Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (10)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista Majowo - Czerwowych Mamuś

Maj 2013

09.05 Muszczek - CÓRECZKA Natalka
12.05 ZielonaCytrynka - SYNEK Mateusz
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA Łucja
26.05 Grosik - SYNEK / Wojewódzki
27.05 Adziula - SYNEK Nikodem / St. Georges Hospital, London

Czerwiec 2013

06.06 Jagaa - Kliniczna
06/07.06 Hexusia - SYNEK / Redłowo
07.06 Jotenka- CÓRECZKA Kornelia / Wejherowo
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
09.06 mini - SYNEK Filip
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK Piotruś / Wejherowo
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i CÓRECZKA /Kościerzyna
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA / ZASPA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78-CÓRCIA / Zaspa
23.06 Buniak- SYNEK / Zaspa
24.06 sl - CÓRECZKA
28.06 moseka - CÓRECZKA Kasia / Kliniczna

jesli o kims zapomnialam, to przepraszam bardzo i prosze o poprawe listy.

a i ostatnio mialam pytac, czy tyle mamuś jeszcze nie ma wybranych imion dla dzieciaczkow, czy nie chca dopisac poprostu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja biszkopty :) bo mi tak podpowiedzialyscie.

z dobrych wiadomosci, moj synek dostal sie do szkoly, ktora mu wybralismy, nie do rejonowki, takze jestem super szczesliwa :)
My wczoraj skrecilismy kolyske, a jutro odbieramy fotelik :)
Wszystko juz poprane i poprasowane, ale torba czeka :/ nie mam za bardzo gdzie jej trzymac...
Co do wody to mi sie wydaje ze lepeij zwykla, raz ze lepiej nia zaspokoisz pragnienie i suchosc w buzi, a dwa nie wiem jak ze smakowa w przypadku ew. znieczulenia
Biszkopty, herbatniki tez biore i sok jablkowy, ale to juz wiadomo na po porodzie ;)

Komplety dla malej biore 4, koszule dla siebie 3.
no z ta woda to tez uwazam, ze lepiej zwykla. u mnie tym bardziej, bo ona cukier podnosi i juz bym miala jazde z polozna :) jak mi podali epidural to nawet herbaty nie moglam wypic, wiec nie wiem jak z ta woda.

maz dzisiaj na konferencji, wiec w jak odda mi walizke w sobote to spakuje ja do konca, posprzatamy auto i walizka do bagaznika:) niech juz mi nie zagraca mieszkania i czeka spokojnie na godzine 0.

juz mam wszystko poprane, poprasowane itd- zostalo mi naprawde tylko czekac, a to czekanie jest najgorsze.
U nas dziś piękna pogoda! Zaraz porozkładam ubrania i idziemy z chłopakami na spacer :) przy okazji do sklepu, bo nie mam nic na obiad :/

ja bym się chyba załamała, gdyby mąż mi wyemigrował tak blisko terminu.. ale cóż poradzić - nie zostaje wam nic innego, jak nie denerwować się, nie przeciążać i zaciskać nogi z całej siły ;)

z tą wodą smakową też bym uważała.. po za tym to sama chemia :P sama jej nie znoszę, bo jak dla mnie w każdej odmianie jest za słodka, więc nie mogę się tym napić..

Nie wiem czy nie skorzystać dziś z pogody i nie przeprać części ubranek, albo kocyki chociaż - z drugiej strony to jeszcze dwa miesiące..
Ja właśnie skończyłam prasować , wyprane ciuszki owinęłam pieluszką tetrową, żeby się nie zakurzyły:)

Co do wyjazdu męża, też sobie nie wyobrażam, zwłaszcza że jeszcze ze starszym synkiem jak się zacznie będziemy musieli coś zrobić.

No pozostaje Wam tak jak pisze Moseka, nie denerwować się:)
moseka u mnie też niby dwa miesiące do terminu ale jednak na zimne dmuchać trzeba.. szykujemy się na maj :)
wody smakowej lepiej bym też nie brała, poza tym ja mam po niej straszną zgagę i prawdę mówiąc nie wiem już co mam jeść żeby nie mieć tej zgagi..

znowu mi się brzuchol obniżył tak, że mogę spokojnie położyć sobie rękę pod piersiami..
tak w ogóle to coś robiłam dzisiaj i przez przypadek nacisnęłam na biust i wyleciało mi trochę takiej dziwnej przezroczystej wydzieliny i tak myślę czy to już może być siara czy jednak coś innego.
ja pije tylko wodę czystą ale jak mówiły położne warto podczas porodu mieć przy sobie jakieś cukierki żeby wzmocnić organizm podczas wysiłku wiec woda smakowa pewnie też może być. no pod warunkiem, że nie ma cukrzycy ciążowej.
Hej Dziewczyny!
A kupiłyście już staniki do karmienia? Ile?
Ja nie mam w sumie NIC spakowane. Kupione owszem, prawie wszystko, ale wyprane też nic.....
Pomijam fakt, że pod koniec przyszłego tygodnia zaczynamy przeprowadzkę. Masakra, nie wiem jak to będzie.
Acha i łapią mnie PASKUDNE skurcze w łydkach nocą :(
Stenemi, ja mam dwa staniki do karmienia. U mnie jutro wizyta u lekarki, jestem ciekawa co powie, ciekawe ile maly przybral. Ja tez niby termin mam jeszcze odlegly ale tak jak mowicie- lepiej dmuchac na zimne- przy pierwszym porodzie w 36 tygodniu bylam kompletnie zaskoczona teraz zamierzam byc kompletnie...przygtowana.
Wlasnie wrocilismy z malym ze spacerku, pogoda rozpieszcza i nawet jakos ten wiatr mi nie przeszkadza. niestety mojej dziecko ma dzis jakis potworny bunt i wszystko jest NIE!
stenemi ja tez nic nie mam przygotowane.Podobnie jak ty mam wszsytko raczej kupione ale nic poprane. Ale my z końcówki czerwca więc jak dla mnie jest jeszcze czas :)

no właśnie co do staników do karmienia, kompletnie nie wiem jaki rozmiar kupić? czy większy od obecnego? jakie macie? doradzajcie :)
Dziewczyny macie rożki? jak tak to jakie polecacie?
ja jak na razie widziałam same ciepłe i tak jakoś nie mogę się zdecydować czy nie są za grube.
ja rozka nie mam wcale. mialam z Mikolajem i byl nieuzywany, sprzedalam go jako nowke :) zbyteczne to dla mnie bylo, a teraz tym bardziej bedzie,majac nadzieje, ze pogoda nam dopisze w wakacje :)

stanik do karmienia- mam 2 z pierwszej ciazy- ale juz takie byle jakie sa, teraz dokupilam jeszcze jeden (bezowy) i chyba dokupie jeszcze z jednen (czarny). co do rozmiaru to normalnie nosze miseczke D, a do karmienia mialam DD lub E, takze ciut wiekszy sie nada napewno.
przypomnialo mi sie jeszcze, ze takie te rozmiar wieksze mialam kilka pierwszych miesiecy, pozniej mimo karmienia wrocilam do normalnego rozmiaru.
ja mam dwa staniki do karmienia i trzy rożki. rożki kupiła mi mama ale w czerwcu raczej będzie na nie za ciepło.

co do przygotowań to już powoli czas gdyż moja koleżanka , która jest o tydzień dalej ode mnie leży już w szpitalu, gdyż przedwczoraj odszedł jej czop i ma rozwarcie. niby czop może odejść na 2 tygodnie przed porodem a nawet na miesiąc ale lepiej chuchać na zimne.
dlatego te rzeczy, które wolałabym kupić sama kupiłam i są spakowane.
ciuszki mam poprane ale niestety jeszcze czeka mnie prasowanie.
co do rzeczy to jestem zdania, że wolę mieć więcej niż mniej. wiem, że zawsze można dowieść ale nasi mężowie też będę w stresie i nie możemy od nich wymagać pełnej koncentracji. póki mamy teraz czas i siłę lepiej przygotować wszystko na spokojnie.
co prawda ja już nie mam siły aby latać po sklepach ale jeszcze troszkę zakupów przede mną.
Ja też wolę by wcześniej gotowa, bo to nigdy nic nie wiadomo, a jak potem mam się przejmować, że nie mam ciuszków gotowych i liczyć na szpitalne to wolę wcześniej naszykować.

Staniki mam 3, jeden z Triumpha rewelacja, jeden z Alles super te mam z poprzedniej ciąży, teraz dokupiłam z Canpolu taki zwykły żeby był nowy po prostu. Co do rozmiaru to raczej mieszczę się w taki co z przed ciąży tylko więcej w obwodzie.

Rozmiarówka różna Triumph,Alles 75E, Canpol 75D. Po prostu najlepiej zmierzyć.
inka2 zgadzam się z Tobą,że lepiej być gotowym :) ale ja mam jeszcze 2 miechy do terminu więc jak dla mnie bez przesady :) od 35 tyg spakuje walizkę, ale to jeszcze 3 tyg wiec na razie na spokojnie.
Jeśli chodzi o staniki do karmienia, u mnie rozmiar się zwiększył po porodzie, efekt był taki, że pierwsze co po powrocie ze szpitala to leciałam kupić nowe, bo te kupione w trakcie ciąży były za małe. Teraz mam kilka z poprzedniej ciąży plus jeden nowy, u mnie była różnica jednego bądź dwóch rozmiarów, w zależności od firmy. I tak mi zostało :-)
Hej, u mnie ten tydzień rozpoczął się nieciekawie, bo Mała mi przygorączkowała. Na szczęście dość szybko jej przeszło, więc liczę że nic się większego nie przypałęta. Profilaktycznie podaję jej jakieś lekarstwa, dziś też była na już na dworze, bo już nie ma temperatury. Może to z tego przesilenia? 1 dzień zima, a 2 dzień letnia pogoda...
Ja chyba za pranie i prasowanie zabiorę się po majówce, może tylko aptekę internetową załatwię szybciej.
W przyszłym tygodniu wizyta więc liczę też na pozytywne informacje. Dziś byłam na morfologii, zobaczymy jak tam moje żelazo?
No majówki, Wy to już w przedbiegach- tylko rodzić, ale to zleciało
Ja bym na porodówkę wzięła tylko niegazowaną wodę.
Stokrotka- odnośnie Zaspy, to ja w 2010 tam rodziłam i nawet dawali te wielkie podpaski, ale wiadomo warto też mieć swoje, gdyby zabrakło.
Staniki mam 2 canpola, zwykłe, miękkie i więcej nie zamierzam kupować, ostatnio tyle wystarczyło. Jeśli chodzi o rozmiar, to na pewno warto kupić 1 lub 2 rozmiary większe, bo biust na bank urośnie
ja mam jeden stanik medela, ale muszę kupić jeszcze jakiś sztywniejszy, bo ten mam miękki, sportowy i cycki mi opadają XD

Kasia się chyba obróciła, wydaje mi się, że już nie jest ułożona główką w dół, tylko ułożyła się poprzecznie, bo kopie po bokach, wczoraj dała mi wieczorem popalić - mąż się cieszył, bo skopała jego rękę jak nigdy ;) ja się cieszyłam trochę mniej bo bolało :P
Ja mam 2 takie zwykłe, bawełniane staniki do karmienia z poprzedniej ciąży i do tego jeden z Alles. Na razie nie kupuję więcej. Rozmiar taki jak mam teraz.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry