Widok

MAMUSIE STYCZNIOWO-LUTOWE 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Skoro Styczniówki się zgadzają, to pozwolę sobie stworzyć wspólny wątek. Zapraszam wszystkie mamusie z terminem na styczeń i luty 2014.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to ja się dopiszę;) termin na 5 styczeń, mam nadzieje że w grudniu nie wyjdzie:)

Moje wymioty już przeszły, mam jeszcze trochę mdłości z rana przed śniadaniem, ale to z powodu tabletek na tarczycę.
A co bierzesz na tarczycę? Ja biorę euthytox100, a oprócz tego jeszcze d*phaston w gratisie ;) Z tym terminem to różnie, ja z synkiem miałam na 17 stycznia 2011 a urodził się 4, więc wszystko możliwe.
A nie myślałaś żeby brać leki wcześniej? Nastawić sobie budzik i potem dalej iść spać, może rano było by lepiej?
hej :) to i ja dołączę do Was :) jestem w 12 tygodniu. o tego małego bejbocha staraliśmy się bardzo długo... coś koło 4,5 roku. nie mam jeszcze wyznaczonego terminu, ale internet podpowiada, że coś koło 6 stycznia ;) ja też jestem "tarczycowa", biorę eutyrox 88. nie mam żadnych dolegliwości ciążowych, no może tylko zmienne humory i senność. w przyszłym tygodniu mam badania genetyczne.. aha i też biorę d*phaston 2x dziennie ;)
To i sie malduje w nowym wątku ;) Ja mam termin na 15 stycznia. U mnie tak jak w poprzedniej ciąży zero mdłości ani wymiotów, czyli moge sie spodziewac drugiego chłopczyka:) Jedynie co to nie moge zwyciężyc nad sennością ahhh takie małe 4 mm a juz odwraca życie do góry nogami! Pozdrawiam, a skąd jesteście dziewczyny?
ja jestem z Wejherowa ;)
Ja również termin na 5 stycznia, ale jeżeli historia się powtórzy, tak jak w moim przypadku to będzie jeszcze grudzień. :)
Hej! Ja jestem z Gdyni. Mi w pierwszej ciąży nie chciało się wymiotowac i mam córkę ale przy tej teraz ciąży jest ciężko budzę się nawet o 4 nad ranem bo jest mi nie dobrze. Ja też biorę douhaston 2razy dziennie. A z jakich powodów Tobie przepisał lekarz? Mi powiedzał, że oddziela się coś w macicy. Dlatego uważam teraz na siebie nie dźwigam, odpoczywam i staram się nie stresowac.
Na tarczycę już od 3 lat biorę euthytox 50 lub 100 to zależy od wyników. A tak po za tym jest ok;).

A i jestem z Wejherowa;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej :) i jak tam samopoczucie? :)
hej hej :) u mnie małe mdlosci już minęły-w sumie to czuję się perfekcyjnie-jak nie w ciaży :D tylko to spanie jeszcze mnie trochę męczy..;)
ja mogłabym spać i spać.... ja śpię coś koło 15-16 godzin na dobę ;( masakra jakaś :)
Ja też mogłabym cały dzień spać do tego brzuch nadal boli.
Witam śpiochy, ja też tylko śpię i męczę się z alergią na trawy... Całymi dniami w domu z zamkniętymi oknami... masakra!!! Mam dość tej ciąży, nie mogę wziąć żadnej tabletki na alergię a ten katar mnie dobija... Całe lato w domu, przecież nie wytrzymam;((((( Mam kryzys;(
Ja również jestem alergiczką. Od 3 tygodni mam katar i kaszel, w między czasie nawinęła się infekcja, więc to jeszcze spotęgowało objawy. Jeżeli chodzi o katar to kup sobie wodę morską do nosa zawsze to jakaś ulga. Ja piłam też wapno, bo wieczorem z kaszlem było tylko gorzej, a wapno mi pomagało. Głowa do góry. :)
Wapno piję po 2-3 tabletki dziennie, wiele nie daje;(

A z tą wodą to muszę spróbować... mam nadzieję że choć troszkę pomoże...

A tak po za tym, mam pytanie... Uczęszcza któraś z was na zajęcia dla kobiet w ciąży? Tzw.aktywne 9-miesięcy? A może któraś chętna od początku lipca, potowarzyszyć mi?
A masz jakieś propozycje gdzie iść na takie zajęcia? No i jakie są ceny i godziny spotkań?
Ja też się chetnie dowiem na temat tych zajęć :)
zajęcia są w elsporto w Wejherowie zajęcia w poniedziałki i środy o 16.45
cena pojedyncze wejście - 12 zł
karnet - 10 wejśc, imienny, ważny dwa miesiące - 105 zł

Prowadzi je właścicielka, bardzo fajna kobietka;)
stycznioweczki kochane..czy zaczyna wam już troszkę rosnąć ciążowy brzuszek?
bo ja normalnie jestem przerazona-bo u mnie juz tak :( i wydaje mi sie ze kurcze to bardzo wczesnie :/ (termin niby 11),
tyle ze to 2-ga ciąża....wiec moze ma jakies znaczenie...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry