Widok

Maj-to pechowy miesiac na slub??

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam!!

Planujemy z moim P. wziąć ślub na początku maja. Słyszałam, że to miesiąc pzynoszący pecha.Hehehe, czy warto wierzyć w przesądy?? Jak myślicie??

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie warto, przede wszystkim liczycie sie Wy i Wasza chcec so ślubu i bycia razem, jesli macie taka wole to zadne przesady Wam w tym nie przeszkodza!!!

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wierzyłam w przesady, ale przestałam ludzie biorą w maju i żyją całe życie z soba. Ja mam slub w piatek , a przesąd mówi "ślub w piatek to zły początek" :) Maj jest pieknym miesiącem. W parku oliwskim w tym czasie kwitnie magnolia piekne zdjęcia można zrobic.
Nie wierz w zadne przesądy to bzdura!!! Mi sie maj bardzo podoba piekna pogoda, wszystko si do zycia budzi, bardzo optymistyczny miesiąc..
daj spokuj, nie wierz w jakies glupoty mi kiedys ksiadz powiedzial ze to miesiac maryjny wiec piekny na slub :)
no ja bym nie wzięła ślubu w maju, "ślub majowy- grób gotowy",
wiadomo, że nikt w przesądy nie wierzy, ale jak w rodzinie mojej mamy 2 majowe sluby skończyły się śmiercią to po co kusić loś? bo magnolie rosną?

na jednym 5 gości zmarło w wyniku zjedzenia trującyh grzybów,
a w drugim młoda umarła przy porodzie (rok później)
brrr...
Znam wiele małżeństw z miesiąca z literką "R" które się sypią, znam też takie z maja które całkiem fajnie sobie radzą ;)
"ślub majowy - grób gotowy"..."ślub w piątek to zly poczatek"...a my mamy slub w majowy piatek i wogóle sie takimi przesadami nie przejmujemy!! bo to od nas zalezy jak na się nasze wspólne zycie ułozy a nie od dziwnych wierzen :):)
i dlatego życzę Wam wszystkiego co najlepsze, szczerze
:)
Jak poszlismy zaklepac mszę na 27 maja, zapytalam ksiedza co mysli o dacie a on powiedzial, że jeżeli sie kochamy i chcemy być ze sobą to nie ma zanczenia.... Wiadomo księża nie sa zabobonni.
Za granicą bierze sie slub w miesiacu gdzie nie ma literki "r" bo taki przesąd.
ja w nic nie wierzę !
mam buty z odkryta pieta, a ponoć szczęście ucieka jak się nie ma zakrytej piety, mój M widział suknie, no i slub w maju...

Pomyslcie...
w maju jak w raju :))))
Maj jak najbardziej nie jest pechowym miesiącem- wręcz przeciwnie jest to miesiąc miłości!!!!!!!!!!!!!
Przesady wymyslili chlopii. Przesady sa glupimi zabobonami. Moi przysli tesciowie brali slub w listopadzie( tez jest przesad jak majowy) a sa do dzisiaj raze szczesliwi. Moja matka brala slub w sierpniu i nie jest z moim ojcem.

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry