Widok
Cześć dziewczyny! Chciałam podziękować Karmelkowi, ze mnie znalazła na stworzonym przeze mnie forum dla mam styczeń-luty 2014:)
Mój termin to 7.02.1013. Wczoraj byłam na usg,Maluch zacisnął nóżki i nie chce pokazać płci. Niestety skróciła się szyjka macicy i muszę leżeć:/ Kontrola w poniedziałek.
Od początku ciąży biorę d*phaston i jestem na zwolnieniu ze ze względu na usunietą operacyjnie ciąże w lutym(w 3 m-cu). Od wczoraj dopochwowo jeszcze luteina. Mam nadzieję ze nie obrosnę jak orangutan od tych hormonów:)
Czy Wam również zdarzają się takie komplikacje? Spodziewałam sie, że inaczej spędzę ten czas..
Pozdrawiam!
Mój termin to 7.02.1013. Wczoraj byłam na usg,Maluch zacisnął nóżki i nie chce pokazać płci. Niestety skróciła się szyjka macicy i muszę leżeć:/ Kontrola w poniedziałek.
Od początku ciąży biorę d*phaston i jestem na zwolnieniu ze ze względu na usunietą operacyjnie ciąże w lutym(w 3 m-cu). Od wczoraj dopochwowo jeszcze luteina. Mam nadzieję ze nie obrosnę jak orangutan od tych hormonów:)
Czy Wam również zdarzają się takie komplikacje? Spodziewałam sie, że inaczej spędzę ten czas..
Pozdrawiam!
Witam :)
Małgosia ja też biorę od początku ciąży d*phaston.
Dziewczyny, a do kiedy miałyście mdłości? Ja już jestem w 14 tygodniu i cały czas od rana do wieczora mnie męczą :( Jestem już tym taka zmęczona, bo przez nie nie mogę normalnie funkcjonować jak człowiek.
Pisałyście szybciej też o zajęciach dla kobiet w ciąży, uczęszczacie na nie? BO ja też chyba pomyśle nad jakąś delikatną aktywnością fizyczną.
Małgosia ja też biorę od początku ciąży d*phaston.
Dziewczyny, a do kiedy miałyście mdłości? Ja już jestem w 14 tygodniu i cały czas od rana do wieczora mnie męczą :( Jestem już tym taka zmęczona, bo przez nie nie mogę normalnie funkcjonować jak człowiek.
Pisałyście szybciej też o zajęciach dla kobiet w ciąży, uczęszczacie na nie? BO ja też chyba pomyśle nad jakąś delikatną aktywnością fizyczną.
Niezapominajka, polecam zajęcia na AWF'ie bezpłatne!. Zaczynają się od października, warunkiem jest udostępnienie pracownikom naukowym karty ciąży do badań naukowych.
Tu wszystkie informacje: http://www.awf.gda.pl/index.php?id=734
Ja już się zapisałam mailowo i będę chodzić, jeśli tylko lekarz mi pozwoli:/
Tu wszystkie informacje: http://www.awf.gda.pl/index.php?id=734
Ja już się zapisałam mailowo i będę chodzić, jeśli tylko lekarz mi pozwoli:/
Karmelek, powinno się chodzić 3 razy w tygodniu, bo na tej podstawie robią badania naukowe, wiesz, chodzi o obopólną korzyść:)Wiem jednak, że chodzą też kobiety, które (tak jak ja w tej chwili możne to się zmieni) nie mogą uczestniczyć w ogóle w ćwiczeniach,przecież to sprawa losowa,może się coś przydarzyć wszyscy jesteśmy ludźmi:)
Napisz maila do prowadzącej, bardzo miła osoba, konkretnie można z nią korespondować.
Pozdrawiam Cię Karmelku i jeszcze raz dziękuję za "ściągniecie" mnie na to forum:)
Napisz maila do prowadzącej, bardzo miła osoba, konkretnie można z nią korespondować.
Pozdrawiam Cię Karmelku i jeszcze raz dziękuję za "ściągniecie" mnie na to forum:)
Poprosiłam o opinię trenerkę mojego Męża z siłowni. Polecała zajęcia w Gymnasione z Magdą Poborca, podobno sprawdzona osoba, pracująca od lat z ciężarnymi. Jeszcze na Ujeścisku są zajęcia http://bodymindclub.pl/ , jednak o tych nie potrafiła nic powiedzieć. trzeba bardzo uważać na prowadzących,lepiej wybadać grunt,bo zdarzają się osoby, które prowadzą zajęcia rozciągające, ale z ciężarnymi mieli niewiele wspólnego i mogą zrobić niechcący krzywdę.
A to szkoda, napewno nie dam rady 3 razy w tygodniu :( Ale spróbuje napisać może sie uda jakos umówić na pojedyncze zajęcia. Chętnie nawet zgapiłabym kilka ćwiczeń żeby móc w domu wykonywać :)
Małgosia85 nie ma za co :) Bardzo mi miło ze dołączyłas, im nas więcej tym ciekawiej ;)
U mnie sie dzisiaj własnie zaczął 20 tydzień. Oooo matko ale ten czas leci, oby druga połowa była równie przyjemna jak pierwsza
Pozdrawiam Was dziewczyny :*
Małgosia85 nie ma za co :) Bardzo mi miło ze dołączyłas, im nas więcej tym ciekawiej ;)
U mnie sie dzisiaj własnie zaczął 20 tydzień. Oooo matko ale ten czas leci, oby druga połowa była równie przyjemna jak pierwsza
Pozdrawiam Was dziewczyny :*
Ja narazie szukam zajęć na terenie Gdyni/Rumi, jak nic nie zjadę to pomyśle o Gdańsku, ale nie wiem czy będzie mi sie chciało dojeżdżać 3 razy w tygodniu. Raz to jeszcze bym się zmobilizowałą :p
Och jak ja bym też chciała móc napisać, że ciąża mija mi przyjemnie, póki co czekam z niecierpliwością na ustąpienie mdłości i mam nadzieje, że później już będzie tylko lepiej :)
Och jak ja bym też chciała móc napisać, że ciąża mija mi przyjemnie, póki co czekam z niecierpliwością na ustąpienie mdłości i mam nadzieje, że później już będzie tylko lepiej :)