Widok

MAMUSIE STYCZNIOWO-LUTOWE 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Skoro Styczniówki się zgadzają, to pozwolę sobie stworzyć wspólny wątek. Zapraszam wszystkie mamusie z terminem na styczeń i luty 2014.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to ja się dopiszę;) termin na 5 styczeń, mam nadzieje że w grudniu nie wyjdzie:)

Moje wymioty już przeszły, mam jeszcze trochę mdłości z rana przed śniadaniem, ale to z powodu tabletek na tarczycę.
A co bierzesz na tarczycę? Ja biorę euthytox100, a oprócz tego jeszcze d*phaston w gratisie ;) Z tym terminem to różnie, ja z synkiem miałam na 17 stycznia 2011 a urodził się 4, więc wszystko możliwe.
A nie myślałaś żeby brać leki wcześniej? Nastawić sobie budzik i potem dalej iść spać, może rano było by lepiej?
hej :) to i ja dołączę do Was :) jestem w 12 tygodniu. o tego małego bejbocha staraliśmy się bardzo długo... coś koło 4,5 roku. nie mam jeszcze wyznaczonego terminu, ale internet podpowiada, że coś koło 6 stycznia ;) ja też jestem "tarczycowa", biorę eutyrox 88. nie mam żadnych dolegliwości ciążowych, no może tylko zmienne humory i senność. w przyszłym tygodniu mam badania genetyczne.. aha i też biorę d*phaston 2x dziennie ;)
To i sie malduje w nowym wątku ;) Ja mam termin na 15 stycznia. U mnie tak jak w poprzedniej ciąży zero mdłości ani wymiotów, czyli moge sie spodziewac drugiego chłopczyka:) Jedynie co to nie moge zwyciężyc nad sennością ahhh takie małe 4 mm a juz odwraca życie do góry nogami! Pozdrawiam, a skąd jesteście dziewczyny?
ja jestem z Wejherowa ;)
Ja również termin na 5 stycznia, ale jeżeli historia się powtórzy, tak jak w moim przypadku to będzie jeszcze grudzień. :)
Hej! Ja jestem z Gdyni. Mi w pierwszej ciąży nie chciało się wymiotowac i mam córkę ale przy tej teraz ciąży jest ciężko budzę się nawet o 4 nad ranem bo jest mi nie dobrze. Ja też biorę douhaston 2razy dziennie. A z jakich powodów Tobie przepisał lekarz? Mi powiedzał, że oddziela się coś w macicy. Dlatego uważam teraz na siebie nie dźwigam, odpoczywam i staram się nie stresowac.
Na tarczycę już od 3 lat biorę euthytox 50 lub 100 to zależy od wyników. A tak po za tym jest ok;).

A i jestem z Wejherowa;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej :) i jak tam samopoczucie? :)
hej hej :) u mnie małe mdlosci już minęły-w sumie to czuję się perfekcyjnie-jak nie w ciaży :D tylko to spanie jeszcze mnie trochę męczy..;)
ja mogłabym spać i spać.... ja śpię coś koło 15-16 godzin na dobę ;( masakra jakaś :)
Ja też mogłabym cały dzień spać do tego brzuch nadal boli.
Witam śpiochy, ja też tylko śpię i męczę się z alergią na trawy... Całymi dniami w domu z zamkniętymi oknami... masakra!!! Mam dość tej ciąży, nie mogę wziąć żadnej tabletki na alergię a ten katar mnie dobija... Całe lato w domu, przecież nie wytrzymam;((((( Mam kryzys;(
Ja również jestem alergiczką. Od 3 tygodni mam katar i kaszel, w między czasie nawinęła się infekcja, więc to jeszcze spotęgowało objawy. Jeżeli chodzi o katar to kup sobie wodę morską do nosa zawsze to jakaś ulga. Ja piłam też wapno, bo wieczorem z kaszlem było tylko gorzej, a wapno mi pomagało. Głowa do góry. :)
Wapno piję po 2-3 tabletki dziennie, wiele nie daje;(

A z tą wodą to muszę spróbować... mam nadzieję że choć troszkę pomoże...

A tak po za tym, mam pytanie... Uczęszcza któraś z was na zajęcia dla kobiet w ciąży? Tzw.aktywne 9-miesięcy? A może któraś chętna od początku lipca, potowarzyszyć mi?
A masz jakieś propozycje gdzie iść na takie zajęcia? No i jakie są ceny i godziny spotkań?
Ja też się chetnie dowiem na temat tych zajęć :)
zajęcia są w elsporto w Wejherowie zajęcia w poniedziałki i środy o 16.45
cena pojedyncze wejście - 12 zł
karnet - 10 wejśc, imienny, ważny dwa miesiące - 105 zł

Prowadzi je właścicielka, bardzo fajna kobietka;)
stycznioweczki kochane..czy zaczyna wam już troszkę rosnąć ciążowy brzuszek?
bo ja normalnie jestem przerazona-bo u mnie juz tak :( i wydaje mi sie ze kurcze to bardzo wczesnie :/ (termin niby 11),
tyle ze to 2-ga ciąża....wiec moze ma jakies znaczenie...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry