Widok

Macie pomysł na dodatkowa prace na urlopie wychowawczym?

Praca Temat dostępny też na forum:
Witam,

Czy możecie mi podpowiedziec jaka dodatkowa prace moge wykonywac oprócz bycia mama ;) Córeczka ma 14 miesiecy i dopiero za dwa lata pojdzie do przedszkola a ja chciałabym troche dorobic na tzw waciki ;)
Macie jakis pomysł? Wiem ze duzo jest pracy chałupniczej ale słyszałam ze duzo to sciema...
Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Może jako niania?
Pewnie znajdzie się ktoś, komu nie przekadzałoby, żebyś opiekowało się jednocześnie czyimś maluchem i swoim.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jesteś pewna, że na urlopie wychowawczym można podjąć zatrudnienie..... ? Coś mi się wydaje, że nie..... chyba, że zakończysz urlop wychowawczy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
ja podjęłam współpracę z Marizą http://www.mariza-kosmetyki.eu i jestem bardzo zadowolona
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
i gdzie wy te kosmetyki wciskacie-sprzedajecie?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
to może napisz coś więcej o tych kosmetykach
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Droga medleen69, czy wiesz ze urzednicy Zusu posiadaja niezbedne narzedzia, by 'scigac' osoby, ktore naruszaja zasady przebywania na zasilkach, w tym wychowawczym? nie zapominij, ze pieszac na forum swoj post z ip ryzykujesz 'namierzenie'? pomysl zanim stracisz swoj zasilek
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 15
jaki zasiłek?jestem na wychowawczym i takiego nie mam?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
zasilki, urlopy, czyli swiadczenia Zusowskie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
iksiński nie każdy dostaje te zasiłki świadczenia itp,a na wychowawczym można dorabiać nie pobierając tych że ZASIŁKÓW pod warunkiem,że praca nie koliduje z opieka nad dzieckiem i można podpisać umowę o dzieło zlecenie itp,są różne formy zarobku w domu
Proponuję zgłębić się w temat,a następnie siać jadem na forum
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie sieje jadu tylko poradzilem sprawdzic czy nie straci na tym ze podejmie prace, czytaj ze zrozumieniem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9
Rozejrzyj się po ogłoszeniach może wpadnie Ci akurat coś w oko na Twoje możliwości.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fajna pracą dodatkową dla mamy z dzieckiem jest sprzedaż produktów Betterware , robisz to sobie "przy okazji" wśród koleżanek, sąsiadek itp
Można parę groszy dorobić
Co ważne to nie tak popularne kosmetyki ( bo to sprzedaje i Avon i Oriflame i FM i Mariza) ale głównie rzeczy potrzebne kazdego dnia w domu = chemia do sprzątania i prania, akcesoria kuchenne, łazienkowe, wyposażenie domu, ale też linia kosmetyków właśnie i suplementów diety ale w 100% naturalnych , zdrowotnych ( bez chemii i konserwantów) , czyli praktycznie kazdy jak chce moze znaleźć coś dla siebie
Zerknij sobie tutaj i zapraszam do kontaktu http://praca-betterware.info.pl/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9
na tzw.waciki dorabiam w markecie w weekendy,z agencji pracy tymczasowej,mąz nadrabia zaleglosci w opiece nad synem
Niestety kolega Iksinski ma rację. Trzy razy bym się zastanowił czy chciałbym ryzykować pismem z ZUSu czy czymś podobnym.
..zresztą kurcze, wszyscy tutaj piętnujemy nieuczciwych pracodawców, a z pracownikami pracującymi w szarej strefie? Czy to uczciwe? Czy to moralne? Nie piętnuję - pytam się tylko.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
http://praca.wieszjak.pl/urlopy-pracownicze/287457,3,Co-warto-wiedziec-o-urlopie-wychowawczym.html

dla iksińskiego i fk

dorabianie a zarabianie to dwie rózne kwestie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
chyba dla madleen69
ja dlugo szukalam i w koncu znalazlam prace na wczesne nocki od 22 do max 2 do tego pod domem wiec 10min po zamknieciu jestem w domu.
mi to pasuje bo maz w domu z dziecmi i nic nie wydaje na opieke, i dzieki temu ze sie zalapalam tam gdzie teraz robie to pewnie poszukam normalnej pracy jak mloda pojdzie do zerowki, bo teraz chodza do okienka (3h dziennie z dziecmi - takie przedszkole)moja zmienniczka jest w identycznej sytuacji, plus dorabia na strzyzeniu bo fryzjerka

pozatym w weekendy od czasow studenckich mam fuche sprzatania biura 1-2h tygodniowo iedy mi pasuje bo mam klucze. minus ze musze teraz dojeżdżać bo od kiedy mam rodzine to sie przeprowadzilam.

mi taki system pasuje, ja nocny marek jestem i niegdy nie potrzebowalam duzo snu, teraz tylko w dzien ok 14 musze kimnac na 15min ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak widać - ciąża i macierzyństwo to nie choroby - można iść do pracy a nie na wolnym siedzieć.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Szkoda że inaczej uważają kobiety, które ledwo się dowiedzą że są w ciąży i już lecą do lekarza po zwolnienie z pracy ;)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum Kobieta

Prezent dla teściowej (122 odpowiedzi)

Moja teściowa obchodzi niedługo 60te urodziny. ale jak to zwykle u mnie bywa nie mam pojęcia co...

Czy suplementacja kolagenu ma sens przy trądziku różowatym? (4 odpowiedzi)

Cześć, czy ktoś z Was próbował suplementacji kolagenem przy trądziku różowatym? Dużo teraz o tym...

Euthyrox N25 - czy ktoś z Was również przyjmuje proszę o Wasze opinie . (47 odpowiedzi)

Witam, Miesiąc temu zaczęłam przyjmować lek EUTHYROX N25 na niedoczynność tarczycy mija miesiąc...

do góry