Widok

**Majowe i Czerwcowe Mamy 2009**

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MAJ:
Ela 03-04.05 - chłopiec
na.cia 5-11.05
geoida 07.05
wesolka 20.05
gosia_dim_ 23.05
Kajagsm 23.05
aanka122 (musia26) 25.05
neneczka 28.05
bemaz 31.05

CZERWIEC:
mo.tylek 03.06
dorota 06.06
Oliwia34 12.06
RENNI 12.06
Rzaba 12.06
malgocha85@op.pl 14.06
misia83 16.06
julka80 17.06
Monisia84 22.06
helen 25.06
bigbeat 27.06 - Zaspa
agulaa 29.06
juli7 29.06
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do SR idę na Kliniczną i tam chciałabym urodzić. Zacznę za miesiąc, półtora - najwcześniej.
no ja na pewno bede chodzic do szkoly rodzenia do wejherowa. ale jeszcze jest czas. mysle ze tak w polowie marca zaczne chodzic zeby zdarzyc zaliczyc wszystkie zajecia :)
Poprzednio nie chodzilam do szkoly rodzenia- teraz tez nie bede...
Te dziewczyny co chodza bardzo sobie chwala :) chyba najlepiej tam gdzie najwygodniej dojsc/dojechac, albo tam gdzie bedziesz rodzic jesli maja tam SR
czytałam właśnie w necie, że pownno się zacząć szkołę rodzenia między 25-30 tygodniem...wybrałyście już coś?
no i wszystko jasne :) dziekuje za odpowiedz.jeszcze msc i zobacze co fika w moim brzuszku
USG połówkowe właśnie wtedy się wykonuje. :-)
ja dopero w 22 tyg bede miec Usg mzna wtedy zrobic to badanie?
Monisiu,
jest wskazane. Ale zmusić do niczego nie mogą, mimo że to bardzo ważne badanie.
czy badanie polówkowe jest obowiazkowe?
A mój niedługo jedzie w delegację i w domu będzie pachnieć tylko moimi perfumami, oliwką i balsamem Future Mother. :-(
ja też nosiłam tylko stringi i dalej noszę, ale na noc zakupiłam figi.

A staniki ciagle te same bo wciąż ten sam rozmiar.

Właśnie mi mąż na spotkanie z babeczkami z pracy poszedł, ale się wypachnił, aż pachnie w całym domu :-)
bigbeat, mąż mówi że się pewnie synalek po jajkach drapał ;-) A ja tam sama już nie wiem, będę siedzieć jak na szpilkach do kolejnego USG.
Ja noszę figi bawełniane, wcześniej nosiłam stringi ale zaczęły mnie troszkę uciskać tu i tam. Staniki jeszcze noszę z przed ciąży ale już powoli szykuję się do zakupu ciążowych.
A co do gatkow to od jakiegos czasu mieciy\utkie bawelnane bokserki - i wygodne i ladnie wygladaja - wg meza :)

To moze i ja sie zaczne w koncu bardziej udzielac - termin to 31 maj - choc na poczatku watku widnieje jako 06.06 - tak z pierwszego USG wynikalo - pozniej sie wyrownalo. Polowkowe robie za tydzien. I tez juz drze z niecierpliwosci czy chlopiec czy dziewczynka i wpadam w szal zakupow :)

Pozdrawiam
Hej wszystkim!

Ja już wszytsko z gin wyjaśniłam i na USG połówkowe idę pod koniec stycznia, to będzie przełom 20/21 tydzień. Nie moge się doczekać :)

Ja jeszcze nie myślę o kupowaniu rzeczy dla malucha, mamy małe mieszkanie i nie wiem, gdzie by one miały stać, docelowo będzie zresztą wymagana niezła gimnastyka, żeby kąt dla dziecka wygospodarować. No i jakoś tak... Wydaje mi się za wczesnie na takie "poważne" zakupy... Ostrożna jestem :)

a to dziecina, ja jak szłam na usg to ciekawość moja sięgała zenitu. No i została zaspokojona!!
A to wstydniś. Pewno baba. ;-))
Niestety, maleństwo centralnie zasłoniło dłonią to co nas interesowało ;) Tak więc czekamy kolejny miesiąc w niepewności.
Hej dziewczyny!
Chyba też pójdę po nowe gatki. ;-)
Nad wózkiem to już Mąż myśli, widocznie zakup każdego czterokołowca to dla mężczyzny frajda. :D Ja jeszcze bym się wstrzymała z większymi zakupami, jak to ja - ostrożnie...

Gosiu,
daj znac po USG co słychać w brzuszku. :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry