Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.XII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=299838&c=1&k=130

ROZPAKOWANE:

04.12.2011(termin06.01.2012)-misia83-szpital Zaspa,SYNEK FILIPEK,2kg,46cm,CC
18.12.2011(termin05.01.2012)- justysia1-szpital Wejherowo,SYNEK KACPER,3620g,58cm,CC
31.12.2011(termin20.01.2012)-Marti30-szpital Wejherowo,SYNEK JAKUB,3080g,53cm,SN
01.01.2012(termin09.01.2012)-Hatari-szpital Wojewódzki,SYNEK KSAWERY,3530g,55cm,SN
03.01.2012(termin09.01.2012)-Brygida,szpital Zaspa, CÓRECZKA ZUZIA,3660g,54cm,SN
06.01.2012(termin17.01.2012)-madziakin,Royal Free Hampstead,CÓRECZKA JULIA,2578g,CC
09.01.2012(termin06.01.2012)-Agatka88,szpital Wejherowo,CÓRECZKA ZOSIA,2715g,55cm,CC
12.01.2012-RENNI,szpital Wejherowo,SYNEK STASIU,4060g,61cm

DWUPAKI:

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.Mama_XK - 06.01.2012 - szpital Kliniczna, Synek
3.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
4.PaFFlinka - 11.01.2012 - szpital Puck, Synek PIOTRUŚ
5. Asica - 12.01.2012 - Synek
6.dirty_little_secret - 15.01.2011, szpital Zaspa, Córeczka WIKTORIA
7.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
8.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
9.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
10. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
11.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
12.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
13.olcia_ - 03.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek BARTUŚ
14.evilek - styczeń 2012 ?
15.niewiem1303 - 01.02.2012 - szpital Swissmed, Synek IWO
16.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
17.Pauline85 - 04.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek STAŚ
18.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
19.jasminka90 - 06.02.2012 - szpital Kliniczna, córeczka WIKTORIA
20.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
21.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Synek KUBUŚ
22.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
23.elcia88 - 15.02.2012
24.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
25.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
26.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Synek WOJTUŚ MARIUSZ
27.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka WIKTORIA ZOFIA
28.lutka - połowa lutego
29.fyzzy - 22.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ROMA
30.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Są inne sposoby dokarmiania niż butelka ze smoczkiem. Strzykawką, po palcu i jeszcze jakoś. Położne z woj się chwaliły że tak właśnie dokarmiają jeśli matka sobie nie życzy smoczka, tak więc jest jakiś wybór i dlatego chciałabym prosić w planie o te alternatywne metody dokarmiania. Ciekawa jestem tylko czy ten plan w ogóle ktoś przeczyta...i weźmie do serca. Przejadę się do szpitala przed porodem i wypytam jak to widzą Panie położne, obejrzę przy okazji sale porodowe.
Pauline85- ja też cały czas o tym myślę... mój mąż mi od razu mówił, że dziwna sprawa i zamieszani są w to rodzice- a teraz nie mogę uwierzyć. szok!
Agatka88 - w nocy się obudziłam i już zobaczyłam artykuł na temat śmierci małej Madzi. Cały czas mi to chodzi po głowie, jestem w dużym szoku. Myślę, że w tej sprawie mogą się pojawić jeszcze jakieś nowe wątki. Dziecka dalej nie mogą odnaleźć.
Dori_K ja tez nie chcialam zeby mi dokarmiali, ale jak nic nie leci a malenstwo chce jesc to wyjscia nie ma... dziewczyny wezcie sobie do szpitala kapturki ochronne na brodawki, moze Wam sie uda ze nie beda poranione, ja juz tydzien mam strupy... a glupia nie pomyslalam, zeby sie w nie zaopatrzyc wczesniej :(
Gratuluję kolejnej mamusi.

Dziewczyny tak z innej beczki, slyszałyście o tej malej Magdusi co zagineła?? W tvn24 teraz trąbią że to matka upuściła ją na podłoge i dziecko zmarło. Jaka masakra, jak sobie pomyślę że można upuścić takiego szkraba to aż mnie ciarki przechodzą. Smutne to

Właśnie, o planie położne mówiły to samo. Jedyny punkt planu który dla mnie jest ważny, to ten z prośbą o niedokarmianie Maleństwa butlą ze smoczkiem. Chcę karmić piersią, a takie dokarmianie smokiem podobno może zaburzyć odruch ssania. Reszta punktów planu zależna jest chyba od przebiegu porodu. We wtorek będę u gina, zapytam go co on o tym sądzi.

Gdyby Dianatal był tańszy, to bym się nie zastanawiała na jego zakupem, a tak to myślę...bólu porodowego się nie boję, ale rozcinania i zszywania krocza, czy - nie daj Boziulko - szyjki macicy, strasznie:(
Cześć dziewczyny - mma pytanko o paciorkowca: jaki był koszt i gdzie robiłyście?? Musiałyście gdzieś zawozić wymaz czy zostawiałyście tam, gdzie pobierali?? Zgóry dziekuję za info:)

Od razu gratuluje rozpakowanym i 3mam kciuki za dwupaki :)
Hej Dori:)
Też się zastanawiam czy plan porodu ma jakiś sens. W Wejherowie na SR mówili że jak ktoś chce to może sobie zrobić plan, ale i tak w trakcie porodu najczęściej wszystko idzie swoim torem, często inaczej niż w planie.
O tym żelu mówili że nie zaszkodzi, ale czy pomaga to też nie wiadomo, bo niektóre kobietki rodzą z nim szybko, ale niektóre bez żelu też rodzą i to jeszcze szybciej. Więc ciężko stwierdzić czy szybkość i bolesność porodu zależy od użycia dianatalu czy nie.
Pauline - ja bym wolała jeszcze poczekać, ile się da żeby dziecko urodziło się bez wywoływania. Ale kurczę, tak jak mówisz - straszne to czekanie, no i coraz ciężej już jest:(

MamaO - o ja Cię, jaka długa Twoja córeńka! Opowiadaj co z tym porodem, jak to się potoczyło?
Hej Dziewczyny:)

Dopisuję się do Waszego wątku. Co prawda późno, ale jak to się mówi, lepiej tak niż wcale.
Jestem teraz w 38 tc. Termin z magicznego kółeczka to 25 luty. Spodziewam się synka, z wyborem imienia mamy jeszcze malutki dylemat. Myślimy o Filipku, ale czy się zdecydujemy na to imię, to się jeszcze okaże:) Chcę rodzić w Wojewódzkim, gdyby się udało to siłami natury.

Gratuluję wszystkim które już urodziły, zazdroszczę Wam bardzo, bo też już chciałabym tulić w ramionach swoje Maleństwo. Zwłaszcza że siedząc w brzuchu sprawia mi coraz więcej kłopotów;) Trzymam też kciuki za Dziewczyny, którym mija już termin porodu, żeby szybko przyszło rozwiązanie.

Dziewczyny, termin coraz bliższy, więc i pytań mam coraz więcej. Niestety nie śledziłam Waszego wątku od początku więc jakbym chciała się powtarzać to mnie bez skrupułów odsyłajcie:)

Czy któraś z Was przygotowuje Plan Porodu? Chodziłam do szkoły rodzenia prowadzonej przez położne z woj, na koniec dały taki formularz i zachęcały do tego by taki plan ze sobą przywoizić na porodówkę. Zastanawiam się tylko czy to ma jakikolwiek sens?

I czy któraś z Was rodziła lub przynajmniej coś słyszała nt Dianatalu? Czy warto inwestować w ten żel? Jak uważacie? Jest drogi, kosztuje prawie 400 zł, mój ginekolog nie ma na ten temat zdania:(

Pozdrawiam,
Dorota
Marta-B - ja jestem ostatnio coraz bardziej zrezygnowana i mam wrażenie, że w ciąży zostanę jeszcze do przyszłego roku...ehh
Myślałam cały czas, że urodzę przed terminem. A na to wychodzi, że trzeba będzie jeszcze wywoływać. Mój termin wyznaczony jest na sobotę i pewnie w sobotę (po 7 dniach) nie będzie możliwości wywołania, a trzeba będzie czekać do następnego tygodnia. Co mnie przeraża...jeszcze tyle czasu.
Mała miała 3.640 kg i 60 cm ; 10 punktów Apgar i poród SN... Chociaż niewiele brakowało do do CC.
dziękujemy :-)
Pauline - to mamy tak samo:) No cóż, jeśli to się u mnie też przeciągnie, to możemy się tylko pocieszać, że odejście krwistego czopa jest dowodem na rozwieranie się szyjki, więc i tak już naprawdę blisko do porodu. Niedługo będzie po wszystkim:)
MamaO - gratuluję serdecznie! :)

Marta-B - u mnie też było to mocno podbarwione. Odeszło z rana i myślałam, że na tym się skończy. Co do czego po południu i na drugi dzień znów się pojawiało (co prawda było tego już trochę mniej). Od tamtego czasu natomiast mam bardzo dużo śluzu (już przezroczystego).
MamaO - gratulacje!!:) Napisz koniecznie jakieś szczegóły - ile Twoja córcia waży, jaka jest długa, no i jak się czujecie?:)

Pauline - kurczę, a ja myślałam że jeśli jest porządnie podbarwiony krwią to już max po 3 dniach poród... U mnie to było praktycznie całe krwiste, nie jakieś różowe, tylko normalnie brązowo krwiste, że się tak wyrażę, przepraszam za dosadność;) A u Ciebie? Biorę się za sprzątanie, a jutro chcę urodzić, może mnie córcia posłucha;)
mamaO gratulacje :)
kurcze ciekawe, która będzie następna- codziennie zaglądam i czekam na relacje :)
Witam się serdecznie dziewczyny :)
My już rozpakowane :-)))
29.01 0 15:50 na świat przyszła nasza córcia :)
Marta-B - nie chcę nic mówić (pisać) ale mi odszedł czop tydzień temu w sobotę, też podbarwiony krwią. Byłam taka szczęśliwa, że coś w końcu zaczyna się dziać, a od tej pory cały czas jestem 2w1. :( Może u Ciebie szybciej coś się pojawi.
Co prawda skurcze miewam już codziennie, najdłużej po 2 godziny non stop i są dosyć męczące, gdy już myślę, że czas do szpitala, wszystko ustaje.
Termin mam na jutro, już nie mówiąc, że wszystkie terminy z usg przeleciały.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry