Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2013 CZ. 7

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
*LIPIEC*
01.07. Agata
01.07. Bezglutek/SYNEK
04.07. asski /SYNEK
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA
07.07.-kararinah-/CÓRECZKA
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk/SYNEK
10.07. Antoza
10.07. emimar
11.07. izabell_/SYNEK
12.07. anuusia
14.07. mentorka / SYNEK Julek
16.07. eni_a/ CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK
19.07. połaniecka
20.07 panna z mokrą głową \ SYNEK
20.07. Ananao/ SYNEK Kubuś
21.07 asienkaj / CÓRECZKA
23.07. Yevele
23.07. Aknah/SYNEK
23.07. Kamyczek1234/CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria

*SIERPIEŃ*
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
07.08 Betti_174
11.08. Madzik /SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
20.08. Francess
24.08. Kasiula1986 / CÓRCIA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA

link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-lipcowo-sierpniowe-2013-cz-6-t458719,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My kupilismy Maxi Cosi Cabrio Fix i bazę easy fix, można wpiąć bazę na isofixy, moża ją wpiąć na pasy i sam fotleik też mozna wpiąć na same pasy :) i pasuje do wózka :)
Kararinah - nie przejmuj się humorami, ja też ostatnio mam różnie, czasami jest super, czasami pierdoła potrafi wyprowadzić mnie z równowagi, do tego brzuch też coraz częściej twardnieje, dzisiaj rano mnie bolał, tak że wzięłam nospę :( do tego mała preferuje prawą stronę brzucha, więc nogi pod żebra pakuje w prawej strony, pachwinę prawą też mam spuchniętą, musi mi coś uciskać bo teraz do pachwiny doszła jeszcze spuchnieta prawa kostka, ale w związku z tym że tylko jedna to obstawiam że to mały łobuz w brzuchu jest temu winien a nie zatrzymywanie się wody w organizmie, tragedii jeszcze nie ma, w buty wchodzę, nie boli, ale wkurza :/
Puściłam pierwsze pralki, teraz przerwa na prasowanie i nasze pranie musze jakieś nastawić no i dokupic kolejne rzeczy, bo tak dzielę na miesiące sobie i chyba powinnam juz w tym miesiącu skończyć w końcu :(
Dziewczyny a jak po weekendzie, jak humorki i samopoczucie ?
Ja jutro do lekarza, ciekawe co mi powie, bo brzuch rośnie w oczach :)
Miłej nocy :)
Dziewczyny a macie tez takie problemy z oddychaniem? bo mi to strasznie.ciezko sie oddycha..
Justa78 odpisali mi, że :

" Witaj Kasiu,

wszystko się zgadza. W Gdańsku mamy 3 grupy i dodatkowo Mustelę, która będzie mówiła o pielęgnacji skóry kobiety w ciąży, a w Gdyni mamy 2 grupy. Reszta jest bez zmian. Daj nam koniecznie znać na które Warsztaty się decydujesz

Serdecznie pozdrawiamy,
--------------------------------------------------------------------------------
Organizatorzy "Warsztatów Mamo, To Ja"

Rejestracja@warsztatymamotoja.pl
http://www.warsztaty.mamotoja.pl "
Kasiula - dzięki za cynk, jaka różnica. Przepisałam się na spotkanie w Gdyni :)

Ananao - jak najbardziej, lekko się nie oddycha.. :/ Odetchniemy, jak się nam brzuchy obniżą, już się nie mogę doczekać - codziennie rano sprawdzam :P bo to nawet na kilka tygodni przed porodem może się obniżyć. Ciekawa jestem, czy w tej ciąży zauważę ;]

czy Wasze Maluchy też się tak w dół pchają?!? normalnie czuję Go zaraz nad kością łonową.. i to nie kopniaki, ale też po prostu, że tam jest.. jak lekko uciskam, to czuję, że właśnie tam jest.
Mój się w dół nie pcha, w ogóle jest raczej miły - nie uciska, nie puchnę itd. Dlatego coraz bardziej się stresuję, czy wszystko ok z jego wielkością.

Co do humorów - lepiej mam niż w pierwszej ciąży, wtedy płakałam nawet na reklamie papieru (ze wzruszenia, była tam rodzina pokazana) a teraz pełen luz. Myślę, że te wszystkie obawy o to, jak będzie, dają o sobie znać. Będzie dobrze! Zawsze można gdzieś pomoc znaleźć :)

Ja z kolei cierpię na poważny syndrom gniazdowania :) Meble kupuję, w końcu w dziecięcym nakleiłam naklejki które czekały dobre dwa lata na wenę :)) Buszuję w necie w poszukiwaniu różnych rzeczy, ciuszków mniej, raczej akcesoriów i dekoracji. Przy pierwszym się jakoś skupiłam na stronie praktycznej, teraz idę w estetykę.

A naklejki ma takie: http://bobom.pl/ bardzo fajne i kolorowe :) No i w końcu na swoim miejscu :)
Mój jest bardzo nisko, ze względu na krótką szyjkę, teraz ma 23 mm. Czasami mam wrażenie, że zaraz mi wypadnie, szczególnie jak d*pką zapiera się o żebra i próbuje się prostować :-) Wieczorem jest najgorzej, muszę się wtedy położyć.

Ja jeszcze syndromu gniazdowania nie mam. Cały czas myślę o tym co jeszcze muszę przygotować ale jakoś tego nie robię. Jak jeszcze tyle jest do przygotowania to mam wrażenie, że mam jeszcze dużo czasu. A wcale tak nie jest. Chyba sama sobie chcę w ten sposób udowodnić, że jeszcze wytrzymam te 6 tygodni. Głupie to strasznie :-). Chce się przygotować ale jednocześnie nie chce :-)
Hej,

Może umówimy sie na jakiś spacer, kawę? Proponuje okolice bulwaru itp. Fajnie byłoby Was poznać. Dajcie znać, które z Was byłyby chętne. Może najlepiej byłoby sie umówić jutro? Z doświadczenia wiem, że takie terminy są najskuteczniejsze:) Ja dodatkowo byłabym z moim roczniakiem. :)

hej dziewczyny!
Czytam wątek już od dawna i w końcu zdecydowałam się dołączyć.
Termin porodu z ostatniej miesiączki wyznaczony mam na 17.08.2013, będzie synek.
Pozdrawiam
Witam, też postanowiłam do was dziewczęta dołączyć, czytam watek już jakiś czas, zmotywowała mnie koleżanka która dziś w nocy urodziła...i jakoś tak poczułam że zbliża się zbliża powolutku ten czas, a ja jeszcze nic nie mam, nic nie wiem, jest to moja pierwsza ciąża więc jestem zielona na fasolka :) aktualnie jestem w 28 tyg. to będzie córcia-- póki co :) jutro wizyta u gina , mąż cały czas ma nadzieje hehe. termin mam na początek sierpnia, ale to się jeszcze może zmienić, bo mała jest cały czas jakby o tydzień mniejsza.ostatnio zaczęły mnie męczyć objawy nocne..skurcze nóg, straszne, bolące, nie do wytrzymania.Nie wiem jak się tego pozbyć, aktualnie mam remont generalny w domu i śpię na super niewygodnym łóżku więc to jeszcze poteguje efekty. jak sobie poradzić z takimi skurczami???
Na skurcze moj lekarz mi polecił Aspargin 3 razy 1 tabletka. Po około 20 dniach nie powinny mnie już dopadać. Mam nadzieję, bo już miałam tak, że jeden za drugim mnie brał. Oczywiście zanim poszłam na wizytę do ginekologa, to w aptece nic mi nie chcieli dać. Czasem po prostu przesadzają:)

a no właśnie mój brat mi go wczoraj polecał, ale mówię nic narazie nie biorę we wtorek mam wizytę to poproszę.tylko nie wiem czy mi da, bo w sumie miałam dopiero dwa, jeden taki strasznie długi i na całej prawej połowie ciała i płakałam z bólu, dziś w nocy już znacznie mniejszy i tylko łydek.
Ja nie dostałam potwierdzenia na warsztaty, ciekawe dlaczego :(

Kasiula1986 - nie wiem, czy wspomniałam że zapisy na Zaspę są w godzinach 15 - 15:50 jak dobrze pamiętam i musisz mieć zaświadczenia od lekarza, że możesz uczestniczyć.

Dziewczyny ja Wam zaczynam "zazdraszczać" :D tego wicia gniazdka, wystroju pokoju dla maleństwa i tych wszystkich przygotowań.
Ja będę rzucona na głęboką wodę, niemalże ocean :) Bo dopiero w okolicy czerwca ruszamy z remontem nowego mieszkanka, więc ja mam pewne obawy, że pokoik będę szykowała, jak już maluszek będzie z nami, bo zanim skończymy remont, mogę już nie być w stanie. Nie mam jeszcze nic przygotowanego, ciągle zwlekam i cały czas twierdzę, że mam jeszcze czas na zakupy dla maleństwa. A Wy co niektóre już widzę pierzecie ciuszki :)
Kurcze, chyba wezmę od Was przykład i zacznę chodzić chociaż po sklepach :D
ja byłam dziś w Biedrze i kupiłam dla małej ciuszki, kocyki, pieluszki tetrowe i flanelowe, i teraz czuje jak sie obija w brzuszku.

Aniulek_80 - dobrze że mówisz, jak 3 czerwca pójdę do ginki to ją poproszę o zaświadczenie na SR.

Pokoik dla małej chcemy ogarnąć jeszcze w Maju, trzeba graty powynosić - niepotrzebne wywalić, odkurzyć, pomalować i inaczej meble poustawiać =)

Witamy Nowe Mamusie na forum :)
byłam dzisiaj rano w biedronce i fajne te rzeczy dla maluszków , my już duż omamy ale kupiłam kocyk bo jest super i taki mięciutki :)

ja zaczynam już też się martwić że poród niedługo :) mój maż już najchętniej by wszystko kupił bo mówi że ja zabiorę torbę do szpitala a on z tym wszystkim zostanie :)

a czy już myślicie o pakowaniu torby do szpitala ?
Cześć dziewczyny!!!
Ja również przepisałam się na warsztaty "Mamo to ja" do Gdyni na 7 czerwca. mam o wiele bliżej niż do Gdańska. Czekam teraz tylko na potwierdzenie czy mnie tam zapisali.
Jeżeli chodzi o spacerek jutro na bulwarze to jak najbardziej jestem za!!!
Aniulek_80 - napisz do Nich e-maila ( rejestracja@warsztatymamotoja.pl )
w temacie wpisując
"06.06 - GDAŃSK - Warsztaty Mamo ,To Ja - blok Moda na Brzuszek"
lub
"07.06 - GDYNIA - Warsztaty Mamo ,To Ja - blok Moda na Brzuszek"

i zapytaj się o swoje potwierdzenie na Warsztaty.

PS. Ja idę na Gdańsk jak coś :) można też wybrać Gdynię.
Hej Dziewczyny..jak zwykle dużo naskrobałyście, pobieżnie przeczytałam :)

Ja sie też przepisałam na Gdynię :)
Mi sie zacznie ostatni m-c więc nie chcę niepotrzebnie jeździć i późno z Gdańska wracać...a tak Małą zawiozę do Męża do pracy i sobie pójdę a wieczorem nawet sama mogę wrócić, lub po mnie przyjedzie, a co tam :)

Współczuję puchnięcia - ja nie mam tego problemu, ale w poprzedniej ciąży też tak było...
Ostatnio w jednym z porannych programów widziała wywiad z p.Doktor, która właśnie mówiła o cukrze - że zatrzymuje WILGOĆ w organizmie, a to może powodować nie dość że puchniecie to jeszcze częste infekcje np górnych dróg oddechowych i katary...więc jak Dzieci często chorują to najlepiej wprowadzić dietę bez cukrową...

Oddychanie - moja zmora...jak idę to nie mogę rozmawiać, jak siedzę to muszę wysoko podnosić żebra bo po prostu jest masakra...

W piątek mam wizytę...ale bez usg...szkoda...ale Młody szaleje więc wiem, że zdrowy i silny :)

Jaki jest znak rozpoznawczy na warsztatach? Chusteczki w ręce?? :P
Doczytałam o spacerze...ja jutro nie mogę bo sie umówiłam DO FRYZJERA :) Więc jakby co to pojutrze...lub inny dzień w tym tygodniu...w przyszłym mam cały tydzień gości więc nie będę mogła ;)

Jako że jestem jedna z pierwszych na liście, to ja sie zaczęłam mocniej do porodu szykować...w weekend zamówiłam "kilka" drobiazgów dla mnie i Maleństwa okołoporodowych...i pomimo, że niby wszystko mam poszło mi przeszło 300 zł :/
Ale wśród tych zakupów mam np proszki do prania, zdecydowałam się na Dzidziusia i mam nadzieję że Mały nie będzie alergikiem ;)
Więc jak tylko przyjdą moje paczki zaczynam pranie :)
Ciuszki mam już wszystkie jakie chciałam i mam ich 3 x więcej niż potrzeba hehe...ale aj wolę mieć za dużo niż za mało ;) A że sporo dostałam to potem i tak wydam dalej...

Czuję się jak na 8-my m-c super...,.tak dziś obiektywnie stwierdziłam, bo mało przytyłam i nie mam poważniejszych problemów, jedyna moja zmora to problemy ze snem...ale to już biorę za trening na później ;)
właśnie się zapisałam u nich na stronie, dostałam maila w celu potwierdzenia danych, ale mam pytanie czy oni jeszcze jakoś to potwierdzają że mogę przyjść?
Panno - fajne te naklejki :D ..nam by nie pasowały do tych, co już są.. ale fajne :)

Bezglutek - no ja też czasem mam wrażenie, że się wypchnie :D wizytę mam na koniec miesiąca, jestem strasznie ciekawa, co tam u Niego słychać :) ..tyle, że podobno nie będziemy mieć usg.. :(

anuusia - akurat jutro może być u mnie z czasem krucho, szczególnie przed 18tą ;] więc ja odpadam z jutra.

wisienka i harietta - witajcie :)

ze skurczami nie pomogę, mnie dopadły drętwienia..
a w ogóle to wiecznie się czuję, jakbym miała zakwasy pośladków.. jakieś takie spięte i pobolewające ;D i to na mur beton NIE od ćwiczeń ;]

oglądałam w biedrze te niby-flanelowe pieluszki - jak dla mnie to żadna flanela, tylko tetra, tyle że zabarwiona. Flanela jest inna. Więc nie kupiłam.

asski - no chyba zostańmy przy tych chusteczkach :D
ja też jutro m.in. fryzjera mam :D

harietta - takie coś mam w @ od nich: "Na tydzień przed Warsztatami będziemy wysyłać Wam maila ze szczegółami organizacyjnymi."

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry