Widok

MIKADO ASTON

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie obecne i przyszłe mamy.

Dziesiątki stron i opinii przerzuciłam w poszukiwaniu tego "optymalnego" dla mnie i dla niuni wózka.
Trójmiejskie sklepy i komisy też zjeździłam.
Wyboru praktycznie dokonałam - MIKADO -
ze wskazaniem na model ASTON,
ale niestety nie widziałam tego wózka na żywo.
Ponieważ to nowy model firmy Mikado
mało osób jest w jego posiadaniu,
sądzę że jest dużo więcej użytkowniczek poprzednika BOSTON.
Dziewczyny proszę o opinie jednego i drugiego.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witaj, mam ten sam dylemat. Jeśli chodzi o wózek, to na 100% będzie to Mikado. W grę wchodził tylko Boston, ale dzis skontaktowałam sie z producentem i dowiedzialam się że mają nowość - ASTON, ale nie znalazlam o nim żadnych opinii. Posiadaczki Bostona raczej chwalą, więc jeśli nie uda mi soie zobaczyc Astona na żywo, to zaufam opiniom o przetestowanym Bostonie... sama juz nie wiem.
jeśli chodzi o opinie o Bostonie - mamy na forum 2 wątki ;) dłuuuuuuuugie :)

wpisz w wyszukiwarkę BOSTON ;)
Mam nadzieję, że na początku kwietnia uda mi się odwiedzić siedzibę firmy. Też zastanawiam się między bostonem a astonem. Aston wydaje mi się taki bardziej solidny, ale wygra wózek bardziej miękki z lepszą amortyzacją. Oczywiście postaram się podzielić spostrzeżeniami :)
Witajcie ponownie!
weekend przeszedl na jeżdżeniu po sklepach z wózkami dzięcęcymi po całym mieście i mogę się już wypowiedzieć o Astonie i Bostonie.
Początkowo byłam pewna Bostonu, ale Aston to naprawde wypas. O niebo lepsza amortyzacja, wózek jest miękki, ale "skok na nierównościach" można dopasować wg ciężaru dziecka, Wygląda praktycznie jak Boston, jedyną róznicą jest poprzeczna rurka przy koszyku pod gondolką i ta dodatkowa sprężyna amortyzująca.
Tak więc Boston został wyparty przez ASTONA, w którym zakochałam się od pierwszego wejrzenia :P i leciuchno sie prowadzi. Mozna kupić bezpośrednio od producenta, po napisaniu do nich maila, konsultant przesyła specyfikację i ofertę cenowa ważną 4 miesiace. U mnie ASTON w Łodzi kosztuje ok 1150 zł od producenta niecałe 950 zł z przesyłką (ceny bez fotelika, jeśli ktos chce fotelik to trzeba doliczyć ok. 100 zł).
Mam nadzieję że pomogłam choć troche :) Pozdrawiam Was mamuśki serdecznie i życzę owocnych zakupów!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześc

Już chciałam klasną z zachwytu, że wreszcie gdzieś w Trójmieście jest dostępny ASTON, jak doczytałam, że kasilulka jest z Łodzi. Dziękuję za info bo ja mogę polega tylko na zdjęciach i opisie od producenta.
Cieszę się że piszesz o amortyzatorach bo zalezy mmi aby wózek dawał się pobujac.
Z różnic od producenta wyłapałam tylko tyle, że w Astonie rączka podnosi się o 5 cm wyżej niż w Bostonie, zaś jesli chodzi o wagę to jest niewielka dotyczy stelaża i wynosi 0,5 kg na korzyśc ASTONA.
Znalazłam jeszcze jedną różnice - Aston ma amortyzatory o "wydłużonym skoku" - wnioskuję, ze chodzi o ich miękkoś.
Kasiu ja będę najprawdopodobniej kupowa ASTONA pod koniec bieżącego miesiąca - jeśli będziesz miała wcześniej daj znac czy faktycznie będzie dokladnie taki jak sobie zamówiłaś.
Napisz proszę jak z cichością składania budki?

Dzięki za wpis
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej:) Pod koniec tego tygodnia powinnam już dostać przesyłke z Astonem więc jak dostane to moge Wam co nie co o nim napisać:)
Czekam z niecierpliwością bo na początku przyszłego tygodnia i ja chcę zamowić. Jednak nie ma to jak relacja "naocznego świadka".
Cóż ja mogę napisać.. Wiadomo, że żadnych wad w wózku nie znajdę dopóki nie zacznę nim wozić mojego Smerfa a to dopiero za 2 miesiące (bo termin porodu mam na Maj).
Tak na sucho to mogę powiedzieć że...
ogólnie wózek baaaardzo mi się podoba. Jest mega prosty w obsłudze,(złożyliśmy z mężem w 3 minuty) leciutko się nim jeździ, łatwo się składa.
Zasadnicza róznica miedzy Astonem a pozostałymi wózkami to jego wysokość.. Astona ma 52cm wysokości (od ziemi) a inne modele maja 62cm. Dla mnie to samo git bo ja mam 164cm wzrostu takze do wysokich osób nie należę i wózek jest w sam raz, myślę że gdybym kupiła City Cara tak jak planowalam to byłby za wysoki.
W wózku podoba mi się to że wszystkie koła są pompowane ( i dostałam pompke gratis).
Fajna jest ta regulacja tych "sprężyn" (nie wiem jak sie to fachowo nazywa) dostosowuje sie ją do wagi dziecka.
Hmm... budka mi się cicho składa i nic nie skrzypi ale tak jak mówie wszystko moze wyjsc w trakcie używania:P:P
Jak na dzień dzisiejszy jestem mega szczęśliwa że wybrałam ten wózek, nie żałuje i polecam! Wózek jest śliczny i kazdemu sie podoba to chyba dzieki temu ze stelaz jest troszke inny niz w pozostalych modelach.. ma nowocześniejszy look :)
Jak ktos ma jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem:)
Prosimy o fotki wózeczka, bardzo mnie zainteresowałaś...
Właśnie, właśnie :) Czekamy na zdjęcia:) Ja mam pytanie odnośnie materacyka w gondoli. Faktycznie taki badziewny? Bo gdzieś o tym czytałam. No i jakie wrażenia odnośnie spacerówki? A jaki kolorek zamówiłaś?
A ile czekaliście na dostarczenie wózka od momentu dokonania przelewu?
Klikając na te linki otworzą Wam się zdjęcia;)
Kolor z modelu Milano M2.

http://img510.imageshack.us/img510/8872/wzek2.jpg
http://img406.imageshack.us/img406/4760/wzek1.jpg
http://img140.imageshack.us/img140/561/materacyk1.jpg
http://img139.imageshack.us/img139/5786/materacyk2.jpg
http://img338.imageshack.us/img338/3504/spacerwka2.jpg
http://img383.imageshack.us/img383/2244/spacerwka1.jpg
http://img214.imageshack.us/img214/9848/nosideko2.jpg
http://img682.imageshack.us/img682/7713/amortyzacja.jpg

Materacyk- Pamiętam, że ktos kiedyś już pytal o materacyk, że własnie jest cieniutki... producent sprytnie i fajnie wytłumaczył dlaczego robią własnie takiej grubości i logicznie to brzmiało ale niestety juz nie pamiętam o co tam chodziło... dla takiego noworotka wydaje mi sie ze taka grubosc wystarczy a z ressztą zawsze można sobie wyścielać jakimś kocykiem (i tak 99%mam tak robi nie patrzac na grubość) albo wogóle w każdym sklepie można dostac materacyk do gondoli juz od 8zł więc to żaden problem.(Wiem że tak jest bo pracowałam rok czasu w sklepie z akcesoriami dziecięcymi) ale jak dla mnie materac wygląda okej.

Spacerówka- i znowu... nic konkretnego nie powiem dopóki nie zaczne używać... jak dla mnie wygląda solidnie, jest duża ma wszystko czego oczekuje czyli:
-zafoliowany podnóżek żeby się materiał nie brudził i dało się łatwo wytrzeć. (wiele wózków tego nie ma)
-5 punktowe pasy
- regulacje podnóżka
-regulacje oparcia
-odpinana barierka
Wad jak narazie nie widze żadnych a jak będzie to wyjdzie z czasem:P

Dostawa- Zamówienie złożyliśmy w czwartek, w piątek zrobiliśmy przelew,po weekendzie w poniedziałek wózek już trafił do kuriera a na nastepny dzien- we wtorek ok 14:00 był juz u mnie w domu:) Tak że wszystko odbywało sie szybko i sprawnie;]
Dzięki śliczne za odpowiedź. Wózeczek prezentuje się naprawdę pięknie. Już nie mogę się doczekać kiedy obejrzę ten model na żywo. Najchętniej to już bym męża do sklepu ciągnęła:) A właśnie odnośnie amortyzacji to faktycznie wózek jest miękki ?( oczywiście jak na wózek ze skrętnymi kołami) No i mam jeszcze wątpliwości co do wysokości wózka. Ja mam 162cm więc problemu nie ma ale mąż jest już znacznie wyższy i nie wiem jak to się sprawdzi. Wczoraj latałam z miarką i ta wysokość 55 cm wydawała się niewielka nawet jak na mnie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
WielkaMi - Co do wysokości wózka to wydaje mi się, że nigdy nie znajdziecie takiego zeby był dobry na wysokość dla Ciebie i równocześnie dla męża.. Pytanie brzmi kto będzie częściej tym wózkiem jeździł (zapewne mama) więc przedewszystkim dopasuj wózek do siebie:) Mój mąż też jest sporo wyższy odemnie a z wózkiem wygląda dobrze:) Ale zrobisz jak uważasz:) A co do amortyzacji i "bujania" to napewno City Car wygrywa z wszystkimi modelami. Astonem nie da sie tak fajnie pobujać jak wózkiem który jest na paskach ale dzieki tym sprężynom jest miekki i wydaje mi sie ze sie sprawdzi..
Wózek na paskach jest dobry bo mozna w nim dzieciątko pobujać i uśpić ale w trasie już nie jest tak kolorowo i wygodnie dla osoby prowadzącej.. wydaje mi sie że Aston na spręzynach to własnie taki złoty środek:) Ale tak jak mówie póki wózek jest pusty to o amortyzacji za duzo nie powiem heh.. :)
Witam
A jak to jest z gondolą? Jakie ma wymiary wewnątrz? Nasz dzidziuś taki bardziej jesienny będzie więc szukam duuużej gondoli aby się przebujać w niej całą zimę..... Spacerówka też spora się wydaje.
image

image

image

image

image

image

image

image
gondola
-szerokość - 35cm,
- długość - 80cm,
- głębokość - 20cm,
większej juz nie znajdziesz ;p chyba ze w duecie:P
A mogę prosić o wymiary złożonego wózka (ale bez zdjętych kół, czyli tak założony na szybko do wrzucenia do bagażnika :) )
Pozdrawiam
po złożeniu (z kołami)
wysokość 32cm
szerokość 64
długość 86cm

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry