Widok

Majowe mamy 2011

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć Dziewczyny :)
Zakładam nowy wątek, mam nadzieję, że niedługo zbierze się tu silna ekipa :)
U mnie dopiero 6 tygodni minęło. Wg pierwszego USG mam termin na 17 maja.

Zapraszam wszystkie "majówki" :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny po jakim czasie robiłyście test ciążowy??
maga79 bardzo CI/WAM gratuluje :) ja juz nie moge sie doczekac nast tyg i dowiedziec sie czy wszystko jednak jest dobrze... wtedy bedzie 7t3dz
No i po wczorajszym lekarzu, dzidziol jest :) Ma 0,61 cm i bijące serducho, termin przesunął się na 21 maja, ale jeszcze nie jest ostateczny.
Emilka, w łóżku można duuużo czytać, siedzieć w necie, pościągać sobie najnowsze filmy i oglądać :) A jak masz towarzystwo to grać w karty, kości, scrabble itd.
Można planować jak urządzisz pokój malucha, gdzie pojedziesz za rok na wakacje i .....nie wiem co jeszcze :)
Kasiulkaa, u mnie w zeszły wtorek wg usg było równe 6 tygodni i też był tylko pęcherzyk. Dlatego jutro jadę jeszcze raz, bo powinien się już zarodek pojawić.
Z Marysią miałam identycznie, także nie martwię się, bo to jeszcze wczesna ciąża.
KASIULKA no ja byłam wg usg w 5t5d, i było widać pęcherzyk, a jak przesunęła ci się owulka, nawet o 2-3 dni to może być za wcześnie. Na pewno będzie ok. Tak jak powiedziała mi ginka- jak nie ma krwawienia ze skrzepami i bólu brzucha jak na mega @ to jest ok.
kasiulkaa nie stresuj sie, faktycznie może jeszcze za wcześnie :)
trzymam kciuki, żeby wszystko było oki :))
Asseegai gratuluje ze u ciebie, Was jest wszystko dobrze :)
ogolnie to ja jeszcze nie chcialam isc do gina ale mialam wczoraj te niewielkie plamienia-uplawy(bo sama nie wiem co to moglo byc) to sie wystraszylam i poszlam i jeszcze to nie byl moj lekarz do ktorego chodze.
w 5tyg i 6dniu jestem wg miesiaczki ostatniej. jeny jaka ja mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i zarodek bedzie i z czasem serduszko bedzie bilo. u mnie tylko-jak narazie widac pecherzyk.
Kasiulka, nie stresuj się za mocno bo stres jest najbardziej szkodliwy. A w którym jesteś tygodniu? Bo czasami w 5-6 tyg jeszcze nic nie widać, a nawet na mniej dokladnym usg to i nawet później. Owulka się też czasem przesunie i też jest inaczej widoczne na usg...Także kochana spokojnie! Ja byłam w zeszłym tygodniu 5t5d i widać było pęcherzyk i ledwo ledwo 0,23 na meeega przybliżeniu zarodeczek. Gin powiedziala że jakbym przyszła 2 dni wcześniej to nie byłoby nic widać jeszcze. Takze nie ma się co stresować, wszystko będzie dobrze, zobaczysz!

ja wróciłam od lekarza, piękności moje mają 1,5 cm serducho bije że ho hoo, zalążki nóżek i rączek, mąż mój ukochany też widział wszystko. ALe te serduszko rozbrajające jest! aaaaach odetchnęłam.
wrocilam od lekarza... no i pecherzyk wg gina jest pusty,powiniem byc zarodek zapisal mi luteine i mam przyjsc za tydz ;( ale jeszcze pojde do mojego lekarza w piatek bo on dzis nie przyjmowal
ja też miałam takie plamienia tyle że w terminie kolejnej @, czyli w 7 tydz Lekarka powiedziała że póki nie ma silnego krawienia ze skrzepami i mocnego bólu brzucha to jest wszystko ok. Czasami tak jest po prostu. Ja dziś ide do lekarza. Mam nadzieje że wszystko jest ok, że bije serduszko i dzidziuś ma się dobrze ;-) Niby od ostatniej @ jestem w 8t5d ale na usg wyszło tydzień wcześniej czyli 7t5d. Niemniej jednak mam nadzieje że zobacze coś więcej niż ostatnio ;-)

A na nudę w łóżku hmmm... może jakas fajna książka?
Dzięki dziewczyny za dodanie otuchy! Staram się myśleć pozytywnie, tylko to leżenie mnie dobija:( Może któraś ma jakieś pomysły co można robić leżąc w łóżku? Szału tu już dostaję! Tym bardziej, że czuję się naprawdę dobrze-nie mam mdłości, nie jestem wrażliwa na zapachy, żadnych dolegliwości ciążowych. POMOCY, bo oszaleję!!!
Kasiulkaa leż jak najwięcej i nic dziś już nie rób póki do lekarza nie trafisz. Możliwe, że każe Ci leżeć tak jak mi kazał, bo objawy miałam takie same. Nie martw się! Wszystko będzie dobrze. Najważniejsze, że idziesz do lekarza szybciutko.
Kasiulkaa, oby wszystko było dobrze. Nie stresuj się tylko, maluchowi lepiej jak mama spokojna.
ja dzis jade do lekarza bo mialam wczoraj jakies dziwne plamienia takie brunatne doslownie niewiele ale dzis ich juz nie ma , i teraz ciagle o tym mysle i obawiam sie najgorszego :( i jeszcze ide do innego gina bo moj jest w czwartek :(
Cześć :)
Jak tam po weekendzie?
Ja wreszcie byłam u fryzjera, więc i humor od razu lepszy :)
Tylko dziś pogoda paskudna...brrr
Jutro jadę do lekarza, zobaczymy jak tam dzidziol się miewa.
aa no to dobrze:)
Kasiulkaa, nie przejmuj się, ja codziennie podnoszę moją ponad 11 kg córę, także podniesienie czegoś nie powinno zaszkodzić.
do góry