Widok
Banino też rozważamy, ale Siódme Niebo chyba dopiero buduje, na ich stronie info,że osiedle familijne i dom junior będzie dostępne w 06.2013, i jednak trochę mniejsza jest ich powierzchni użytkowa niż bliźniaków w Żukowie. Szukamy czegoś szybciej w podobnej cenie.
I chodzi mi głównie o opinię o deweloperze, jego terminowość, standard wykończenia budynków itd...
I chodzi mi głównie o opinię o deweloperze, jego terminowość, standard wykończenia budynków itd...
Nie mówimy o Zukowie, tylko o Baninie. Marsol i Siódme Niebo w Baninie to generalnie ta sama lokalizacja, więc przy wyborze trzeba brać inne sprawy pod uwagę.
Kostka - ok, ale centrum handlowe... to nie wiem czy jest to atrakcja na wsi, nie po to człowiek się wyprowadził na wieś, żeby żyć jak w mieście.
Kostka - ok, ale centrum handlowe... to nie wiem czy jest to atrakcja na wsi, nie po to człowiek się wyprowadził na wieś, żeby żyć jak w mieście.
Uważam ze Marsol buduje fajne domy z duzymi dzialkami i tansze od 7 Nieba. Sa blizej przystanku i drogi.Jesli chodzi o kostke to Różana jest dość krótka uliczką,ktora docelowo chca wyłóżyc brukiem mieszkancy wiec tez bedzie ładnie.Jesli chodzi o ten punkt handlowo uslugowy o ktorym mowa wyzej- czy kos wiec cos wiecej na ten temat?Kiedy jak i co?pzdr
Różnica między 7 niebem i Marsolem jest znaczna - osiedle w kostce, kanalizacja, ładniejszy design budynków, ogrodzenie działek z drewna i piaskowca, większe garaże, lepiej pobudowane budynki. Ja zakupiłem bliźniaka i w porównaniu do Różanej jest mega lepszy. Front działki jest chociażby ogrodzony. Nie wspominając już o standardzie i o tym co można sobie dobrać, a ofertę mają szeroką :)
Centrum Handlowe będzie podobnej wielkości jak to przy Klonowej w Baninie, a znajdować się będzie na rogu Pszennej i Brzozowy Zagajnik - zresztą już jest budowane. Myślę, że bardzo miło będzie wyjść i przejść chodnikiem do piekarni czy spożywczego albo skorzystać z siłowni nie brudząc przy tym butów i wcale mi to uroku wsi nie zabierze.
Centrum Handlowe będzie podobnej wielkości jak to przy Klonowej w Baninie, a znajdować się będzie na rogu Pszennej i Brzozowy Zagajnik - zresztą już jest budowane. Myślę, że bardzo miło będzie wyjść i przejść chodnikiem do piekarni czy spożywczego albo skorzystać z siłowni nie brudząc przy tym butów i wcale mi to uroku wsi nie zabierze.
oczywiście, że kiepsko, że bez kanalizy,
ale kto powiedział, że tak będzie zawsze?
Zresztą znam osoby, które twierdzą że wywóz szamba taniej wychodzi niż kanalizacja... i nie jest to jedna osoba, która woli szambo...
choć nie jestem to ja, bo dla mnie brak kanalizacji to jak cofanie się w rozwoju...
dokładnie, każdy wybiera sam dom dla siebie,
forum jest po to, żeby inni, którzy chcą kupić dom czy mieszkanie, mogli poznać więcej faktów i opinii przed zakupem.
Także na pewno zaletą (dla niektórych) domów Marsol, jest to że są one bliżej głównej drogi i w mniejszym natężeniu zabudowań, co pozwala na większą autonomię.
ale kto powiedział, że tak będzie zawsze?
Zresztą znam osoby, które twierdzą że wywóz szamba taniej wychodzi niż kanalizacja... i nie jest to jedna osoba, która woli szambo...
choć nie jestem to ja, bo dla mnie brak kanalizacji to jak cofanie się w rozwoju...
dokładnie, każdy wybiera sam dom dla siebie,
forum jest po to, żeby inni, którzy chcą kupić dom czy mieszkanie, mogli poznać więcej faktów i opinii przed zakupem.
Także na pewno zaletą (dla niektórych) domów Marsol, jest to że są one bliżej głównej drogi i w mniejszym natężeniu zabudowań, co pozwala na większą autonomię.
MARSOL jest tańszy, ale niech każdy doliczy sobie późniejsze koszty podłączenia kanalizacji, złożenia się na drogę w kostce (tu pytanie czy każdy będzie chciał? bo jednym nie przeszkadza brak kostki) zrobienia sobie ogrodzenia przed domem i wielu innych. Kolejna kwestia jest taka, że w chwili obecnej może i są przestronniejsze widoki, ale Banino się szybko rozrasta i tam gdzie pola również będą stały budynki - pytanie jakie? Także wszystko trzeba sobie przekalkulować i zadać pytanie ile trzeba będzie na to czekać i czy się chce czekać? 7 niebo jest może dla bardziej wymagających i przez to jest droższe i wg mnie powinno być droższe bo wszystko jest na dzień dobry. Decyzja o zakupie jest jednak bardzo indywidualna. Zatem powodzenia i cieszmy się że razem będziemy tworzyć i obserwować rozwój Banina :)
A moim zdaniem Wszystkim trzeba życzyć jak najmniej problemów i jak najwięcej zadowolenia z mieszkania/domu oraz (co być może najważniejsze) życzliwych sąsiadów. Dom to nie krzesło, które można wymienić. Ja osobiście też wolałabym tańszą ofertę bo nie lubię kredytów a fortuna kołem się toczy. Pozdrawiam i pomyślności życzę
do szaraka: może usystematyzujmy tę wiedzę, którą posiadamy. Wlazłeś na forum miejscowości Banino w temat Marsol. Oczywistą oczywistością jest, że chodzi tu o domy budowane w Baninie przez firmę Marsol. Pytanie na tym forum o domy w Żukowie to tak jakbyś zapytał o domy budowane przez Marsol np. w Szczecinie.
na początku po kupieniu domu-to Marsol jeszcze robił poprawki i odbierał telefony.
Teraz po roku czasu mieszkania przestaje odbierać telefony ,a o poprawkach lub naprawach to już GOŚCIU ZAPOMNIJ.
Psuje sobie sam teraz swoją ciężką zapracowaną renomę.
no cóż-niektórzy mają już taki charakter -olewania
Teraz po roku czasu mieszkania przestaje odbierać telefony ,a o poprawkach lub naprawach to już GOŚCIU ZAPOMNIJ.
Psuje sobie sam teraz swoją ciężką zapracowaną renomę.
no cóż-niektórzy mają już taki charakter -olewania
Witam,
My kupiliśmy dom przy Różanej 4 lata temu od firmy Marsol. Polecam bo to uczciwa firma. Przed zakupem dokładnie przejrzeliśmy inne oferty, zrobiliśmy oględziny co najminiej 4 lokalizacji innych deweloperów. Dodam że jestem rzeczoznawcą majątkowym :) Mam też dzieci w wieku szkolnym. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :)
My kupiliśmy dom przy Różanej 4 lata temu od firmy Marsol. Polecam bo to uczciwa firma. Przed zakupem dokładnie przejrzeliśmy inne oferty, zrobiliśmy oględziny co najminiej 4 lokalizacji innych deweloperów. Dodam że jestem rzeczoznawcą majątkowym :) Mam też dzieci w wieku szkolnym. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :)
Niech Pani weźmie pod uwagę ile wody odda dach szeregu powyżej a rynny ten szereg ma wypuszczone na drogę.....aaa i deweloper/sprzedawca obieca Pani wszystko. Podpowiadam bo mieszkam na tej ulicy 10 lat i dobrze znam to miejsce.No i Banino to glina głownie przysypana piaskiem i woda nie wsiąka głębiej