Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 40

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
ROZPAKOWANE
*CZERWIEC*
06.06 (07.07) - kararinah- / CÓRECZKA Martyna - 2820g, 52cm / Kliniczna/SN
15.06 (07.06) - Jotenka/ córeczka Kornelia- 3625g, 59cm/ Wejherowo/sn
25.06 (04.07) - asski / SYNEK Szymon - 3500g, 56cm/ Szpital Redłowo/ SN
25.06 (01.07) - bezglutek / SYNEK Mateusz - 3540g, 52cm / Zaspa/ CC
27.06 (10.07) - wiola1 / SYNEK Bartosz - 3330g, 55cm/ Zaspa/ CC
29.06 (11.07) - izabell/ SYNEK/ Wejherowo

*LIPIEC*
03.07 (07.07) - mTusia / CÓRECZKA Milenka - 3960g, 57cm/ Kliniczna/ SN
03.07 (23.07) - Kamyczek1234 / CÓRECZKA Lilianna - 2750g, 52cm / Wejherowo / SN
07.07 (17.07) - dumelek/ SYNEK Tymuś - 3910g, 58 cm/ Kliniczna/ CC
09.07 (10.07) - agusia-gdansk / SYNEK Milan - 3210g, 53cm / Zaspa SN
09.07 (14.07) - mentorka / SYNEK Julek - 4140g, 59cm / Bydgoszcz / CC
09.07 (10.07) - Antoza / CÓRECZKA :) Hania - 3070g, 53 cm / Wejherowo / CC
11.07 (12.07) - anuusia / CÓRECZKA Kaja - 3700g, 54 cm / Redłowo
15.07 (24.07) - Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria - 3225 g, 52 cm / Coombe Women's Hospital Dublin / SN
15.07. (08.07) - pillotka / SYNEK Julian - 3270g, 53cm / Redłowo SN
16.07 (21.07) - asienkaj / CÓRECZKA - 3610g, 53cm / Zaspa
17.07 (13.07) - justysska / SYNEK Adas - 3750g 58 cm / Zaspa CC
19.07 (20.07) - Ananao / Kubus - 3990 g, 59 cm/ swissmed/ sn
22.07 (05.08) - Paulina / CÓRKA Liliana - 2945g, 56cm / Wejherowie
24.07 (23.07) - Aknah / SYNEK Kacper - 3320g, 54cm / Wejherowo/ sn
24.07 (23.07) - yevele/ CÓRECZKA Karina - 3200 g, 54 cm/ Kliniczna/ sn
26.07 (14.08)- MadziaGda3 / CÓRECZKA Wiktoria / Wojewódzki
29.07 (16.07) - eni_a/ CÓRECZKA 4110 g, 60 cm/ Zaspa/ cc
30.07 (20.07) Panna z mokrą głową/ Redłowo/ synek, 3420 g, 55 cm/ sn

*SIERPIEŃ*
05.08 (02.08) - marianna / Synek Maksymilian - 3570 g, 57 cm/ Zaspa/cc
09.08 (05.08) - Gosia/ Synek Paweł - 3900g, 56cm/ Kliniczna/ sn
14.08 (11.08) - Madzik / SYNEK Dominik - 4140g, 61cm / Zaspa / sn
09.08 (17.08) wisienka84, Kliniczna, synek Piotr, 3340 g, 53 cm, cc
16.08 (24.08) Kasiula1986/ Zaspa/ córeczka Kinga/ 2970 g i 52 cm /sn
18.08 (07.08) Harietta/ Zaspa/ córcia Emilka/ 3630 g, 56 cm/ sn
21.08 (23.08) KasiOB/ Wejherowo/ Synek Kazik/ 4120g, 59 cm/ sn
22.08 (17.08) Sensimilia/ Zaspa/ Synek Feliks/ 3420g, 56 cm/sn
23.08 (28.08) lucy/Kliniczna/Synek Franek/4270g, 60cm/sn
29.08 (25.08) E_w_a/ CÓRECZKA Natalka / 3790 g, 60 cm /sn

wciąż 2w1:

*LIPIEC*
01.07. Agata
10.07. emimar
13.07. Karolka / SYNEK Markus-Kliniczna
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
07.08 Betti_174
20.08. Francess / SYNEK
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-39-t489193,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kamyczek - no chociaż Tobie się poszczęściło we wrześniu z tym ss.. :)
z okresem to różnie. może lepiej do gina uderzyć? albo chociaż do położnej zadzwonić?

aknahh - strasznie Ci współczuję!!! Nie może Ci Mąż dowozić Kacperka na karmienie?

a mój Starszak w szpitalu :( poszli dziś rano z Mężem do ped, a ta zleciała badania w szpitalu, a tam powiedzieli, że było by lepiej, żeby został, bo wtedy więcej badań Mu zrobią, bo to nie wygląda im na zwykłe zatrucie. Ale gorączki wciąż brak. Może połknął jakąś część zabawki?? sama nie wiem.. :/ byłam u nich pół godzinki, akurat jak wkładali wenflon i pobierali krew. Oczywiście z Julkiem iść nie mogę :( a nikt Go za mnie nie nakarmi.. później jeszcze moja Mama ma wpaść na 2h do Julka, to pojadę do szpitala. Dobrze, że na noc Mąż tam zostać może, jest łóżko dla Niego.
..oj, źle się zaczyna wrzesień...

Panno - jak się masz (i jak się ma K po) w pierwszy dzień przedszkola?!? :)
asski - a Wy??
ktoś jeszcze ma świeżo upieczonego przedszkolaka?!?
Kamyczku 15 kropelek na raz się podaje? czy to max na dobę? to strasznie szybko musi się kończyć, więc w sumie też drogi jest. ja mam we wtorek pediatrę, więc się dowiem czy to przypadkiem nie skaza czy coś innego.Ale dziękuję za link, być może będzie konieczne zamówienie saba.tyle że moja mała ma 2 tyg dopiero więc to musimy poczekać.
Harietta, niedostępny :( ja miałam 1 od koleżanki, teraz zamawiam ze stronki:

http://www.sabsimplex.org/

image
aknahh współczuję, wiem jak boli....mi się na szczęście upiekło...nastraszyłaś mnie tym ropniem ostatnio i wczoraj pojechałam na zaspę na ip, akutar trafiłam na moją kochaną doktorkę, ropnia nie ma, i jest o niebo lepiej, ale to tylko dlatego że sama wzięłam po 1 dniu bólu antybiotyk -duomox tylko po konsultacji telefonicznej z mamą szwagierki ginekologiem. i na całe szczęście że go miałam. Zeszło mi zapalenie z jednej piersi a zaczęło się tworzyć na drugiej. Doktorka zmieniła mi antybiotyk na amoksiklav w sumie to prawie to samo, tylko ma jakiś tam dodatkowy składnik.Mam brać przez 14 dni, ale równie dobrze mogłabym skończyć jutro bo już prawie jest dobrze.

A ty się trzymaj tam dzielnie,trzymam kciuki żeby sprawnie i bezboleśnie poszło.

Za to jak nie urok to s****zka...albo raczej jej brak.Mała wczoraj na wieczór straszne krzyki odprawiała, wiła się i prężyła i tylko bączki puszczała, a daję tylko biogaję. Po wielu mękach mąż znalazł jakiś specjalny masaż na brzuszek i poszło....wszystko z****ne :)))heheh

ale tak na poważnie to muszę pomyśleć o tym sabie. powiedzcie czy można go w ogóle w Polsce dostać, o co z nim chodzi, że wy go z Niemiec sprowadzacie?Drogi czy niedostępny?

Yevele a co tam u Ciebie? czemu mówisz że mieszanka?coś się dzieje? Słuchaj nawet jak dasz butle to przecież nic się nie stanie. Ja teraz moją małą dokarmiam bebilonem ha bo się bidna nie najada ode mnie..piłam szałwię na zmniejszenie laktacji przez to zapalenie i nie wiem czy dam radę teraz doprodukować tego mleka.A ona też niezły głodomor jest.
Enia przepraszam. Ja mialam byc w kawiarni ale mnie tu zayrzymali rano:-( mam mega gustowne ciuszki :-P
Kamyczku leze w wojewodzkim bo tu bylam w poradni laktacyjnej. na razie od 9 czekam... Juz mam dosc bo nikt nic nie mowi
No i zostałam sama z młodą w kawiarni :-( ale co tam..

Hania trzymaj się
Aknahh biedulo...a gdzie jesteś? w Wejherowie? Masakra z tymi lekarzami :(:(

Dziewczyny macie jakieś doświadczenia z pierwszym okresem po porodzie? mój trwa już 1,5 tygodnia, a zawsze miałam 5 dni i się zastanawiam czy znów się coś nie popaprało u mnie eh

image
No mnie tez nie bedzie. Leze w szpitalu i czekam na zabieg. Jednak ropien :-(:-(:-( mam straszny zal do poloznych i lekarzy ktorzy wczesniej mnie badali i nie dali antybiotyku a teraz za pozno :-(:-(
No i znow przez kilka dni nici z karmienia...
wlasnie sie zastanawialam czy ktos przyjdzie, moj Tymek spi i nie chce go budzic, a potem bedzie glodny wiec tez lipa.
na spacer zreszta pogody nie ma

Kamyczek- super ze SS dziala :) mam nadzieje ze juz bedzie tylko lepiej!
Dziewczyny ja odpadam ze spotkania nie chce z mała wychodzić w taka pogodę :(
ss pomaga !!!! może nie w 100% ale w 70% na pewno zmniejszył nasze cierpienia :)) zamawiam kolejne porcje :)

U nas chrzciny za tydzień 8.09 nie wiem jak to ogarnę :(

image
dzięki za nazwy aptek :)

gratulacje dla nowych Mamuś!!

pszczoola.. no wiesz..? :P

superaśne te Wasze dzieciaczki :) co jedno, to ładniejsze :)

-mTusia- to powodzenia w powrocie do formy :) i dawaj znać, jak zawody będą w okolicy, to może uda się przyjechać i kibicować :)
jak się udały chrzciny..??

aknahh - my na razie jeszcze na jedynkach, mamy kilka ostatnich sztuk, ale jutro/pojutrze chciałam już spróbować z dwójkami. Fajnie, że pytasz, może nasza wrześniówka-pszczoola będzie chętna :)

i udanego spotkania w samo południe!!!

..a u nas była od piątku Teściowa. Niestety, Starszak wymiotuje od wczoraj :( jutro idziemy do pediatry, bo ile tak można.. :/ na szczęście nie ma gorączki. Mam wrażenie, że się struł, bo pierwszy paw był pełen sporych kawałków jedzenia. No chyba, że Mu jakaś skórka pomidora przykleiła się w żołądku.. zła jestem. do tej pory z
teściową nie było problemu, a tu strasznie narzucała swoją wersję -sprzeczną z moją- właściwego postępowania. milion razy usłyszeliśmy, że to nasze dziecko i zrobimy w końcu jak chcemy, ale ona na naszym miejscu zrobiłaby tak i siak.. dobrze, że Mąż zgadzał się ze mną i to On dyskutował ze swoją Mamą.. był mocno rozdarty, bo w końcu to Jego Mama i metody, które On zna.. a z drugiej strony moje sposoby, które pamiętam z mojego dzieciństwa, i moje argumenty, które lepiej przemawiały do Niego.. a złą jestem, bo trochę późno zaczęliśmy się przeciwstawiać i wydaje mi się, że to jest powód, dla którego tyle to trwa :(
jedno dobrze, że nie przerodziło się to w kryzys małżeński :) cieszę się, że Mąż trzymał moją stronę :)
Dobry wieczór =)

Panno chyba rzeczywiście grzeczny egzemplarz mi się trafił.. a już chciałam to konsultować z lekarzem =P
Chociaż odkryliśmy jedną rzecz, która Małemu nie pasuje, są nią goście.. generalnie obcy ludzie w domu. Najpierw jak była u nas położna to był niespokojny i po jej wyjściu trochę nam zajęło zanim się uspokoił, a dziś gościliśmy brata Męża z żoną i synkiem i Feliks tym tym razem też był ciągle zaniepokojony, do czasu kiedy wyszli, także wysnuliśmy wniosek, że gościnny za bardzo nie jest =P Trzeba będzie się chyba wstrzymać z następnymi odwiedzinami, bo nie chcemy go na niepotrzebne nerwy narażać. Mam nadzieję, że mu to minie, bo babcie mi już suszą głowę, że chcą odwiedzić wnuka.. ehh
No ale ogólnie rzecz biorąc to nadal nie mam na co narzekać =) oby tak zostało... =)

Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy =)
Slodkie te maluszki;-)
My dzis po dwoch spacerach i m.in. Odkrywaniu urokow parku orunskiego;-)
Enia ja bede ale bez maluszka. Maz jest w domu wiec nie chce go ciagac po knajpach.
A ja jutro do szpitala jeszcze z piersia. Trzymajcoe kciuki by mnie nie musieli ciac. Boli strasznie ale sie nie pogarsza wiec mam nadziwje ze sie jakos uda wywinac.
Ponawiam pytanie o pieluszki. Nikt nie chce? Zal wywalac wiec wole oddac komus.
mentorka to ładnie śpi Julek :) mam nadzieję że z teściem będzie szybciutko ok
a u nas młoda nie dość że przez te nakładki pije to teraz w ogóle jest taka leniwa że najlepiej by tylko z butli piła, nie chce jej się ssać, a ja tylko z laktatorem latam, eh

my chrzciny chcemy wrzesień/październik

pszczoola trzymam kciuki, pocieszające jest to że w tym miesiącu urodzisz ;)

fajnie macie z tym spotkaniem, bawcie się dobrze oby wszystkie dzieciaczki były grzeczne jak ich mamy ;)
Gratulacje dla młodych mam :-)

ps. tak tylko przypominam o jutrzejszej kawce w samo południe w mamma cafe :-)
wisienko ekstra zdjęcie :D

yevele a co się dzieje??

aknahh ja nie kupuje śpiworka, planuje ubierać małego w kombinezon i na to ewentualnie w razie potrzeby gruby koc akrylowy no i tak osłonka do wózka :)

pszczoola musisz pogonić swojego lokatora :P trzymam kciuki ;))

u mnie kolejna noc przespana, kochany mąż wygonił mnie spać do innego pokoju :))) no ale muszę się pochwalić, że synuś spał od 22 do 5 rano :D czyli jest coraz lepiej :))))

u nas temat chrzcin odsunięty na bliżej nieokreślony termin, męża tata leży już 2 miesiące w szpitalu, w czwartek miał operacje kardiochirurgiczną. A wiadomo, że bez dziadka chrzcin nie zrobimy. Może na wiosnę? nie podoba mi się wizja chrzcin zimą...
Gratulacje dla nowej mamy :)

Dziewczyny wasze dzieciaki są śliczne, a te sesje foto już w ogóle czadowe!
Ja jak zwykle ledwo ogarniam temat forum...w dodatku u nas już bliżej do karmienia mieszanką :(
Gratulacje dla nowych mam i super foteczki:)
nie wiem czy się uda, to jedna z fotek z naszej dzisiejszej sesji

image

Uploaded with ImageShack.us

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry