Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.XII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=299838&c=1&k=130

ROZPAKOWANE:

04.12.2011(termin06.01.2012)-misia83-szpital Zaspa,SYNEK FILIPEK,2kg,46cm,CC
18.12.2011(termin05.01.2012)- justysia1-szpital Wejherowo,SYNEK KACPER,3620g,58cm,CC
31.12.2011(termin20.01.2012)-Marti30-szpital Wejherowo,SYNEK JAKUB,3080g,53cm,SN
01.01.2012(termin09.01.2012)-Hatari-szpital Wojewódzki,SYNEK KSAWERY,3530g,55cm,SN
03.01.2012(termin09.01.2012)-Brygida,szpital Zaspa, CÓRECZKA ZUZIA,3660g,54cm,SN
06.01.2012(termin17.01.2012)-madziakin,Royal Free Hampstead,CÓRECZKA JULIA,2578g,CC
09.01.2012(termin06.01.2012)-Agatka88,szpital Wejherowo,CÓRECZKA ZOSIA,2715g,55cm,CC
12.01.2012-RENNI,szpital Wejherowo,SYNEK STASIU,4060g,61cm

DWUPAKI:

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.Mama_XK - 06.01.2012 - szpital Kliniczna, Synek
3.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
4.PaFFlinka - 11.01.2012 - szpital Puck, Synek PIOTRUŚ
5. Asica - 12.01.2012 - Synek
6.dirty_little_secret - 15.01.2011, szpital Zaspa, Córeczka WIKTORIA
7.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
8.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
9.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
10. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
11.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
12.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
13.olcia_ - 03.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek BARTUŚ
14.evilek - styczeń 2012 ?
15.niewiem1303 - 01.02.2012 - szpital Swissmed, Synek IWO
16.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
17.Pauline85 - 04.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek STAŚ
18.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
19.jasminka90 - 06.02.2012 - szpital Kliniczna, córeczka WIKTORIA
20.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
21.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Synek KUBUŚ
22.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
23.elcia88 - 15.02.2012
24.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
25.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
26.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Synek WOJTUŚ MARIUSZ
27.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka WIKTORIA ZOFIA
28.lutka - połowa lutego
29.fyzzy - 22.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ROMA
30.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie urządzając kuchnię nie przewidzieliśmy mikrofalówki, bo nam nie potrzebna... a teraz ni jak nie pasuje :/ więc zostają babcine sposoby :)
fizzy ja Ci nie pomogę, ja mam ten sterylizator do mikrofalówki, swoją drogą bardzo fajna sprawa:) mi się wydaje,że wystarczy zalać wrzątkiem.
hej dziewczyny, ja dzisiaj po usg- mała waży 2970 g. Nie wybiera się póki co na zewnątrz :) Ciekawe ile przybierze jeszcze przez te 3 tygodnie co zostały. Dzisiaj ostatnie drobne zakupy. Pytanie do mamuś z maluchami- jak to jest z tą sterylizacją butelek? Gotować czy zalewać wrzątkiem (nie mam mikrofalówki, więc pojemnik odpada)- kurcze ile ludzi tyle opinii...
Już po wizycie u chirurga, wypalil nam czymś pępek i mamy przemywać spirytusem jak nie pomoże przez tydzień to znowu
Brygida ja tego nie zauwazylam, tylko polozna na wizycie, to tak w srodku pepka byla taka biala kropka i to to. Jesli chodzi o oliwkę to raczej nie jest dobra, bo zatyka pory i moze przesuszac

Co do spacerów to my puki co codziennie na dworzu jestesmy. Albo spacerujemy po podwórku w wózku, albo jak gdzies jedziemy to tyle co z samochodu. ale staram się codziennie chodz na chwile byc na dworzu oczywiscie cieplutko ubrane jesteśmy :)

Brygida Twoja Zuzka już ma 4 tygodnie dziś, jak ten czas szybko leci...:)
Brygida ja na dwór małej też smaruję nivea na każdą pogodę , ten emolium nie jest tak tłusty jak nivea, fajnie się go rozsmarowuje.
madziakin- a jaka ten krem emolium ma konsystencje? jest bardzo tlusty?
ja Zuzce cialo smaruje oliwka, buzi normalnie niczym (bo czytalam,ze tradzik to tylko woda i nie natluszczac) tylko na wyjscia smaruje ja nivea,ale jest tak tlusta,ze ledwo da sie rozmarowac,zwlaszcza,ze Zuza zabiegow przy twarzy nie toleruje:)
Brygida troszkę jest skóra czasami sucha w tych miejscach, po kąpieli zawsze oliwkę na główkę a całą buzię tym kremem emolium smaruję.
ojj Brygida to rzeczywiście nieciekawie z Twoją Zuzką:( idź szybko do lekarza, ciekawe od czego to wszystko... z moją Juleczką jak na razie wszystko dobrze (odpukać!), odkąd stosuję krem Emolium skóra się bardzo poprawiła, już nie jest taka wysuszona.

Właśnie też się dziewczyny zastanawiałam czy wychodzicie w takie zimni z maluszkami na dwór? U nas nie ma minusowej temperatury więc spoko, wychodzimy codziennie na dwór na troszkę, wczoraj byliśmy na dłuższym spacerku:)
Marti30 lekarz powiedziała,że niby alergia na coś, ale na co? Będzie miał robione jakieś badania w tym kierunku??
Czy Waszym maluchom tez robi sie sucha skorka na główce i na czole?
Zastanawiam sie czy to nie poczatki ciemieniuchy.
Kapiemy ja w natluszczaczu i smarujemy glowke w oliwka, ale rano znowu sie pojawiaja "suszki".
Błędne koło;/ Tu natluszczac, tam wysuszac... oszalec mozna.
Marti30 - my wychodzimy tylko z i do samochodu i itak widze,ze mala do powietrze zatyka, wiec wole nie..
Pozatym sama nie dam rady zleźć z wozkiem z 4 pietra, a jak maz wraca z pracy to juz nie ma slonca wiec temp. tez nizsza...
Kurcze faktycznie dlugo ta zoltaczka u Twojego Kubusia..
Dziewczyny a wychodzicie z maluszkami na dwór?
Mi lekarka mówiła , że do -10 spokojnie wychodzić, ale na krótko.
Wyszliśmy z małym w niedzielę na godz spacer przy -5 i ma kaszel. Wczoraj bylismy u lekarza-nic nie zapisała, mam kupic inhalator..., że niby może alergia na coś...
Kubuś ma przedłużająca sie zółtaczkę i na dobę musiałam do odstawic od piersi i dostaje bebilon... cięzko jest. W czwartek idę z nim na badanie krwi.
Niewiem - Gratulacje, Iwo jest przesłodki:)

Agatka88 - jak to pępuszek nie odpadl do konca? widac to jakos?

A my chyba bedziemy musieli wybrac sie do pediatry, bo juz powoli zaczynam glupiec.
Malej wysypalo cala buzie, zaczelo sie od jednego polika, potem drugi, troche na brodzie a teraz ma tez cale czolo.
Policzki wygladaly totalnie na tradzik niemowlecy, ale te na czole juz sa inne - nie wiem czy to nie alergia jakas...
W dodatku ranka pod paszka sie nie zagoila, malo tego jest tez pod druga i na brodzie. Sypiemy ja codziennie maka ziemniaczana i nic, mam wrazenie,ze to wogole nie pomaga,a kapiel to jakis koszmar, w zasadzie skupiamy sie tylko na tych miejscach, bo dostac sie tam w te faldki to jakas makabra. A potem jeszcze to wysuszyc i podsypac to juz wogole..

Dziewczyny, nie ociągajcie się:) Gdzie reszta maluchów?:)
Hej dziewczyny.

Moja gin też mi wczoraj powiedziała że "nie wyglądam jak do porodu" :) choć nie wiem po czym to poznaje. Na razie powiedziała że nic nie zrobi bo to jeszcze kilka dni ale jak będzie mi zależało to mam do niej wpaść w piątek na ktg na Zaspę.
Właśnie siedzę i pocieszam się czytając fora w których kobiety zaczynały rodzić bez żadnych wcześniejszych objawów :) jest nadzieja że może się zacząć w każdej chwili.
Ja już stękam i marudzę, od wczoraj mam wisielczy humor.
Tekla - tak bardzo Cię rozumiem, sama jestem w identycznej sytuacji, dawno po terminie a tu nic. Będę się stosować jednak do zaleceń doktor ze szpitala - powiedziła, żeby interweniować po 7 dniach od przenoszenia.
Marta-B - czyżbyście zaczynali budowę? jestem po budowlance, sama też budowałam domek więc jak będziesz potrzebować wsparcia to zapraszam, z chęcią zajmę się choć na chwilkę czymś zawodowym.

Poza tym wczoraj zajrzałam na stronę: rodzić po ludzku. Są tam sposoby co robić jak już jest po terminie, nie wiem czy zadziałają, ale wprowadzam w życie ;-) Po porannej "aktywności" z mężusiem idę na spacer z psem! Może coś się ruszy, nie chcę mieć oksy na siłę w szpitalu...
Hej Dziewczyny:)

Niewiem - gratulacje!:) czaderski synek:D
Dirty little secret i Oolenka - już się nie mogę doczekać opisów Waszych porodów;)

Ja jak widać jeszcze w dwupaku. W piątek byłam na długich zakupach, u fryzjera, w sobotę impreza do późna, potańczyliśmy, Zuzia była bardzo nisko, bolało mnie w pachwinach i we wszystkim co możliwe, no ale trzeba było w końcu iść spać. Rano wszystkie objawy się cofnęły. W niedzielę też cały dzień byłam na nogach, dziś od rana też i nic. Zaraz jedziemy z mężem na rekonesans do sklepów budowlanych - w sumie mamy jeszcze czas do rozpoczęcia budowy, ale chcę jak najwięcej chodzić żeby Zuzka wylazła;)

Dostałam od gin zwolnienie do 6 lutego (czyli będzie wtedy 9 dni po terminie) i do tego czasu nie wiem co mam robić, czy się gdzieś zgłaszać na kontrolę. Niestety nie miałam okazji zapytać mojej gin bo widziałam się z nią tylko w przelocie na ulicy i nie było jak pogadać (takie są plusy i minusy luźnej znajomości z moją gin;)

Na razie chodzę ile dam radę i modlę się żeby nasza córka wreszcie wyszła.
u mnie jest inaczej staralismy sie z drugim dzieckiem z nadzieja na to ze bedzie synek ale lekarz nie dawal nam na to zadnych nadzieji nie zamierzalismy juz dalej prubowac az tu nagle niespodzianka tym razem gin powiedzail ze jest pewny ze to chlopiec wiec nie mozemy sie doczekac kiedy wyjdzie i bedzie juz z nami bedziemy go tulic w ramionach
Pewnie przy 1 dziecku jest inaczej :).Ja dlugo czekalam na zajscie ,wiec tymbardziej czekam,a mala jak na zlosc robi trzymajac nas w niepewnosci :)
Nie moge sie napatrzec na zdjecia dzieciaczkow urodzonych mam tak bardzo chcialabym juz miec swoje malenstwo na rekach przy sobie zazdroszcze wam
Ja jesli nie urodze,mam wizyte na piatek umowiona.Gin powiedziala,ze do tyg po terminie moge chodzic do niej normalnie jak do tej pory,wiec rozumiem,ze do tyg jakby nic a pozniej juz pewnie szpital.Kazała liczyc ruchy dziecka,jesl ibeda slabe albo wogole -tylko szpital wtedy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry