Widok

MIKADO ASTON

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie obecne i przyszłe mamy.

Dziesiątki stron i opinii przerzuciłam w poszukiwaniu tego "optymalnego" dla mnie i dla niuni wózka.
Trójmiejskie sklepy i komisy też zjeździłam.
Wyboru praktycznie dokonałam - MIKADO -
ze wskazaniem na model ASTON,
ale niestety nie widziałam tego wózka na żywo.
Ponieważ to nowy model firmy Mikado
mało osób jest w jego posiadaniu,
sądzę że jest dużo więcej użytkowniczek poprzednika BOSTON.
Dziewczyny proszę o opinie jednego i drugiego.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
cisza... a ja też jestem ciekawa opinii :)
sanszajn a jaki kolorek wybrałaś?
Milka wybralam kolor A- M3, taki brazowo-bezowy :)

ej a co z tym torque70?
ja myślałam u niego City Car kupować...
fajny też nad nim myślałam... ja chyba ten A-M2. Tylko zastanawiam się czy dla dziewczynki mnie za ciemny?Ale w sumie praktyczny bo nie brudzący. A widziałaś gdzieś na żywo te wózki? bo ja tylko z netu,a na zdj. to te kolory zawsze trochę inaczej wyglądaja niż w rzeczywistości...
Tez nie widzialam na zywo. Ale mam nadzieje, ze bedzie ladny ten wozeczek. Tak jak czytam to dobre sa opinie i kolory mam nadzieje, ze tez beda ladne no coz juz zaryzykowalam i w przyszlym tyg bedzie wozeczek u mnie. Kupuje bezposrednio u producenta Mikado i wyszlo mi razem z fotelikiem i mnostwem gratisow 1057zl :)

ja bez fotelika zamawiam :) może jutro będę miała okazję oblukać go na żywo. Ogólnie fajny jest, a przede wszystkim gondola duża - o to mi najbardziej chodziło. No i daj znać jakie wrażenie, jak już będziesz miała go w domku;)
czy ktoś może się podzielić nowymi zdjęciami Astona ? ;) też przykładam się do tego by zamówić ten wózek :) pozdrawiam
wyżej jest kilka fotek... ja na swój czekam...
Ja juz mam swoj ale raczej mojej Sandruni w domu:) Kolorek bardzo ladny zamawialam M3 taki cappucino z bezem bardzo ladny. Narazie mam zamontowana gondole wyglada bardzo zgrabnie. Mysle ze wozek jest wart swojej ceny, latwo sie sklada i montuje a to jest dla mnie wazne, nie jest tez za ciezki a te wszystkie gratisy sa milym dodatkiem. Jeszcze nie wiem jak bedzie sie sprawowal w zyciu ale mam dobre przeczucia bo latwo sie go prowadzi.

kolory w realu widac są dużo ciemniejsze, sanszajn jeśli mogę poprosić o zdjęcia wózka w tym kolorze na e-mail twixik2@hotmail.com będę bardzo wdzięczna :)
Za chwilke strzele pare fotek i Ci przesle ale narazie mam gondole wstwiona ale jesli chodzi o kolor to bedzie widoczny :)

Probowalam wrzucic na forum te fotki ale wskakuje mi blokada antyspamowa wiec wysylam na maila :)

Ja już też mam swój wózek w domu i jak tylko obrobię zdjęcia to je umieszczę. Potwierdzam, że kolory w rzeczywistosci sa ciemniejsze, ale ja dopytałam czy faktycznie kolor jest taki jakim ja go widze u siebie czy inny. No więc granatowy A-30 jest faktycznie grafitowy.
I tak zdecydowałam się na ten kolor i nie żałuje. Praktyczny.
Tak jak dziewczyny piszecie co do faktycznej funkcjonalności bedzie się można przekonać jak będzie w codziennym użytku.
Na chwilę obecną jestem bardzo zadowolona.
Gondolę łatwo zdjąć i założyć. Spacerówkę podobnie.
Budkę składa sie bardzo cicho. Gondola jest naprawdę duża.
Rączka podnosi się bez zarzutu, dodatki super.
Ja zamówiłam dodatkowo śpiwór - najprawdopodobniej w okresie zimowym będziemy przechodzić z gondoli na spacerówkę i bardzo mi się podoba, że sam śpiwór ma dodatkowe szelki mocujace go do spacerówki. Dobra rzecz. Jak jeszcze mi się coś przypomni to napiszę.
Tymczasem pozdrawiam.
kurcze ja zamówiłam ten khaki AM2, żeby tylko nie był za ciemny....
Sanszajn - bardzo ładny kolor, dzięki :)
Prosze bardzo :) Nam tez sie bardzo podoba :)

wszystko jest ok. tylko nie bardzo wiem jak przenosić i za co gondolę? przymocowałam dołączone szelki do uchwytów po środku gondoli, ale przechyla się do przodu :/
Zastanawiałam się nad zakupem Mikado Aston, ale jedno mnie niepokoi - po obejrzeniu gondoli (z modelu Boston, Milano) zauważyliśmy z mężem, że dno składa się z dwóch części (ponieważ jedna z nich stanowi regulowane oparcie dla siedzącego szkraba) i jedna z tych części zachodzi na drugą, co tworzy twardy garb (wysokości ok 4 mm) pod pleckami dziecka (jest on wyczuwalny pod materacykiem - czy dziecko nie będzie cierpiało ??? :( - czy u Was też występuje ten mankament ???
właściwie do tej pory używaliśmy gondoli Bostona :P (spacerówkę musieliśmy na 1,5 tygodnia odesłać do producenta)

i nie zauważyłam takiego garba :P

dno gondoli zawsze mieliśmy czymś wyłożone :) zimą - śpiworkiem wełnianym :)

wiosną - kocykiem(grubość zależna od temp. - ostatnio cienkim, bawełnianym)

nie zauważyłam, żeby Gabryś cierpiał ;)

aaa - gondola jest super ;) wczoraj jeszcze jechaliśmy nią do lekarza ;) Pani Dr zmierzyła Młodego - ma 80cm długości ;) (8,5 m-ca - czyli gondola starcza na długo)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry