i tak juz mialam wczesniej kupione bo trafilam na calkiem przyjemna promocje , na allegro mozna tez w calkiem przystepnych cenach znalezc te butelki jak i smoczki :)
Dziewczyny, kto z Was w końcu karmi mm? Jakich butelek używacie? Macie problemy wynikające z mm?
Ja cały czas latam z laktatorem i mam trochę dość i gryze sie z myślami.

I jeszcze jedno, do mam ze starszakami, czy sprawdziły Wam sie jakieś spacerowki zimą? Takie lekkie, nie te kombajny z osobnym stelazem. Czy może na zimę to sanki? Ale na chlape też średnio. Ja mam spacerowke inglesina trip i nie jestem zadowolona bo małemu jest w niej niewygodnie.
pilotka - no mamy poliki jak u chomisia :) wiec jedzonko smakuje :)
Leki w tej na Wladyslawa kolo Biow aya, mają dobre ceny.

Ja też się boję chorób od starszego :/ no, ale tego się nie uniknie..

Dzieciaczki śliczne!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry