Widok

MAMUSIE STYCZNIOWO-LUTOWE 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Skoro Styczniówki się zgadzają, to pozwolę sobie stworzyć wspólny wątek. Zapraszam wszystkie mamusie z terminem na styczeń i luty 2014.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niezapominajko, zapomnialam dodać, że ja badania HIV, Hbs, HCV, mialam zlecone przez ginekologa, podobnie jak i inne badania, a nie przez lekarza rodzinnego i miałam je robione na początku w I trymestrze. Teraz, co wizytę mam mocz i morfologię.
Cześć dziewczyny! Chciałam podziękować Karmelkowi, ze mnie znalazła na stworzonym przeze mnie forum dla mam styczeń-luty 2014:)
Mój termin to 7.02.1013. Wczoraj byłam na usg,Maluch zacisnął nóżki i nie chce pokazać płci. Niestety skróciła się szyjka macicy i muszę leżeć:/ Kontrola w poniedziałek.
Od początku ciąży biorę d*phaston i jestem na zwolnieniu ze ze względu na usunietą operacyjnie ciąże w lutym(w 3 m-cu). Od wczoraj dopochwowo jeszcze luteina. Mam nadzieję ze nie obrosnę jak orangutan od tych hormonów:)
Czy Wam również zdarzają się takie komplikacje? Spodziewałam sie, że inaczej spędzę ten czas..
Pozdrawiam!
Witam :)
Małgosia ja też biorę od początku ciąży d*phaston.
Dziewczyny, a do kiedy miałyście mdłości? Ja już jestem w 14 tygodniu i cały czas od rana do wieczora mnie męczą :( Jestem już tym taka zmęczona, bo przez nie nie mogę normalnie funkcjonować jak człowiek.
Pisałyście szybciej też o zajęciach dla kobiet w ciąży, uczęszczacie na nie? BO ja też chyba pomyśle nad jakąś delikatną aktywnością fizyczną.
Niezapominajka, polecam zajęcia na AWF'ie bezpłatne!. Zaczynają się od października, warunkiem jest udostępnienie pracownikom naukowym karty ciąży do badań naukowych.
Tu wszystkie informacje: http://www.awf.gda.pl/index.php?id=734
Ja już się zapisałam mailowo i będę chodzić, jeśli tylko lekarz mi pozwoli:/
Malgosia85 ja też zapisałam się na te zajęcia. :) Może jeszcze więcej dziewczyn z forum się na nie zapisze, to będziemy mogły poznać się na żywo. :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Małgosia dzięki za info o tych zajęciach, super, że bezpłatne, ale dla mnie to troche za daleko. Wezmę napewno je pod uwagę jak nie znajdę nic bliżej.
Dziula, bardzo się cieszę:). Jeju dziewczyny, w końcu czuję, że nie jestem "w tym" sama:)Zwłaszcza leżąc w domu!Oby to się szybko zmieniło albo choć do października do pierwszych zajęć:)
Hej, a wiecie czy na te zajęcia trzeba zdeklarować jakis konkretny dzień? Ja tez chetnie bym sie wybrała ale u mnie cięzej z opieką nad synkiem :)
Karmelek, napisane jest, ze zajecia sa przed poludniem w poniedzialki, srody i piatki. Jak nie przyjdziesz na zajecia, to moga zapytac o powod nieobecnosci.
Ja bym sie chetnie zapisala, ale boje sie, ze nie bede sie mogla zmobilizowac co drugi dzien.
Karmelek, powinno się chodzić 3 razy w tygodniu, bo na tej podstawie robią badania naukowe, wiesz, chodzi o obopólną korzyść:)Wiem jednak, że chodzą też kobiety, które (tak jak ja w tej chwili możne to się zmieni) nie mogą uczestniczyć w ogóle w ćwiczeniach,przecież to sprawa losowa,może się coś przydarzyć wszyscy jesteśmy ludźmi:)
Napisz maila do prowadzącej, bardzo miła osoba, konkretnie można z nią korespondować.
Pozdrawiam Cię Karmelku i jeszcze raz dziękuję za "ściągniecie" mnie na to forum:)
Szlam dzis do Invicty i tam w Gymnasionie jest reklama, ze prowadza cwiczenia dla przyszlych mam, 20 zl za 1 zajecia.
Moze kogos zainteresuje...
Poprosiłam o opinię trenerkę mojego Męża z siłowni. Polecała zajęcia w Gymnasione z Magdą Poborca, podobno sprawdzona osoba, pracująca od lat z ciężarnymi. Jeszcze na Ujeścisku są zajęcia http://bodymindclub.pl/ , jednak o tych nie potrafiła nic powiedzieć. trzeba bardzo uważać na prowadzących,lepiej wybadać grunt,bo zdarzają się osoby, które prowadzą zajęcia rozciągające, ale z ciężarnymi mieli niewiele wspólnego i mogą zrobić niechcący krzywdę.
A to szkoda, napewno nie dam rady 3 razy w tygodniu :( Ale spróbuje napisać może sie uda jakos umówić na pojedyncze zajęcia. Chętnie nawet zgapiłabym kilka ćwiczeń żeby móc w domu wykonywać :)

Małgosia85 nie ma za co :) Bardzo mi miło ze dołączyłas, im nas więcej tym ciekawiej ;)

U mnie sie dzisiaj własnie zaczął 20 tydzień. Oooo matko ale ten czas leci, oby druga połowa była równie przyjemna jak pierwsza

Pozdrawiam Was dziewczyny :*
Ja narazie szukam zajęć na terenie Gdyni/Rumi, jak nic nie zjadę to pomyśle o Gdańsku, ale nie wiem czy będzie mi sie chciało dojeżdżać 3 razy w tygodniu. Raz to jeszcze bym się zmobilizowałą :p
Och jak ja bym też chciała móc napisać, że ciąża mija mi przyjemnie, póki co czekam z niecierpliwością na ustąpienie mdłości i mam nadzieje, że później już będzie tylko lepiej :)
Dzięki za info o tych zajęciach na AWF-ie. Zapisałam się i mam nadzieję,że dam radę ;)
Ja też zapisałam się na te zajęcia na AWFie, także do zobaczenia :))
Dziewczyny, a Wy wszystkie z Gdańska? Czy Któraś z Gdyni będzie dojeżdżać? Zastanawiam się czy też się zapisać, ale ten dojazd w jesienno-zimowe dni mnie odstrasza.
Ja z Gdańska śródmieścia, więc na żabiankę też mam spory kawałek, ale damy radę. Zapisuj się szybko bo już powoli zamykają listę.
Ja niestety nie dam rady uczęszczać na te zajęcia, szkoda ze nie ma zadnych popoludniowych, ale moge nieraz podjechać zeby sie z Wami na kawke czy jakies ciacho spotkać zeby energie zregenerować po zajęciach :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry