Widok

Majowo - Czerwcowe Mamusie 2013 (5)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ponieważ nikt się nie kwapi, a mnie dziś do szaleństwa doprowadzało przeglądanie forum na telefonie ;) (poprzedni wątek jest zdecydowanie za długi :P ) zakładam nowy ;)

Majowo - czerwcowe mamusie 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA
26.05 Grosik - SYNEK
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK
07.06 Jotenka
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78
23.06 Buniak
28.06 edycia32
28.06 moseka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Od jakiegoś miesiąca miałam wybrany wózek, miałam łatwiej bo byliśmy przekonani że chcemy firmy TAKO, wybrałam model i kolor też:) http://www.sklep-smile.pl/kolorystyka-tako-laret dokładnie taki kolorek nr.4:) tylko widziałam go na żywo dzisiaj, specjalnie pojechaliśmy do akpolu go pomacać:P i czar prysł... nie jest aż taki super jak mi się wydawało. Ale jak na razie nie mam alternatywy:(
Polecam oglądanie wózków na żywo zanim się kupi przez internet:)

Ja mam plan wybrać się na warsztaty w chustami:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas z bliźniaczym będzie ciężko żeby zobaczyć na żywo aleee :D myślimy nad tym żeby kupić dwa wózki i taki łącznik, bo jak będziemy chcieli gdzieś jechać to każdy będzie mógł pchać swój. Ale to na razie takie nasze przemyślenia..

eyy ja w ogóle nie mam żadnego brzuszka :( czekam aż zacznie rosnąć a tu nic prawie nie widać :(
My też chcieliśmy tako laret ale jak go zobaczyliśmy na żywo to minka zbladła i chyba zdecydujemy się na ESPIRO enzo evo w kolorze czarnym+fotelik maxi cosi-oglądaliśmy w Mapu.
h_and_m chyba są takie wózki, które na stelażu mają możliwość montażu siedziska pojedynczego lub podwójnego, wtedy możesz kupić dwa stelaże, dwa pojedyncze siedziska i jedno podwójne, że jak pójdziesz sama to będziesz miała jeden wózek :) my tak mamy, ale mamy Mutsy- to podwójne jest dla dzieci w różnym wieku, dla bliźniaków od urodzenia się niestety nie nadaje... mamy właśnie dwa stelaże, jedną gondolę, dwa siedziska pojedyncze (w sumie to trzy, bo jeszcze takie rowerkowe funseat:) no i jedno podwójne :) jak szliśmy razem z mężem czy z siostrą to dwa pojedyncze, jak szłam sama to jeden podwójny :)
Ja tez oczywiscie polecam na zywo zobaczyc. Najpierw wybrac w necie kilka modeli, obejzec na zywo i poxniej ew zamowic przez internet, bo pewnie taniej niz w sklepue stacjonarnym.

Julka fajnie wiedziec, ze nie tylko ja tak za cArnym jestem i ze sie na niego zdecydowalam :)

Wyskoczyla mi wysupka na dloni- sucha swedzaca i tak od 2 dni, ale dzisiaj maz zauwazyl ze mam spychnieta dlon. Teraz siedze i sie zastanawiam co to moze byc, jutro do lekarza chyba podejde :/
adziula koniecznie do lekarza! ja dwa tygodnie temu miałam akcję z uczuleniem. najadłam się tylko strachu. wypij wapno jak możesz.

ja miałam swędzenie całego ciała. lekarz podejrzewał cholestazę ciążową ale wtedy swędzą mocno dłonie i stopy ale bez wysypki. okazało się, że to uczulenie na pomidory i mandarynki.
jeszcze się nad tym wózkiem zastanowię :)

Od jakiegoś czasu męczą mnie bóle kości łonowej i tych w pobliżu i się tak zastanawiam czy miednica się czasem nie zaczęła dopasowywać do przyjścia dzieci na świat czy to po prostu taki jakiś mój kolejny wymysł?
ja jeszcze nie mam wybranego wozka,ale chce jeden obok drugiego w osobnych gondolach i max szer do 80cm- zeby w drzwiach przejsc..

a mnie natomiast czasami tak od kilku dni ale nie kazdego dnia boli kregoslup na dole.. - choruje na zapalenie stawow biodrowo-krzyzowych i kilka lat temu moj reumatolog powiedzial,ze w ciazy bede musiala caly czas lezec bo kregoslup nie wytrzyma..poki co chodze..i procz kilkudniowego przeziebienia,ktore spedzilam w lozku to nie lezelam dluzej..

dzisiaj mialam 2 pobudki..pierwsza o 1 w nocy druga o 4..i o tej 4 tak dzieci kopaly- jedno sie chyba przeciagalo bo czulam w dwoch miejsca przy zebrach i nad pepkiem w tym samym czasie pukniecie..a drugie to chyba czkawke mialo bo pol godziny pukalo rownomiernie:-)

kocham takie pobudki..po tym spokojnym weekendzie:-))
h_and_m mnie ta kość też pobolewa, szczególnie jak wstanę po długim siedzeniu lub leżeniu, to chyba normalne:)

dzisiaj miałam glukozę, chyba pierwszy raz w ciąży mnie zemdliło, okropne to jest, mam nadzieję, że wyniki będą dobre.
Jak już "narzekamy" to ja z kolei mam tak dziwnie, że mnie strasznie boli kręgosłup, jak po południu się kładę, aby trochę odpocząć. Jak chodzę, siedzę cały dzień- jest Ok, natomiast po leżeniu jak wstaję, to czuję się, jak staruszka. Nie mogę się wręcz wyprostować. Dziwne to, ale w 1 ciąży z kolei z rana bolał mnie kręgosłup i gin mówiła, ze to normalne.
Kość łonowa mnie też bolała, na szczęście tylko kilka dni, coś się poprzestawiało i przeszło:) ale ból był do tego stopnia, że chodzić nie mogłam a najgorzej jak wstawałam albo siadałam. Z plecami to też jak staruszka:) ale wydaję mi się, że tylko wtedy jak mi kręgosłup "zastygnie" jak za długo siedzę lub leżę w jednej pozycji... lub jak za długo chodzę to też, nie wiem jak to będzie bo jeszcze tyle czasu do porodu a ja już tyle narzekam:P
ja mam bóle z tyłu i po bokach ;)

w nocy nie czuje ruchów, nikt mnie nie budzi za to ruchy towarzyszą mi przez cały dzień od rana do wieczorka !
wczoraj próbowałam nawet nagrać telefonem komórkowym.
Mnie też boli kręgosłup, a raczej krzyż ;) jak za długo leżę, albo za dużo się nadreptam..
Mój bąbel ułożony jest bardzo nisko, bo najwyżej kopniaki czuję na wysokości pępka, reszta jest na dole, do żeber jeszcze nie dorosła XD
Szkoda że jeszcze wali na tyle słabo, że tylko ja to czuję, mąż co wieczór nadaje do brzuszka i jeszcze się kopniaka nie doczekał ;)

Jotenka to spotkamy się na warsztatach ;)
Mnie odpukać nic nie boli. Nie wiem czy to zasługa regularnych ćwiczeń czy już tak mam, ale wydaje mi się,że na pewno ćwiczenia dużo dają i pomagają mi bym była sprawna i odciążam kręgosłup. I noc też przesypiam cała :) zobaczymy jak długo jeszcze hehe :)

Co du wysypki tez mi się na dłoniach pojawiła, ale to pewnie od chemii i płynów bo w weekend sprzątałam i bez rękawiczek ;/ ale już znika ... choć też się zaniepokoiłam. Ale przed ciążą też tak miewałam. Poobserwuje jeszcze. Ciało nie swędzi, obejrzałam i brzuszek czy nigdzie więcej nie mam wysypki, ale tylko na dłoniach.
Dziewczyny może uzupełnijcie swoje dane :) jeśli u którejś nie ma płci a powinna i powoli założymy nowy wątek? np od jutra by każda zdążyła uzupełnić, czy też się odezwać :) bo widzę,że te majowe zamilkły na dobre :)

Majowo - czerwcowe mamusie 2013

Maj 2013

04.05 Kasieńka79
07.05 kinki.em
09.05 Muszczek
12.05 ZielonaCytrynka
15.05 aravls
17.05 aniella - SYNEK
23.05 gani - SYNEK
24.05 _dee_ - CÓRCIA
26.05 Grosik - SYNEK
27.05 Kitka_86
27.05 Adziula - SYNEK

Czerwiec 2013

06/07.06 Hexusia - SYNEK
07.06 Jotenka
08.06 stenemi - CÓRCIA
08.06 inka2 - SYNEK
12.06 MamaJasia - SYNEK
13.06 ja_sama - SYNEK
14.06 h_and_m (haemka) - CÓRECZKA i .....
16.06 stokrotka24s - SYNEK i prawdopodobnie CÓRECZKA
20.06 julka - SYNEK
20.06 HappyMum - CÓRECZKA
21.06 Justa78
23.06 Buniak
28.06 edycia32
28.06 moseka
Ja płeć podam dopiero po kolejnej wizycie, bo teraz ta córka jeszcze nie pewna ;)
Ja jeszcze nie dostałam odpowiedzi z tych warsztatów, ale późno wieczorem napisałam meila więc jeszcze mam czas, bardzo chcę tam iść.

Płeć dodam dopiero 19 po usg, mąż już nie może się doczekać a ja już nie naciskam żeby nie poznawać płci:)
To może wpisz, ze znakiem zapytania :)
a tak na serio jak uważasz :) ja też wpisałam córeczka choć czekam na połówkowe w tym tygodniu i wtedy chyba się potwierdzi już bardziej konkretnie :) choć chłopca nie usłyszałam ani razu więc nie sądzę i mam nadzieje hehe że ta dziewczynka będzie :) ale najważniejsze by zdrowe!
Moseka a idziesz sama?
Na warsztaty idę sama, bo Seba pracuje do 18, a później na 19 ma swoje warsztaty... ale stwierdziliśmy, że szkoda okazji i że ja mam słuchać uważne to jego nauczę XD
Ja też wczoraj wieczorem wysłałam maila, dostałam info że warsztaty wrwają 1-1,5h i nie trzeba mieć swojej chusty oraz prośbę o deklarację, żeby wiedziały ile będzie osób, więc odpisałam, że się deklaruje - nie mówiły o ograniczonej liczbie miejsc, więc zakładam że nie odpiszą "przepraszamy, nie może pani przyjść, brak miejsc".

To może rzeczywiście wpiszcie Córka u mnie, jak się coś zmieni to będziemy zmieniać ;) U nas dopiero na ostatniej wizycie dało się coś zauważyć, bo wcześniej bąbel nie chciał współpracować ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry