Widok

Majowe mamusie 2012 ??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy są tu takie kobitki, które zaszły w upragnioną bądź nieoczekiwaną ciąże i maja termin na maj 2012 ??
Będziemy sie musialy wspierać w czasie euro :P

U mnie wedlug usg to jest 6-7 tydzien, dzis widzialam serduszko, mocno pikało na monitorze :)

Zapraszam do wątku ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dzień dobry :)
ja już od 5.45 na nogach :)
wczoraj cały dzien rodzinnie z mężem spędzony :)
zaraz robie sobie kawke, jem sniadanko i zabieram sie za pracę :)
juz się nie moge doczekac tej wizyty 7 listopada u gina :)
milego dnia :)
Madziuska ja ostatnią @ miałam 1 wrzesnia :)
nie tesknię za nia na razie hihihi :)
Marzena jakoś 5-6. Ostatnią @ miałam 9.09 więc termin jakoś na 16stego czerwca wypada :)

cześć Madziuśka, który to mniej więcej tydzien ?
ja też będę czerwcowa :)
mam nadzieję że następny wątek będzie majowo - czerwcowy :)
Dołączam nieśmiało bo wizytę jakoś w przyszłym tygodniu mam dopiero. Dwa testy są pozytywne i beta ponad 1300 więc to chyba raczej pewne :)

Pozdrawiam.

Dokładnie, kiki ma rację.

A mnie chyba niestety łapie przeziębienie, mam stan podgorączkowy i mega kaszel... jutro ide koniecznie do lekarza.... :(
I oczywiście bardzo Wam gratuluję zafasolkowania i życzę spokojnych kolejnych miesięcy.
Pracownik płaci takie same składki zus za L4 ciężarnej i wypłaca 100% wynagrodzenia. Po 33 dniach (chyba) zwolnienia (łącznie) przestaje płacić pracodawca składki i wypłatę. obowiązki te przechodzą na ZUS
witam wszystkie i witam Nulka mamy podobny termin :)
marzena z L4 to jeszcze nie wiem jak to będzie zobaczymy w trakcie
Zależy na ile mi brzuszek pozwoli pracować bo w sumie to troche dzwigania mam i musze ręce wyciągać żeby coś sięgnąć i czasami jest to nie wygodne ale zobaczymy

A może któraś z was wie jak to jest jak ciężarna jest na L4 to czy pracodawca płaci takie same składki do ZUSu czy mniejsze?
cześć Kobritta :)
szkoda tak pieknego dnia na leżenie w łóżku :)
ja dzis napewno zaliczę spacerek i upiekę ciacho :)
miłej niedzieli dziewczyny :)
Witaj Nulka!!! Ja dziś w końcu wolne, leżę dziś w łóżku do bólu. Mała u dziadków więc mamy z mężem labę. Miłej niedzieli życzę:)
dobry dziewczyny :)
spałam dziś jak suseł, własnie sobie spijam pyszną kawkę i zaraz zabieram się za robienie sniadanka, słoneczko świeci od rana więc pewnie będzie piękna niedziela :)
To jeśli mogę, to tez chciałabym dołączyć do wątku :) moj termin mniej wiecej 27-30 maj :)
Mała a idziesz na L4 od razu czy nie ?
marzena ja też się nie moge doczekać jak będzie widać brzuszek ale najpierw chce poczekać żeby w pracy powiedzieć a później może szybko rosnąć :)
Hej dziewczyny,
Ja również mam wolne, ale pobudkę miałam o 7-Amelka już się wyspała. Do południa sprzątałam i dopiero teraz przy kawce zajrzałam na forum. Później idę do znajomej na kawkę:) Ogólnie czuję się lepiej, ale cały czas jestem głodna-masakra. pozdrowienia
no ja też się czuje dobrze, te bóle w podbrzuszu mi mineły, bóle w krzyzu tez, więc jest póki co super :)
ja się już nie mogę doczekać aż mi sie brzuszek zaokragli :)
ja ogólnie czuje się super ale powoli zaczynam odczuwać dyskomfort w moich spodniach :-/
ciężko się schylać w nich ale mam nadzieje że za szybko nie zaczne zosnąć :)
z córą miałam szybko brzuszek i to spory ale wydaje mi się że tu jest to jeszcze szybciej
szwagierka mówiła że miała tak samo

mnie tylko bardzo ta moja rwa kulszowa męczy i to jest jak narazie najgorsze
no ja niestety muszę czekać na męża do 22.30, no ale jakoś sobie ten czas zorganizuje, jutro przynajmniej będzie w domku to wspólnie niedzielę spędzimy :)
a jak się ogólnie czujesz Mała ?
ja się ogolnie obijam
moje kochanie zaraz wróci z pracy i będziemy jechali do sklepu coś na obiad kupić
Gabrysia śpi więc mam chwile odpoczynku
Pralka u mnie też nastawiona, częściowe porządki w kuchni zrobione więc troche spokoju ale moja połówka powiedziała że mam sobie odpocząć i poleżeć :-)
chyba go posłucham :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry