Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 39

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ROZPAKOWANE
*CZERWIEC*
06.06 (07.07) - kararinah- / CÓRECZKA Martyna - 2820g, 52cm / Kliniczna/SN
15.06 (07.06) - Jotenka/ córeczka Kornelia- 3625g, 59cm/ Wejherowo/sn
25.06 (04.07) - asski / SYNEK Szymon - 3500g, 56cm/ Szpital Redłowo/ SN
25.06 (01.07) - bezglutek / SYNEK Mateusz - 3540g, 52cm / Zaspa/ CC
27.06 (10.07) - wiola1 / SYNEK Bartosz - 3330g, 55cm/ Zaspa/ CC
29.06 (11.07) - izabell/ SYNEK/ Wejherowo

*LIPIEC*
03.07 (07.07) - mTusia / CÓRECZKA Milenka - 3960g, 57cm/ Kliniczna/ SN
03.07 (23.07) - Kamyczek1234 / CÓRECZKA Lilianna - 2750g, 52cm / Wejherowo / SN
07.07 (17.07) - dumelek/ SYNEK Tymuś - 3910g, 58 cm/ Kliniczna/ CC
09.07 (10.07) - agusia-gdansk / SYNEK Milan - 3210g, 53cm / Zaspa SN
09.07 (14.07) - mentorka / SYNEK Julek - 4140g, 59cm / Bydgoszcz / CC
09.07 (10.07) - Antoza / CÓRECZKA :) Hania - 3070g, 53 cm / Wejherowo / CC
11.07 (12.07) - anuusia / CÓRECZKA Kaja - 3700g, 54 cm / Redłowo
15.07 (24.07) - Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria - 3225 g, 52 cm / Coombe Women's Hospital Dublin / SN
15.07. (08.07) - pillotka / SYNEK Julian - 3270g, 53cm / Redłowo SN
16.07 (21.07) - asienkaj / CÓRECZKA - 3610g, 53cm / Zaspa
17.07 (13.07) - justysska / SYNEK Adas - 3750g 58 cm / Zaspa CC
19.07 (20.07) - Ananao / Kubus - 3990 g, 59 cm/ swissmed/ sn
22.07 (05.08) - Paulina / CÓRKA Liliana - 2945g, 56cm / Wejherowie
24.07 (23.07) - Aknah / SYNEK Kacper - 3320g, 54cm / Wejherowo/ sn
24.07 (23.07) - yevele/ CÓRECZKA Karina - 3200 g, 54 cm/ Kliniczna/ sn
26.07 (14.08)- MadziaGda3 / CÓRECZKA Wiktoria / Wojewódzki
29.07 (16.07) - eni_a/ CÓRECZKA 4110 g, 60 cm/ Zaspa/ cc
30.07 (20.07) Panna z mokrą głową/ Redłowo/ synek, 3420 g, 55 cm/ sn

*SIERPIEŃ*
05.08 (02.08) - marianna / Synek Maksymilian - 3570 g, 57 cm/ Zaspa/cc
09.08 (05.08) - Gosia/ Synek Paweł - 3900g, 56cm/ Kliniczna/ sn
14.08 (11.08) - Madzik / SYNEK Dominik - 4140g, 61cm / Zaspa / sn
09.08 (17.08) wisienka84, Kliniczna, synek Piotr, 3340 g, 53 cm, cc
16.08 (24.08) Kasiula1986/ Zaspa/ córeczka Kinga/ 2970 g i 52 cm /sn
18.08 (07.08) Harietta/ Zaspa/ córcia Emilka/ 3630 g, 56 cm/ sn
21.08 (23.08) KasiOB/ Wejherowo/ Synek Kazik/ 4120g, 59 cm/ sn
22.08 (17.08) Sensimilia/ Zaspa/ Synek Feliks/ 3420g, 56 cm/sn
23.08 (28.08) lucy/Kliniczna/Synek Franek/4270g, 60cm/sn

wciąż 2w1:

*LIPIEC*
01.07. Agata
10.07. emimar
13.07. Karolka / SYNEK Markus-Kliniczna
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess / SYNEK
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=489186&c=1&k=160

Dzięki dziewczyny za gratulacje :)

Poród krótko. Wieczorem skurcze o których zresztą pisałam, o północy pojechaliśmy na kliniczną, rozwarcie na 2,5 palca więc cieszyłam się, że szybko pójdzie, ale nie poszło. Męczyłam się do 7 rano, rozwarcie wolno postępowało, dostałam co prawda zzo, ale ono szybko minęło, na końcu już nie wiedziałam co się dzieje. O 7 zaczęły się parte i na szczęście po 15 minutach urodził się Franuś, ale musiałam wykrzesać z siebie jakieś ponadludzkie siły, że dałam radę tego klopsa wyprzeć.
W niedzielę wyszliśmy do domku. Niestety mam problemy z karmieniem, tak jak z pierwszym maluchem. Moje piersi po prostu się nie nadają. Nie umiem go przystawić, póki co ściągam, ale długo tak nie dam rady. Poza tym Franek nie najada się moim mleczkiem :( Wczoraj wciągnął 120 ml i był głodny, dałam mu 30 sztucznego i ładnie po nim zasnął i tak kilka razy. Jeśli tak dalej pójdzie to przejdę zupełnie na mm, trudno.
Na szczęście dziś mija mi nawał, bo wczoraj chodziłam cały dzień z termoforem i mrożoną kapustą na zmianę.
Tam na dole mam masakrę, szwy i wielkiego siniaka na pół pośladka :(
Niestety ciuszki na 56 są za małe :)
Nie wiem dziewczyny jak Wy znajdujecie czas żeby tu pisać mając już maluchy przy sobie :)

Pozdrawiamy wszystkich!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zrobię, zrobię... w poniedziałek chcę oddać kupkę i mocz...........co do kupki to nie problem ale jak złapać mocz :D kiedyś robiła jak tylko zdjęłam pieluchę i poczuła chłodek ale teraz już jej to przeszło :P

image
Dziewczyny,
niedługo ruszam na Zaspę! Trzymajcie kciuki :) mam trochę stracha, ale wierzę że będzie dobrze...
Kamyczku do zbiórki moczu są takie specjalne woreczki, zapytaj w aptece.
Aisak powodzenia!! :)

Kamyczku nasz Juli robi prawie zawsze siusiu jak go odgazowuję tymi wentylkami windi. Jak pogmeram na boki to zawsze idzie :P jak masz wentylki to spróbuj ;)
chociaż przy dziewczynce no to może być gorzej, chyba rzeczywiście lepiej te woreczki ;)
Kamyczku- mi z kolei pediatra kazała łapać mocz do jałowego kubka, podobno woreczki potrafią przełamać wynik. A z drugiej strony w szpitalu nabadanie ogólne moczu stosowali woreczki.. w kazdym razie powodzenia. Nie wiem jakz cewnikowa iem, u nas w przychodni nie robią..
Fota super, do ogo podobna, do mamy czy taty?

Ewa, trzymam kciuki. Tak, jak mówi pszczoola, jeśli cc to najlepiej w swissie, bo tam mąż ma dostęp non stop i pomoże z młodą w tych najgorszych chwilach. A jakie imię wybraliście?

Pillotka, bo Kostek miał poważną dysplazję i teraz dmucham na zimne.
Aha, Kamyczku, u mnie, przy starszym sab simplex zaczął działać po 6-7 dniach dopiero..
Ja przeszłam ze starszakiem wiele badań moczu i tylko do kubeczka wynik pisiewu jest wiarygodny, tzn w przypadku gdy jest dodatni. Ale u chłopca to łatwo złapać, u dziewczynki to nie wiem jak :)

U nas sie pępek babrze :(
kamyczku u nas Sab simplex zaczął działać też dopiero po około tygodniu, jest dużo lepiej, no ale Martynka kończy zaraz trzy miesiące, wiec liczę na to ze wszystko się unormuje
Witam!
Jestem mamą czerwcową,często Was podczytuję.

Kamyczku ja w zabobony też nie wierzę,ale może w tym co mówi Twoja babcia jest trochę prawdy. Ja na to mówię,że diabła pogoniliśmy.

Moja miała takie kolki,że to nie był płacz tylko darcie się,aż chrypkę dostawała,a mąż mówił,że sąsiedzi policję wezwą,bo się drze jakby była katowana. 18 sierpnia ją ochrzciliśmy i tego dnia wieczorem jeszcze płakała,ale to chyba ze zmęczenia,bo ją goście wiecznie przekładali z rąk do rąk i tarmosili nią. Od 19 sierpnia po wieczornym płaczu nie ma śladu.Wszystko odeszło w zapomnienie i mam nadzieje,że nie wróci.

Pozdrawiam Was dziewczyny i Wasze dzieciaczki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Justa czyli coś w tym jest, dzięki za pocieszenie :P

image
Pszczoola może do piątku coś sie u Ciebie ruszy i bedziesz przede mną :) Trzymam za Ciebie kciuki :)
Aisak powodzenia!! :)
Panno co do imienia dalej brak ostatecznej decyzji. Ale jest już postęp, bo na short liście są już tylko dwie pozycje :) Jak nic skończy sie dyskusjami na porodówce :)
Cześć Dziewczyny =)

Chyba nadrobiłam wszystko =) Nasz synek nadal jest aniołkiem =).. mam nadzieję, że tak zostaniejak najdłużej. Noc dzisiejsza też świetnie nam minęła. Ehh cudownie nie być już w ciąży. Miałam za to jakiś mały napad baby bluesa, ale popłakałam sobie, mąż powiedział kilka miłych słów i przeszło =)

Widziałam, że pisałyście o położnych z Zaspy, muszę przyznać, że ja trafiłam naprawdę na niemalże same wspaniałe kobiety. Ewentualnie były takie 'neutralne', no jedna była niemiła, ale chyba dlatego, że miała nockę, bo jak była w dzień to już była bardzo pomocna =P. Bardzo mi pomogły, szczególnie przy nawale. I psychicznie też mi trochę pomogły. Jak mi młodego zabrali na Akademię Medyczną na echo serduszka... byłam załamana, że musi jechać tam sam. Ale pomogły mi tę godzinę przetrwać =P

Chciałam Was zapytać i herbatkę koperkową. Jeszcze nie mam potrzeby tego synkowi podawać, ale chciałam zapytać czy dajecie tę herbatkę do picia dzieciom czy same pijecie?

Z porodami wiem, że jest różnie, ale ja po swoim byłam przeszczęśliwa, że się udało naturalnie. Jak na sali odwiedzin widziałam, jak kobiety po cesarce ledwo się ruszają, a ja już po nocy byłam całkiem sprawna. Ale wiadomo, że jak są wskazania to nie ma wyjścia.
Pozdrawiam Was serdecznie =) życzę udanego, spokojnego wieczoru bez bolących brzuszków =)
E_w_a właśnie widzę, że już jesteśmy ostatnie :) Aisak już pewnie tuli córeczkę. U mnie nadal nic, mała wierzga w brzuchu jak by się tam świetnie bawiła. Czuję, że jest bardzo nisko, ale jednak wychodzić nie chce. A jak u Ciebie z objawami?

Dzięki dziewczyny za wszystkie opinie, spróbuję naturalnie, mam nadzieję, że jakoś to się uda i może usg dodało trochę do wagi.
Ja też postaram się "zawalczyć" naturalnie, ale to, że w razie czego mam bez problemu furtkę w postaci cc daje mi komfort psychiczny.
U mnie objawów brak. Też czuję, że młoda jest niżej, ale poza tym nic się nie dzieje.
Jak nic zamkniemy listę w naszym wątku :) Najważniejsze, że to perspektywa kilku dni i nasze maluchy też będą po tej stronie mocy :)
Justa78 to może dołączysz do nas? nasz wątek jest jak na razie czerwcowo-lipcowo-sierpniowy, ale pewnie będzie też wrześniowy :D
asski - i jak się miewa Szymek? Lepiej? a Ty? wzięło Cię choróbsko..? Zdrówka Wam wszystkim życzę.

w temacie kolek i chrzcin - to dobrze, że u nas kolek nie ma, bo u nas chrzest to raczej na wiosnę dopiero ;]

Aisak - jak tam? można już gratulować?

Panna - jak wyniki usg?!? ok????

a propos usg bioderek.. napiszę capitalikami, bo bardzo mi zależy na odpowiedziach:
CZY TEŻ MACIE PRZYJŚĆ NA KONTROLĘ BIODEREK ZA 3-4 MIESIĄCE?
bo się zastanawiam, czy to standard także w Gdańsku i innych miastach, czy już wyciąganie dodatkowych pieniędzy, bo u nas w Gdyni drugie badanie już jest płatne..

kararinah - co Ty insynuujesz? ;] dodaj ostatnim dziewczynom otuchy, wyraź nadzieję, że zamkniemy wątek 'mamuś' z ostatnim dniem sierpnia i od września wystartujemy z nowym cyklem 'mamuś z dzieciaczkami' :P nie trzymasz się optymistycznej wersji :D
dziewczyny, ja w Was wierzę!! :) dacie radę :) w końcu jeszcze macie pełne 3 doby na rozwiązanie :) i tego Wam życzę, żebyście przed wrześniem urodziły zdrowe piękne dzieciaczki! :)

Julek dziś przeszedł sam siebie, Dziewczyny za bardzo mi Go chwaliłyście: wstał po 8mej i do 18tej miał ze 3 drzemki po 10-15 minut!!!!! :( po brzuszku nic Mu nie chodziło, kupki ładnie wychodziły, na spacerze w wózku nie zmrużył nawet oka.. Wykończony zasnął w końcu spokojnie o tej 18tej przytulony w goły dekolt (jak miał pod śliniącą się buźką tetrę to stękał, kwękał, aż w końcu jak zabrałam tetrę i poczuł ciało to od razu się przytulił i zasnął).
Obiad i kanapki Mężowi do pracy robiłam dosłownie na jednej nodze, drugą bujając wózek, bo łaskawie dwa razy po 15 minut w wózku wytrzymał..
także jestem dziś zrąbana i wykończona i idę zaraz spać. Dobrze, że już koniec dnia i można się położyć :D
dobrej nocy!!
Pillotka dzięki za słowa otuchy i wiarę w zamknięcie listy jeszcze w tym miesiącu :)
pilotka my mamy przyjść na kontrolę za 3 miesiące ale to dlatego że ja mam problemy z biodrami. Ale wiem, że u koleżanki w innej przychodni było wszystko ok a i ta na kontrolę miała przyjść
Pilotka : my mamy zdrowe bioderka a i tak mamy zrobic kontrola , bylismy prywatnie i na poczatku myslalam ze poprstu lekarz chce nas naciagnac na jeszcze jedna wizyte ale mimo tego zarejestrowałam Adasia na nfz :)

pszoola: chetnie si epochwale synkiem tylko nie iwem jak wrzucic zdjecia :)

harietta- cos mi się wydaje ze ta kupka po wibracjach na leżaczku to był zbieg okoliczności bo dzisiaj nie było po leżaczku tylko po kąpieli , ale dobrze wiedziec ze sie dziecko może do tego przyzwyczaic :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry