Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZEŚNIOWE 2010 cz. 22

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
***LIPIEC***
3.07 marta - synek, Szpital Wojewodzki
4.07 Ania22
4.07 fita1 - córcia Gaja :) Szpital Wojewodzki
7.07 gwiazda - synek Mateuszek :) Szpital na Zaspie
8.07 zielonakoniczynka
10.07 papciunio - dziewczynka Maja, Szpital Wojewódzki
11.07 kk - synek :)
11.07 mjakmama - córeczka Emilka Szpital na Zaspie
14.07 Milenium - córcia :)
15.07 yecath - synek Wojtuś, szpital w Wejherowie
15.07 nyzosia - córcia Helena, Szpital w Redlowie albo na Klinicznej
15.07 stopkrotka - synek Wiktor, Swissmed
17.07 Madziuska - synek Dawid, szpital na Zaspie:)
20.07 gosiaro - córeczka Dominika, szpital na Zaspie
20.07 Taśka - synek :)
20.07 kama
21.07 aszka79 - córeczka Lenka Szpital na Zaspie
21.07. Agatka - córeczka :)
21.07 sylwiir - córeczka :)
22.07 malaniunia - synek :)
22.07 Moniczka.P - synek ;)
23.07 ssabinka - synek Filipek :) Szpital w Redłowie
27.07 dedes- bliźniaki
27.07 Modern_Lady- córeczka Wiktoria, szpital Kliniczna
30.07 weronika-co-ma-bzika
30.07 karollla-synek Konrad :) Swissmed Gdańsk

***SIERPIEŃ***
1.08 Kasiaka - córeczka Dorotka :)
2.08 Kiciuchna - synek Nikoś, Zaspa
3.08 aśku_85 - synek Marcelek:) szpital w Wejherowie
4.08 antcia - synek :)
5.08 Asiek1
7.08 gusiula
7.08 Nika1982
9.08 przyszłamama -córeczka Liwia, szpital Kliniczna
10.08 Gabi - synek Mikołaj :)
12.08 Manka - córeczka Maja, szpital na Zaspie
13.08 panna z mokrą głową - synek! Redłowo
16.08 Weronikka - synek :)szpital Wojewódzki albo Kartuzy
18.08 Morela - synek Mateuszek, Szpital na Klinicznej
20.08 majki500 - córeczka Lilianna, Szpital Gdynia Redłowo
22.08 caril - córka Antonina
28.08 karolka - synek
30.08 morena

***WRZESIEŃ***
03.09 Monika81 - córeczka Martynka
05.09 Madziulka - córeczka Patrycja, Szpital na Zaspie
08.09 AniaMorena
09.09 Ostola - corka , Cork University maternity Hospital
16.09 Sylwia781122 - chłopczyk Szymon
17.09 Sylwia127
19.09 ta_mala_co_sposoben_dziala- córeczka, Szpital na Zaspie
20.09 AlexGDY - córeczka Marysia Szpital w Wejherowie
23.09 Zuzko - córa Antosia, Szpital na Klinicznej
29.09 piggy- synek
MAMUSIE Z DZIECIACZKAMI:

25.04 atta9 - (termin:17.07) - Staś - szpital na Zaspie

stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-21-t167790,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
link do nowego wątku

http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-LIPCOWO-SIERPNIOWO-WRZESNIOWE-2010-cz-23-t169272,1,16.html
moje zostały odpieluchowane jak miały ok 1,5 roku - dzieci czasami same daja sygnaly ze wiedza kiedy sikaja i niby dziewczynki latwiej i szybciej daja znac ze sa gotowe. Kup jej fajny i wygodny nocnik ;) moje maja po 3 ale jeden to porazka taki z ikei za wysoki i niewyprofilowany.
Po cc na zaspie było tak ze po 6 godz zdejmowali z brzucha taki worek obciazajacy macice, a po 8 kazali pod prysznic i chodzic. Opieka nad dzieckiem polegała tam na tym ze zmienialas ciuszki, pieluszki i wsio no i karmienie i przytulanie, bo kapaly pielegniarki i lekarstwa tez one dawaly i pepki tez one pielegnowaly.
Hej ja juz wrocilam do domu ale mam pelno roboty 3 pralki beda pelno kurzu wokolo ach. Najlepsze i najmilsze to moj storczyk po 2 latach wypuscil paczka ale sie ciesze. Przez 2 lata nic i wkoncu wydal paczka hehe zaraz mi sie skojarzylo ze ja tez wydam malego paczka zbiegamy sie z czasem. Martwilam sie ze przed wyjazdem do rodzicow zapomnialam go podlac ale maz raz byl i mowil ze podlal. Dwa listki ma takie lekko przyschniete.;/
image
Dziewczyny, a jak to jest z wizytami przy CC? Bo 48h to rzeczywiście można wytrzymać, ale 7 dni i to z rozkrojonym brzuchem? Też nie może być partnera przy pielęgnacji malucha? :-( Już się w związku z tym martwie, co to się bedzie dzialo. Ani za żwawo chodzić, ani ruszać się, maluch do obsługi i brak kontaktów (ograniczony kontakt)? buuu
spoczko:) mail to: wiki_3@interia.pl
jak wiesz kogo sie na oddziale wystrzegać..to też bedzie ważna info:)

no własnie w jakim wieku można spokojnie pieluchy odstawić?

image
Mjakmama, a w jakim wieku byli Twoi chłopcy? Bo nie wiem, czy Tośka jeszcze nie za mała na odpieluszanie :)

Aśku, podaj maila albo gg, to Ci napiszę więcej :) Nie chcę tak publicznie na forum ;-)
jestes niesamowita:) az sie usmiechnęłam sama do siebie:)
no nic wobec takich planów...Wojtuś musi sie pospieszyć, a Ty moze okna umyj, albo wskocz na schody:)

powiedz jeszcze co to za cudowna doktor o ktorej pisałas apropo kolezanki...i czy ona tez pracuje w wwie?

image
ja przede wszystkijm jak podjelam decyzje ze koniec z pieluchami to koniec - sadzalam na nocniki bilismy brawo jak sie udalo nasikac i chwalilismy do przesady i wogole nei nakladalismy pieluch (tylko na noc) by poczuli ze jak nei zdarza to osikany tylek nie jest fajny, czesto pytalismy czy chca siku lub kupke i sami sadzalismy np jak sie zblizal czas kupki bo robili jak w zegarku oni na nocniku a my z nimi obok czytalismy ksiazke. Dlatego duzo par gaci sie przydawalo bo czesto nie zdarzyli i uwazam ze warto byc konskwentnym, nawet na dwor w gaciach szli a ja w torbie na zmiane - nie wspomne o akcjach na spacerze typu mama kupka sie zrobila ;)
Ja też wolałabym się nie zaskoczyć przy porodzie, ale moja doktor prawie każde USG zaczyna od słów "oto jaja", także raczej nie ma wątpliwości :)

No i w sumie fajnie, jest już dziewuszka, będzie chłopczyk do kompletu i kończymy dziecioprodukcję :) Więcej już nigdy nie chcę być w ciąży. Za kilka lat, w zależności od sytuacji, może zdecydujemy się na adopcję trzeciego malucha :)

Ja koniecznie muszę urodzić przed terminem, bo teściowa ma się zająć Tosią podczas mojego pobytu w szpitalu, a 15. lipca (dokładnie w mój termin) wylatuje do Anglii na ponad tydzień... :/ No i chrzciny musimy zrobić na początku sierpnia, bo chrzestny Wojtusia mieszka teraz w Hiszpanii i akurat wtedy przylatują do PL (potem nie będą mogli przylecieć, bo chrzestnego żona (męża siostra) będzie w 32 tc- zakaz latania. Także pośpiesz się chłopczyku :):):) (powiedziała yecath siorbiąc herbatkę z liści malin:P)

Mjakmama, kiedy odpieluchowałaś swoich chłopców? Teraz próbuję z Tosią, ale dziwnie to idzie... :) Wczoraj wlazła cała do nocnika i się zsiusiała tak na stojąco... :)
Mi też wszyscy mówią że wyglądam na chłopca ale 2 lekarzy powiedziało że to dziewczynka. Na połówkowym pani dr wyjaśniła nam co młoda ma między nóżkami:)) Więc mam nadzieje że jednak będzie Helka bo ja teraz nie chce chłopaka :)))
U mnie lekarka ostatnio(2tygodnie temu) była zdziwiona ze glowka jest tak strasznie nisko,ale szyjka byla zamknieta jeszcze i mam nadzieje ze nadal jest bo musze wytrwac chociaz do powrotu meza hehe;)
Ja planowo rodze 15 lipca bo mam taki termin wyznaczony do cc,mam nadzieje ze nic sie nie zmini i mały jeszcze posiedzi.

Po wizycie dam Wam znac:)
moja kuzynka dzien przed porodem byla zapewniana ze ma dziewczynke i co sie okazalo ze dziewczynka ma pisiorka :) a teraz ma 3 chlopca - stworzona do rodzenia boysow.
panna z mokrą głową
pokaż mu tego demota: http://demotywatory.pl/1784620/Lekarze-zapewniali

Tak mnie ciekawi w ile procent par jest jednak zaskoczonych w czasie porodu :). Mi dwóch różnych lekarzy na USG potwierdziło, że będzie dziewczynka a i tak masa ludzi mówi, że wyglądam na chłopca i musi być chłopiec :).
Panna z mokrą głową reklamacje to Ty do niego możesz składać. W końcu płeć zależy od facetów:)))
malaniunia, nyzosia - macie te same terminy według suwaczków :) Ciekawe, czy wg lekarza u malaniuni są jakieś oznaki porodu :)

Mój ukochany wczoraj powiedział (po miesiącach dumy z tego, że będzie tatą chłopaka - "dziedzic mi się rodzi!" i skakaniu z radości na usg, na którym się pojawił mały pisiorek), że on by chyba jednak wolał dziewczynkę. No, sori mój drogi, ale reklamacji nie przyjmuję! ;)
Dziewczyny co do spotkania to niestety musze Was przeprosic, ale dzis nie dam rady. Jutro jedziemy na to wesele a sporo spraw mamy do załatwienia i sie po prostu nie wyrobie:(
Malaniunia daj znać po wizycie. Czy coś się dzieje i ile waży maluch:))
Mamy dokładnie ten sam termin:)
Każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy.

A śpiworki śliczne. Ja mam już 2 na początek. Jak się sprawdzą to potem będę potrzebowała większe:)
Hej,

wiadomo ze kazda z Nas chociaz na chwile by sie chciala zobaczyc z mezem,a ciezko z tym.
Tak jak mowie odwiedziny ciotek,babc sa zupelnie nie potrzebne z tym sie zgadzam:)
Ale tak jak piszecie mąż to zupełnie co innego,ale damy rade to tylko pare dni.

Ja mam dzisiaj wizyte ,z jednej str nie moge sie doczekac a z drugiej str sie boje heheh sama nie wiem czemu:P
ssabinka - dzięki za spisanie i podzielenie się słowami specjalistki :)
Też rodzę w Redłowie - dwa dni spokojnie wytrzymam bez odwiedzin teściów, nie mam jakiegoś specjalnego ciśnienia na odwiedziny gości w sali - wszystkie wietrzą biusty a tu co chwilę ktoś do kogoś przychodzi ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry