Widok

MUZYKA NA WESELU - MASAKRA

Wesele Temat dostępny też na forum:
Byłam na weselu na którym grał zespół przez który cały wieczór przesiedziałam przy stole, bo to co grali wogole mnie nie porywało do tańca.
Podobno to był typowy weselny repertuar, ale dla mnie kawałki typu serduszko puka w rytmie czacza, czy parostatek i tym podobne wcale mnie nie ruszają i uważam ze nie powinny być jedynym rodzajem muzyki na takiej imprezie. Właściwie bawili sie głównie starsi .
Czy wasze zespoły też mają taki monotonny repertuar????
Czy jest szansa ze zagrają coś bardziej na czasie????
W sobote znowu ide na wesele i juz sie boję ze bedzie tak samo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam DJ-a, wiec Beata bedzie śpiewała w oryginale, hehe :)

ok juz doczytalam, wyzej podalas:))

a u mnie będzie czarny alibaba i juz teraz chciałabym zatańczyc twista. no własnie przypomniało mi sie jak na jednym weselu pokazaliśmy i młodym, i starszym jak tańczy się twista.
ja mysle ze muza z cd w przerwach kiedy zespół nie gra byłaby super rozwiązaniem.
Zreesztą dosyc dziwne były te momenty kiedy zespół miał porzerwy i na sali była wtedy kompletna cisza - tylko stukanie widelcami w talerze. nGdyby coś leciało - to młodzi też by6 sie pobawili
Ja w moim repertuarze mam "mydł i powidło". Moja teściowa też naciskała by były starocie i biesiady, ale będzie wszystko.
Również Krawczyk, Perfekt, Łzy (mój facet ich lubi) ale i Jenifer Lopez:)

Zobaczymy jak wypadnie-zespół ma reagować na to co dzieje się na parkiecie:)

imageimage
ja akurat należę do ludzi,którzy jak już ida na jakąś zabawę to po prostu się bawią i nie ma naczenia jaka jest muzyka.Pomyśl sobie jak Tobie byłoby przykro,gdyby na Twoim weselu ktoś siedział z podpartym łokciem i nie bawił się wcale?Poza tym wesele to wesele i jaką mają grać muzykę?techno albo hip hop?

Mona, a do jakiej muzyki Ty byś sie dobrze na weselu bawila??
ania basterd
he, no wiedzisz :)
ja uwielbiam :)
do tego jescze troche kawałków z la 80-tych, troche wilków, lady pank, polskiego rocka z lat 90-tych, gabriel fleszar, brodka, na pewno Doda
no dla mnie rewelka

ale wiadomo, każdy ma inny gust muzyczny
my robimy pod siebie i pod młodych, oraz moją rodzinke
moja mama, ciocia-jej siostra, mój tatuś, wójek, jeden, drugi- oni ZAWSZE
pierwszi wychodzą na parkiet i ZAWSZE ZAWSZE kończą impreze, że trzeba ich poganiać miotła by juz kończyli iompreze

to ja si enie boje :))))))

no wiem że te stare hiciory to typowy repertuar weselny, mnie to niestety nie bierze, ale powinno byc cos dla starszych i coś dla młodych a dodatkowo w przerwach byłoby mi8ło usłyszeć jakiś lekki jazzik albo chiloucik, cos bardziej ambitnego - nie sądzicie?
orkiestra powinna umiec zabawic wszystkich, zrobić cos takiego ze nagle wszyscy tanczą. tak bylo u mojej kuzynki i wyszło super. Czasem mozna sie tez powygłupiac. Jeszcze wtedy nie potrafiliśmy tanczyc tanga, mimo to zrobilismy parodię i wyszło z tego bardzo fajne tango, a ile śmiechu jak oglądamy film
andzior - no chociażby muzyka dance, latino-dance - to co leci w mtv - nie chodzi mi o hip hop czy techno,
Wiesz co, ja wywodze się ze środowiska Metali, he he, ale na naszych weselach wszyscy nawzajem bawimy się super i do "daj mi te noc" i "zatańczysz ze mną jeszcze raz.." i to śmiesznie wygląda jak faceci z włosami do pasa którzy słuchają Samaela czy Amorphis obtańcowują ciotki:)))
ania basterd
no tak, ale wesela z załozenia nie są dyskotekami:))
ania basterd
ja tam chce miec winda do nieba , niech zyje wolnosc i swoboda parostatek szalona itp itd bo przy tym naprawde mozna poszalec - moza ja jestem dziwna ale lubie na weselach taki styl mix totalny :-)))

czuje ze dla mnie najlepszymrozwiązaniem byłoby - wesele z dj zamiast orkiestry. Chociąz bawiłam sie niedawno przy orkiestrze (nie pamietam nazwy) która grała DOSŁOWNIE WSZYSTKO
Jestem jak najbardziej ZA!! Orkiestra to jest podstawa i musi poprowadzic cale to show!! I sie powyglupiac i wogole... kiedys bylismy na weselu i przez jakis czas moze ze 3 pary byly na parkiecie... bo nikt na Pani Spiewajacej zachecanie nie reagowal... smutne ze ludzie czasami nie wiedza po co na wesele sie idzie...
mój facet tez słucha bardzo ostrych kawałków a gdy układalismy repertuar powiedział ze chociaz 2 kawałki discopolo muszą być bo to jest wesele.
Ja uwazam, ze jak ktos sie umie i lubi sie bawic, to i przy disco polo sie pobawi. W koncu jesli chcesz muzyke z mtv to trezba sic na dyskoteke.
Ja na moim weselu tez chce wszytkiego po trochu, ale glownie disco polo, biesiadne. Wiem, ze moi znajomi bede sie tez i przy tym bawic. W koncu to wesele, a nie dyskoteke.
Z kolei jak by byla muzyka jaka Ty chcesz to starsi by siedzieli.Nigdy sie nie dogodzi kazdemu.

bo po prostu andzior umiesz się bawić

NO FAKT - WESELA NIE SĄ DYSKOTEKAMI, ale mogłyby zawierać chociąz kilka bloków dyskotekowego repertuaru
do góry