Widok

Majowe mamy 2011

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć Dziewczyny :)
Zakładam nowy wątek, mam nadzieję, że niedługo zbierze się tu silna ekipa :)
U mnie dopiero 6 tygodni minęło. Wg pierwszego USG mam termin na 17 maja.

Zapraszam wszystkie "majówki" :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chodzę od wielu lat do Dr Frankowskiej-Konopy plus w pierwszej ciąży pod koniec chodziłam też do dr Kowalskiego.
Teraz chyba się przeniosę tylko do niego, bo pracuje na Zaspie, a tam rodziłam Marysię i chcę rodzić drugiego malucha.

Ogólnie samopoczucie słabsze, ale to taki czas, niedługo minie.

Emilkaaa trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
Na NFZ do dobrego gina się dostać to można pomarzyć. Kolejki po 3 miesiące albo wogle rejestrować nie chcą. Ja chodzę do dr Łapińskiej-Szumczyk prywatnie w Oliwie. Tzn byłam cały jeden raz jak do tej pory:) Dziś idę drugi. Spoko babka, sympatyczna jest. Dobre opinie słyszałam. Tylko dobija mnie to, że prywatnie:( Na NFZ przyjmuje na Kamionce w przychodni tylko raz w tyg.3 godziny i od 2 miesięcy próbuję się zarejestrować i niestety nie ma szans:(
Martwię się co to dziś będzie, bo pomimo leków i leżenia 2 tygodnie już ponad, od 2 dni znów plamię... Boję się wyników dzisiejszego USG:(
Ja chodzę do Katarzyny Ciach, koło Invicty przyjmuje. Jestem bardzo zadowolona.
A jak tam się dziewczynki czujecie w ogóle?
U mnie w dalszym ciągu brak objawów oprócz ciągoty na kwaśne ;-)
dziewczyny a w ogole do jakich lekarzy chodzicie ?
Ja na pierwszej wizycie byłam u dr.Hanny Olszewskiej i generalnie jestem zadowolona tylko chyba musze jeszcze kogos dobrego poszukac n NFZ bo opłaty za badania mnie zjedzą :/ A w ogole moja lekarz ogólna powiedziała mi dzisiaj ze połowa z tych badan jest juz w tej chwili nie potrzebna, wiec jestem w kropce :/
Cześć Kobietki
U mnie też mdłości się nasiliły, około godziny rano trwają. No i jak długo nie jem to zaczyna mi być niedobrze.
Nie wiem, czy jakoś walczycie z mdłościami, jak mnie mdli to najpierw jem rano jogurt - najlepiej jakiś kwaskowaty (truskawka, poziomka itp.), dużo szybciej mija. Z Marysią robiłam podobnie i było dużo lepiej.
Ale może to u mnie tylko działa...
A, i dziś po raz pierwszy odrzuciło mnie od porannej kawy, może to i lepiej, kawa za zdrowa nie jest :)
Pocieszam się, że jak będzie tak samo jak poprzednio to za jakieś trzy-cztery tygodnie nie będzie już śladu po mdłościach :)
Myślałam, że będę tutaj z wami termin mam na 30 kwietnia wg pierwszego usg, 2 dni temu miałam kolejne usg i termin się przesunął na 27 kwietnia, nie wiem czy związane jest to z wielkością płodu ..

Pozdrawiam Was dziewczyny i Wasze maluszki :)
ja tez sie okropnie czuje..a jeszcze goscie dzisaj z okazji wczorajszych urodzinek..
witajcie :)
Boziu jak mnie od wczoraj mdlosci dopadly, masakra ;( dzis jadlam kanapeczke i dwa gryzy wzielam i koniec nie moglam wiecej ;/ i jeszcze na dodatek mam wdecia nie mam pojecia po czym .. ;/ ehh
mnie na szczęscie na razie wymioty omijaja, bronie sie jak moge, ale mdłości mam straszne :/
co do zachcianek to mam ich co raz mniej teraz, raczej nie mam w ogole apetytu...ale wczoraj wciagnelam prawie sama kubełek z KFC i oczywiście pózniej załowałam...tak mnie brzuch bolał :]
hej!

Witam jestem tez majóweczka 2011 z czego bardzo sie cieszę,ale nie cieszy mnie moje samopoczucie..Wymiotuje okropnie,schudłam juz 3 kilo. wogóle ciezko mi cokolwiek robic,a tu jeszcze synek chce sie bawic a obiad,a tu posprzatac.Mam nadzieje ze mina szybko te zawirowania zoładkowe
Muszę się Wam wyżalić. Chyba mnie dopadło.
A dziś dopadły mnie rewolucje żołądkowo- jelitowe... chodze jak z krzyża zdjeta... Sama nie wiem czy mnie mdli czy jestem głodna...a i zrobiłam sama sobie histerie rano, wpadlam w dziki ryk bo zgubiłam kolczyka, którego dostałam od męza na rocznice ślubu...beczałam jak głupia. W końcu kolczyk wytrząsnęłam z piżamy... no ale histeria była.

a jeżeli chodzi o KFC to ja mam jazdy na Mc Donalda....Od pewnego czasu chodził za mną, nie wytrzymałam i polazłam. Obrzarłam się za wsze czasy i na dodatek, ku mojej rozpaczy dostałam takie kupony zniżkowe hahahaaha i teraz to już koniec ze mną....

A i mam ciągoty do wszystkiego co kwaśne.

genralnie chyba ze mną źle ;-)
wiesz co kasiulka,w sumie pomyślałam o jeszcze jednym. Jak chcesz zobaczyć czy wszystko jest ok to zrób sobie 2 bety w odstępie 2 dni (jedna dziś, druga pojutrze) jak będzie przyrastac o przynajmniej 66% to wszystko jest ok.
wrocilam :) moj ginekolog jest kochaniutki, zawsze mily i podtrzymuje naduchu, mowilam mu ze bylam w poniedzialek u innego gin i ten powiedzial ze jak na ten czas to powinien byc zarodek ittp.
Natomiast moj mowi ze porownuja poprzednie zdjecie usg to od poniedzialku pecherzyk urosl i skoro mam nieregularne cykle to wszystko jest wporzadku ,moj gin zauwazyl cialko zolte i mam sie zjawic za tydz do niego no i luteine nadal brac i oszczedzac sie mam :) takze jest cien nadziei :) mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i za tydz uslysze serduszko, no i tak wg ost miesiaczki 7tydz a wg usg 6 tydz :)
hej
Kasiulkaa, to czekamy na dobre wieści :)

ja miałam ostatnią miesiączkę 19 lipca a jestem w ciąży 7 tygodni dopiero, ale ja już tak mam...podobnie miałam poprzednim razem z Marysią, trzy tygodnie różnicy między terminami OM a usg

testy zrobiłam cztery, pierwszy chyba ok. 4 tygodnia ciąży - była już druga kreska, chociaż słaba jeszcze

ja rano miewam jakieś 15 minut lekkich mdłości, potem mija
wczoraj byłam w KFC, wreszcie :D dwa tygodnie to za mną chodziło :)
kasiulkaa nie stresuj, wszystko bedzie dobrze :))

Agniuszka w każdym razie powodzenia :D

A moja fasolka dzisiaj mi daje ostro popalić, od rana mam takie mega mdłosci, że juz nie wiem co mam ze sobą zrobic :(
no zobaczymy jak to u mnie będzie .Ciekawa jestem :) Ale Wam drogie mamusie gratuluje :)
ja dzis ide do moojego lekarza i mam wielka nadzieje ze bial mial dla mnie o wiele lepsze info niz ten poprzedni do ktorego poszlam ze strachu ze cos moglo zagrozic ciazy.. takze trzymajcie kciuki ;) ale jestem zestresowana jaK nigdy ;/
Agniuszka ja robiłam jakies 4 dni po tym dniu gdzie powinnam dostac miesiączkę ;) ale by było fajnie jak bys do nas dołączyła :D
ja byłam 23 września i lekarka powiedziała ze 6 tydz, okres miałam 8.08 i mi sie wydaje że był to juz 7, co sądzicie? jest zarodek z zalążkiem bijącego serca :) i nawet wykres tegi bicia widać :) termin na 15 maja
Hej,zrobiłam 3 testy wyszły pozytywnie,chce isc do lekarza 5 pazdziernika jak myslicie czy na usg bedzie juz widac,@ miałam 25 sierpnia.?
do góry