Widok

MUZYKA NA WESELU - MASAKRA

Wesele Temat dostępny też na forum:
Byłam na weselu na którym grał zespół przez który cały wieczór przesiedziałam przy stole, bo to co grali wogole mnie nie porywało do tańca.
Podobno to był typowy weselny repertuar, ale dla mnie kawałki typu serduszko puka w rytmie czacza, czy parostatek i tym podobne wcale mnie nie ruszają i uważam ze nie powinny być jedynym rodzajem muzyki na takiej imprezie. Właściwie bawili sie głównie starsi .
Czy wasze zespoły też mają taki monotonny repertuar????
Czy jest szansa ze zagrają coś bardziej na czasie????
W sobote znowu ide na wesele i juz sie boję ze bedzie tak samo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No tak kilka kawalkow nawet jak bedzie, to co preztanszysz pare utworow i dalej do stolu?

dziewczyno ile Ty masz lat?to spróbuj wyprawić wesele z muzyką z mtv i zaprosić babcie ,wujków itd,chodzi oto żeby każdy się bawił a nie tylko młodzież

dokladnie wesele to nie impreza na miescie jak sa fajni ludzie to do wszystkiego potrafia sie bawic i jak kotos chce to potrafi a od orkietry duuuuzo zalezy to fakt
nic nie ujmujac nikomu

gdy chodzilismy na kurs tańca facet który go prowadził opowiadał jak kiedys z jakąś grupą gdzies pojechali i zrobili sobie jakąs potancówke. Na dole było wesele wiec zostały im tylko płyty z discopolo. I co sie okazało: goście z wesela przyszli do nich bawic się przy disco polo
no teraz wychodzi na to ze ja nie umiem sie bawić i ze jezdze na wesela ze złym nastawieniem - przecież nie o to chodzi

Nie wiem jak jest u was - ale w moim zyciu muza odgrywa ogromna rolę - wzbudza rózne emocje, radość , smutek, zmusza do reflekcji - albo powiduje ze chce się ruszyć nóżką - ze nie da sie usiedziec na miejscu...
Zeby sie dobrze bawić potrzebny jest mi po prostu odpowiedni bodzięć - a typowy weselny repertuar nie jest dla mnie pobudzający. Dlatego optuję - mieszać style - troche dla starszych, troche dla młodych, na weselu o którym pisze były tylko same kawałki dla starszych i to wszystkie z polskiego repertuaru
a czy oprócz Ciebie były tam jeszcze inne osoby,które caly weczór siedziały przy stole?

aleksad - własnie o to chodzi zeby KAŻDY sie bawił, czytaj uważnie, a lat mam odpowiednio dużo zeby mieć własne zdanie
widzisz, ja mam 28 lat wiec taka stara jeszcze nie jestem a moim ulubieńcem jest Elvis Presley a dzisiejszej muzy po prostu nie znoszę. Kazdy lubi co innego, dlatego u mnie będzie dla każdego cos dobrego.
pisałam juz ze bawiłam sie - ale bez przyjemności jaka powinna płynąć z tańca , nie siedziałm cały wieczór przy stole
a ja się pytam czy była jeszcze jakaś osoba,która tak jak Ty podpierala stół?

no i o to chodzi kropusia - ja tylko przestrezgam przed zbyt monotonnym repertuarem
na szczęście potrafimy się bawić, aleksad:)) to prawda, ale powiem Wam, ze jak widze czasem jakieś nieszczęśliwe miny kuzynek czy kogoś tam na weselach, ciagle ze skrzywionymi minami, ciągle coś się nie podoba, to sie zastanawiam po co wogle przychodzą, siedzieć przy stołach ? a potem obgadać? przecież na to miejsce mozna zaprosić kogoś kto będzie sie bawił super!!
ania basterd
tak aleksad - było kilka takich osób, własnie młodych, oczywiścxie starsi sie bawili super, ale ogólnie na 55 gości na parkiecie jednorazowo nigdy nie było wiecej niż około 7 par
Byłam na weselu na którym grał zespół przez który cały wieczór przesiedziałam przy stole, bo to co grali wogole mnie nie porywało do tańca.
to są Twoje słowa,więc bawiłaś się czy nie?

od Glenna Millera po dzisiejsze piosenki (zauważyłam ze lubisz klimaty jazzowe wiec nazwisko Glenn Miller nie powinno byc ci obce). czy muza na moim weselu bedzie urozmaicona?
wiesz co nie wierzę,ze to wina muzyki,tylko zespołu,bo muzyka muzyką,ale zespół i jego prowadzenie też ma duże znaczenie

no wygląda ze tak - ajaki to ze4spół kropusia??
dobra aleksad - to moje słowa - ale były skrótem myślowym
grunt to trochę więcej luzu i odpowiednie podejście,postaw się na miejscu osób u których byłaś na weselu,jak się czuły jak widziały Twoją minę?:)

Mój narzeczony jest hobbystycznie muzykiem (całe mieszkanie zawalone sprzętem, piecami, efektami, cztery gitary), 90% muzyki której słucha nikt z ludzi normalnych nie kojarzy, gra z trzema kolesiami w projekcie jazzowym, ale wesele to wesele. Będzie jedna piosenka Johna Zorna, jedna dla mnie Tori Amos, i Tea party ale przede wszytskim wesele to wesele, nie po to jest zeby bawić się tylko do tej muzyki której na codzień się słucha:))
My wybraliśmy najbardziej sprawdzony przeboje: Flames of love, Słodkiego miłego zycia itd
ania basterd
do góry