Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.XIV

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=309133&c=1&k=130

ROZPAKOWANE:

*04.12.2011 (termin06.01.2012) -misia83- szpital Zaspa, SYNEK FILIPEK, 2kg, 46cm, CC
*18.12.2011 (termin05.01.2012) -justysia1- szpital Wejherowo, SYNEK KACPER, 3620g, 58cm, CC
*31.12.2011 (termin20.01.2012) -Marti30- szpital Wejherowo, SYNEK JAKUB ,3080g, 53cm, SN
*01.01.2012 (termin09.01.2012) -Hatari- szpital Wojewódzki, SYNEK KSAWERY, 3530g, 55cm, SN
*03.01.2012 (termin09.01.2012) -Brygida -szpital Zaspa, CÓRECZKA ZUZIA, 3660g, 54cm, SN
*06.01.2012 (termin17.01.2012) -madziakin- Royal Free Hampstead, CÓRECZKA JULIA, 2578g, CC
*09.01.2012 (termin06.01.2012) -Agatka88- szpital Wejherowo CÓRECZKA ZOSIA ,2715g, 55cm, CC
*12.01.2012- RENNI-szpital Wejherowo, SYNEK STASIU, 4060g, 61cm
*20.01.2012 (termin23.01.2012) -aniax- szpital Zaspa, SYNEK JAŚ, 3750g, 56cm, SN
*22.01.2012 (termin18.01.2012) -Kola85- szpital Wejherowo, CÓRECZKA LENKA, 3880g, 57cm, SN
*26.01.2012 (termin01.02.2012) -niewiem1303- szpital Swissmed, SYNEK IWO, 3300g, 53cm, CC
*29.01.2012 (termin07-09.01.2012) -mamaO- szpital Wojewódzki, CÓRECZKA LILIANA, 3640g, 60cm, SN
*31.01.2012 (termin15.01.2012) -dirty_little_secret- szpital Zaspa, CÓRECZKA WIKTORIA, 3500g, 56cm, SN
*31.01.2012 (termin03.02.2012) -oolenka1- szpital Wejherowo, CÓRECZKA ZUZANKA, 4350g, 63cm, SN
*02.02.2012 (termin30.01.2012) -tekila28- szpital Wojewódzki, CÓRECZKA AGATKA, 3300cm, 57cm, SN
*02.02.2012 (termin03.02.2012) -olcia_- szpital Kliniczna, SYNEK BARTUŚ, 3260g, 55cm, SN
*04.02.2012 (termin04.02.2012) -Pauline85- szpital Redłowo, SYNEK STAŚ, 3380cm, 55cm, SN
*04.02.2012 (termin28.01.2012) -Marta-B- szpital Wejherowo, CÓRECZKA ZUZIA, 3840, 58cm, SN
*06.02.2012 (termin26.01.2012) -Struś- szpital Kliniczna, SYNEK MACIEJ, 3680g, 58cm, CC
*07.02.2012 (termin12.02.2012) -Paula81- szpital Zaspa, SYNEK KUBUŚ, 3540g, 57cm, SN
*08.02.2012 (termin07.02.2012) -Luciolla- szpital Kliniczna, CÓRECZKA WERONIKA, 2860g, 52cm, SN
*08.02.2012 (termin05.02.2012) -Sasa1984- szpital Wejherowo, SYNEK OSKAR, 3500g, 59cm, CC
*10.02.2012 (termin12.02.2012) - czarnaaga- szpital Redłowo, SYNEK MAKSYM, 3600g, 57cm, SN
*11.02.2012 (termin28.02.2012) -moniii1985- szpital Morski, CÓRECZKA MARCELINKA, 3050g, 51cm, SN
*12.02.2012 (termin06.02.2012) -jasminka90- szpital Kliniczna, CÓRECZKA WIKTORIA, 3390g, 57cm, SN
*15.02.2012 (termin19.02.2012) -Monika1987- szpital Zaspa, SYNEK WOJTUŚ, 3810g, 58cm, SN

DWUPAKI:

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.Mama_XK - 06.01.2012 - szpital Kliniczna, Synek
3.PaFFlinka - 11.01.2012 - szpital Puck, Synek PIOTRUŚ
4. Asica - 12.01.2012 - Synek
5. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
6.evilek - styczeń 2012 ?
7.elcia88 - 15.02.2012
8.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
9.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
10.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka WIKTORIA ZOFIA
11.lutka - połowa lutego
12.fyzzy - 22.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ROMA
13.Dori_K - 25.02.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fizzy dobrze masz z tym spaniem i wstawaniem męża do dziecka. :)
U nas wygląda to w ten sposób, że wstajemy razem - ja zaczynam przewijanie, a mój mąż przygotowuje mleko. Gdy przewinę małego, mleko gotowe do podania, mąż idzie dalej spać, a ja jeszcze troszkę się męczę. Jeżeli nakarmię i Staś idzie od razu spać to jest cudownie, ale czasem bywa tak, że jeszcze godzinę do niego chodzę, przykrywam, głaszczę albo biorę do nas do łóżka.
U mnie już 5 tygodni od porodu, pod koniec przyszłego tygodnia mogę umawiać się do ginekolog. Na razie kompletnie nie interesują mnie sprawy łóżkowe i jest mi z tym wygodnie. :)
Czy któraś z Was ma może leżaczek bujaczek fisher price - tropikalny las? Zastanawiam się nad kupnem.
Ja też nie mogę narzekać na mojego lubego :) Wczoraj został z mała a ja dostałam wychodne na zakupy po Galerii Bałtyckiej :) Na szczęście mój aniołek śpi w nocy jak nieprzytomny i budzi się max dwa razy na jedzenie wiec wystarcza ze ja wstaje bo i tak karmie piersią a tatuś sobie kima. U nas planuje seksik na rocznicę. Taki prezencik będzie ;)

Kupiłam już mojej córci 5 różnych rodzajów smoczków i żadnego nie chce. Wypluwa albo się dławi. Ale czasem zassie na chwile jak najęta i znów wypluwa.
Mój mąż też mi dużo pomaga. Często zostawiam go z dzieckiem i super sobie radzi. W nocy mały się budzi 2 razy na karmienie i zasypia jak aniołek. W dzień jak jest możliwość to mąż bierze go na spacer a ja w tym czasie śpie:)

Najgorzej jest z zasypianiem. Po kąpieli synek robi się marudny i płaczliwy. Wczoraj wykąpałam go o 20 a zasnął po wielkich przebojach o 22 i o dziwo ze smoczkiem którego dotychczas nienawidził

U mnie połóg już się kończy ale jeszcze leciutko plamie więc o sexie na razie nie myślę kurcze nawet ochoty nie mam. Kupiłam sobie wczoraj piękną bieliznę na ten "pierwszy raz" ale chyba trochę poleży w szafie:)

Od kilu dni jem nabiał i mam nadzieje, że dziecku nie zaszkodzi i wypiłam kawę zbożową z mlekiem ach jakie to było przyjemne lepsze od orgazmu hihi.

Najgorsze jest to, że jedna pierś zrobiła się większa od drugiej i wyglądam dziwacznie:/ oby tylko po karmieniu zrobiły się równe
witajcie.:) Ktos tu temat seksu.... ehhhhh .Moze by sie chcialo...ale u mnie to bariera psychiczna i niechec.Raczej do mojego. Uzasadniona jego dogadywaniem,nic a nic nie probuje i nie mysle o tym.Da sie zyc i jest dobrze.Obawiam sie ,ze kolejne zblizenie bedzie ..na kolejne dziecko he he :) o ile bede chciala.Zarty zartami....ale to przykre. Ahhh nie mozna miec wszystkiego,los podarowal mi coreczke mega sliczna i zdrowa a ukarał chlopem z trudnym charakterem.Mialam wczoraj gosci-praktycznie od rana do wieczora.I wiecie co-moja ciotka kochana znalazla u mnie 1 siwego wlosa!!!!Szok!!!!chyba siwieje przy moim :/
Temat chrzcin-my mamy na 8kwietnia.Problem kreacjii malej.Jak ubrac takie dziecko??Mam juz zaklepany stroj-sliczna sukienke i do tego jest taki plaszczyk polarkowy.chyba nie bedzie zimno....
wiekszym problemem bedzie stroj dla mnie :).Przeciez jako mloda mama nie pojde ubrana byle jak.ale co kupic ??By dobrze wygladac i sie dobrze czuc przede wszystkim.a uroczystosc po bedzie w domku.Problem to liczba gosci-oczywiscie ja przy kuchni(ciasta,miesa itd),planuje tak 13osob. Tylko naprawde najblizsza rodzina-gdybym chciala tak zaprosic cala moja najblizsza rodzine(7rodzenstwa-czesc juz ma swe polowki) to bylo by wesele :).Mojemu i tak za duzo ludzi,jakby to on siedzial w kuchni :/
Lucciola- moja Zuzia tez smoka długo nie chciała, codziennie próbowałam jej dać i tez sie dławiła. Az w koncu za któras próba udało sie, zassała. teraz smok to jej przyjaciel, oczywiscie nie taki fajny jak piers, ale moze byc :)
my dzis po szczepieniach - byl ryk :( teraz troche marudzi... mam nadzieje ze tylko na tym sie skonczy.
jak sie skonczyly problemy z ulewaniem to zaczely sie z qpa :(
nie chce malemu co chwile zmieniac mleka i kombinowac, a wole z dwojga zlego ulewanie niz zatwardzenia - masakra jakas
dziewczyny a jak Wasze maluchy znoszą kąpiel? u nas jest taki ryk, że chyba cały blok słyszy... śpiewamy, zabawiamy i nic :/
u nas to samo... az ma lekka przepukline pepkowa od tego darcia sie. Probowalismy w pieluszcze go moczyc - nic nie daje. Teraz TROCHE lubi lezec w wodzie ale jak sie go wyciaga i kladzie na reczniku to wyje, az sie zanosi... :(
hej dziewczyny, normalnie nie nadążam z czytaniem. Podczytuje cały czas ale jakoś czasu nie mam żeby coś napisać :P Ostatnio wylądowaliśmy w szpitalu po naszej chorobie z podejrzeniem zapalenia płuc ale na szczęście wszystko jest oki (ale strachu się najadłam)

Co do seksu to my juz mamy ten "pierwszy raz" :P za sobą po przerwie poł rocznej i było naprawdę fajnie. mąż tyle ile daje rade to mi pomaga. neistety pracuje na zmiany i czesto nie ma go od 12 do 22 w domu więc jestem sama. Ale jak tylko chce to zostaje z małą a ja mam wychodne. tylko niestety nie słyszy małej jak się budzi rano więc jak musze wyjść wcześnie rano to budzę go tak żeby wstał i się ubrał i już nie spał hehe. Ostatnio jak mu powiedziałam o 6 żeby małą nakarmił bo muszę wyjść zaraz to powiedział "nie chce mi sie' to rece mi opadły no ale nie moge narzekac bo naprawdę pomocny jest.
kilogramów do zrzucenia sprzed ciąży nie mam juz żadnych ale dla samej siebie jeszcze z 5 bym zrzuciła, muszę pomysleć o jakiejś diecie ale ciężko mi będzie bez słodyczy i coli (może pomysle znowu o dukanie tam można cole zero pić i zawsze jakieś słodkości też sobie robiłam z przepisów z książki)

Mała w nocy śpi pięknie dziś np od 21 do 6:30 poprostu w nocy to jest aniołek :)
Co do kąpieli to Zośka też ją uwielbia zawsze jest uśmiechnięta tylko zaczyna marudzić jak już ją na ręcznik przekładam bo to czas wycierania i czyszczenia noska a tego to niecierpi drze się jakby ją ze skóry obdzierali. W przyszłym miesiący jak pozbędziemy się katarku to wybieramy się na basen w Gdyni są takie zajęcia dla maluszków takich więc moż byc ciekawie.

W szoku jestem czytajac ze dziecko spał cała noc, oczywiście zazdroszcze, bo u nas tak nie jest.jesli Zuzia zasnie o 21 to pobudka o 24, potem o 2 i ok 6-wtedy nie spi juz do ok 9. Czesto jest tez tak, ze jak sie budzi w nocy to nie na pół godzinki, tylko tak z 1,5 .

Natomiast uwielbia kapiel i nie ma nic przeciwko balsamowaniu i ubieraniu, takze z tym problemu nie mamy.
Mi zostało do zrzucenia jeszcze z 6 kg, uwazam ze nie jest to duzo, zwazywszy na to, ze w ciąży przytyłam az 22 kg. Nie wygladam tak źle, zdarzało sie ze ważyłam tyle ile teraz przed ciążą, ale teraz jest inaczej, nie mam wyrzutów sumienia- przeciez dopiero co dziecko urodziłam, a waga i tak sama powoli spada. Oczywiscie gdybym nie karmiła piersia to pewnie juz od dawna bym słodycze jadała i musialabym tez na tego dukana znów liczyc :). Jednak tak jak pisałam wczesniej- głodna jestem non stop, mimo tego ze jem normalne posiłki ( tyle ze lekkostrawne i nie podjadam miedzy nimi).
Pamiętam że ktoś prosił mnie o numer na usg bioderek (ale nie pamiętam kto) :) jesli to dalej aktualne to : 506 076 818 doktor Damaszke (w sumie nie doktor a radiolog) przyjmuje w pon 17-19 środa 16-18 i sobota 10-13 Wejherowo sobieskiego na przeciwko zusu (tam gdzie bank pko) 2 pietro pokój 14

Co do kolek to polecam bobotic u nas zdał egzamin śpiewająco

http://forum.trojmiasto.pl/Bezplatne-Spotkania-Dla-Mam-t319044,1,130.html dziewczyny może któraś jest chętna żeby się wybrać?? i czy któraś wie gdzie jest ten cały pandinek żeby mi wytłumaczyć drogę

Hej dziewczyny-no ja normalnie nie nadążam czytać:)

Ja to w domu mam teraz trójkę dzieci-wychodzi ta moja dobroć i wyręczanie męża i córki we wszystkim. Cholera mnie jednak bierze jak on ma odkurzyć a potem widzę , że żle to zrobił !!!
Dobrze, że chociaż na zakupy sama idę i na aerobik 3 razy w tygodniu, bo bym chyba ocipiała .Moja 10 letnia córka wkółko mnie woła o wszystko-pracuję nad tym, aby była bardziej samodzielna. Zastanawiam się czy mogłaby sobie sama suszyć włosy suszarką?

Brygida-czy ty juz zaczełaś brac te pyle? Krwawisz po nich? Bo ja cały czas:(

Czy któraś z Was może bierze cerazette?

Mój synuś na szczęscie przestał aż tak ulewać , ale widzę, że to moja zasługa-karmię go prawie w pionie oparci jesteśmy o zagłówek łóżka i już mnie tak ciało nie boli. Wcześniej czułam sie tak jakbym odleżyny miała-ból ręki, łokcia i pleców. Żadnej maści nie mogę stosować , bo na wszystkich są przeciwskazania jak sie karmi piersią.
Karmienie mi idzie całkiem niezle-mały dostaje tylko 120ml na dobę Bebilonu. Teraz długo go nosze po karmieniu i prawie zawsze odbije:)
Wczoraj przespał pierwszy raz 5 godz!!!!Spałam jak zabita:))
oolenka1 - opisałaś dokładnie przebieg mojej nocy. Mały budzi się w tych samych godzinach, co Twoje dziecko! Od 6-7 jestem już na nogach, bo moje dziecko jest wyspane. Tym przerywanym snem, śpię łącznie maksymalnie 6 godzin. :( Staś nigdy nie przespał dłużej niż 4 godziny.
Agatka88 - a możesz coś więcej powiedzieć na temat tych zajęć pływania dla dzieci? Mój Staś uwielbia wodę, widać, że nie chce wychodzić z wanienki. Płacz jest dopiero przy wycieraniu, ale też nie zawsze.
Ach, my po wizycie u księdza i wstępnym ustaleniu terminu chrzcin :) W sumie dawno nie spotkałam takiego ludzkiego księdza :) No i nieco zaskoczył mnie fakt, oficjalnego cennika a nie tradycyjnie ,, co łaska, nie mniej niż ... '' :-)
Byliśmy wczoraj z małą w laboratorium pobrać krew na tsh i ft4, płaczu było...
Luśka pierwsze kąpiele z wielkim płaczem, teraz uwielbia :) Co do smoczków, to mam ich w domu kilka i chyba najbardziej podpasował jej nuk baby rose :)
ja pieerrr... napisalam mega dlugiego posta i mi go skasowalo...no nic;/

oolenka- uzywalam windi dopiero 3 razy,wiec nie moge mowic o jakiejs systematycznosci:)

Marti30 - ja caly czas czekam na okres, a jego ani widu ani slychu;/

Agatka88- ja bym sie wybrala...ale tam pewnie nie bedzie pokazu wiazania chusty, tylko sama gadka o ideii..
Daj znac czym jedziesz, to Ci powiem jak mniej wiecej tam dojechac.

My tez mamy problem z kupa, dzis zaczyna sie trzeci dzien jak jej nie ma. Mala nie prezy sie,nie steka wiec cierpliwie czekam, chociaz boje sie tej kupy, ostatnio po poltora dnia byla mega - to co bedzie teraz?!:)

Zwazylismy wczoraj mała, w 10 dni przybrala 400g i wazy teraz 5600 - mm jej służy:)

A ja wlazłam wreszcie w jeansy sprzed ciąży:) Hurrrraaaaa:D
Hej. Nie mam za dużo czasu żeby tu zaglądać, też mamy ustalony już termin chrztu na 8.04, - nie wiem tylko co ubiorę bo w nic się nie mieszczę....zostało mi jeszcze jakieś 12 kilo do zrzucenia, najbardziej wkurzają mnie uda, energii i sił do ćwiczenia niestety brakuje.
Badania na tsh i ft4 mała miała robione w szpitalu i były ok, jedyny plus z jej pobytu w szpitalu to właśnie badania które miała zrobione m.in na toksoplazmozę i chyba wszystkie te które robiło się w ciąży, dodatkowo miała usg główki i brzuszka.
Jeśli chodzi o kąpiel to najpierw ją muszę podkarmić dopiero potem można kąpać, zawsze koło 19-20, potem druga pierś i mała ładnie śpi (i ja też) do 1-2, kolejne karmienie 4-5, następne 7-8. Pielęgniarka środowiskowa mówiła, że nie trzeba kąpać dzieci codziennie, że co 2-3 dni wystarczy ale mała wydawała mi się brudna wiec kąpiemy codziennie.
Na kolki też nam pomaga bobotic, prawie to samo co sab simplex a tańszy i łatwiej dostępny.
Martwi mnie, ze mała czasami ulewa w trakcie jedzenia, jeszcze przy piersi, dzisiaj ulała chyba wszystko co zjadła i bardzo często ma czkawki, wasze dzieciaczki też tak mają?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry