Widok

MAMUSIE STYCZNIOWO-LUTOWE 2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Skoro Styczniówki się zgadzają, to pozwolę sobie stworzyć wspólny wątek. Zapraszam wszystkie mamusie z terminem na styczeń i luty 2014.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A właśnie a robicie te badania prenatalne? Mój prowadzący mówił ze mozna zrobić takie badanie, ale nie są konieczne bo ten test wykazuje tylko jakie jest prawdopodobieństwo wystąpienia chorób.
ja czereśni w tym roku jeszcze nie jadłam ;) a u nas jak byłam na genetycznym usg to babeczka powiedziała, ze 80% dziewuszka ;) ale póki co próbujemy się nie nastawiać ;)
Witajcie, u mnie tez brzuszek wychodzi powoli, w pierwszej ciązy napewno tak wczesnie nie miałam :) w ciuchy jeszcze wchodze całe szczescie:) Ja sie juz nie moge doczekać zeby płeć poznać, bo moglabym juz sobie zacząć cos kompletować :)

A czeresnie to moglabym kilogramami jeść. Pozdrawiam dziewczyny!
:) hej dziewuszki :) ja miałam chwile zawahania, bo termin po badaniu genetycznym wypadl mi na 27-31 grudnia ;) ale lekarz prowadzący wpisał termin na 2 stycznia ;) pewnie żebym była spokojniejsza :) ja wczoraj dostałam plamienia i musiałam do szpitala podjechać, tak sie zestresowałam... wszystko ok !! ufff... bejboszek fika koziołki ma juz 68mm :) dostałam luteine dopochwowo... i musze sie oszczedzac... mam znów jakiegos niewielkiego krwiaczka.. :( ale nie dam sie!!! :)
Witajcie,
zaczęłam właśnie 11 tydzień,termin na 20 stycznia.
Dzisiaj w końcu wyczekiwana zmiana pogody, alergia trochę odpuściła :)
hej;)
z wielką radością do Was dolacze;)
Jestem w 7 tyg ciazy,termin mam na 15 luty;)To moja druga ciąża al bardzo dlugo wyczekiwana.
Ja jestem w 12/13 tygodniu i spodni nie zapnę;) Ale kupiłam sobie w lumpku (za 25zł ) firmy C&A białe biodrówki ciążowe z wszytymi paseczkami po bokach którymi się poszerza spodnie i teraz w nich najczęściej chodzę;)
hej dzula- pocieszylam mnie -bo juz sie trochę zestresowalam..ja jeszcze sie mieszcze w ubranka-zwlaszcza te ciutek luzniejsze- bluzeczki /koszulki tez-tylko te dopasowane ciuszki to juz nei da rady...
a dzis juz zaopatrzylam sie w luzną bluzeczkę letnią
Zapomniałam o linku:

http://forum.trojmiasto.pl/Mothercare-George-Gap-i-inne-Dla-chlopca-stan-bardzo-dobry-t475643,1,161.html
Witajcie dziewczyny,

Sama niedawno śledziłam wątek mam styczniowo -lutowych ale 2013 ;) a teraz mój maluch gaworzy jak szalony hehe

Posiadam cieplutkie ubranka w bardzo dobrym stanie:

http://imageshack.us/g/850/0qgz.jpg/

Jeżeli jesteście zainteresowane to zapraszam.

Udanego okresu oczekiwania ;)

Pozdrawiam,
Ola
Ja jestem w 12 tygodniu i już zaokrąglenie brzuszka widzę, a jest to moja pierwsza ciąża. Ogólnie mieszczę się w moje spodnie, ale już ich nie zapnę, więc zaopatrzyłam się już w inne rzeczy. Z większością koszulek nie mam problemów, bo mam sporo takich, które nie są mocno przylegające do ciała, więc rozmiar S jest jeszcze ok. :)
stycznioweczki kochane..czy zaczyna wam już troszkę rosnąć ciążowy brzuszek?
bo ja normalnie jestem przerazona-bo u mnie juz tak :( i wydaje mi sie ze kurcze to bardzo wczesnie :/ (termin niby 11),
tyle ze to 2-ga ciąża....wiec moze ma jakies znaczenie...
zajęcia są w elsporto w Wejherowie zajęcia w poniedziałki i środy o 16.45
cena pojedyncze wejście - 12 zł
karnet - 10 wejśc, imienny, ważny dwa miesiące - 105 zł

Prowadzi je właścicielka, bardzo fajna kobietka;)
Ja też się chetnie dowiem na temat tych zajęć :)
A masz jakieś propozycje gdzie iść na takie zajęcia? No i jakie są ceny i godziny spotkań?
Wapno piję po 2-3 tabletki dziennie, wiele nie daje;(

A z tą wodą to muszę spróbować... mam nadzieję że choć troszkę pomoże...

A tak po za tym, mam pytanie... Uczęszcza któraś z was na zajęcia dla kobiet w ciąży? Tzw.aktywne 9-miesięcy? A może któraś chętna od początku lipca, potowarzyszyć mi?
Ja również jestem alergiczką. Od 3 tygodni mam katar i kaszel, w między czasie nawinęła się infekcja, więc to jeszcze spotęgowało objawy. Jeżeli chodzi o katar to kup sobie wodę morską do nosa zawsze to jakaś ulga. Ja piłam też wapno, bo wieczorem z kaszlem było tylko gorzej, a wapno mi pomagało. Głowa do góry. :)
Witam śpiochy, ja też tylko śpię i męczę się z alergią na trawy... Całymi dniami w domu z zamkniętymi oknami... masakra!!! Mam dość tej ciąży, nie mogę wziąć żadnej tabletki na alergię a ten katar mnie dobija... Całe lato w domu, przecież nie wytrzymam;((((( Mam kryzys;(
Ja też mogłabym cały dzień spać do tego brzuch nadal boli.
ja mogłabym spać i spać.... ja śpię coś koło 15-16 godzin na dobę ;( masakra jakaś :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry