Widok
Ja też mam mutację heterozygotyczną, niedobór białka S, a co za tym idzie trombofilię wrodzoną. W okresie starań jak i w ciąży byłam pod opieką imunnologa dr Suchanek. Przed ciąża brałam 5 mg kwasu foliowego, witaminę b6 i b12 (min. 3 miesiące przed), a od pozytywnego wyniku bety heparynę, której dawkę modyfikowała w zależnosći od wyników any-xa.
Dzięki ze sie odezwalyscie!:)
Chodzi mi głównie o okres starań bo naczytalam sie ze przy tej mutacji nie ma sensu lykac większych dawek folicu tylko trzeba suplementowac formy metylowe, które.raczej na polskim rynku są niedostępne. Ale widzę ze i bez tego sie da:)
A powiedzcie czy kontrolowalyscie homocysteine? I czy ta mutacja w waszym przypadku utrudniała zachodzenie w ciążę albo jej donoszenie?
Chodzi mi głównie o okres starań bo naczytalam sie ze przy tej mutacji nie ma sensu lykac większych dawek folicu tylko trzeba suplementowac formy metylowe, które.raczej na polskim rynku są niedostępne. Ale widzę ze i bez tego sie da:)
A powiedzcie czy kontrolowalyscie homocysteine? I czy ta mutacja w waszym przypadku utrudniała zachodzenie w ciążę albo jej donoszenie?