Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.XIV

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=309133&c=1&k=130

ROZPAKOWANE:

*04.12.2011 (termin06.01.2012) -misia83- szpital Zaspa, SYNEK FILIPEK, 2kg, 46cm, CC
*18.12.2011 (termin05.01.2012) -justysia1- szpital Wejherowo, SYNEK KACPER, 3620g, 58cm, CC
*31.12.2011 (termin20.01.2012) -Marti30- szpital Wejherowo, SYNEK JAKUB ,3080g, 53cm, SN
*01.01.2012 (termin09.01.2012) -Hatari- szpital Wojewódzki, SYNEK KSAWERY, 3530g, 55cm, SN
*03.01.2012 (termin09.01.2012) -Brygida -szpital Zaspa, CÓRECZKA ZUZIA, 3660g, 54cm, SN
*06.01.2012 (termin17.01.2012) -madziakin- Royal Free Hampstead, CÓRECZKA JULIA, 2578g, CC
*09.01.2012 (termin06.01.2012) -Agatka88- szpital Wejherowo CÓRECZKA ZOSIA ,2715g, 55cm, CC
*12.01.2012- RENNI-szpital Wejherowo, SYNEK STASIU, 4060g, 61cm
*20.01.2012 (termin23.01.2012) -aniax- szpital Zaspa, SYNEK JAŚ, 3750g, 56cm, SN
*22.01.2012 (termin18.01.2012) -Kola85- szpital Wejherowo, CÓRECZKA LENKA, 3880g, 57cm, SN
*26.01.2012 (termin01.02.2012) -niewiem1303- szpital Swissmed, SYNEK IWO, 3300g, 53cm, CC
*29.01.2012 (termin07-09.01.2012) -mamaO- szpital Wojewódzki, CÓRECZKA LILIANA, 3640g, 60cm, SN
*31.01.2012 (termin15.01.2012) -dirty_little_secret- szpital Zaspa, CÓRECZKA WIKTORIA, 3500g, 56cm, SN
*31.01.2012 (termin03.02.2012) -oolenka1- szpital Wejherowo, CÓRECZKA ZUZANKA, 4350g, 63cm, SN
*02.02.2012 (termin30.01.2012) -tekila28- szpital Wojewódzki, CÓRECZKA AGATKA, 3300cm, 57cm, SN
*02.02.2012 (termin03.02.2012) -olcia_- szpital Kliniczna, SYNEK BARTUŚ, 3260g, 55cm, SN
*04.02.2012 (termin04.02.2012) -Pauline85- szpital Redłowo, SYNEK STAŚ, 3380cm, 55cm, SN
*04.02.2012 (termin28.01.2012) -Marta-B- szpital Wejherowo, CÓRECZKA ZUZIA, 3840, 58cm, SN
*06.02.2012 (termin26.01.2012) -Struś- szpital Kliniczna, SYNEK MACIEJ, 3680g, 58cm, CC
*07.02.2012 (termin12.02.2012) -Paula81- szpital Zaspa, SYNEK KUBUŚ, 3540g, 57cm, SN
*08.02.2012 (termin07.02.2012) -Luciolla- szpital Kliniczna, CÓRECZKA WERONIKA, 2860g, 52cm, SN
*08.02.2012 (termin05.02.2012) -Sasa1984- szpital Wejherowo, SYNEK OSKAR, 3500g, 59cm, CC
*10.02.2012 (termin12.02.2012) - czarnaaga- szpital Redłowo, SYNEK MAKSYM, 3600g, 57cm, SN
*11.02.2012 (termin28.02.2012) -moniii1985- szpital Morski, CÓRECZKA MARCELINKA, 3050g, 51cm, SN
*12.02.2012 (termin06.02.2012) -jasminka90- szpital Kliniczna, CÓRECZKA WIKTORIA, 3390g, 57cm, SN
*15.02.2012 (termin19.02.2012) -Monika1987- szpital Zaspa, SYNEK WOJTUŚ, 3810g, 58cm, SN

DWUPAKI:

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.Mama_XK - 06.01.2012 - szpital Kliniczna, Synek
3.PaFFlinka - 11.01.2012 - szpital Puck, Synek PIOTRUŚ
4. Asica - 12.01.2012 - Synek
5. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
6.evilek - styczeń 2012 ?
7.elcia88 - 15.02.2012
8.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
9.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
10.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka WIKTORIA ZOFIA
11.lutka - połowa lutego
12.fyzzy - 22.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ROMA
13.Dori_K - 25.02.2012 - szpital Wojewódzki, Synek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
MartaB rzeczywiscie to moze byc juz 2 skok - strasznie zakrecona jestem :(

aha i co do mleka to jeszcze pozniej powiedziala ze nie zmieniac jak przybiera na wadze to to ulewanie nie jest grozne i mu przejdzie. I wez sie tu zapytaj o cos lekarza. W sumie to mam robic co chce - z tego wynika ;)

aha mam do oddania wit d+k prawie cale opakowanie, bo my z racji karmienia mm mamy tylko podawac wit d, jak ktoras chce to oddam za darmo, mieszkam niedaleko etc wiec przy okazji spaceru jak ktoras z Was mieszka blisko mozemy sie spotkac, szkoda wyrzucac.
szczepienia dzis nie mielismy, bo nie minelo 6 tyg - babce w rejestracji sie cos pochrzanilo, idziemy w pn, tymczasem mam wykaz aptek i bede dzwonic i pytac o ceny.

u nas tez ostatnio zaczely sie male problemy z brzuszkiem, ale od razu daje sab simplex i jest ok. Napina sie czasami jak chce baczka puscic, a jak cos grubszego, to bywa ze placze, ale tez nie zawsze. Niestety maly ulewa, je strasznie lapczywie a potem po 2h po karmieniu ulewa mimo odbicia. Je co ok 4-5h, pediatra napierw mi mowila, ze mam karmic czesciej a w mniejszych ilosciach zeby nie byl za mocno wyglodzony i nie pil lapczywie, a potem od razu ze mam przejsc na bebilon comfort, nie chce zmieniac mleka, no chyba ze to karmienie czestsze nie zda egzaminu.

co do bolu kregoslupa mnie wlasnie nie boli jak nosze pas, zreszta sporo czasu nie nosilam, bo m byl za duzy, dzis kupilam s i jest ok.

Iwo wazy 4500 , od 16/02 do 8/3 przytyl 900 g.

paula81 mi macierzynski wyplaca pracodawca i dostalam normalnie jak wyplate.
U nas też problemy z brzuszkiem, czasem mały tak "strzela", cały czerwony.. ale za chwilę przechodzi i zasypia. Najszybciej uspakaja się przy piersi, jakoś nie podawałam jeszcze kropli ale jak piszecie, że pomaga, to kupię. Jak często to dawać?

Czy pamiętacie kiedy po raz pierwszy dostałyście macierzyński? Wypłacają równo miesiąc po porodzie?
my też na początku mieliśmy problem z gazami ale zaczęłam podawać małej kropelki i już jest ok.

Brygida, już włączam małej karuzelę i w końcu ją polubiła:) W ogóle zaczęła być bardziej 'kumata', wczoraj tak ładnie się do mnie uśmiechała i gaworzyła,że aż się popłakałam ze wzruszenia.... cudowne uczucie:) też już ładnie trzyma główkę, jak leży na brzuszku to tymi tak robi jakby chciała się podnieść, całą pupę podniesie , nogi tak robi jakby chciała już raczkować:) ogólnie duży postęp już zrobiła :) tylko jakoś ostatnio nie lubi tej maty edukacyjnej nie wiem czemu... marudzi zawsze jak ją tam kładę..
Brygida - nie ma za co :)
Ja właśnie przeglądałam w poszukiwaniu czegoś na chrzest dla
małej :)

W poniedziałek idziemy do księdza dowiedzieć się co i jak i na kiedy ? i powoli coś załatwiać, bo czas leci...
Moja mała zaczęła od 62 (urodziła się 60 cm) teraz jeszcze w duże 62 wejdzie ale tak to już 68, ach ta ,,jednolita'' rozmiarówka :)
I też już 2 siatki odłożyłam :-)

U nas na szczęście problemów z brzuszkiem, bąkami nie ma. Pamiętam jak moja starsza się strasznie męczyła...

Zastanawia mnie tylko to jej jedzenie, nie wiem, ale czasami odnoszę wrażenie że Luśka się nie najada...
położna poleciła mi esputicon- to właśnie odpowiednik espumisanu. po kropelkach jest lepiej, ale najskuteczniejszy termoforek na brzuszek, dobra też pieluszka rozgrzana żelazkiem. staramy się właśnie umówić na wizytę domową, bo szkoda mi do jutra czekać jak widzę jak się męczy bidulka. robimy też rowerek nóżkami i tzw. samolocik na przedramieniu muszą zwisać swobodnie nóżki i rączki- to też metody na ''odgazowanie''. napiszę co poleciła pediatra jeśli uda nam się dzisiaj wizyta.
Kręgosłup boli mnie jak jestem bardzo zmęczona, po całym dniu, chociaż od czasu do czasu boli mnie też, gdy zbyt długo noszę pas poporodowy - może to jest przyczyną? Poza tym schylanie, podnoszenie i noszenie małego też robi swoje.
Robię 6 Weidera, ale też kilka razy miałam dość mocny ból brzucha, po dłuższym przećwiczeniu. Najprawdopodobniej obkurcza się jeszcze macica. W zeszłym tygodniu miałam taki ból, że nie mogłam się wyprostować, myślałam, że już dostałam okres, a tu jednak nic.
Dobrze macie z tym spaniem, ja dziś znów ledwie żywa. Spałam łącznie 4 i pół godziny. W nocy sprawdzam, co ile budzi się mały, co ile ja i wszystko podliczam. Jakbym miała co najmniej obsesję, albo jakąś nerwicę natręstw ;) Nad ranem około 6-7, gdy jestem wykończona to mały już nie chce spać i od tego czasu jestem na nogach. Skaczę przy nim do około 10-11, dopiero po tym czasie zasypia.
mama0 - dzieki za link z sukienką:) Zaczęłam licytowac:)
Zglupialam juz z tym rozmiarem, nie mam pojecia w co ona bedzie wchodzic pod koniec kwietnia... Teraz juz nosi 62 lub 62/68.. Wczoraj cala siate za malych ciuchow z jej komody wyjęłam:)

Madziakin - włączalas Julce karuzelke? Zuzka chyba do niej dorosla, bo teraz co jej wlaczymy, to smieje sie do niej jak szalona:)
Wogole mala w ostatnich dniach straaasznie poszla do przodu, śmieje sie juz pełną gębą:), niesamowicie gada, piszczy, podnosi glowe coraz wyzej, w pionie tez coraz mniej kiwa:) no i co mnie najbardziej smieszy, jak lezy na brzuchu, to kombinuje nogami zeby sie przewrocic:) na razie udaje sie jej tylko znalezc na boku:)
Wczoraj ponad godzine ogladala tv w lezaczku az zasnela:)

Ja na bączki polecam Windi, wczoraj pierwszy raz uzylam, Zuza plakala i miala twardy brzuszek - kateter w pupkę, polecialo pare bączkow i bylo ok:)
Tylko nie oplaca sie kupowc calej paczki, tak jak ja to zrobilam. Producent zaleca,zeby uzywac je jednorazowo, ale zrobione sa z takiego gumo-plastiku, wystarczy wiec umyc, wypazyc i moga byc wielokrotnego:)
Mnie kręgosłup boli, ale ewidentnie od zbyt długiego karmienia w pozycji siedzacej, po położeniu sie do łóżka na płasko boli dość mocno, ale po chwili ustaje.

Fizzy- a jakie kropelki dajesz dziecku?? ja od 2 dni espumisan dla niemowląt, ale poprawy nie widzę.Daje jej jeszcze lacidobaby i masuje t brzuszek , ale mała cierpi, steka, pezy sie a ledw baczki puszcza. Kupki znowu od 3 dni nie robiła. Serce m peka gdy na to wszystko musze patrzec , a nie moge jej pomóc. Obwiniam siebie ze pewnie jem cos co jej szkodzi, ale juz prawie nic nie jem-ze strachu i ciągle głodna jestem. Dzis wizyta u innego pediatry- moze on cos poradzi, bo jak nie to bede musiała jej codziennie czopki dawac - czego nie chce.
cześć dziewczyny! codziennie Was podczytuję, ale zawsze zabraknie mi czasu żeby coś napisać :) byliśmy na ważeniu- mała przybrała od wyjścia ze szpitala 200g- położna mówi, że super. ja też niestety poległam z karmieniem- mała nie chciała w ogóle łapać piersi, ściągałam laktatorem, ale też jakieś śmieszne ilości- cały dzień na 1 karmienie :( zresztą mała ulewała tylko moje mleczko... smutno mi trochę, ale cóż... od 3 dni mamy problem z gazami- mała prężyła się i budziła za każdą kupką czy bączkiem. wczoraj zmieniłam mleczko ze zwykłego bebilonu na comfort (nie wspomnę o cenie- masakra! ) dzisiaj wydaje się, że jest lepiej- ale zobaczymy. położna radziła ogrzewać brzuszek, kropelki na wzdęcia i masaż. czy któraś z Was miała taki problem? poza tym je ładnie co 3 godzinki. mąż mi bardzo pomaga- ja idę spać o 22, a on przejmuje małą. ja wstaję o 3-4 i 6-7 :)
Mnie kręgosłup nie boli. Pobolewał przez kilka pierwszych dni po porodzie, gdy zmieniał swoje ustawienie. Podczas ciąży był inaczej wygięty a potem musiał wrócić "do siebie".

Za to pobolewa mnie lewy jajnik. Boję się że za 2 tygodnie mogę dostać okres.

Czy Wy robicie brzuszki? Mi wychodzi średnio 60-70 dziennie i dziwnie boli mnie macica - coś jak delikatne bóle przed okresem. Nie wiem czy to macica się obkurcza czy po prostu przesadziłam z ćwiczeniami. A może okres się zbliża. Czy okres może przyjść tak szybko, gdy karmię piersią?

Marti - to chyba Ty pisałaś o szwach rozpuszczalnych które nie chciały się rozpuścić. Chyba mam ten sam problem. Mam wrażenie, że jeden z nich wrasta pod skórę i wcale się nie rozpuszcza. Jak to było u Ciebie?
Niewiem - a to przypadkiem nie wypada akurat skok rozwojowy nr 2?:)
Nasza Zuzia też śpi z nami, już się pozbyłam wyrzutów sumienia. Czasem ją odkładam do łóżeczka i jest ok, więc wiem że z przestawieniem nie powinno być problemów. Ale teraz jest nam tak wygodniej a poza tym gdzieś czytałam że dzieci często przytulane itp są bardziej inteligentne, zaradne itd;) Prawda czy nie, ale tego się trzymajmy;)

Tekila - Zuzia ważyła 4440 gdy nie skończyła jeszcze 3 tygodni!!;) Lekarz mi mówił na tamtej wizycie że to absolutnie nie jest ZA dużo. Jest sporo, ale to dobrze, wszystko ok. Teraz waży pewnie ponad 5, a jest na samym cycku. Urodziła się duża (ponoć) - 3840.

Brygida - u nas też będzie wódka - nie ma w rodzinie osoby która po wódce by się źle zachowywała, każdy zna umiar więc nie widzę problemu. Na tą okazję zachowaliśmy nawet flaszeczkę naszej wódki weselnej;)

Marti - a mogę spytać o koszt takiej imprezy w tym hotelu wasco?
niewiem1303 mnie aż tak kręgosłup nie boli jak piszesz, czasami boli trochę ale nie codziennie. Bardziej odczuwam to jak jestem zmęczona... nie wiem,myślę,że to od tego nachylania się jak karmię małą.

niewiem1303 to nieciekawie z tym spaniem, może się jeszcze to zmieni małemu, Julka też swego czasu źle spała, musiałam wstawać do niej co chwilę a teraz pięknie śpi, zdarzy się czasem,że zasypia z nami ale zaraz ją odkładam do łóżeczka.
my szczepienia jutro mamy...
u nas noce roznie, jak Iwo spi u siebie to co chwila ryk, a to dydus wypadnie a to co innego mu nie pasi, a ja wsciekla bo musze co 5 minut wstawac do niego, od 2 dni spi ze mna i spi slicznie, tylko pobudka na jedzonko, jestem zla bo nie chce go przyzwyczajac do spania ze mna, bo bede pozniej miala klopot, ale wstawanie co chwila jest mega meczace ;/

dziewczyny czy Was tez tak boli kregoslup? ja nie moge wytrzymac dzis na spacerze musialam dwa razy siadac na lawce, bo myslalam ze do domu nie dojde, dodam ze chodzi o ten dolny odcinek
Marti30 no duży chłopczyk z Twojego Kubusia:))
ciężkie zadanie Cię czeka jutro, ojj oby się udało jakoś zebrać ten mocz:)
My juz po kontroli-Kuba waży 5400kg:))
Szczepienie w środę-biorę 5 w 1.
Pneumokoki bezpłatnie mamy ze wzgledu na to, że jest wcześnikiem, ale zaszczepię go po 3 mcu życia.
Jutro mamy złapać do pojemnika mocz i zrobić posiew moczu profilaktycznie i nie wiem jak złapiemy:( bedziemy od rana próbować...
ja właśnie też powoli nad chrzcinami myślę, chciałabym w kwietniu/maju. U nas w sumie chrzestni chyba wybrani (?).
moja Julka dzisiaj ładnie spała:) już śpi coraz lepiej, mam nadzieję,że tak już będzie:))))

Marti30 my mamy młode osoby, chrzestny 22 lata , chrzestna 20.
Ja byłam wczoraj na usg przezciemiaczkowe i jest wszystko ok:)
Usg bioderek za nami-prywatnie za 50zł i po krzyku.
Chrzciny robimy w tym nowym hotelu wasko w Redzie na 20 osób, ale nie wiem jeszcze kiedy-chce tez pod koniec kwietnia. Może właśnie ten 22 wypadnie:) Mamy problem z chrzestnymi i nie wiemy czy brac młode osoby mające po 17-18 lat i bardziej koło 40...
Ja dodam,ze waga mojej malej to taka wazona z moim na wadze domowej :).minus ubranka jej,wiec pewnie nie ma tych 4.7.ale nie ukrywam,ze juz czuc jej wage podczas karmienia i noszenia na reku.:) W piatek idziemy na usg bioderek :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry