Widok
Lalinek mi nogi dają spać, ale nie mogłam spać przez ból piersi a teraz tak po prostu się budze kilka razy w nocy.
Dziewczyny a ja mam do Was takie pytanie, wiedzę, że niektóre z Was juz sa w kolejnej ciązy, ale te które są pierwszy raz w ciąży, jak się czujecie psychicznie bo dla mnie ogólnie II kreseczki to był szok, a wiem dopiero od tygodnia i jeszcze to do mnie nie dociera... raz się ciesze a raz płaczę..
Dziewczyny a ja mam do Was takie pytanie, wiedzę, że niektóre z Was juz sa w kolejnej ciązy, ale te które są pierwszy raz w ciąży, jak się czujecie psychicznie bo dla mnie ogólnie II kreseczki to był szok, a wiem dopiero od tygodnia i jeszcze to do mnie nie dociera... raz się ciesze a raz płaczę..
:) jak zrobić sobie takie fajny "banerek" który odlicza czas ?? :) nigdy nie robiłam takich rzeczy więc szczerze mówiąc nawet nie mam pomysłu heheeh
ja nie wiem jeszcze jak bije serduszko mojego dziecka ale mam wielka nadzieję że w przyszły piatek je usłyszę. Nie mogę się już doczekać :)
czy wy też nie możecie spać po nocach ??? Moje nogi nie daja mi ani chwili spokoju i sama nie wiem czy mam je powiesić na lampie czy zacząć biegać... sa takie "niespokojne" co noc...
ja nie wiem jeszcze jak bije serduszko mojego dziecka ale mam wielka nadzieję że w przyszły piatek je usłyszę. Nie mogę się już doczekać :)
czy wy też nie możecie spać po nocach ??? Moje nogi nie daja mi ani chwili spokoju i sama nie wiem czy mam je powiesić na lampie czy zacząć biegać... sa takie "niespokojne" co noc...
ja dzisiaj dzwonilam do przychodni na Morenie i najpierw mi babka powiedziala zebym dzwonila w listopadzie zeby zapisac sie na grudzien...po czym jej powiedzialam ze jestem w ciazy i czy by nie dalo rady wczesniej,to kazala mi przyjsc pojutrze :P Takze jak powiesz ze jestes ciezarna to gdzies Cie wcisna ;)
no wlasnie ja poszlam wczoraj do mojej rodzinnej lekarki z prosba o skierowanie ale mogla mi tylko dac na morfologie,mocz i glukoze...na kilka innych(ale nie wszystkie) dala mi skierowanie do poradni w szpitalu zakaznym i tam dopiero moge sie ladnie usmiechnac do jakiegos lekarza o skierowanie na badania :/ dlatego chyba najlepszym rozwiazaniem jest miec jeszcze lekarza na fundusz :)
z badań, przez które przebrnęłam (niestety wszystkie płatne, bo prywatnie chodze, ale ponoć można je wszystkie na skierowanie zrobić):
morfologia, ob, mocz,Toxo igG, Toxo IgM, CMV IgG, CMV IgM, Różyczka igm, Różyczka igg, anty HCV, WR, Ft 4, HBs antygen, anty HIV, glukoza.
Teraz to ponoć tylko morfologia i mocz koło 20 tyg. Także jeszcze czas.
Ja sobie ostatnio ugotowałam wielki gar pomidorowej i zjadłam w jeden dzień, sama ;-) Mąż załapał się na jeden mały kubeczek ;-) Teraz chodzi za mną ogórkowa, żurek i kapuśniak ;-)
morfologia, ob, mocz,Toxo igG, Toxo IgM, CMV IgG, CMV IgM, Różyczka igm, Różyczka igg, anty HCV, WR, Ft 4, HBs antygen, anty HIV, glukoza.
Teraz to ponoć tylko morfologia i mocz koło 20 tyg. Także jeszcze czas.
Ja sobie ostatnio ugotowałam wielki gar pomidorowej i zjadłam w jeden dzień, sama ;-) Mąż załapał się na jeden mały kubeczek ;-) Teraz chodzi za mną ogórkowa, żurek i kapuśniak ;-)
ja mam straszne jazdy na pomidory :P
ostatnio wieczorem jak juz zasypiałam to mi sie marzyła jajecznica z pomidorami i rano musiałam sobie zrobic ;) ...ale ogólnie to w ogole mi sie jesc nie chce :/
za mna natomiast teraz chodzi ta nowa kanapka z McDonalda...ale boje sie że jak ja zjem to bede pokutowac poźniej :]
ostatnio wieczorem jak juz zasypiałam to mi sie marzyła jajecznica z pomidorami i rano musiałam sobie zrobic ;) ...ale ogólnie to w ogole mi sie jesc nie chce :/
za mna natomiast teraz chodzi ta nowa kanapka z McDonalda...ale boje sie że jak ja zjem to bede pokutowac poźniej :]
aha
ja nie miałam tego
mam teraz do zrobienia morfologię, cukier i toxo
kiełbaska też mi nie bardzo wchodzi, kroję Młodej na śniadanie a sama chleb smaruję dżemem albo ser żółty kładę:)
z kwaśnych rzeczy wciągam żelki i herbaty owocowe zamiast kawy piję
teraz chodzi za mną dobry kebab :) dawno nie jadłam....
ja nie miałam tego
mam teraz do zrobienia morfologię, cukier i toxo
kiełbaska też mi nie bardzo wchodzi, kroję Młodej na śniadanie a sama chleb smaruję dżemem albo ser żółty kładę:)
z kwaśnych rzeczy wciągam żelki i herbaty owocowe zamiast kawy piję
teraz chodzi za mną dobry kebab :) dawno nie jadłam....
no ja chodze do dr. Marka Molla i niestety prywatnie ,a mieszkam w K-nie, no i osobiscie to bardzo tego pana polecam. :) w czwartek mam kolejne usg i wtedy sie okaze czy maluszek jest ;/ u mnie plamien od tamtego czasu nie bylo ale za to miewam poranne mdlosci i nie moge za zadne skarby tknac kielbaski, slodyczy i kawy pic bo mnie odrzuca...