Widok

Macie pomysł na dodatkowa prace na urlopie wychowawczym?

Praca Temat dostępny też na forum:
Witam,

Czy możecie mi podpowiedziec jaka dodatkowa prace moge wykonywac oprócz bycia mama ;) Córeczka ma 14 miesiecy i dopiero za dwa lata pojdzie do przedszkola a ja chciałabym troche dorobic na tzw waciki ;)
Macie jakis pomysł? Wiem ze duzo jest pracy chałupniczej ale słyszałam ze duzo to sciema...
Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
madleen69, a nie słyszałas o żłobkach ? Dzieciaka do żłobka - sa czynne od 6:30 - 18:00 i do roboty idż. Pozdrawiam !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 24
Jak słyszę że matka z dzieckiem "siedzi" w domu to mnie szlag jasny trafia, bo czasami mam tak mało czasu na tym "wolnym" że mam okazję napić się spokojnie kawy dopiero po powrocie męża z pracy. Niech mi ktoś powie jak to się robi że tyle czasu można mieć na nic-nie-robienie? Może ja o czymś nie wiem, albo powinnam nianię albo konsjerża zatrudnić to wtedy można spokojnie siedzieć w domu i nic nie robić?
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 8
A pewnie ze słyszałam! A ty zdajesz sobie sprawe ze żłobki sa tak przepełnione ze tak łatwo nie jest wysłac dziecko do żłobka! Moja córka na obecna chile jest 209 na 95 miejsc takze zanim cos ktos powie niech sprawdzi czy warto to powiedziec...
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale czas jaki poświęcasz forum masz? ;)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6
Witam wszystkich.

Dla mam jest także opcja założenia własnej działalności gospod.
można dorabiać sobie troszkę , - tylko uwaga - jesteś wtedy sama odpowiedzialna za opłaty w Zus i Skarbowym.

Znam takie matki, które tak pracują.
Raczej chwalą sobie, że łączą swoją samorealizację zawodową z opiekowaniem się dzieckiem.
To są często osoby, co założyły mini -klubiki dziecięce, przedszkola itp. lub mają zacięcie artystyczne.

Gdyby ktoś potrzebował więcej info na ten temat to znajdzie zarówno w WUP jak i u doradcy zawodowego w PUP.
Można też pisać do mnie http://www.goldenline.pl/katarzyna-dabrowska30
Pozdrawiam wszystkie ambitne mamy i życzę by ich życie było zarówno pełne cudnych chwil z dziećmi, jak też pełne wyzwań i sukcesów zawodowych.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
W tym betterware mają rewelacyjną chemię , znajoma z pracy to sprzedaje, fajne a niedrogie produkty
a jaki jest zysk na takim jednym produkcie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Może rękodzieło (sweterki, szaliki, biżuteria czy coś takiego)?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdzieś wyżej wątku pytałam,gdzie wciskacie te luksusowe kosmetyki.
I proszę otrzymałam odpowiedz...
Na placach zabaw....
http://justartpp.jimdo.com/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dlatego dobrym rozwiązaniem są urlopy tacierzyńskie, druga strona widzi, że jednak opieka nad dzieckiem wymaga poświęcenia czasu ( chyba, ze cały czas oglada tv ale tego wychowaniem nie można nazwać ). Co do zwolnień, niektóre kobiety chodzą na zwolnienia i słusznie, bo mają duży stresu w pracy, który w ciąży jest źle widziany, albo mają duże ryzyko poronienia. Nie można wszystkich wrzucać do jednego worka.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
mądralo, a wiesz czym się różni wychowanie dziecka od podrzucania go ? wychowanie dziecka to duży wysiłek, a później każdy się dziwi, że rośnie nam zła młodzież, no wybacz, jeśli dziecko całymi dniami siedzi w przedszkolu, wraca późnym wieczorem, kolacja i spanie. Uważasz, że to jest lepsze? dziecko na cały dzień do żłobka i sio do pracy ? Jasne, a później wyrośnie taki degenerat który na twoją emeryturę nie będzie zarabiał. Weź się ogarnij.

( nie chcę urazić rodzin, w których taki model funkcjonuje, często tak jest, natomiast odnoszę się do samego podejścia, wsadzić dziecko do żłobka i się niczym nie przejmować. )
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5
Na urlopie wych można dorabiać, nieuku!
Tak mam, bo teraz moje maleństwo ma 10 lat :P
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Inwentaryzacja w sklepie płacą 8-10 zł za godzine
Joa MĄDRALO, jako dziecko chodziłam do żłobka i przedszkola i nie wyrosłam na degenerata więc nie generalizuj!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie wszyscy maja tak wspaniałe możliwości pozostania z dzieckiem w domu dłużej, wychowując go. Poza tym dziecko chodzące do przedszkola czy żłobka tez trzeba wychować :).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mozesz sobie poszukac czegos podobnego do tego typu pracy http://praca.owi.pl/ogloszenie/Praca_dodatkowa,940821

ja jak bylam i w ciazy i po tak sobie dorabialam przy tego typu pracach:)
mozna na umowe zlecenie

Inne tematy z forum Kobieta

Czy warto studiować kierunek "dietetyka"??? (7 odpowiedzi)

Witam, Czy warto studiować kierunek DIETETYKA ??? Jeśli tak,to gdzie (na jakich uczelniach...

Prezent dla teściowej (122 odpowiedzi)

Moja teściowa obchodzi niedługo 60te urodziny. ale jak to zwykle u mnie bywa nie mam pojęcia co...

Najlepsze zabawki erotyczne (4 odpowiedzi)

Cześć ! Czy są tutaj dziewczyny, które lubią seks? My bardzo lubimy i ciągle soboie dokupujemy...

do góry