Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.III

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-2012-t241136,1,130.html
http://forum.trojmiasto.pl/MAMUSIE-STYCZNIOWE-I-LUTOWE-2012-CZ-II-t245956,1,130.html

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.justysia1 -05.01.2012
3.misia83 - 06.01.2012
4.mamaO - 07-09.01.2012
5.madziakin - 17.01.2012
6.Kola -18.01.2012
7.PaFFlinka - 22.01.2012
8.madziakin - 23.01.2012
9.andzia -23.01.2012
10.Marti30 - 20.01.2012
11.Struś - 26.01.2012
12.Marta-B -28.01.2012
13.Tekla28 - 30.01.2012
14.evilek - styczeń 2012 ?
15.oolenka1 - 03.02.2012
16.Sasa1984 - 08.02.2012
17.Paula81 - 12.02.2012
18.czarnaaga -12.02.2012
19.Aniulka87 - 16.02.2012
20.Luciolla -19.02.2012
21.Monika20 -20.02.2012
22.lutka - połowa lutego
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oolenka, mam nadzieje, ze niedlugo obie poczujemy ruchy. Mi sie wydawalo, ze jak juz jedna ciaze przechodzilam to teraz szybciej wyczuje, a tu lipa :/
Dziewczyny ja póki co też nie czuję ruchów:( Jakiś czas temu czułam jakby "bulgotanie", teraz już chyba przywykłam bo nie czuję tego tak mocno jak wcześniej, a ruchów takich konkretnych jak na razie brak. Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu dzidzia zafunduje mi prezent na urodziny i da mi solidnego kopniaka, co do którego nie będę miała wątpliwości.

Moja gin nic nie mówi o usg 4d, więc nie wiem czy będę je robić. Jeśli mi nie każe, to nie zrobię - sama nie czuję potrzeby.

Jakiś czas temu któraś z Was pytała się o strach przed porodem. Ja się denerwuję, czytam o tym i przygotowuję się do tego... mentalnie. Wolę wiedzieć co i jak. Obejrzałam sobie film instruktażowy, taki profesjonalny chyba dla studentów medycyny czy coś, bo bardzo profesjonalnie wyglądał, wszystko pokazane jak na dłoni, ujęcia wprost na rozcinane krocze i cały nasz otworek rozciągany do granic możliwości przez główkę i ramiona wydostającego się dziecka. MASAKRA!!! Wolałam tego nie wiedzieć! Ale minęło trochę czasu, przyzwyczaiłam się do myśli o porodzie i boję się coraz mniej. Nie jestem zdania że "będę się stresować później". Bardziej stresuje mnie niewiedza. Obejrzę ten film jeszcze parę razy i przyzwyczaję się całkiem do myśli o porodzie. Ale każdy reaguje inaczej i ma inne potrzeby. Zazdroszczę tym, którzy potrafią na razie odsunąć od siebie nerwy i strach.

Co do staników to sportowe ani do karmienia niestety mi nie odpowiadają:( Są za miękkie i nie trzymają mi biustu. Zawsze miałam jędrny i okrągły i taki chcę zachować, a mam wrażenie że w miękkich stanikach to nie ma racji bytu. Muszę szukać czegoś usztywnianego. Na szczęście biust chyba mi się zatrzymał na rozmiarze F i mam nadzieję że nie będzie bardziej rosnąć.
image
hej dziewczyny:)

ja właśnie po wizycie:) powiem Wam,że nie jestem zbytnio zadowolona... tak jak wszyscy mówią, tu w Uk to jakoś byle jak....nie dość,że się naczekaliśmy w tym szpitalu to chyba trafiła się nam najgorsza lekarka... niby wszyscy ok, wszystko mierzyła, główkę, mózg, serduszko, brzuszek, nerki, kręgosłup, nóżki,rączki itp. wszystko w normie ale jakoś tak bez optymizmu odpowiadała na moje pytania, musiałam się 2 razy upominać żeby sprawdziła płeć, powiedziała że chyba dziewczyna, nie wiem jakoś tak dziwnie... nie mam podanego okólnego rozmiaru maleństwa ani wagi tylko wymiary poszczególnych narządów... tylko mówiła,że wszystko ok, w normie... pomyliła się 2 razy w czyms, zapomniała nóżki zmierzyć wołała mnie jeszcze raz, pomyliła się w dacie porodu, wyszło jej że w listopadzie mam rodzić hihih... musiała poprawiać obliczenia... ja nie wiem ale jakoś nie ufam im tutaj.. teraz jak będę w Polsce pójdę jeszcze raz do polskiego lekarza... polećcie mi dziewczyny gdzie wy chodzicie bo ja zielona jestem:)
no jak drugi lekarz powiedział że chyba dziewczynka to mam nadzieje,że to prawda:)

co do ruchów to ja jak na razie słabo czuję, ale czuję już wyraźniej takie stuknięcia... nie zbyt często ale kilka razy dziennie czuję:) też miałam taki moment że cos czułam a później przez kilka dni nic i też się martwiłam, ale później zaczęłam czuć wyraźniej no i dziś widziałam moje maleństwo ii wszystko jest ok:) znowu moja dzidzia miała tak rączkę przyłożoną do policzka jakby myślała ostatnio też tak miała chyba myślicielem zostanie hihih:)
image
image
madziakin - najwazniejsze,ze wszystko jest w porzadku i maluch dobrze sie rozwija:) ale swoja droga zakrecona lekarka,zeby w dacie porodu sie rypnąć:)

do mielcarka mozesz sie zarejstrowac przez internet, jezeli juz wiesz kiedy bedziesz w PL, b o do niego troche sie czeka:) przyjmuje na orunii górnej, a to chyba dla Ciebie po sąsiedzku skoro ślub brałyśmy w tym samym kościele:)
image

ja ogólnie jestem z Przymorza ale mąż z Oruni właśnie:) więc pasuje:) mogłabyś podać stronkę do niego? z góry dziękuję:)
image
image
http://www.doktorginekolog.pl

Z mojego marzenia?:)
image

dziękuje ślicznie:)

nie, osiedle kolorowe:) ale to chyba blisko:)
image
image
one są praktycznie połączone:) kilka metrów od siebie:)
image

no widzisz jaki ten świat mały hih;)
image
image
Witajcie,jutro ide na wizyte,mam nadzieje,ze poznam płec.Ja poluje w net na ogloszenia ubranek,postanowilam czesc kupic nowa i czesc uzywana-dziewczyny sprzedaja po atrakcyjnych cenach.Dieci szybko rosna,niektore z metkami.Pewnie czesc od brata dostane,tylko problem,ze nie mam jeszczce komody na ubranka dla dziecka:( .z reszta musze pomyslec o sobie,brzusio rosnie :).Widac brzuch bardzo,nie da sie go ukryc juz pod moimi ubraniami.Nie czuje zadnych ruchow maluszka :(,moze to za szybko.Jesli poznam płec pochwale sie :),mialam sen,ze to dziewczynka-a chyba wole chłopca ale co bedzie to bedzie :)))).
Czy któraś z Was już była może na usg połówkowym właśnie u dr Mielcarka? Ja nie prowadzę u niego ciąży, tylko na NFZ w przychodni i mój ginekolog zalecił mi wykonanie usg połówkowego gdzieś indziej, prywatnie, bo w przychodni jest słaby sprzęt. Wymienił prywatne kliniki między innymi Invicte, a ja sie zastanawiam, czy u Mielcarka jak zrobię to też będzie dobrze, czy on też gdzieś odsyła swoje pacjentki?
image
Mielcarek nigdzie nie odsyla, sprzet ma normalny, jak sie zarejestrujesz w intermedzie, to tam robisz.
Ja jutro ide, takze zdam relacje:)
image

No to dziewczyny uzbrajamy się w cierpliwość i czekamy na kopniaczki od naszych dzieci :)
Witajcie,niestety zadnych wiesci na temat plci!Jedynie prywatnie mam isc na to "polowkowe".Lekarz sama podsunela termin u niej prywatnie :(,jak okreslila na ocene narzadów.....za wszystko trzeba płacic......a niby kobieta w ciazy jest priorytetem.....Fajnie bylo by poznac plec....dlaczego lekarze na nfz maja najgorszy sprzet??A lepszy tylko prywatnie.....
ojjj tekla28 to szkoda,że nie poznałaś płci... :(((( ojj masakra jakaś, teraz za wszystko trzeba płacić, jakie to niesprawiedliwe...:( widzisz, nawet tu w Anglii baba z łaską mi powiedziała,że chyba dziewczynka, ale gdybym dwa razy nie prosiła nie zrobiłaby tego:(
ja właśnie po badaniu połówkowym ale zamierzam iść teraz w Polsce, dlatego Brygida kochana daj znać jak tam po Twojej wizycie i jakie wrażenia:) ile Cię To wyniosło:)
image
image
tekla28 ja też się zastanawiam, czy nie pozamawiać troszkę używanych ciuszków przez neta... na ebay mają dużo fajnych rzeczy i np. śliczne sukieneczki które np. w next kosztują ok 15 - 20 f można za grosze dostać!! a dzidzia i tak szybko rośnie więc się opłaca i naprawdę można coś fajnego dorwać:)
image
image
Dziękuję za wypowiedzi w sprawie lęków okołoporodowych. Naprawdę bardzo mi pomogło to, że nie tylko ja odczuwam lekki stresik.
Wczoraj dzwoniła do mnie babka z wejherowskiej poradni, gdzie chodzę na wizyty co miesiąc. Drugi raz coś im nie wyszło z moją cytologią :/ Jestem bardzo zadowolona z pracy lekarza i pielęgniarek, ale ta cytologia mnie dobija... No nic, trzeba będzie ją powtórzyć. Znowu.
Ale tu cicho na forum. Ja zaczęłam powoli rozglądać się za wózkami w internecie ale nie ma takiego który spełniałby moje wymagania hehe. Mam jeszcze dużo czasu ale jestem wybredna więc wiem że długo mi to zajmie. Zapisałam się też na zajęcia dla kobiet w ciąży ale zaczynają sie dop za 3 tyg:/
Aniulka87 współczuje Ci bo ja nie lubię cytologii, no ale jak mus to mus
image
olcia_ a co to za zajęcia?
image

madziakin - jako założycielkę nowych wątków - błagam Cęi o założenie kolejnego, moj suwak juz tego nie wytzymuje:))))
image

do góry