Widok

Majowe mamy 2011

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć Dziewczyny :)
Zakładam nowy wątek, mam nadzieję, że niedługo zbierze się tu silna ekipa :)
U mnie dopiero 6 tygodni minęło. Wg pierwszego USG mam termin na 17 maja.

Zapraszam wszystkie "majówki" :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a tak nie dawno ja tez widzialam dwie kreseczki ;D a tu juz majowe 2011..nasz maluszek urodzil sie 3 maja:D dziewczyny trzymajcie sie ciepltuko i zycze wspanilalych 9ciu miesiecy ciazy ;D
Lalinek mi nogi dają spać, ale nie mogłam spać przez ból piersi a teraz tak po prostu się budze kilka razy w nocy.

Dziewczyny a ja mam do Was takie pytanie, wiedzę, że niektóre z Was juz sa w kolejnej ciązy, ale te które są pierwszy raz w ciąży, jak się czujecie psychicznie bo dla mnie ogólnie II kreseczki to był szok, a wiem dopiero od tygodnia i jeszcze to do mnie nie dociera... raz się ciesze a raz płaczę..
:) jak zrobić sobie takie fajny "banerek" który odlicza czas ?? :) nigdy nie robiłam takich rzeczy więc szczerze mówiąc nawet nie mam pomysłu heheeh
ja nie wiem jeszcze jak bije serduszko mojego dziecka ale mam wielka nadzieję że w przyszły piatek je usłyszę. Nie mogę się już doczekać :)

czy wy też nie możecie spać po nocach ??? Moje nogi nie daja mi ani chwili spokoju i sama nie wiem czy mam je powiesić na lampie czy zacząć biegać... sa takie "niespokojne" co noc...
Witamy nowe koleżanki :)
i ja dołączam do szczęsliwych posiadaczek fasolki w brzuchu :)
termin 30 maj - 7 tydzień :)
pozdrawiam Was gorąco :)
Cześc dziewczyny moge do Was dołączyć? wczoraj lekarz powiedział mi, że temin mam na 2 czerwca ale podejrzewam, ze może to być maj :) skończyłam właśnie 6 tydzień dzidzie widziałam już na USG i jej bijące serduszko :)
ja dzisiaj dzwonilam do przychodni na Morenie i najpierw mi babka powiedziala zebym dzwonila w listopadzie zeby zapisac sie na grudzien...po czym jej powiedzialam ze jestem w ciazy i czy by nie dalo rady wczesniej,to kazala mi przyjsc pojutrze :P Takze jak powiesz ze jestes ciezarna to gdzies Cie wcisna ;)
no tylko dostan sie do lekarza NFZ ja raz sie chcialam zapisac do takiego to bylo w maju a zapisywali na lipiec/sierpien. no to choc pare badan mniej do placenia.
no wlasnie ja poszlam wczoraj do mojej rodzinnej lekarki z prosba o skierowanie ale mogla mi tylko dac na morfologie,mocz i glukoze...na kilka innych(ale nie wszystkie) dala mi skierowanie do poradni w szpitalu zakaznym i tam dopiero moge sie ladnie usmiechnac do jakiegos lekarza o skierowanie na badania :/ dlatego chyba najlepszym rozwiazaniem jest miec jeszcze lekarza na fundusz :)
o mtko tak to jest jak jak zachcialo nam sie chodzic do prywatnego lekarzy przez nasza Polske ;/ a jak ja poszlabym do swojego lekarza rodzinnego i poprosila skierowanie choc na czesc badan- to mozliwe pojdzie na to jakis rodzinny lekarz?? zalatwial ktos tak moze soobie jakies badania??
Assegai a ile zapłaciłas za te wszystkie badania ??
mój biedny mąż musi teraz po sklepach biegać bo mi się taaaaak bardzo słodkiego zachciało :P
Jak ugotujesz ogórkową to daj znać ;) Chętnie Ci pomogę opróżnić gar ;p
z badań, przez które przebrnęłam (niestety wszystkie płatne, bo prywatnie chodze, ale ponoć można je wszystkie na skierowanie zrobić):
morfologia, ob, mocz,Toxo igG, Toxo IgM, CMV IgG, CMV IgM, Różyczka igm, Różyczka igg, anty HCV, WR, Ft 4, HBs antygen, anty HIV, glukoza.
Teraz to ponoć tylko morfologia i mocz koło 20 tyg. Także jeszcze czas.

Ja sobie ostatnio ugotowałam wielki gar pomidorowej i zjadłam w jeden dzień, sama ;-) Mąż załapał się na jeden mały kubeczek ;-) Teraz chodzi za mną ogórkowa, żurek i kapuśniak ;-)
Eee, lepiej zjeść i żałować niż myśleć za długo ;p

Jak ja mam na coś ochotę to robię od razu np. tosty z serem o 1.00 w nocy ostatnio :D
ja mam straszne jazdy na pomidory :P
ostatnio wieczorem jak juz zasypiałam to mi sie marzyła jajecznica z pomidorami i rano musiałam sobie zrobic ;) ...ale ogólnie to w ogole mi sie jesc nie chce :/
za mna natomiast teraz chodzi ta nowa kanapka z McDonalda...ale boje sie że jak ja zjem to bede pokutowac poźniej :]
aha
ja nie miałam tego
mam teraz do zrobienia morfologię, cukier i toxo

kiełbaska też mi nie bardzo wchodzi, kroję Młodej na śniadanie a sama chleb smaruję dżemem albo ser żółty kładę:)

z kwaśnych rzeczy wciągam żelki i herbaty owocowe zamiast kawy piję

teraz chodzi za mną dobry kebab :) dawno nie jadłam....
głównie na infekcje, np. różyczkę...bo nie pamiętam czy byłam szczepiona(ale wydaje mi sie że tak)...ogólna powiedziala ze i tak sie teraz zaszczepić nie moge wiec "musztarda po obiedzie"...ale koniecznie skonsultuje to z ginekologiem i niech mi da skierowanie na badania jakie uważa byle na NFZ! ;)
no ja chodze do dr. Marka Molla i niestety prywatnie ,a mieszkam w K-nie, no i osobiscie to bardzo tego pana polecam. :) w czwartek mam kolejne usg i wtedy sie okaze czy maluszek jest ;/ u mnie plamien od tamtego czasu nie bylo ale za to miewam poranne mdlosci i nie moge za zadne skarby tknac kielbaski, slodyczy i kawy pic bo mnie odrzuca...
:)
Marciocha, a jakie badania są niepotrzebne?
Ja w czwartek jadę na pierwszą serię, blee, nie cierpiałam tego poprzednio, ciągle kłucie.
na szczescie udało mi sie zarejestrować do mojej lekarz i to juz na pojutrze...magiczne zdanie"kobieta w ciązy" i juz nie ma "to dopiero na grudzień" :P
do góry