Widok

MBA studia

Dzień dobry, jestem informatykiem pracuję u mojej siostry w firmie, która bardzo dynamicznie się rozwija.
Muszę przyznać, że cieszy się sporym doświadczeniem wdrożeniowym i produkcyjnym.Siostra przekonuje mnie, abym podjął dalszą naukę, a konkretnie, abym zdecydował się na studia MBA w Wyższej Szkole Bankowej .
Pomysł bardzo mi się spodobał tym bardziej, że obiecała całkowite pokrycie kosztów nauki.
Chciałbym się Was dopytać jakich liderów rankingowych MBA polecacie?Zależy mi, aby dokonać jak najlepszego wyboru. Liczę, że ukończenie studiów MBA w Wyższej Szkole Bankowej przyczyni się do pogłębienia moich kwalifikacji, a tym samym do awansu i lepszych zarobków.Pozdrawiam i czekam na wiadomości od Was.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy MBA można taktować jak podypolomówkę? Czy można pójść równolegle do studiowania na studiach dziennych (ekonomia).

Trzymaj się z dala od wsb. inaczej będziesz tego żałował.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

WSB jest tylko po to aby wykładowca miał pracę, a zamiejscowa WSB Lębork to potwierdzenie pierwszej części zdania. Wnioski wyciągnij sam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

O ile na standardowych studiach niezależnie od tego czy są to studia dzienne czy zaoczne, zdobywamy przede wszystkim wiedzę teoretyczną, to studia MBA są głównie po to, aby nauczyć praktyki, zdobyć doświadczenie. Na tego typu studiach normą jest, że wykładowcami, prowadzącymi są osoby, które na co dzień pracują w biznesie i odnoszą w tym obszarze sukcesy. Kadra zarządzająca, menadżerowie itd. Na MBA kładzie się przede wszystkim nacisk na umiejętności miękkie oraz twarde. Miękkie czyli budowanie dobrych relacji, umiejętności interpersonalne, umiejętność podejmowania dyskusji, dialogu, przekonywania do własnych racji, zdania. Umiejętności negocjacyjne. Przykład takich studiów: https://ibd.pl/executive-mba/

Inne tematy z forum Hydepark

Jaka jest najlepsza strona do pobierania darmowych dzwonków? (11 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Czy kiedykolwiek bolała Cię głowa, szukając strony internetowej, z której można...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (726 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry