Widok

MAMUŚKI I MALUSZKI LISTOPADOWE I GRUDNIOWE 2009 cz.50 (8)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Numer wątku 50, bo 48 był razy 2 :-)

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=151554&c=1&k=130#fs

NASZA LISTA MAMUŚ I DZIECIACZKÓW :-)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
_zuzka 26.10. - GOSIA - szpital Kliniczna -> ptp 20.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Ja-majka 03.11 - synek- 3250g,53 cm, szpital Redłowo -> ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kascha 11.11 - TYMON - 2940g, 48 cm, szpital Zaspa -> ptp.13.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Dziób 16.11 – ADAŚ- 3240 g, 52cm, szpital Zaspa -> ptp 04.12
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Perelka82 03.12 - AMELIA - 3510g, 54cm, szp. Wejherowo -> ptp. 14.12
Beacia 03.12 - NATALKA ->ptp.15.12
DominikaK 06.12 - dziewczynka szp.Wojewódzki -> ptp. 28.11
Basia7 06.12 - DARIA - 4200g, 58cm, szp.Redłowo -> ptp. 14.12
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Gosina7 23.12 – dziewczynka, 4050g, 56 cm -> ptp. 15.12
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

Serdecznie zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny a ja jestem załamana :-( Wyłażą mi cholerniście wręcz garściami włosy :-( Nie jest to 100 włosów dziennie tylko o wiele wiele więcej :-( Już nie wiem co mam robić...wcieram w nie jajko, olejek rycynowy, witaminę A i naftę, ale to nie pomaga :-( Mam długie i nie chciałabym ich ścinać bo za długo zapuszczałam.

A moja Marcelinka dzisiaj kicha na potęgę. Nie wiem czy to alergia czy przeziębienie (tydzień temu przestała brać antybiotyk). W zeszłym tygodniu przyszedł do nas znajomy z przeziębionym synem i nie wiem czy przypadkiem od niego nie załapała kataru :-(
Daję jej Cebion, Fenistil w kropelkach i wodę morską do nosa, mam nadzieję, że to wystarczy bo w poniedziałek mamy zaplanowane szczepienie.
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Ojjka ja zaczełam łysieć tak 3 miesiące po porodzie i trwało to około miesiąca - teraz tez wypadaja, ale zdecydowanie mniej. Na wypadanie nic mi nie pomagało - poprostu przetrwałam, chodziłam i zbierałam włosy ze wszystkich miejsc gdzie mała mogła je złapać, a mąż codziennie czyścił odpływ przy prysznicu :(
Z włosami mam to samo :/
Gani - moja Ola (z resztą Ada swego czasu też) bardzo często przy karmieniu wije się i pręży ale u nas to sprawa gazów i kupki;) muszę przeczekać, przewinąć i jedziemy dalej;) to w ciągu dnia, bo w nocy je bardzo spokojnie. Czasem tez nie chce jeść jak pozwolę sobie na mały grzeszek kulinarny;)
Ojjka - jeśli chodzi o włosy to nic nie pomoże... ja po 1-wszej ciąży myślałam, że wyłysieje, normalnie płakać mi się chciało i dopiero moja fryzjerka mnie uświadomiła: w ciąży pod wpływem hormonów w ogóle nie wypadają włosy i teraz muszą wypaść te wszystkie "niewypadnięte";)))) ale za 2-3m-ce powinno się ustabilizować
A my chorujemy :/ Póki co tylko ja, mam nadzieję, że Jaśka nie zarażę :/ Chociaż już kicha :(

Mada - heloo ;) no Ciebie to bym się tu nie spodziewała :D
w pierwszej ciaży faktycznie mi nie wypadały ale teraz to i w ciąży i po. Chciałam sobie zrobić trwałą ale fryzjerka powiedziała,ze mogę dopiero 3 miesiące po tym jak przestanę karmić, właśnie z tego wględu,że włosy się narazie nie nadają do takich operacji. Wypadają mi nieźle
Dziewczyny u mnie z włosami to masakra. Byłam już nawet u dermatologa,ale nic mi nie pradził bo karmię. Moja pani ginekolog się mnie w poniedziałek wystraszyła, z przodu mam takie prześwity, można włosy policzyć...zrobiła badanie krwi czy czasem anemii nie mam i powiedziała,że "już może czas przestać karmić"...więc nie wiem co mam robić...
W tamtym tygodniu byliśmy z Marcelkiem 2 dni w szpitalu, robił bardzo luźne kupki z dużą ilością krwi. Jeden cały dzień miał kroplówki, to była masakra, taka mała rączka tak długo z igłą:( później też miał jeszcze krew,ale bardzo mało. Wyniki badań wszystkie dobre. Dziś byliśmy u naszego lekarza i zauważyła bardzo zaczerwienione i jakby krew przy odbycie, być może ma tam błonkę uszkodzoną i przez to ta krew...ale się nastresowałam w ostatni czas...
Gani, moja Amelia tez tak je :/ Przetrzymują ją 4h to wtedy zje 90ml
Miała robione wszystkie badania z racji pobytu w szpitalu i wyszły ok, myślę, że taka natura naszych dzieci, że ciężko się je karmi :)
A widzisz Gosia;) nie znasz dnia ani godziny;)))
już nie pamiętam jak tu trafiłam, chyba szukałam jakiejś rady, i tak się jakoś zaczytałam, pomyślałam, że fajnie tu u Was, a ja siedzę w domu już nie pamiętam od kiedy i nie mam do kogo gęby otworzyć... Ola niby ze stycznia ale co tam:)
Właśnie wróciłam z Ada od dr Rzeczyckiej (dzięki Gosia - pierwsze wrażenie super) a w rejestracji siedziała baaardzo miła pani:) przeniosłam od razu do tej przychodni obie dziewczyny
Ada od wczoraj ma 40stopni gorączki daje się zbić najwyżej do 38 i 5.
Ne wiadomo co to.... jutro badanie moczu

Kasiu222- moja koleżanka też miała straszne prześwity u niej to było bardzo widać, bo ma czarne włosy, ale wszystko wróciło do normy, chociaż badania pewnie nie zaszkodzą
Ja to się dzisiaj w ogóle rozryczałam :-(

Bo jakoś tak w 1998 roku wymacałam sobie guzka w prawej piersi :-( Okazało się, że to niegroźny włókniak, który jest obserwowany-co roku chodzę na usg i do onkologa... i dzisiaj sobie jakoś tak przy tych wypadających włosach pomyślałam, że czy to aby nie najgorsze ;-(((....
Tym bardziej, że jak urodziłam Dominika to w takiej ilości mi włosy nie wypadały :-((( już sama nie wiem....

Bogosiaa moja też ma katar i chucham i dmucham na nią żeby nic gorszego się nie rozwinęło tym bardziej, że ona jest po antybiotyku.
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Mi włosy też wychodzą. Polecam odżywkę Henna Wax Treatment i naftę oczyszczoną. Trochę to uciążliwe w stosowaniu, ale jeśli pomoże...

Nie polecam Wam bodziaków z Marks&Spencer. Kupiłam ostatnio 5-cio pack i myślałam, że będą jakościowa przypominać te z Tesco. Wyglądają po jednym praniu jakby już z 10 razy były prane. Niestety.
czesc,

my po szpitalu i jest ok, do PL moge jechac, ale chcieli zrobic to echo serca, ale nie bylo wolnego ap plusaratu i mam czekac teraz na list, ktory dostane w ciagu 10 dni z data badania, ale nie jest to emergency, ciemiaczko ma juz zarosniete, ale moze ona zarosnac od 3mz az do 18mz, wiec gap jest wielki...ale neuroligicznie bardzo prawidlowo itp, bedzie miala rowniez RTG czaszki i mozliwe, ze tomografie tak na wszelki wypadek , i za 3 miesiace znowu kontrola razem z badaniami tzn.juz po...

ja jeszcze poczekam z brzuszkami, ale podziwiam, ze macie chce na fitness, ja jestem padnieta...

ojjka, nawet niemysl tak, ja mam guzy na piersiach pod kontrola do tego Pcos, do tego mialam usuwanegi guza z kosci nadgarstka, ale wyniki byly ok, ja zwasze robie urlop w PL na pewne badania, ale wydaje mi sie, ze to uroki pociazowe...
ojjka wlosy to uroki ciążowe,pociazowe raczej,ale przypomnialas mi .......zmusze zrobic usg bo mialam ostatnio prawie dwa lata temu i mialam tam rozne stworki brzydkie.
o matko już nowy watek???? no nie!!! kiedy Wy macie czas pisać... ;-)

my byliśmy dziś u kardiologa i nie wykryła u Maksia żadnych nieprawidłowości na szczescie, a to że ma czasem trójkąt siniczy pod nosem i wokół ust to podobno taka jego uroda, że ma cienką skórkę i widać jak sinieją żyłki.. na szczescie serduszko w porządku ;))

Kamila, ja cały czas piersia karmię i wciąż podaję Małemu wit. K i D - pediatra zaleciła mi wciąż podawać póki karmię.. ale chyba będę ostatni miesiąc K dawać bo w kilku aptekach mi mówiły panie że do 3 miesięcy wystarczy..

Basiu, Ty to masz mega kaloryczne mleko widać! mój był dziś zważony i ma 6kg dopiero! a urodził się 3,5kg

Warbuziaczku, odczytałam od Ciebie maila, ale nie miałam kiedy odpisać.. a skąd wiedziałaś że miałam wczoraj urodziny??? heheh, dzieki bardzo za życzenia, miło mi ;))) i oczywiście też najlepszego dla Twej Mamy skoro jesteśmy urodzinniczkami ;)))

oo! Maksiu coś marudzi, chyba nie doczytam.. a jestem na poniedziałkowym ranku - zawsze po weekendzie mam zaległości w czytaniu i pisaniu ;)))
Natalio widziałam fotki twojego małego mężczyzny na n-k , śliczny jest :))))
Gani, mój Maks tez generalnie je co około 2,5-3godz.. a w nocy to bardzo różnie, nie ma niestety jeszcze ustawionego zegara nocnego, bo ostatni raz je po kąpieli i zasypia między 21 a 22 (kąpiel mamy w okolicach 20 +- 20min) i czasem budzi się o 2 a czasem dopiero o 4, karmię go na pół śpiąco i śpi dalej do około 6 potem jeszcze z półtora godz śpi do 8... godzinke się bawimy (poranna gimnastyka na brzuszku) karmienie i znów śpi od 9 do 11-12.. a potem je około 14, 16.30, 19 i po kąpieli (ale czasem mu sie inaczej zachce ;) )

mój Skarbek jest bardzo bardzo towarzyski, szczerzy "zęby" do każdego kto tylko go zagada, uśmiechnie się.. do lekarek, do znajomych, rodziny, czy zna czy nie zna, każdego rozbawi ;)) na szczescie dzięki temu możemy dużo wychodzić poza dom, w sobotę bylismy z nim w Gdyni na targach turystycznych, tam widział największe i najgłośniejsze skupisko ludzi ;)) i tez był wesoły..

Gani, mój tez miał w piątek robioną morfologię, siniaczek mały pozostał do dziś na rączce :( ale nie martw się.. dziecko szybko zapomina o bólu ;)) ja nie płakałam, bo wiedziałam że mój synek jest twardy.. i tylko jak go pocałowałam i wzięłam na raczki po pobraniu krwi to odrazu się uśmiechnął ;))))
a Maksiu niestety tez mało przybiera.. wychodzi średnio około 110g na tydzień :(

Bogosia, czy to z książki "Warto karmić piersią"? czy jakos tak.. z tyłu ze zdjęciami Medeli?? mam ksero tej książki, bardzo fajna :)
a z tej tabelki wynika że mój Młody w miarę dobrze przybiera, bo swoją masę pewnie podwoi za około miesiąc czyli to będzie 5-6 m-c (zostało mu 1 kg)

mi włosy normalnie wypadają, jak zawsze ;))) czyli jest ok ;)

Kasiu222, przykro mi z powodu kroplówy w małej rączce :(( i tej krwi w kupkach..

dzięki Kamila za miłe słowa ;)) ja ogólnie mam mało czasu na n-k i na facebooka, wchodze raz na 2-3 tyg, wklejam ze 2 zdjęcia i nawet nie mam czasu poszukać znajomych i oglądac ich zdjęc :))
bardziej aktualne zdjęcia zawsze na naszej stronce są - zapraszam!! http://birk8.mblog.pl/

a tymczasem mykam, papa
Natalio, tak to z tej książki :)

Mada, cieszę się, że Ci się Pani doktor spodobała :)

OJJKA - nie będzie nas na szkoleniu - rozchorowaliśmy się, z Jaśkiem jutro rano do lekarza idziemy, teściowa co miała się nim w sobotę zaopiekować chora najbardziej i napisałam już maila do Natalii o przełożenie :/ sorki
a propos włosów- wczoraj znalazłam pierwszy siwy!!!!!
Oj jaka tu cisza dzisiaj.

Gani ja tez karmie nadal tylko piersia,ale moja Oliwka nie ma jeszcze az tak wyregulowanych godzin.Niestety jeszcze je roznie,kapiemy ja o 20,potem cycus,czasami od razu zasnie a czasami miedzy 21-21:15 ,wtedy budzi sie kolo 1-2 na jedzonko,zasypia od razu przy piersi,budzi sie kolo 4-5 rzadko 6 i wtedy spi do 7-7:20,polezy w lozeczku znow jedzonko chwile sie pobawi i zasypia o 9-9:30 i spi tak do 11 a od trej godziny to juz bywa roznie bo albo potrafi pospac w dzien dwa razy po 3h albo spi tylko po 15-30 min i 2-2,5h szaleje.A jesli chodzi o wyginanie sie podczas noszenia to tez jej sie zdaza,ale to wtedy oznacza,ze albo jest spiaca albo chce zeby juz ja polozyc bo chce sobie polezec ;-)

Kasia31 moja corcia tez slini sie nie milosiernie,a jak lezy sobie na brzuszku to juz wogole.

Warbuziaczku co do wagi to niestety ja tez mam jeszcze 4kg na plusie a karmie tylko piersia.Z tym ,ze ja zawsze bylam szczupla wiec u mnie te dodatkowe kilogramy to nawt dobrze wygladaja,jedyny mankament to ten wstretny brzuchol ktory mi zostal :-(

Paula81 slicznie wygladala twoja Zosienka na chrzcinach

Niestety mi wlosy tez wypadaja garsciami.A od niedawna zaczelam tez uzywac tej maseczki WAX jest na prawde bardzo dobra.

Pytanie do mam karmiacych piersia; czy dostalyscie moze juz okres?Bo ja juz sama nie wiem co mam.Zaczelam pierwszy raz krwawic 28 lutego i trwalo to jakies 5 dni,potem zrobila sie przerwa i teraz znow zaczelam krwawic w sobote (13.03) i znow to trwalo 5 dni.Zastanawiam sie czy tak na poczatku powinno to wygladac czy jednak ze mna jest cos nie tak i powinnam sie zglosci do lekarza?
o tej wax słyszałam musze sobie kupić bo mi fryzjerka poleciła

mi jeszcze 1kg został ale taka lekka oponka brzuszkowa jest, bo jednak ta skóra taka po rozciągnięciu. Generalnie nie jest tak źle

w sprawach @ to miałam jakieś takie nie wiadomo co kilka razy aż się martwić zaczęłam choć karmiłam ale odkąt jem tapsy to nic nie ma

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry