Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 40

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ROZPAKOWANE
*CZERWIEC*
06.06 (07.07) - kararinah- / CÓRECZKA Martyna - 2820g, 52cm / Kliniczna/SN
15.06 (07.06) - Jotenka/ córeczka Kornelia- 3625g, 59cm/ Wejherowo/sn
25.06 (04.07) - asski / SYNEK Szymon - 3500g, 56cm/ Szpital Redłowo/ SN
25.06 (01.07) - bezglutek / SYNEK Mateusz - 3540g, 52cm / Zaspa/ CC
27.06 (10.07) - wiola1 / SYNEK Bartosz - 3330g, 55cm/ Zaspa/ CC
29.06 (11.07) - izabell/ SYNEK/ Wejherowo

*LIPIEC*
03.07 (07.07) - mTusia / CÓRECZKA Milenka - 3960g, 57cm/ Kliniczna/ SN
03.07 (23.07) - Kamyczek1234 / CÓRECZKA Lilianna - 2750g, 52cm / Wejherowo / SN
07.07 (17.07) - dumelek/ SYNEK Tymuś - 3910g, 58 cm/ Kliniczna/ CC
09.07 (10.07) - agusia-gdansk / SYNEK Milan - 3210g, 53cm / Zaspa SN
09.07 (14.07) - mentorka / SYNEK Julek - 4140g, 59cm / Bydgoszcz / CC
09.07 (10.07) - Antoza / CÓRECZKA :) Hania - 3070g, 53 cm / Wejherowo / CC
11.07 (12.07) - anuusia / CÓRECZKA Kaja - 3700g, 54 cm / Redłowo
15.07 (24.07) - Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria - 3225 g, 52 cm / Coombe Women's Hospital Dublin / SN
15.07. (08.07) - pillotka / SYNEK Julian - 3270g, 53cm / Redłowo SN
16.07 (21.07) - asienkaj / CÓRECZKA - 3610g, 53cm / Zaspa
17.07 (13.07) - justysska / SYNEK Adas - 3750g 58 cm / Zaspa CC
19.07 (20.07) - Ananao / Kubus - 3990 g, 59 cm/ swissmed/ sn
22.07 (05.08) - Paulina / CÓRKA Liliana - 2945g, 56cm / Wejherowie
24.07 (23.07) - Aknah / SYNEK Kacper - 3320g, 54cm / Wejherowo/ sn
24.07 (23.07) - yevele/ CÓRECZKA Karina - 3200 g, 54 cm/ Kliniczna/ sn
26.07 (14.08)- MadziaGda3 / CÓRECZKA Wiktoria / Wojewódzki
29.07 (16.07) - eni_a/ CÓRECZKA 4110 g, 60 cm/ Zaspa/ cc
30.07 (20.07) Panna z mokrą głową/ Redłowo/ synek, 3420 g, 55 cm/ sn

*SIERPIEŃ*
05.08 (02.08) - marianna / Synek Maksymilian - 3570 g, 57 cm/ Zaspa/cc
09.08 (05.08) - Gosia/ Synek Paweł - 3900g, 56cm/ Kliniczna/ sn
14.08 (11.08) - Madzik / SYNEK Dominik - 4140g, 61cm / Zaspa / sn
09.08 (17.08) wisienka84, Kliniczna, synek Piotr, 3340 g, 53 cm, cc
16.08 (24.08) Kasiula1986/ Zaspa/ córeczka Kinga/ 2970 g i 52 cm /sn
18.08 (07.08) Harietta/ Zaspa/ córcia Emilka/ 3630 g, 56 cm/ sn
21.08 (23.08) KasiOB/ Wejherowo/ Synek Kazik/ 4120g, 59 cm/ sn
22.08 (17.08) Sensimilia/ Zaspa/ Synek Feliks/ 3420g, 56 cm/sn
23.08 (28.08) lucy/Kliniczna/Synek Franek/4270g, 60cm/sn
29.08 (25.08) E_w_a/ CÓRECZKA Natalka / 3790 g, 60 cm /sn

wciąż 2w1:

*LIPIEC*
01.07. Agata
10.07. emimar
13.07. Karolka / SYNEK Markus-Kliniczna
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess / SYNEK
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-39-t489193,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-41-t490860,1,160.html
wątek Aisak :)
Pszczoła nic się nie martw,tak sobie podczytuję bo sama czekam na poród i pamiętam jak było z pierwszym synkiem,po 10 dniach po terminie dostałam już skierowanie na oddział,tam na szczęście spędziłam tylko jeden dzień,dostawałam zastrzyki,USG i monitorowali tętno,wieczorem odeszły wody i sama akcja się rozkręciła,więc pszczoła jestem pewna że do jutra wieczora napewno urodzisz,oby obeszło się bez oksytocyny,polecam pobiegać po schodach hehe,też tak robiłam w szpitalu żeby już zacząć rodzić:)Noi 12 dni po terminie,więc sporo,a u Ciebie dlaczego już ten balonik założyli?
image
Cześć Dziewczyny!!!
Czy mogę prosić o założenie za mnie nowego wątku bo nigdy tego nie robiłam i mi nie wychodzi...
Jestem już rozpakowana :) Nasza córeczka Kornelka urodziła się 28.08. o 20:15 w szpitalu na Zaspie przez cc. Nelcia miała 3880g i 57cm i zrobiła nam niespodziankę bo okazało się ze sie obróciła miednicowo w ostatnich dniach!
Od niedzieli jesteśmy w domu :) Cały poród i pobyt w szpitalu wspominam bardzo dobrze, na szczęście nie trafiłam na te ,,mendy " :) Personel bardzo miły, pomocny, a sam poród odbył sie ekspresowo w bardzo miłej spokojnej atmosferze. Jak tak porównuję do pierwszego sprzed 5 lat, to teraz było lepiej- może dlatego że to drugie dziecko i ja też spokojniej do niej podchodzę. Jeśli chodzi o małą to jest prześliczna, przeurocza, i nie chce zapeszać- jak na razie grzecznie je i śpi :) oby tak dalej!!!
no czas leci ja szalony, jak się patrzę na młodego jak się do mnie pięknie uśmiecha to nie wiem kiedy to minęło :D przecież dopiero co test ciążowy robiłam :P

a Juli spał dzisiaj w nocy tak pięknie że szok :D od 22 do 4 i potem jeszcze do 8.30 :D czyli jest coraz lepiej :)) tylko teraz coś marudny był, płakał bez powodu, włączyłam suszarkę, dałam smoka i usnął :P

pszczoola upartego masz lokatora :P jeszcze chwila i się zobaczycie :D
Kamyczku - wiem a mi sie wydaje ze poród był wczoraj gdyby nie to ze nic mnie nie boli na szczęście :) duże dziewczyny, nie wiem kiedy ten czas zlecial :)

Pszczoola - naprawdę uparty ten twój maluch :) trzymaj sie na szczęście juz lada chwila i będziecie po :)
Pszczoła dobrze że humor ci dopisuje, czekamy na dalsze relacje :-)))))))
Pszczoła uparte to Twoje maleństwo :))

image
Nadal nierozpakowana. Dzisiaj założyli mi taki cewnik z balonikiem do szyjki. Po tym od razu częstsze skurcze. Póki co akcji nie ma, ale jak do jutra nie urodze, to jutro oksy i wtedy raczej na pewno. Koniec relacji:)
mTusia, nasze Gwiazdy mają dziś 2 m-ce :))))

image
A wiecie coś na temat szkoły pływania w Hotelu Gdynia? Zajęcia są od 3 m-ca i też chcę wysłać małą z tatą od października :)

image
mtusia - mają ale tylko doskonalenie pływania, dla maluszków tylko w Gdańsku. Już znalazłam :-))
A tak sobie klikałam :-) Któraś z dziewczyn prosiła o lajka brzuszka i Ty też tam wyklikałaś i tak skojarzyłam :-)) Nie mogę teraz tego odszukać.
Bezglutek - a co byś chciała widzieć o tej szkole ? Bo tam chyba wszystko jest na stronie :) nawet chyba maja oddział w pruszczu coś mi sie kojarzy :)
No to pewnie tak :) przez Allegro :) przyjezdzalam po nie :) to miło mi :) a jak ty mnie kobieto znalazłas na FB ? :)
mtusia - ja jestem z Pruszcza :-))) Chyba ode mnie :-))))
Pszczoola - i jak tam ? Pewnie juz po :) trzymam kciuki :) i chwal sie szybciutko bo wszystkie czekamy na Ciebie :)

Aknahh - nie zazdroszczę, szkoda ze nikt rzeczywiście nie dał ci w porę antybiotyki bo pewnie mogłabys tego uniknąć, teraz musisz być dobrej myśli by wszystko ładnie sie goilo :) dziewczyno ciagle masz jakaś walkę z tym karmieniem :(

Kararinah - martynka ma naprawdę budują czuprynke :) moja przy niej to lysolec :)

Pillotka - jak tam starszak i junior ? I jak ty psychicznie ?

Dziewczyny to dajcie znać wcześniej jak znowu bedą wymiany :)

Bezglutek - kupowałem ciuszki od asski, od dziewczyny z pruszcza przez Allegro i od jeszcze jednej z forum z Gdyni ale nie pamietam jak sie nazywa z tym ze chyba jednak nie od ciebie :) to jak mnie wytropilas na fb to dodaj mnie do znajomych :)

Moja wczoraj dosypiala chrzest spała ładnie w nocy potem do 11 w ciagu dnia na kanapie i na kolanach z 2 razy po 2 godz plus kilka drzemki i to bez spaceru za to w nocy pobudka co 1,5 godz lub mniej i dziecko uśmiechnięte i zadowolone nie specjalnie głodne i pieluszki sucha :( w końcu wzięłam ja do nas do łóżka to spalam i tak jestem nieprzytomna dzisiaj :(
aknahh - Ciuszki fajne choć tym razem więcej było dla dziewczynek. Ale zawsze warto pójść, nikt nie patrzy ile wnosisz i ile wynosisz. Sama o tym decydujesz :-))) I nawet dla siebie bluzkę znalazłam :-)))
Pillotko z tego co lekarz mowil nie moglam karmic ze wzgledu dla leki podane do znoeczulenia. Dzis juz moge ale tylko do zdrowej piersi. Chpra musze przez 2 tyg odciagac:-( powiem wam ze jak to wczoraj zobaczylam to ryczalam cala noc:-( mam 2 dziury wielkie:-( do noch saczki i przez 2 tyg do szpitala codziennie na zmia e opatrunku. Wyglada okropnie:-( ehh tyle lekarzy wczesniej pgladalo gdyby choc jeden dal antybiotyk noe byloby mnie tu. Jutro mam poporodowa wizyte i myslalam ze juz wszystko bedzie ok a tu kolejne tygodnie :-(:-( psychika mi siada.

Bezglutku czyli mpwisz ze jak bedzie nastepnym razem to warto pojechac? A fajne ciuszki byly?
Cześć dziewczyny,

Wczoraj poza domem i tyle do czytania :-)

Pszczoła - czekamy zniecierpliwione na finał :-))

kararinah - fajną czuprynkę ma Twoja córusia :-)) i pucki też słodkie

aknahh - współczuję, dzielna jesteś. Oby jak najszybciej wszystko się zagoiło i wracaj do swoich chłopaków. Byłam na tej wymianie odzieży, fajna sprawa. Wyniosłam całą siatkę ciuchów dla Młodego :-)

Kamyczku dobrze, że coś zaczęło działać. Może też to już ten czas kiedy wszystko będzie mijać :-)

Pilotko oby twój Młody tego nie złapał. Jaka jest inkubacja wirusa?? Zapytaj lekarzy kiedy przestaje zarażać.

mtusia - zapytaj męża o szczegóły basenu dla maluchów. Może i my się wybierzemy :-) Czy ty przypadkiem nie byłaś u mnie po ciuszki dla swojej córeczki? :-) Tak wydaje mi się po zdjęciach na FB, wytropiłam Ciebie :-))))

Moja starsza poszła wczoraj do przedszkola do starszaków :-))) Jest dumna z siebie i ja z niej też. Chyba wszystkie fochy zaczynają jej przechodzić i ładnie się ubiera do przedszkola.
Teraz zacznę Młodego "wychowywać". Jak na razie była samowolka bo starsza latała z dworu do domu trzaskając drzwiami, ciężko było Młodego uśpić. I spróbuję z wózkiem powalczyć bo chciałabym jak człowiek n spacery chodzić. Poza tym jesień idzie i zima w chuście raczej nie przejdzie :-((((
Brzuszkowo u nas super za to ciężki egzemplarz mi się trafił pod względem charakteru - wózek nie, leżeć nie, tylko rączki i gadaj z nim.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry