Widok

MASAKRAAAA!!!

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
I po majówce kur...,eee....
Jestem tak chora,że ledwo stoję na nogach!
Moje dziecko również chore,jakiś wirus: czyli biegunka,gorączka.A od wczoraj okropny kaszel,chrypa i katar.

Czyli się leczymy,a mielismy tyle planów na te wolne dni i dupa.Siedzimy w domu:(

A własnie czy Wasze roczniaki miały kiedyś chrypę,jakby głos traciły?
Dziwne to,hmmmm.

Czy którejś z Was też majówka nie wyszła?Może powkurzamy się razem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ola, jak jesteś zdecydowana przepisać się do Świętokrzyskiej to kawałek dalej masz przychodnię na Jasieniu, przyjmuje tutaj dr. Pasierbska Małgorzata, rewelacyjna pediatra, poświęca masę czasu pacjentowi i ich rodzicom, a do tego znakomite podejście do dzieci
w przypadku kaszlu alergicznego a raczej alergicznego skurczu oskrzeli ( wywoalanego alergicznym zaśluzowaniem ) nie podaje się antybiotykow tylko wlaśnie leki rozkurczające oskrzela np. Berodual i ew. Pulmicort ( ale te akurat jest p/zapalny) - mamy takie zalecenie od alergiologa-pulmunologa więc wiem , ze leczenie w takim przypadku jest prawidłowe . Na szczęście Pulmicort podaję sporadycznie więc nie ma zagrożenia jakie istnieje przy dlugim jego podawaniu . Niestety są tez dzieci , ktore biorą go baaardzo dlugo i musza go brać niemal stale :-( .
Nasza postać alergii wymaga sporadycznego zastosowania Pulmicortu (1-2 x do roku max ) .
ja przy kazdej chorobie Michaliny i Berodual i Pulmicort. Niestety tylko po tych lekach odpuszczaja jej oskrzela.
stokrotka15 -to u Was to tez alergiczne jest :-(
Również pierwsze słyszę że Pulmicort wywołuje astmę.....

Moja córa- astmatyczka- Pulmicort otrzymuje już w osobistym inhalatorze ale naprawdę ten lek w połączeniu z Singulairem spowodował że nie choruje od prawie 1,5 roku !!!

A dla nas to szok. Uwierzcie :D

Pulmicort można podawać bezpiecznie tylko trzeba umieć to robić.

Ja np wolę zrobić 2 dni po 2 inhalacje dziennie niż faszerować antybiotykiem który na tyle osłabi układ immunologiczny na następne dni że trzeba bardzo dziecia pilnować.

Swoim rocznym córom aplikuję inhalacje, za każdym razem konsultuję z ich pediatrą.

OLA. Na katar najlepsza jest herbatka z majeranku. Z odrobiną cukru całkiem znośna.

Wogóle szczerze polecam Wam wszystkim na początkujące katary zestaw z soli fizjologicznej, maści majerankowej, naparu z majeranku, 3 kropli Zyrtecu wieczorem i nasmarowanych stób rozgniecionym czosnkiem.

Działa :)
Wracajc do zepsutego wekeendu majowego... u nas od piątku OSPA, starszy gorączka, wysypany dosłownie wszędzie... uszy, głowa, buzia w śroku, siusiak i itp. i strasznie ciężko mu wytłumaczyć, że nie może się drapać. chodzi po domu jak mały zombie, tak nam go szkoda!!! tylko czekamy aż młodszy złapie, bo to chyba nieuniknione.

Taki sobie długi majowy weekend...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry