Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE Z DZIECIACZKAMI 2013 CZ. 45

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Pozwolę sobie na nowy wątek bo tamten bardzoooooo długi już:)

*CZERWIEC*
06.06 (07.07) - kararinah- / CÓRECZKA Martyna - 2820g, 52cm / Kliniczna/SN
15.06 (07.06) - Jotenka/ córeczka Kornelia- 3625g, 59cm/ Wejherowo/sn
25.06 (04.07) - asski / SYNEK Szymon - 3500g, 56cm/ Szpital Redłowo/ SN
25.06 (01.07) - bezglutek / SYNEK Mateusz - 3540g, 52cm / Zaspa/ CC
27.06 (10.07) - wiola1 / SYNEK Bartosz - 3330g, 55cm/ Zaspa/ CC
29.06 (11.07) - izabell/ SYNEK/ Wejherowo

*LIPIEC*
03.07 (07.07) - mTusia / CÓRECZKA Milenka - 3960g, 57cm/ Kliniczna/ SN
03.07 (23.07) - Kamyczek1234 / CÓRECZKA Lilianna - 2750g, 52cm / Wejherowo / SN
07.07 (17.07) - dumelek/ SYNEK Tymuś - 3910g, 58 cm/ Kliniczna/ CC
09.07 (10.07) - agusia-gdansk / SYNEK Milan - 3210g, 53cm / Zaspa SN
09.07 (14.07) - mentorka / SYNEK Julek - 4140g, 59cm / Bydgoszcz / CC
09.07 (10.07) - Antoza / CÓRECZKA :) Hania - 3070g, 53 cm / Wejherowo / CC
11.07 (12.07) - anuusia / CÓRECZKA Kaja - 3700g, 54 cm / Redłowo
15.07 (24.07) - Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria - 3225 g, 52 cm / Coombe Women's Hospital Dublin / SN
15.07. (08.07) - pillotka / SYNEK Julian - 3270g, 53cm / Redłowo SN
16.07 (21.07) - asienkaj / CÓRECZKA - 3610g, 53cm / Zaspa
17.07 (13.07) - justysska / SYNEK Adas - 3750g 58 cm / Zaspa CC
19.07 (20.07) - Ananao / Kubus - 3990 g, 59 cm/ swissmed/ sn
22.07 (05.08) - Paulina / CÓRKA Liliana - 2945g, 56cm / Wejherowie
24.07 (23.07) - Aknah / SYNEK Kacper - 3320g, 54cm / Wejherowo/ sn
24.07 (23.07) - yevele/ CÓRECZKA Karina - 3200 g, 54 cm/ Kliniczna/ sn
26.07 (14.08)- MadziaGda3 / CÓRECZKA Wiktoria / Wojewódzki
29.07 (16.07) - eni_a/ CÓRECZKA 4110 g, 60 cm/ Zaspa/ cc
30.07 (20.07) Panna z mokrą głową/ Redłowo/ synek, 3420 g, 55 cm/ sn

*SIERPIEŃ*
05.08 (02.08) - marianna / Synek Maksymilian - 3570 g, 57 cm/ Zaspa/cc
09.08 (05.08) - Gosia/ Synek Paweł - 3900g, 56cm/ Kliniczna/ sn
14.08 (11.08) - Madzik / SYNEK Dominik - 4140g, 61cm / Zaspa / sn
09.08 (17.08) - wisienka84, Kliniczna, synek Piotr, 3340 g, 53 cm, cc
16.08 (24.08) - Kasiula1986/ Zaspa/ córeczka Kinga/ 2970 g i 52 cm /sn
18.08 (07.08) - Harietta/ Zaspa/ córcia Emilka/ 3630 g, 56 cm/ sn
21.08 (23.08) - KasiOB/ Wejherowo/ Synek Kazik/ 4120g, 59 cm/ sn
22.08 (17.08) - Sensimilia/ Zaspa/ Synek Feliks/ 3420g, 56 cm/sn
23.08 (28.08) - lucy/Kliniczna/Synek Franek/4270g, 60cm/sn
29.08 (25.08) - E_w_a/ CÓRECZKA Natalka / 3790 g, 60 cm /sn
28.08 (31.08) - Aisak/ CÓRECZKA Kornelka / 3880g, 57cm /Zaspa/ cc
03.09 (23.08) - pszczoola /CÓRECZKA Monisia / 3860g, 56cm / Kliniczna / SN

link dp poprzedniego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWE-2013-CZ-44-t501259,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczęta założyłam nowy wątek, bo ten strasznie długi był i ciężko się do niego z telefonu dostać. to zapraszam:

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=514098&c=1&k=160
Juli jaki elegancik, super ;))))
My też się witamy poświątecznie :))

Musze powiedzieć, że Juli spisał się na medal :) podczas wigilii cały czas się głośno do każdego śmiał :) mimo tego, że jechaliśmy 200 km i ominął dwie drzemki :))

No i to były wyjątkowe święta, rok temu w wigilię oznajmiliśmy rodzince dobrą nowinę... a w tym roku nasz Skarb był z nami :)))

Nasz mały elegant :))
image
Cześć dziewczyny,

U nas po Świętach masakra. W Wigilię córka dostała gorączki, pojechaliśmy na Wigilie do moich rodziców a później na noc do teściowej. Rano w pierwszy dzień Świąt gorączki ciąg dalszy, mąż pojechał z nią do wojewódzkiego a tam stwierdzili, że wirusówka. W drugi dzień Świąt dalej gorączka, nie wytrzymałam i zabrałam ją do nas pod Pruszcza do przychodni. A tam okazało się że angina ropna i na antybiotyku jest.

A od wczoraj z Mati ma gile do pasa, dobrze, że bez gorączki. I do tego ja całą noc z biegunką latałam, katastrofa. Już dzisiaj mówiłam, mężowi, że nie wiem jak to zrobimy ale do Nowego Roku wszyscy mają byc zdrowi bo jaki Nowy Rok taki cały rok.

Co do diety to my już 6 miesięcy mamy więc jak leci już je. Gluten codziennie do kaszki na wieczór i dodatkowo pierś na żądanie.

Harietta mój też na początku po pół słoika jadł. Teraz już wciąga cały. Możesz spokojnie dawać mleko po obiedzie.

Kamyczku no i niepotrzebnie się martwiłaś. Teraz szybko nadrobi :-))))

Pozdrawiam poświątecznie i do siego roku :-))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a i jeszcze mam 2 pytania, s kleroza nie boli..
zmieniam właśnie ilość karmień z 6 na 5 i chciałam zapytać jak na mm macie pory karmień i jak to wygląda z obiadkiem?
bo przykładowo Emila zje pół słoiczka, ale to za mało na jedno karmienie i dorabiam jej pół porcji mleka jeszcze i daję od razu po jedzeniu, nie wiem czy dobrze robię..że tak mieszam.

no i drugie do gotujących mam jak np ugotujecie obiad n akilka dni, i zamkniecie na gorąco słoik, a po ostudzeniu do lodówki to ile on może tak postać? bo to w zasadzie taka pasteryzacja, tak jak kompoty na zimę i długo mogą stać, co o tym myślicie?
na gorąco w sensie że gorącą zupkę do wyparzonego ciepłego słoika i do góry nogami żeby się zassało i wystygło, czy tez trzeba te słoiki gotować jeszcze w kąpieli wodnej?
hej
najlepszego po świętach kobitki;)

my w gościach byliśmy na dwa dni, droga(200km) super, młoda spała cały czas, ale wyjechaliśmy w tamta stronę o 6:30, a młoda zje około 6 i idzie spać do 10 jeszcze, i z powrotem to samo, więc ok. babcia wynosiła na rękach no i wczoraj fochy musiałam znosić małej cwaniary.

jedziemy już z obiadami, najpierw trochę słoiczków a dziś już sama ugotowałam, mamy już zaliczone marchew, dynię, ziemniaka i jabłko, ale nie koniecznie jednoskładnikowe.dziś ugotowałam jabłko z dynią, bardzo dobre... ;) smakowałam

łapska w buzi to norma, śliniak zdejmuję jedynie na spacer i spanie, a tak to non stop, a i tak ciuszki mokre pod spodem.

a tak to wszystko super, jeśli tylko nie płacze z powodu zębów, to non stop ma bekę...jak słyszę jak śmiesznie rechocze to płaczę ze śmiechu ;)))
Hej Dziewczyny jak tam po świętach...? u nas na spokojnie :) Jestem mega dumna z Lilki. Dała radę ogarnąć z nami 2 wigilię i była prze-grzeczna i uśmiechnięta :) u teściów wytrzymała do 20:30. Przebrałam ją w dresik, suchą pieluchę, dałam mleczko i zasnęła w wózku. Jak wychodziliśmy to tylko się obudziła na ubieranie kurtki, w ucie od razy spała. W domu tylko ją przeniosłam z fotelika do łóżeczka i tylko się uśmiechnęła przez sen chyba, że jest już u siebie ;)

A w pierwszy dzień świąt Lila zrobiła nam niespodziankę!!! jemy śniadanie, mąż położył ją na macie n pleckach. Nagle na nią patrze a ona na brzuszku leży uśmiechnięta........ :):) wczoraj jeszcze 2 razy jej się udało :) także się zastanawiam czy iść do tego neurologa bo idzie ku dobremu :)

i od 3 dni opiera ciężar ciała na nogach jak dotyka podłoża....śmiesznie tak pręży nóżki :)

Ja teraz muszę znów się przestawić. Mąż był tydzień domu, a dziś wrócił do pracy eh i nawet jutro musi iść bo - odrabia święta.... :/
Hej Dziewczyny =)
Wszystkiego dobrego po świętach =)
U nas święta minęły rodzinnie, aż za bardzo, dobrych rad teściów mam po dziurki w nosie, a niedługo urodziny teściowej i znów kolejna dawka nas czeka =)
Feliks wczoraj spróbował marchewkę =) smakowała bardzo =) z chęcią zjadłby więcej gdybym mu dała.
Teraz chłopaki poszli na spacer i mam trochę czasu sama w domu =) i tyle pomysłów na jego wykorzystanie, że położyłam się do łóżka =p
Mój synek też paluchy do buźki wpycha, czasem az tak głęboko, że ma odruch wymiotny, staram się pilnować żeby tego nie robił, ale to nie takie proste =(
Pozdrawiam! =)
Hej,
moja Mała jutro kończy 4 miesiące!!! Byłam dzisiaj na szczpenieniu i ma 6200g - nie wiem czy to nie za mało??? Jakoś lekarka nie skomentowała, a ja dopiero w domu zacz ęłam jakoś dociekać i nie wiem...

Co do glutenu, to powiedziała żeby zacząć wprowadzać dopiero jak skończy 6 miesięcy ( jest tylko na piersi ), troche się zdziwiłam, bo wydaje mi się że tu pisałyście że po 4... no ale jak tak mówi, to poczekam jeszcze... rozszerzanie diety też dopiero po 6 m-cu. także na razie mamy jeszce spokój...

Ale... dostała dzisiaj gorączkę= to była 2 dawka szczepienia 6 w 1. Poprzednim razem nie miala gorączki, a dziś 39 stopni :((( mam nadzieje że już nie wróci w nocy...

A i co do ślinienia... moja też się strasznie ślini i wpycha łapki, ale doktorka sprawdziła że to jeszcze nie zęby. Powiedziała że dzieci wkładają rączki do buźki tak podświadomie bo zaczęły im w pełni pracować ślinianki i już teraz podukują taką normalną ilość śliny a dziecko nie do końca sobie z tym radzi. Tzn ta ślinka mu trochę przeszkadza i ono dlatego wkłada te rączki do buźki. W każdym razie powiedziała mi że to na razie nie ma związku z ząbkami i w sumie jej wierzę- to bardzo dobra lekarka, straszne kolejki są do niej :)
u mnie to zależy jak wyjdzie :) Pierwsze mleko ok 6, potem ok 9:30, o 13 obiadek, 16 mleko i po 19 ostatnie mleko. Dzisiaj pierwszy raz dałam i obiadek i jabłko, bo Piotrek wstał wcześniej i trochę nam się rozjechały pory karmień, więc dostał ok 18 jeszcze troszkę jabłka.
Wodę daję między wszystkimi karmieniami, wypija zazwyczaj tak około 30 ml na raz - i tak 4-5 razy dziennie, więc jest o niebo lepiej niż było wcześniej, bo kiedyś to wcale nie chciał.
Idziemy w poniedziałek na szczepienie, to wypytam dokładnie o ten gluten, z tego co się orientuję można kaszkę wmieszać w obiadek.
Moja jest ciągle na piersi, nie licząc karmienia na noc wtedy mm podaję i u nas wygląda to tak: ok 6 mleko potem okolice 10kleik, 13 obiadek, 16 deserek, przed 19 mleko z kaszą w butli. deserek nam czasem wypada to jest cycek. generalnie cycek jest na żądanie dalej
Wszystkiego najlepszego poświatecznego :)))
My wczoraj wróciliśmy od rodziców, a dziś cały dzień ogarniania się i znów wejścia w swoje rytuały :))
My rozszerzanie diety rozpoczęlismy dopiero jak Kacper miał 4,5 miesiąca, więc nie tak dawno. Na razie mamy za sobą marchew, ziemniaka, dynię i kalafior. Teraz na dniach dam pewnie jabłuszko po raz pierwszy. No i powoli musze obczaić kwestię glutenu.
Dziewczyny jak teraz karmicie maluszki - po rozszerzeniu diety? Jak już dajecie kaszkę to jak to wygląda? Ja na razie daję rano (kolo 6) mleko, potem kolo 10 mleko, kolo 14 obiadek + trochę wody do popicia (nie smakuj emu za bardzo) i jeszcze mleczko, i potem 17 i 19-20 mleczko.
Czy deserek dajecie od razu do obiadu czy jakos pozniej?
A kaszka tylko wieczorem do ostatniego posiłku?
my mamy wynalazek o nazwie dentibaby i tym smaruję dziąsła w chwilach kryzysu. W sumie to nie wiem czy mu to pomaga, bo większość zlizuje z palca :)
Z rozszerzania diety to mamy już za sobą marchew, ziemniaka, dynię, brokuła i jabłko. Wczoraj sama ugotowałam marchew z ziemniakiem i zjadł ze smakiem, dzisiaj domowe jabłko. Bałam się trochę tego gotowania, ale w sumie poszło raz dwa. Gorzej pewnie będzie z mięsem, bo nie wiem skąd brać takie sprawdzone.
My sylwestra spędzamy na domówce, teściowie zostają z Piotrkiem :)
Witam dziewczyny potrzebuje rady mój mały urodził się 21 sierpnia od mc ślini się okropnie od kilku dni wkłada sobie raczki do buzi i jest marudny .Wiem ze to przez ząbki bo mam dwie starsze córki ale mimo że chwyta już rączkami to gryzaczków nie chce a maści dziewczyną nie pomagały może macie jakieś sprawdzone sposoby lub maści które by mu pomogły.
Pozdrawiam
Ha haha!!! Dobrze to ujęłaś eni-a!!! widzę że w sumie bedziemy spędzać Sylwka razem, tylko każdy przed swoim telewizorem :))) my- jako lokalni patrioci, mieszkańcy Gdyni -wybieramy Polsat :)

Pozdrawiam Was wszystkie jeszcze świątecznie!
Święta, święta i po świętach ;-) teraz tydzień czekania na sylwester z "2", polsatem lub tvnem - nie wiadomo co wybrać ;-) szał :P
Wesołych Świąt Dziewczyny! Życzę Wam przede wszystkim dużo zdrowia, bo mając je można cieszyć się życiem i spełniać marzenia. Ściskam ciepło i pozdrawiam!
Wszystkiego najlepszego kochane. Wesolych swiat i ciepla domowego ogniska :) i byle do wiosny :)
Wszystkiego Dobrego Kobietki!!!
Spełnienia Marzeń i Zdrówka !!!
Kochane Mamusie !

Życzę wszystkim mamusiom na te Święta spokoju, miłości, ciepła, radości, zdrowia i oby te i inne życzenia spełniły się na cały przyszły rok.
Prezenty nie są najważniejsze po prostu bądźcie ze sobą. Życzę Wam wybaczenia i wybaczcie tym którzy Was zranili.

Niezapomnianych Świąt z dzieciaczkami !!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry