Widok

MIKADO ASTON

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie obecne i przyszłe mamy.

Dziesiątki stron i opinii przerzuciłam w poszukiwaniu tego "optymalnego" dla mnie i dla niuni wózka.
Trójmiejskie sklepy i komisy też zjeździłam.
Wyboru praktycznie dokonałam - MIKADO -
ze wskazaniem na model ASTON,
ale niestety nie widziałam tego wózka na żywo.
Ponieważ to nowy model firmy Mikado
mało osób jest w jego posiadaniu,
sądzę że jest dużo więcej użytkowniczek poprzednika BOSTON.
Dziewczyny proszę o opinie jednego i drugiego.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A mogę prosić o wymiary złożonego wózka (ale bez zdjętych kół, czyli tak założony na szybko do wrzucenia do bagażnika :) )
Pozdrawiam
gondola
-szerokość - 35cm,
- długość - 80cm,
- głębokość - 20cm,
większej juz nie znajdziesz ;p chyba ze w duecie:P
image

image

image

image

image

image

image

image
Witam
A jak to jest z gondolą? Jakie ma wymiary wewnątrz? Nasz dzidziuś taki bardziej jesienny będzie więc szukam duuużej gondoli aby się przebujać w niej całą zimę..... Spacerówka też spora się wydaje.
WielkaMi - Co do wysokości wózka to wydaje mi się, że nigdy nie znajdziecie takiego zeby był dobry na wysokość dla Ciebie i równocześnie dla męża.. Pytanie brzmi kto będzie częściej tym wózkiem jeździł (zapewne mama) więc przedewszystkim dopasuj wózek do siebie:) Mój mąż też jest sporo wyższy odemnie a z wózkiem wygląda dobrze:) Ale zrobisz jak uważasz:) A co do amortyzacji i "bujania" to napewno City Car wygrywa z wszystkimi modelami. Astonem nie da sie tak fajnie pobujać jak wózkiem który jest na paskach ale dzieki tym sprężynom jest miekki i wydaje mi sie ze sie sprawdzi..
Wózek na paskach jest dobry bo mozna w nim dzieciątko pobujać i uśpić ale w trasie już nie jest tak kolorowo i wygodnie dla osoby prowadzącej.. wydaje mi sie że Aston na spręzynach to własnie taki złoty środek:) Ale tak jak mówie póki wózek jest pusty to o amortyzacji za duzo nie powiem heh.. :)
Dzięki śliczne za odpowiedź. Wózeczek prezentuje się naprawdę pięknie. Już nie mogę się doczekać kiedy obejrzę ten model na żywo. Najchętniej to już bym męża do sklepu ciągnęła:) A właśnie odnośnie amortyzacji to faktycznie wózek jest miękki ?( oczywiście jak na wózek ze skrętnymi kołami) No i mam jeszcze wątpliwości co do wysokości wózka. Ja mam 162cm więc problemu nie ma ale mąż jest już znacznie wyższy i nie wiem jak to się sprawdzi. Wczoraj latałam z miarką i ta wysokość 55 cm wydawała się niewielka nawet jak na mnie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Klikając na te linki otworzą Wam się zdjęcia;)
Kolor z modelu Milano M2.

http://img510.imageshack.us/img510/8872/wzek2.jpg
http://img406.imageshack.us/img406/4760/wzek1.jpg
http://img140.imageshack.us/img140/561/materacyk1.jpg
http://img139.imageshack.us/img139/5786/materacyk2.jpg
http://img338.imageshack.us/img338/3504/spacerwka2.jpg
http://img383.imageshack.us/img383/2244/spacerwka1.jpg
http://img214.imageshack.us/img214/9848/nosideko2.jpg
http://img682.imageshack.us/img682/7713/amortyzacja.jpg

Materacyk- Pamiętam, że ktos kiedyś już pytal o materacyk, że własnie jest cieniutki... producent sprytnie i fajnie wytłumaczył dlaczego robią własnie takiej grubości i logicznie to brzmiało ale niestety juz nie pamiętam o co tam chodziło... dla takiego noworotka wydaje mi sie ze taka grubosc wystarczy a z ressztą zawsze można sobie wyścielać jakimś kocykiem (i tak 99%mam tak robi nie patrzac na grubość) albo wogóle w każdym sklepie można dostac materacyk do gondoli juz od 8zł więc to żaden problem.(Wiem że tak jest bo pracowałam rok czasu w sklepie z akcesoriami dziecięcymi) ale jak dla mnie materac wygląda okej.

Spacerówka- i znowu... nic konkretnego nie powiem dopóki nie zaczne używać... jak dla mnie wygląda solidnie, jest duża ma wszystko czego oczekuje czyli:
-zafoliowany podnóżek żeby się materiał nie brudził i dało się łatwo wytrzeć. (wiele wózków tego nie ma)
-5 punktowe pasy
- regulacje podnóżka
-regulacje oparcia
-odpinana barierka
Wad jak narazie nie widze żadnych a jak będzie to wyjdzie z czasem:P

Dostawa- Zamówienie złożyliśmy w czwartek, w piątek zrobiliśmy przelew,po weekendzie w poniedziałek wózek już trafił do kuriera a na nastepny dzien- we wtorek ok 14:00 był juz u mnie w domu:) Tak że wszystko odbywało sie szybko i sprawnie;]
A ile czekaliście na dostarczenie wózka od momentu dokonania przelewu?
Właśnie, właśnie :) Czekamy na zdjęcia:) Ja mam pytanie odnośnie materacyka w gondoli. Faktycznie taki badziewny? Bo gdzieś o tym czytałam. No i jakie wrażenia odnośnie spacerówki? A jaki kolorek zamówiłaś?
Prosimy o fotki wózeczka, bardzo mnie zainteresowałaś...
Cóż ja mogę napisać.. Wiadomo, że żadnych wad w wózku nie znajdę dopóki nie zacznę nim wozić mojego Smerfa a to dopiero za 2 miesiące (bo termin porodu mam na Maj).
Tak na sucho to mogę powiedzieć że...
ogólnie wózek baaaardzo mi się podoba. Jest mega prosty w obsłudze,(złożyliśmy z mężem w 3 minuty) leciutko się nim jeździ, łatwo się składa.
Zasadnicza róznica miedzy Astonem a pozostałymi wózkami to jego wysokość.. Astona ma 52cm wysokości (od ziemi) a inne modele maja 62cm. Dla mnie to samo git bo ja mam 164cm wzrostu takze do wysokich osób nie należę i wózek jest w sam raz, myślę że gdybym kupiła City Cara tak jak planowalam to byłby za wysoki.
W wózku podoba mi się to że wszystkie koła są pompowane ( i dostałam pompke gratis).
Fajna jest ta regulacja tych "sprężyn" (nie wiem jak sie to fachowo nazywa) dostosowuje sie ją do wagi dziecka.
Hmm... budka mi się cicho składa i nic nie skrzypi ale tak jak mówie wszystko moze wyjsc w trakcie używania:P:P
Jak na dzień dzisiejszy jestem mega szczęśliwa że wybrałam ten wózek, nie żałuje i polecam! Wózek jest śliczny i kazdemu sie podoba to chyba dzieki temu ze stelaz jest troszke inny niz w pozostalych modelach.. ma nowocześniejszy look :)
Jak ktos ma jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem:)
Czekam z niecierpliwością bo na początku przyszłego tygodnia i ja chcę zamowić. Jednak nie ma to jak relacja "naocznego świadka".
Hej:) Pod koniec tego tygodnia powinnam już dostać przesyłke z Astonem więc jak dostane to moge Wam co nie co o nim napisać:)
Cześc

Już chciałam klasną z zachwytu, że wreszcie gdzieś w Trójmieście jest dostępny ASTON, jak doczytałam, że kasilulka jest z Łodzi. Dziękuję za info bo ja mogę polega tylko na zdjęciach i opisie od producenta.
Cieszę się że piszesz o amortyzatorach bo zalezy mmi aby wózek dawał się pobujac.
Z różnic od producenta wyłapałam tylko tyle, że w Astonie rączka podnosi się o 5 cm wyżej niż w Bostonie, zaś jesli chodzi o wagę to jest niewielka dotyczy stelaża i wynosi 0,5 kg na korzyśc ASTONA.
Znalazłam jeszcze jedną różnice - Aston ma amortyzatory o "wydłużonym skoku" - wnioskuję, ze chodzi o ich miękkoś.
Kasiu ja będę najprawdopodobniej kupowa ASTONA pod koniec bieżącego miesiąca - jeśli będziesz miała wcześniej daj znac czy faktycznie będzie dokladnie taki jak sobie zamówiłaś.
Napisz proszę jak z cichością składania budki?

Dzięki za wpis
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witajcie ponownie!
weekend przeszedl na jeżdżeniu po sklepach z wózkami dzięcęcymi po całym mieście i mogę się już wypowiedzieć o Astonie i Bostonie.
Początkowo byłam pewna Bostonu, ale Aston to naprawde wypas. O niebo lepsza amortyzacja, wózek jest miękki, ale "skok na nierównościach" można dopasować wg ciężaru dziecka, Wygląda praktycznie jak Boston, jedyną róznicą jest poprzeczna rurka przy koszyku pod gondolką i ta dodatkowa sprężyna amortyzująca.
Tak więc Boston został wyparty przez ASTONA, w którym zakochałam się od pierwszego wejrzenia :P i leciuchno sie prowadzi. Mozna kupić bezpośrednio od producenta, po napisaniu do nich maila, konsultant przesyła specyfikację i ofertę cenowa ważną 4 miesiace. U mnie ASTON w Łodzi kosztuje ok 1150 zł od producenta niecałe 950 zł z przesyłką (ceny bez fotelika, jeśli ktos chce fotelik to trzeba doliczyć ok. 100 zł).
Mam nadzieję że pomogłam choć troche :) Pozdrawiam Was mamuśki serdecznie i życzę owocnych zakupów!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam nadzieję, że na początku kwietnia uda mi się odwiedzić siedzibę firmy. Też zastanawiam się między bostonem a astonem. Aston wydaje mi się taki bardziej solidny, ale wygra wózek bardziej miękki z lepszą amortyzacją. Oczywiście postaram się podzielić spostrzeżeniami :)
jeśli chodzi o opinie o Bostonie - mamy na forum 2 wątki ;) dłuuuuuuuugie :)

wpisz w wyszukiwarkę BOSTON ;)
Witaj, mam ten sam dylemat. Jeśli chodzi o wózek, to na 100% będzie to Mikado. W grę wchodził tylko Boston, ale dzis skontaktowałam sie z producentem i dowiedzialam się że mają nowość - ASTON, ale nie znalazlam o nim żadnych opinii. Posiadaczki Bostona raczej chwalą, więc jeśli nie uda mi soie zobaczyc Astona na żywo, to zaufam opiniom o przetestowanym Bostonie... sama juz nie wiem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry