Widok

MAMUSIE LIPCOWO SIERPNIOWE 2013

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
pilotka pochodzę z Gdańska, ślub braliśmy w Gdańsku więc podczas przygotowań sporo korzystałam z weselnika :) no i widziałam, że tu takie fajne forum o rodzince więc jak zaszłam w ciążę i zobaczyłam, że jest wątek z lipcówkami to stwierdziłam, że może być fajnie:)

pilotka a co do terminu z OM i USG to może być różnie, różnica czasem jest całkiem spora, wszystko zależy ilu dniowe masz cykle. A wiesz może dokładnie kiedy miałaś owulację?
Mentorka:) U mnie moja córcia też wybrała imię dla dziewczynki Emilka:) W zasadzie to Emily;) No ale jeśli byłaby córka to zarejestrowana zostałaby by po Polsku. A pewnie wołalibyśmy właśnie Emily. Do młodej też coraz częsciej mówię jej imię z angielskim akcentem, ale nie dlatego że mam takie widzi mi się, a dlatego, że wszyscy do niej tak mówią i jakoś tak naturalnie się przejmuje ten akcent. Chociaż, i tak nie pobiję akcentu Oliwii.

Syn to będzie Mateusz - tak wybrał mąż. Choć ja wolałabym Jasia;)

Betti moja córka ma 7 lat. I bardzo chciała pójść. Ale chyba była zawiedziona;) Bo spodziwała się więcej niż widziała;) Myślała, że lekarz powie jej, czy będzie mieć brata czy siostrę;) I mimo, że mówiłam jej że jeszcze za wcześnie to i tak się dopytywała;)

Pillotka. Ja w pierwszej ciąży miałam różnicę prawie 3 tyg. Ale też miałam bardzo długie i nieregularne cykle.
A z kolei koleżanka moja i asski;) Miała pół roku;] Bo nie miała okresu wcale;]

My generalnie też nie staraliśmy się o chłopca;) Mój dużo pracuje, więc ciężko byłoby się z tym dopasować, więc generalnie to było spontaniczne bardzo.
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
mentorka - o rany, a co robisz na trójmiejskim forum?? tosz to kawał kabla z internetem stąd :D wyprowadziłaś się od nas?

u nas też wszystko możliwe, jeśli chodzi o płeć. W poprzednim cyklu staraliśmy się o dziewczynkę, a w tym nawet nie myśleliśmy o tym, żeby się starać :D Jakoś tak wyszło na bogato w tym ostatnim cyklu, że się nie da przewidzieć, hehehehe :]

Betti - biedactwo.. Połóż się i zdrzemnij. Pogoda w sam raz na drzemkę :)
asski - Ty się dziewczyno nie stresuj, bo Ci ciśnienie wyjdzie za wysokie na pomiarze u gina :D
Natalia ładne imię, podoba mi się :) Moja szwagierka ma tak na imię - super dziewczyna!

TinkerBell - no to gratuluję, że wszystko poszło po Twojej myśli :D że przeczucia złe się nie sprawdziły ;]

ja dziś dla własnego spokoju przez Święta zadzwoniłam do przychodni w sprawie tego usg. (a właściwie przychodnia najpierw zadzwoniła do mnie, że muszą przełożyć wizytę, ale powiedziałam, że się martwię tym terminem i jak znalazłam wyniki badań i synka zdjęłam z nocnika, to oddzwoniłam. Miałam w planie dziś to załatwić, więc niezły zbieg okoliczności). Pani w rejestracji gin tym razem była miła i porozmawiała ze mną na spokojnie. Powiedziała, że ważniejszy jest termin z usg, a wg niego 02.01. jest jak najbardziej odpowiedni - to wychodzi 12.tydz. Ciekawe, że wg miesiączki to 2 tygodnie później. Trochę mnie to martwi. ale z drugiej strony, Maleństwo na usg miało wtedy 14mm - im mniejsze tym bardziej liczy się dokładność i każdy milimetr. Może sprzęt słaby? A Może po prostu Maleństwo ciut mniejsze, do tego może owu była później wyjątkowo i stąd się ponakładało i taka różnica.. No w każdym razie postaram się nie martwić.. Jestem zdania, że co ma być, to będzie.

Spotkałyście się z taką dużą róźnicą wg OM i USG?!?

uf.. no to się wygadałam. Bo Mężowi będę mogła się wygadać dopiero późnym popołudniem.

A jak już będę na wizycie, czyli za dwa tygodnie, to podpytam, jak to tak. Może Maluszek nadgodni do tego czasu?!? :D Nie zamierzam się stresować do tego czasu, żeby Mu nie zaszkodzić :D
Tinker bell super cieszę sie Ze młody haha zdrowy. Ile lat ma twoja córka? Tez myślałam zeby Maje zabrać na usg w 18 tyg.

Asski ja czułam że Maja to będzie dziewczynka. Tylko ze teraz tez tak czuje haha zobaczymy.

Mi wysypke zeszła zato znów są plamienia podejrzewam ze to stres.:(((
Znalazłam tacie dobrego onkologa na 2 stycznia i zobaczymy. Jestem w domu bo nie spalam prawie cała noc.

Pozdrawiam
pilotka - z Bydgoszczy :)

asski - wszystko będzie ok, trzymamy kciuki :D

Tinker Bell - no i super, bardzo Wam gratuluję:):)

a u nas byle do soboty, moja cierpliwość jest na skraju wytrzymałości. Wczoraj mnie coś mocniej brzuch zaczął boleć ;/ ale sporo sprzątałam, trochę się napracowałam i może dlatego...

A co starań to my też przed i w trakcie więc wszystko możliwe hehe :) imiona mamy wybrane (ciekawe na jak długo) i do brzucha mówimy imieniem męskim - Julek :) więc może coś w tym jest :) dla dziewczynki wybraliśmy Emilke :)
U mnie wszystko jest możliwe...bo się tak staraliśmy, ze i przed i w, i po owu "pracowaliśmy" hehe...więc się okaże jaką moc mają Mężowe kijanki ;)

Mi cały czas w głowie siedzi Natalia...ciekawe czy to intuicja ;)
Jestem:)

Jest JEDNO ZDROWE SERDUSZKO:)

Moja córcia mi towarzyszyła podczas usg, była przeszczęśliwa:)

Generalnie książkowo. Młody ma 1,71 cm:) Termin porodu wg usg to 03.08.2012 czyli ciąża młodsza o 6 dni niż wychodzi z zatrzymania mczki. Wszystko się zgadza z moim cyklem co do dnia:) Bo jest dłuższy niż standardowy. Trafiliśmy w sam środek Owu;) Czyli co, wg schematu będzie syn;)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
Witam się umęczona jak dawno...rano wymioty do tego katar i kaszel...

Tinker - TRZYMAM KCIUKI!!!!!

Ja wyjątkowo spokojnie czekam na jutro...aż się zaczynam bać...bo jak się martwię na zapas to potem wszystko jest OK, a jak jestem spokojna to się często życie komplikuje...heh...oby jednak było jutro wszystko OK ...
mentorka - ale z daleka, czy z okolic? :)
pilotka minimum przy usg genetycznym to 4,5 cm a max 8,5 cm

a co do szpitala to ja nie jestem z trójmiasta:)
Betti - nic się nie przejmuj, że to nie to forum, jak masz potrzebę się wygadać, to po prost pisz. Będzie Ci chociaż ciutkę lżej, bo to co piszesz, to okropne.. :( Możemy Ci pomóc przynajmniej wysłuchaniem i wirtualnym ciepłym uściskiem..

-mTusia- współczuję Ci bardzo.. Sądząc po wypowiedziach trzymasz się i jesteś twarda..
no to słabo z tym usg, skoro u mnie koniec 14. :(
ostatnio słyszałam, że robią raczej później niż wcześniej ze względu na to, że jeszcze jest jakieś minimum, jakie dzieciątko musi mierzyć, ileś cm. Dlatego lepiej powiedzmy robić to usg w 13 niż w 11.

mentorka - to do jakiego szpitala Go przekonałaś?
Betti, strasznie mi przykro, musisz się jakoś trzymać dla dzidziusia, na pewno nie będzie łatwo ale dasz radę!

No to skoro usg dopochwowe jest dokładniejsze to ja wolę takie:) a ginekolog do którego chodzę już mi je robił przy mężu bez problemu więc spoko :)

A tak w ogóle to właśnie zmieniam lekarza, nie to żebym nie była z aktualnego zadowolona ale nie pracuje w żadnym szpitalu. W sobotę pójdę do niego ostatni raz. A do nowego umówiłam się na 28.12 więc po tygodniu będę miała jeszcze jedno usg :) Wcześniej nie mogłam się zdecydować na lekarza bo nie wiedziałam w którym szpitalu chce rodzić, to znaczy wiedziałam ale mąż się upierał przy innym ale w końcu go przekonałam :)
Dziekuje dziewczyny! M Tusia bardzo mi przykro z powodu mamy.
Dostałam wysypke na całym ciele. Nie wiem moze ze stresu?
Betti - strasznie Ci współczuję i tulę...trzymaj się, musisz być teraz silna....dla Maleństwa...choć wiem, ze łatwo mówić, a gorzej z tym żyć...

Ja się czuję dziś nieco lepiej...ale kaszel mi odszedł...i katar męczy...wczoraj przeżyłam koszmar z bólem gardła i zaliczyłam lekarza...

dziś trochę posprzątałam...jeszcze się przymierzam do prasowania :/
Ale chce mi się NIC!!!

Nie wymiotuję...bardzo sie staram...bo biorę leki i nie chciałabym ich "wydalić"
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia
Francess
Najpierw aktualizacja:
01.07. Agata
04.07. asski
07.07. -mTusia-
08.07. pillotka
10.07. agusia-gdansk
14.07. mentorka
21.07. Basieniak
23.07. Yevele
26.07. Kamyczek1234
28.07. Tinker Bell
07.08 Betti_174

Maruszka
Mangolia
Gosia

Wpisujcie się dziewczyny, aktualizujcie, będziemy na biężąco :)

Pillotka z tego co słyszałam, czytałam i z tego co mówił mi mój Gin to USG tzw. genetyczne min. z określeniem przezierności karkowej oraz sprawdzeniem czy jest kość nosowa, najlepiej robić od 11 tygodnia i 1 dnia do 13 tygodnia i 6 dnia, czyi cały 11,12 i 13 tydzień, wtedy podobno najlepiej to się określa, zazwyczaj lekarze robią w 13 tygodniu, często podobno dlatego by przyjśc na dwie wizyty :( np. wychodzi Tobie wizyta w 11 tygodniu a lekarz i tak karze przyjść Ci jeszcze w 13 dodatkowo, ale mówimy tutaj oczywiście o opcji prywatnej, dlatego też mi zrobił w sumie w 11 tygodniu i 5 dniu, bo 13 tydzień wypada na przerwę świąteczno-sylwestrową.

Mentorka, mi lekarz zrobił najpierw USG przez brzuch, bo był z nami mój mąż, a on nie robi dopochwowego przy mężach ;) a potem przyszłego tatusia wyprosił i zrobił jeszcze jedno dopochwowe, dokładniejsze jeszcze jednak niż przez brzuch i to w nim oceniał wszystkie parametry i rzeczywiście było lepiej widać :)

Co do cytologii, to ja chodzę do lekarza prywatnie a i tak mi nie zrobił jeszcze, bo ja mam robioną regularnie co roku i on jeszcze nie minął, więc stwierdził, że jest aktualna.

Betti_174 - trzymaj się dziewczyno :( Nie powiem Tobie że będzie dobrze, bo różnie to bywa, ale bądź dobrej myśli, trzymaj się i nie martw za dużo ze względu na dzidziusia, twój tata napewno chce by się urodziło zdrowe i będzie mu jeszcze gorzej jak będzie widział, że to wpływa na Wasze zdrowie, wiem, co przeżywasz, w mikołajki zmarła moja mama, zdążyłam jej tylko powiedzieć, że będzie babcią, a jeszcze nie była :( Teraz staram się żyć z myślą, że ona byłaby bardzo zła gdybym się zamartwiała i jeśli z tego powodu miałoby to zaszkodzić dziecku :( Trzymaj się cieplutko, pogłaszcz brzuszek i bądź dobrej myśli :)
Czesc diewczyny wiem ze to nie to forum ale właśnie dowiedziałam sie ze tata ma przezuty to kości. Jestem załamana .
Tinker BEll - chodzi Ci o sklepik prawie na rogu Starowiejskiej i to chyba 3 maja jest? Blisko hali?

na żwirki i wigury masz sklepik z ciążowymi: http://www.animastudio.orangespace.pl/

w Klifie masz jeszcze happy mum - fajne ciuszki moim zdaniem :) ale tanie nie są.

a sieciówki? w Gdyni? hm.. W batorym jest reserved, ale nie wiem, czy ciążowe tam są. jest w klifie h&m, ale tu akurat nie mają ciążowego działu, jest np. na matarni. I na matarni masz c&a ciążowy i kappahl chyba też ma.

raczej wszystko gdańsk.

ale fajnie, że masz jutro usg...
mentorka - pewnie, że lepiej wiedzieć.
Ale co robić, jak wiesz, że coś Ci się należy, a lekarz Ci mówi, że nie? Że on nie może? Żebyś to zrobiła prywatnie? Kłócić się? Naskarżyć do Rzecznika Praw Pacjenta? Do NFZ? Czy poddać się i płacić? ..ja mam tak z badaniami na toxo. Powinnam mieć co 5-6 tygodni. Mam nadzieję, że obejmie mnie opieką :(

USG to chyba już będziesz miała przez brzuch.. :)

yevele - witamy w gronie letnich mam :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry