Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.III

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012
3.misia83 - 06.01.2012
4.mamaO - 07-09.01.2012
5.madziakin - 17.01.2012
6.Kola -18.01.2012
7.PaFFlinka - 22.01.2012
8.madziakin - 23.01.2012
9.andzia -23.01.2012
10.Marti30 - 20.01.2012
11.Struś - 26.01.2012
12.Marta-B -28.01.2012
13.Tekla28 - 30.01.2012
14.evilek - styczeń 2012 ?
15.oolenka1 - 03.02.2012
16.Sasa1984 - 08.02.2012
17.Paula81 - 12.02.2012
18.czarnaaga -12.02.2012
19.Aniulka87 - 16.02.2012
20.Luciolla -19.02.2012
21.Monika20 -20.02.2012
22.lutka - połowa lutego
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Noo, Lilka to piękne imię, moja już 2 letnia Lilianka woła na siebie "Liliuś";) jakbym miała 2gą córeczkę to byłaby chyba Blaneczka, no ale teraz kombinujemy imię dla chłopca:)
śliczne imię Lilka, moja druga córeczka tak będzie miała na imię...:) fajny pomysł z takim albumem, ja też będę sama tworzyć, na nasz ślub od chrzestnej dostałam taki album własnoręcznie robiony, był specjalnie oprawiony, to było po prostu cudo, nie potrafię tego opisać jak on wyglądał, były tam zdjęcia z całego naszego narzeczeństwa, z dzieciństwa, pięknie dobrane wierszyki, cytaty, pamiątka nie do opisania, coś podobnego będę tworzyć dla naszego maluszka:)
image
image
Madziakina gratuluje półmetka :)
image
loca-daga dziękuję:) jak ten czas szybko leci szok!!!!:) ani się obejrzymy a będziemy tulić do siebie nasze dzieciątka:))))
image
image
MI też się podoba imię Lilianka, ale mojemu mężowi nie- także będzie Zuzanna ( jeśli wogóle bedzie dziewczynka heheh)
Hejka!
Z tym usg 4D dwóch lekarzy mi mówiło, że po 26 tyg najlepiej-mozna szybciej ,ale niby im póżniej tym lepiej widać. nie zdecydowałam się jeszcze na termin. Jadę do Polikliniki EVI-MED na Świętojańskiej w Gdyni. Cena to 160zł, jest płyta i dwa zdjęcia. Jeżeli dziecko żle leży płacisz 50zł. Kilka koleżanek było i b. chwalą.
Ktos pytał o lumpeks, gdzie kupiłam płaszcz-więc lumpeks jest w Pucku-naprawdę fajny i będę tam chodzić i polować:)
Pozdrawiam dziewczyny -oby do zimy:)
image
image
Marti na to USG to jeszcze jest duża szansa,ze dotrę, bo oferta brzmi super:) Ale do tego lumpka do Pucka to mnie juz mąż nie zawiezie :P A szkoda:( Ale myślę,że w 3mieście coś znajdę, tylko sił na szperanie na razie nie mam. Marti, to Ty poszukiwałaś stanika?? Kupiłaś?? Bo ja też potrzebuję i nie bardzo wiem, jaki kupić - normalny w aktualnie dobrym rozmiarze na chwile pewnie:/ czy może sa jakieś "rosnące", bo do karmienia to juz dostałam, ale nie przemawia do mnie na razie:P

Może któraś z Was mi podpowie?? I jeszcze mam pytanko: czy tak w okolicach 12-13 tc bolała Was miednica??
image
Podbijam temat stanikow - podpowiedzcie cos:)
image

Hej. Ja staniki kupiłam sobie przez allegro, zwykłe sportowe z materiału po 10 zł za sztukę. Większy jest wybór jak się wejdzie w allegro na biustonosze sportowe niż na biustonosze dla ciężarnych. Jestem z nich zadowolona tym bardziej, ze w sklepie dla ciężarnych w Gdyni chcieli za taki sam 39zł. Chętnie bym sobie tez pochodziła po lumpeksach ale nie mogę za dużo chodzić więc obeszłam tylko te w pobliżu i nic ciekawego nie znalazłam
Co do bólu miednicy to mnie akurat bardziej bolą więzadła w pachwinie (chyba tak to się nazywa, ale chodzi mi o to miejsce gdzie kończy się noga a zaczyna miednica)

image
image
image
Witam wszystkich:)
Wczoraj wróciłam z urlopu i musiałam nadrobić czytanie:)
Ale ten czas leci patrze na niektóre suwaczki a tam "półmetek"
Brygida a twoją ciąże prowadzi dr Mielcarek?
image
Jaklby kupował ktoś staniczki stacjonarnie w Gdańsku to prosze o info:)

olcia_ tak,a czemu?
image

Hej ciężarówki :)
Ja kupowałam staniki we Wrzeszczu, koło skm, baby coś, taki sklep z ciążowymi ciuszkami. Zapłaciłam ciut więcej bo ok 80 zł za sztukę (najpierw kupiłam 1, ale był tak dobry, że wróciłam po inny kolor), ale warto było bo są bardzo dobrego gatunku, a staniki do karmienia się często pierze, no i są eleganckie, przed mężem mogłam w nim spokojnie paradować :) no i teraz też je będę użytkować.

Zastanawiam się czy moja dzidzia nie jest mała, bo jeszcze ruchów nie czuję, a to już 17 tc :/ i na usg zawsze pokazuje, że maluszek jest o tydzień do tyłu w stosunku do obecnego tygodnia..
A tak się pytam bo też do niego chodzę:) A on sam zaproponował Ci badanie 4D? mi na ostatniej wizycie powiedział że na kolejnej będziemy wszystko dokładnie badał ale nie mówił, że to będzie 4D

Paula81 nie martw się u mnie też na początku ciąży były wahania wielkości dziecko do tyg ciąży ale teraz się unormowało :) jak się martwisz to najlepiej zapytaj lekarza na kolejnej wizycie.

Ja pierwsze ruchy poczułam jak przez 2 godz siedziałam na łódce a później zjadłam kilka tic taków i wtedy zaczęła szaleć w brzuszku/ widać smakowały jej:)
image
olcia_ to moze widujemy sie w mikro poczekalni:)
Jak teraz bylam na wizycie (w 20tc) to sama zapytalam sie go kiedy na usg 4D,bo czytalam mase opinii na necie,ze w sumie juz czas i on stwierdzil ze koniecznie w ciągu tygodnia,dwóch.
To usg 4D to chyba nie on robi, tylko polozne, przynajmniej wg info na ich stronie.
A w ktorym tc masz teraz kolejna wizyte? Tez masz wrazenie,ze przy badaniu usg on jakos malo mowi?:) Chociaz moze to ja jestem przewrazliwiona...
image

ooo kurde, cena za stanik (w sumie na chwile, bo nie mam zielonego pojecia co sie dzieje z moimi cyckami,ale one caly czas rosna w przerazajacym tempie) kosmiczna...
Szukam czegos tanszego, w razie gdybym miala go wyrzucic za miesiac jak ze stanika zrobi sie znowu tylko nasutnikiem:)
image

Brygida mam wizytę za niecałe trzy tyg to się zapytam o to 4D. Racja jeżeli chodzi o usg to mało mówi ale zawsze jak skończy to wszytko powie i da na pamiątkę zdjęcia maluszka:) Muszę sobie wizytę z sobót przełożyć na środy bo on ma zawsze z piątku na sobote ma nockę w szpitalu i obawiam się że może być zmęczony i nie dokładny.
A wiesz może czy te kobietki które pracują w rejestracji to położe i czy pracują w jakimś szpitalu?
image
A ja tak się troszkę martwię, bo jeszcze ruchów dziecka nie czuję. Niby jest jeszcze czas( czytałam że od 18 do 22 tyg)ale nie moge się doczekać. . . . Zresztą czytając Was- to już chyba każda w tym tygodniu czuła
I ja w odróżnieniu do Pauli81 mam inny problem, moje dziecko jest chyba za duże jak na swoje 18 tygodni- ma juz 17 cm
sory, że się wtrącam, ale mam pytanko
olcia_, wiesz w którym szpitalu dr Mielcarek ma dyżury?

olcia_ no ja właśnie tez sie przenioslam na srody:) chodze zazwyczaj tak na okolice 16 - nie ma wtedy tak strasznej obsuwy.
Aaa no to jak za 3 tygodnie to moze wtedy Ci powie,zebys zrobila, bo 4D mozna robic w czwartki i wogole nie ma kolejki, takze nawet ze srody na czw mozesz sie zapisac:)
Co do tego czy one ( a raczej ona, bo teraz jest tylko jedna bo druga poszla rodzic:)) sa poloznymi nie mam pojecia, ale on tak o nich mowi, pozatym gdzies na necie spotkalam jego odpowiedz na jakas opinie,ze sa to polozne z wieloletnim doswiadczeniem.

Pozwole sobie odpowiedziec za olcie_ - przyjmuje w szpitalu na Klinicznej:)
image

do góry